[Επίσημο] iPhone X

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Τακη δίκιο εχω. Δες το βιντεο του μετά το 3ο λεπτό (δεν μπορω να το ποστάρω).
Eπανω για home και πιο ψηλα για multitasking.

OK , ξεπερνώ το γεγονός λοιπόν οτι η apple ξανα αντέγραψε :p και παμε στο ζουμί. Οτι και να λες και να κανεις (πληθυντικος ευγενείας) , το swipe ειναι πιο αργό απο το touch.
Τωρα το ειδα. Λοιπόν η Apple δεν αντέγραψε , ουτε έκλεψε κατι. Απλα οπως το βλεπω στο video , το υλοποίησε λαθος... σε αυτο δεν φταίει το swap gesture αλλα το ui . Στο blackberry multitasking και home screen ειναι επιφάνειες εργασιας διπλα διπλα. Οταν δεν υπαρχει ανοικτή εφαρμογή με swipe πας στην home screen , οταν υπαρχει πας πρωτα στο multitasking. Και ετσι πως κανεις swipe προς τα πανω αν κανεις στο τελείωμα κινηση προς τα αριστερά πας στο hub όπου και να εισαι, ακόμη και μεσα σε άλλη εφαρμογή χωρίς να περάσεις ουτε απο home screen ουτε απο multitasking. Εχω ξενερώσει που εχει σταματήσει την ανάπτυξη η blackberry ενος λειτουργικου που ηταν μια 5ετια μπροστά οπως φαινεται.
Τωρα το x δεν με τρέλανε . Το νέο iOS θα το δοκιμάσω στο iPad αλλα να ειναι χειρότερο απο το 9 αποκλείεται :p

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Τουναντιον. Για 1300 ευρω που πληρωνει ο καταναλωτης, δε θα περιμενε πολλα πολλα πολλα περισσότερα; Τα ιδια features (ας πουμε στο 90%) τα δινουν οι ανταγωνιστες στα μισα χρηματα. Οποτε, όπως και να έχει ειναι μετριο. Προσεξε, δεν ειπα εχει μετριες αποδοσεις, αλλα πως ειναι μετριο τηλέφωνο.

Τι παραπάνω να κάνει; Να ψήνει καφέ; Και δεν ειναι 1300 αλλα 1000 η τιμή εκκίνησης. Και οι ανταγωνιστές δεν δίνουν στο 90% τα ιδια features. Κάποια ειναι στο 50% (επιδόσεις), κάποια δεν υπάρχουν (Face ID, force touch, true tone display) και όσα το συναγωνίζονται, δεν κάνουν μισά λεφτά αλλά κινούνται στο high end των τιμών (800- 1000).
Έχεις πάντως περίεργο ορισμό για την λέξη μέτριος. Τίποτα δεν ειναι μέτριο στο τηλέφωνο αυτό, από τα features έως την τιμή του.

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Η τιμή δεν είναι φυσικά 1000 αλλά περίπου 1200 (εκτός αν ζούμε στην Αμερική και δεν το ξέρω)

Στην ουσία είναι πάνω από 1350 (αν δεν θες να είσαι με το άγχος του να σβήνεις κάθε λίγο και λιγάκι λόγω των 64 Gb)

O ανταγωνισμός (S8) είναι στα 570 και με SD Card slot.

Δλδ, για να ξέρουμε τι λέμε, όντως μιλάμε για τα μισά λεφτά.

Το iphone x είναι απλησίαστο για τα ελληνικά δεδομένα μνήμη 64gb πάνω από 1000e πλάκα κάνουν;το iphone 8 plus ποιο μεγάλο από το iphone 7 plus το βασικό είναι β ασύρματη φόρτιση ε και τι έγινε;Εγώ σαν κάτοχος iPhone 6 64gb λέω να πάρω το 7 plus στα 128gb στα 798 από skroutz .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Και κάτι σημαντικό το face id θα έχει μεγάλο θέμα εγώ εδώ με το Touch ID κάποιες φορές έχω θέματα

Και κάτι σημαντικό το face id θα έχει μεγάλο θέμα εγώ εδώ με το Touch ID κάποιες φορές έχω θέματα

Με ποσοστό 1/1.000.000 να το ξεκλειδώσει αλλος το face Id θα ξέρεις οτι το 1000 + κινητό σου μπορούν να το ξεκλειδώσουν αλλοι 9 στην ελλαδα :p

να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου

το iphone δεν ειναι "ακριβό" γιατι δε χάνει τη μεταπωλητική του αξία
Μπορεί κάποιος να παει να το αγοράσει με δόσεις ( βλεπω οτι εξω το λενε Apple Care με 2χρονια δοσεις ) , εδώ στην Ελλάδα ας πούμε με 12 χ 100

