[Επίσημο] iPhone X

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Spark rules!

Δοκιμαζω τελευταια το mymail με θετικες εντυπωσεις (εχει και ειδοποιησεις για φακελους που το μαμισιο νομιζω δεν εχει). Τοχεις δοκιμασει το mymail για συγκριση με spark;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Κάποια από τα εφέ είναι πολύ δυνατά στο κλιπς, αλλά εκεί όντως αν παιξεις 3-4 λεπτά το τηλέφωνο αρχίζει να ζεσταίνει αισθητά. Μάλλον είναι κακογραμμένο γιατί γενικά δε και σε ζόρια δε ζεσταίνεται. Εκεί ομως το παρατηρώ σχεδόν μόνιμα.

O tempora o mores!

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Ρε παιδιά έχετε παρατηρήσει κολλήματα κατά τη διάρκεια κλήσεων? Μόλις πάω να κλείσω την κλήση φρικάρει και πάει καρέ-καρέ, 1200 ευρώ άχρηστα θα βγούνε

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Ρε παιδιά έχετε παρατηρήσει κολλήματα κατά τη διάρκεια κλήσεων? Μόλις πάω να κλείσω την κλήση φρικάρει και πάει καρέ-καρέ, 1200 ευρώ άχρηστα θα βγούνε

Σε κλήσεις δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο, αλλά γενικά σε κάτι ξεκλειδωματα κλπ συχνά πυκνά πετάει μερικά drops στο εφέ του minimize-maximize, ή ενίοτε στο scroll αριστερά δεξιά. Τίποτα το ενοχλητικό πάντως, φαντάζομαι θα στρώσουν αυτά στο update.

Λοιπόν μερικά σχόλια μετά από σχεδόν μια βδομάδα συμβίωσης:

Θετικά:

*Εντάξει, είναι πανέμορφο, η οθόνη είναι χορταστική, και μετά από λίγες ώρες χρήσης ξεπερνάς το αρχικό αρνητικό συναίσθημα του ασυνήθιστου aspect ratio. Στον κόσμο των Smartphones, o έξτρα χώρος στον κατακόρυφο άξονα έχει νόημα, και αλλάζει την εμπειρία χρήσης προς το καλύτερο. Τα Apps που έχουν γίνει optimized και απλώνονται σε όλη την οθόνη είναι πραγματικά απόλαυση στη χρήση.
*Παρά την εντυπωσιακή αναβάθμιση σε χώρο στην οθόνη, το μέγεθος οριακά παραμένει στα επίπεδα του 6-8 απλού. Αυτός ήταν και ο νο1 λόγος που το επέλεξα, και, παρόλο που η χρήση με αποκλειστικά ένα χέρι είναι αισθητά πιο δύσκολη, το μικρο μέγεθος συνεχίζει να μετράει.
*Το FaceID δουλεύει πολύ καλύτερα απ'ο,τι περίμενα, και τολμώ να πω ότι είναι εν τέλει πολύ πιο πρακτικό απ'το touch, αν και κατά κανόνα ένα κλικ πιο αργό.
*Το hardware φαίνεται να'ναι όλα τα λεφτά, τα πάντα είναι ακαριαία (αλλά φαντάζομαι αυτό είναι γενικό φαινόμενο σε τρέχουσας γενιάς ναυαρχίδες)
*Η κάμερα είναι εκπληκτική, το τεχνητό bokeh είναι όλα τα λεφτά, και το studio lighting συνήθως έχει ενδιαφέροντα αποτελέσματα.
*Εμφανισιακά, επιτέλους το άσπρο είναι άσπρο μόνο στην πλάτη, και γίνεται έτσι πιο όμορφο (ΙΜΗΟ) από το μαύρο.

Αρνητικά:

*Ενώ τα gestures γενικά είναι έξυπνα σχεδιασμένα, θα μπορούσε να'χει γίνει πολύ καλύτερη δουλειά. Το αρχικό ξεκλείδωμα πχ πολλές φορές αποτυγχάνει, και όχι εξαιτίας του FaceID που έχει ξεκλειδώσει, αλλά επειδή από το κανονικό grip του τηλεφώνου, ο αντίχειρας συχνά δε φτάνει να κάνει ολόκληρη την κίνηση που χρειάζεται, εκτός φυσικά αν το κρατάς με δυο χέρια.
*Η κάμερα φαίνεται να ζεσταίνει το τηλέφωνο. Κυρίως στο Clips (όπου μαζί δουλεύει και ο επεξεργαστής υπερωρίες), αλλά ακόμα και σε κανονική χρήση (φωτό - βίντεο), μετά από λίγο νιώθεις την πλάτη να ζεσταίνει, ακόμα και με σιλικονάτη θήκη.
*Το FaceID, αν και όπως είπα όταν δουλεύει είναι καλύτερο απ'το Touch, έχει θέματα σε διάφορες περιπτώσεις. Όταν το τηλέφωνο είναι στο γραφείο, όταν στο οπτικό πεδίο υπάρχουν πολλά πράγματα, και το κεφάλι σου ακουμπάει πχ σε μαξιλάρι, κλπ κλπ κλπ. Πάντως δε μετανιώνω, και δύσκολα γυρίζεις πίσω, ακόμα και έτσι.
*Όπως προανέφερα, η χρήση με το ένα χέρι γιοκ... τουλάχιστον για τις περισσότερες λειτουργίες.