Το κρατά ενα χρόνο και το πουλά στα 800

Άρα του εχει στοιχίσει 400Ε

Φυσικά το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι ποιός έχει να δώσει τα 800 ... LOL:operator:

Αυτό στα android , σε ναυάρχιδες - ξεναυαρχίδες δε γίνεται αμέσως , εκει απλα περιμενεις κανα τριμηνο πριν αγορασεις για να πεσει η τιμη ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

H επίσημη τιμή του s8 από ότι βλέπω ειναι στα 829, άλλο τα σκρουτζομαγαζα. Και το iphone μετά από κάποιο καιρο ειναι οικονομικότερο μεσω sktroutz.

Αυτό που εχει σημάδια προφανώς είναι ποσό μπορείς να το αγοράσεις Ελλάδα και όχι οι επίσημες τιμές

Οι τιμές στα προϊόντα της Apple πέφτουν πολύ λιγότερο και πολύ αργότερα.

Και σε 2-3 μήνες να κοιτάξεις πάλι, η τιμή πάλι θα είναι πάνω κάτω διπλάσια

Όλες οι apple συσκευές έχουν καλη αξια μεταπώλησης. Είναι ο νομος της προσφοράς-ζήτησης. Αν δε, έχεις και δυνατότητα να αγοράσεις μέσω εταιρίας, η τιμή έρχεται σε πιο λογικά επίπεδα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Αυτό που εχει σημάδια προφανώς είναι ποσό μπορείς να το αγοράσεις Ελλάδα και όχι οι επίσημες τιμές

Οι τιμές στα προϊόντα της Apple πέφτουν πολύ λιγότερο και πολύ αργότερα.

Και σε 2-3 μήνες να κοιτάξεις πάλι, η τιμή πάλι θα είναι πάνω κάτω διπλάσια

Διπλάσια δεν θα ειναι, και μην ξεχνάς την παράμετρο αξιας μεταπώλησης που ανέφερε και ο φίλος.
Σίγουρα όμως μιλάμε για πολλά λεφτά, από οποια πλευρά και αν το δεις.

ρε παιδια , δεν ειμαστε καινουργιοι στο αθλημα...ξερουμε πως αγοραζονται τα iphone (και αλλα τηλεφωνα) στην Αμερικη κι εδω...

Εχεις το παλιο, το δινεις (αν ειναι Iphone εχει καλυτερη μεταπωλητικη αξια) , παινεις καποια επιδοτηση και αν ειναι και εταιρικο ή κοβεις τιμολογιο, σου ερχεται μια ή αλλη , η στη χειροτερη δινεις κι ενα μικρο ποσο.

Με το Χ φυσικα θα δωσεις αρκετα περισσοτερα....αλλα και παλι δεν δινει κανεις με τη μια 1200 ευρω...

Πριν 1 μηνα πηρε ο κουμπαρος μου ετσι ενα iphone 7 με μολις 70 ευρω (πουλοντας το 6) και με επιδοτηση απο vodafone + δωροεπιταγη 100 ευρω απο Πλαισιο.

ρε παιδια , δεν ειμαστε καινουργιοι στο αθλημα...ξερουμε πως αγοραζονται τα iphone (και αλλα τηλεφωνα) στην Αμερικη κι εδω...

Εχεις το παλιο, το δινεις (αν ειναι Iphone εχει καλυτερη μεταπωλητικη αξια) , παινεις καποια επιδοτηση και αν ειναι και εταιρικο ή κοβεις τιμολογιο, σου ερχεται μια ή αλλη , η στη χειροτερη δινεις κι ενα μικρο ποσο.

Με το Χ φυσικα θα δωσεις αρκετα περισσοτερα....αλλα και παλι δεν δινει κανεις με τη μια 1200 ευρω...

Πριν 1 μηνα πηρε ο κουμπαρος μου ετσι ενα iphone 7 με μολις 70 ευρω (πουλοντας το 6) και με επιδοτηση απο vodafone + δωροεπιταγη 100 ευρω απο Πλαισιο.

ωραια τα λες Γιαννη ..
αλλα δεν πρεπει να καταντησουμε και πτυχιουχοι της "Ανω Πατεντιακής" για να αποκτησουμε ενα γαμω-iPhone

δεν μας υποχρεωσε κανεις...εγω πχ θα μεινω με το 6s για ενα τουλαχιστον χρονο ακομα .
Δεν θα χασω και τιποτα! :p

του χρονου βλεπουμε...