Κάποια από τα εφέ είναι πολύ δυνατά στο κλιπς, αλλά εκεί όντως αν παιξεις 3-4 λεπτά το τηλέφωνο αρχίζει να ζεσταίνει αισθητά. Μάλλον είναι κακογραμμένο γιατί γενικά δε και σε ζόρια δε ζεσταίνεται. Εκεί ομως το παρατηρώ σχεδόν μόνιμα.

Τελικά δεν είμαι ο μόνος. Το παρακάτω είναι review του Clips (ανακουφίστηκα λίγο):

"...One thing worth noting: Don't spend too long filming Selfie Scenes. When I used the feature for more than seven minutes, my iPhone began overheating, and a notice in the app told me that the camera wasn't functioning properly as a result"

http://www.refinery29.com/2017/11/180409/clips-app-review-truedepth-camera-selfie-scenes

Βέβαια εγώ δεν έφτασα ως τόσο ακραίο σημείο να πάρω προειδοποίηση (για την ώρα), αφού το σταμάτησα στα 2 λεπτά όταν ένιωσα την πλάτη να ζεσταίνεται.

Θέλω να πιστεύω ότι είναι θέμα κακογραμμένου λογισμικού.

Edit: https://www.reddit.com/r/apple/comments/7bv5kq/apple_clips_update_uses_iphone_xs_truedepth/ κι εδώ στα σχόλια...

Last edited:
Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

"H πράσινη γραμμή του θανάτου" :afro:

Οθόνη oled ε; :blink:
Απο την samsung ε?? :speechless-smiley-0
Ναχεις δώσει έναν σκασμό λ7 και να φοβάσε το κρύο ή μην σου πεταχτούν πράσινες γραμμές όσο ναναι είναι ένα θεμα ...

https://www.ired.gr/blog/item/5974-green-line-iphone-x-display.html

Ενώ οι IPS δεν είχαν κανένα θέμα (εκτός από ξεβαμμένο μαύρο , κακές γωνίες θέασης , banding κτλ κτλ).:p

Είναι τόσο γρήγορο το τσιπάκι που έβαλαν slow motion για να μην ανανεώνεται πολύ γρήγορα η οθόνη και ζαλίζεται ο χρήστης.

ΥΓ. Τάκη είπα να σε ξεκουράσω και απαντάω εγώ σε όσους δεν ξέρουν τα νέα και εξελιγμένα features.:p

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Μήπως το κρατάς λάθος και χάνονται frames?

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

ΥΓ. Τάκη είπα να σε ξεκουράσω και απαντάω εγώ σε όσους δεν ξέρουν τα νέα και εξελιγμένα features.:p

Εγώ βλέπω πως ξέμεινες από θέματα να τρολαρεις και έχεις σύνδρομο στέρησης :p

Πάντως, για όσους από σας (όπως ο υποφαινομενος) ΔΕΝ έχετε πυρηνικούς κωδικούς στο κινητό σας και μπορείτε να κάνετε και με 1% λιγότερη ασφάλεια, η εμπειρία μου είναι ότι απενεργοποιώντας το κάπως υπερβολικό "Require Attention for Face ID", η αναγνώριση - ξεκλείδωμα γίνεται σαφώς πιο αβίαστα και γρήγορα.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Πάντως, για όσους από σας (όπως ο υποφαινομενος) ΔΕΝ έχετε πυρηνικούς κωδικούς στο κινητό σας και μπορείτε να κάνετε και με 1% λιγότερη ασφάλεια, η εμπειρία μου είναι ότι απενεργοποιώντας το κάπως υπερβολικό "Require Attention for Face ID", η αναγνώριση - ξεκλείδωμα γίνεται σαφώς πιο αβίαστα και γρήγορα.

Χάνεις όμως το πολύ χρήσιμο κλείδωμα των notifications μέχρι να τις κοιτάξεις, κατι απαραίτητο σε όσους έχουν λερωμένη τη φωλια τους 😂