ΥΓ.. στην Ελλαδα ζουμε, η πατεντα ειναι απαραιτητη! :p

Last edited:

Η τιμή δεν είναι φυσικά 1000 αλλά περίπου 1200 (εκτός αν ζούμε στην Αμερική και δεν το ξέρω)

Στην ουσία είναι πάνω από 1350 (αν δεν θες να είσαι με το άγχος του να σβήνεις κάθε λίγο και λιγάκι λόγω των 64 Gb)

O ανταγωνισμός (S8) είναι στα 570 και με SD Card slot.

Δλδ, για να ξέρουμε τι λέμε, όντως μιλάμε για τα μισά λεφτά.

δεν ζουμε στην Aμερικη...αλλα εχουμε γνωστους εκει!

850 ευρουλακια μονο ...:p

YG... δε χρειαζομαι πανω απο 64GB, εχω flickr και google photos για φωτος και βιντεο .

Πάντως η διαφορά μεταξύ 64 και 256 είναι αστρονομική στο iPhone X.
Απαράδεκτη και εξωφρενική η διαφορά των 200 ευρώ.
Στο iPad ήταν μόλις 85-90 ευρώ(τιμή αγγλικού Amazon) εξ ού εννοείται προτιμησα το 256αρι.

Αλίμονο δηλαδή το 64αρι να έπαιρνα για τέτοια μικρή σχετικά διαφορά

Που φτάσαμε στο surface να ειμαι με 128 και στο iPad τα διπλασια(όταν τα προηγούμενα 3 iPad των 4 τελευταίων ετών ήταν όλα 16αρια):flipout::p

Sent from my iPad Pro using Tapatalk

Τι παραπάνω να κάνει; Να ψήνει καφέ; Και δεν ειναι 1300 αλλα 1000 η τιμή εκκίνησης. Και οι ανταγωνιστές δεν δίνουν στο 90% τα ιδια features. Κάποια ειναι στο 50% (επιδόσεις), κάποια δεν υπάρχουν (Face ID, force touch, true tone display) και όσα το συναγωνίζονται, δεν κάνουν μισά λεφτά αλλά κινούνται στο high end των τιμών (800- 1000).
Έχεις πάντως περίεργο ορισμό για την λέξη μέτριος. Τίποτα δεν ειναι μέτριο στο τηλέφωνο αυτό, από τα features έως την τιμή του.

1300 ειναι η τιμη εκκινησης.. Χωρις εξωτερικό αποθηκευτικό χωρο, τα 64GB ειναι αστεια, πόσο μάλλον οταν το selling point της συσκευης ειναι η καμερα και το βιντεο. Κοιτα, για εμενα ειναι μετριο επειδη μου χαλαει τις ρουτινες: δεν εχει εξωτερικο αποθηκευτικό, δεν εχει fast wireless charging, δεν εχει fingerpring scanner, με δεσμευει σε συνδεσιμοτητα ηχου/φορτισης. Για εμενα αυτα ειναι must, οποτε πως δεν ειναι μετριο; Μονο ενας γρηγορος επεξεργαστης δεν κανει ενα κινητό καλό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

1300 ειναι η τιμη εκκινησης.. Χωρις εξωτερικό αποθηκευτικό χωρο, τα 64GB ειναι αστεια, πόσο μάλλον οταν το selling point της συσκευης ειναι η καμερα και το βιντεο. Κοιτα, για εμενα ειναι μετριο επειδη μου χαλαει τις ρουτινες: δεν εχει εξωτερικο αποθηκευτικό, δεν εχει fast wireless charging, δεν εχει fingerpring scanner, με δεσμευει σε συνδεσιμοτητα ηχου/φορτισης. Για εμενα αυτα ειναι must, οποτε πως δεν ειναι μετριο; Μονο ενας γρηγορος επεξεργαστης δεν κανει ενα κινητό καλό.

Η τιμή εκκίνησης θα ειναι 1150 όχι 1300. Τα 64 GB ειναι αρκετά πιστεύω, ειδικά εφόσον το video πλέον σώζεται σε HEVC (μιλάω έχοντας 128αρι που μισόγεμίζω με H264 4K videos) Εξωτερική κάρτα δεν παίρνει, αλλα με τις διαστημικές ταχύτητες που έχει η εσωτερική του μνήμη, θα ήταν bottleneck στο σύστημα.
Fast charging έχει όπως και wireless charging. Fingerprint, εφόσον το FaceID λειτουργεί σωστά, ειναι περιττό. Οι συνδεσιμοτητες σου δεν γνωρίζω ποιες ειναι, αλλα υπάρχουν ένα καρο 3rd party accessories.
Προφανώς και δεν ειναι μονο ένας γρήγορος επεξεργαστής. Να μου πεις πως για εσένα σε κάποιες κατηγοριες χρήσης ειναι ελλιπές, να το δεκτω, μέτριο πάντως δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις.