[Επίσημο] iPhone X

Μηπως εχουμε χασει το focus?
Μιλαμε για θεματα που μαλλον δεν μας αγγιζουν.
Το κλεισιμο των εφαρμογών από την άλλη είναι ενοχλητικο.
Σε σχεση με το 7αρι εχει δυσκολεψει.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Όντως, από την άλλη προσωπικά ποτέ δεν κλείνω εφαρμογές, εκτός μόνο της περίπτωσης που για κάποιο λόγο φαίνεται να μη λειτουργούν σωστά (άρα τις κάνω restart). Αλλιώς, το management που κάνει το iOS στο background είναι αψογο, και οι ανοιχτές εφαρμογές δεν επηρεάζουν ούτε την ταχύτητα, ούτε τη RAM ούτε την αυτονομία.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Η ασφάλεια στο iPhone X «μπάζει»: Μία μάσκα ξεγέλασε την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου...http://www.protothema.gr/technology...xegelase-tin-tehnologia-anagnorisis-prosopou/

Ε, τι περιμενατε?
Βιετναμεζοι κινεζοι κτλ ολοι ιδιες φατσες δεν εχουν? :flipout:
Παντως ειναι ενα θεμα για την apple αυτο και ισως βιαστικαν να εξοβελισουν το Touch ID πριν κλεισουν ολες τις πιθανες & απιθανες τρυπες που μπορει να υπαρχουν..

Wow, δηλαδή είναι piece of cake: τόσο απλό όσο να σου 3D-σκανάρουν το πρόσωπο, να 3D τυπώσουν μια μάσκα, να σου κλέψουν το τηλέφωνο και να το ανοίξουν. Φρίκη! :flipout::flipout::flipout:

Μη δίνεις σημασία, είναι σαν το ανασφαλές iris scanning του s8 που πρέπει να τραβήξεις υπέρυθρη φωτογραφία από 30 εκ μεγάλου μεγέθους, να την εκτυπώσεις, να τοποθετήσεις φακό από πάνω και μπορεί να ανοίξει. :D

Τα auth methods των handheld δεν μπορούν να είναι απολύτως ασφαλή, τι να κάνουμε (-Τάκη- :D).

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Ε, τι περιμενατε?
Βιετναμεζοι κινεζοι κτλ ολοι ιδιες φατσες δεν εχουν? :flipout:
Παντως ειναι ενα θεμα για την apple αυτο και ισως βιαστικαν να εξοβελισουν το Touch ID πριν κλεισουν ολες τις πιθανες & απιθανες τρυπες που μπορει να υπαρχουν..

Νομίζεις! Σε πληροφορώ ότι το ίδιο ακριβώς σκέφτονται οι Κινέζοι και οι Βιετναμέζοι για τους λευκούς. :)

(Σκεφτόμουν κι εγώ το ίδιο κάποτε, αλλά μετά από 6 χρόνια καθημερινής συναναστροφής κατά 90% με Ασιάτες, πλέον δε μου φαίνεται κανείς να μοιάζει με κανέναν άλλον, τουλάχιστον όχι περισσότερο από ό,τι ένας λευκός με άλλον λευκό.)

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Μη δίνεις σημασία, είναι σαν το ανασφαλές iris scanning του s8 που πρέπει να τραβήξεις υπέρυθρη φωτογραφία από 30 εκ μεγάλου μεγέθους, να την εκτυπώσεις, να τοποθετήσεις φακό από πάνω και μπορεί να ανοίξει. :D

Τα auth methods των handheld δεν μπορούν να είναι απολύτως ασφαλή, τι να κάνουμε (-Τάκη- :D).

Κάτσε πρώτα να επιβεβαιωθούν τα claims του τύπου, διότι αν θυμάσαι το verge που προσπάθησε να κάνει το ίδιο με επαγγελματία που φτιάχνει μάσκες του Hollywood, απέτυχε οικτρά.
Πάντως σε κάθε περίπτωση, με φωτογραφία του ματιού δεν ξεκλειδώνει μια φορά

Άγγελε, τις εφαρμογές στο background δεν πρέπει να τις κλείνεις ποτε, εκτός και αν κάποια έχει σκαλώσει.

Πιθανολογώ πως όντως το machine learning είναι που φταίει. Η Apple μεταξύ άλλων γράφει ότι το FaceID προσαρμόζεται καθημερινά σε αλλαγές (πχ όταν αρχίζεις να αφήνεις μούσια κλπ), οπότε σε κάθε κοίταγμα όχι απλά ελέγχει αλλά καταγράφει και "αναβαθμίζεται".

Αν όντως υπάρχει τέτοιο θέμα καθυστέρησης (εγώ δεν το'χω παρατηρήσει να πω την αλήθεια), μάλλον αυτός ο αλγόριθμος θέλει στρώσιμο.

Άγγελε, τις εφαρμογές στο background δεν πρέπει να τις κλείνεις ποτε, εκτός και αν κάποια έχει σκαλώσει.

Δεν ''πρεπει'';

Γιατι αυτό;

Οντως δεν χρειαζεται συνηθως αλλα μερικές φορες ειναι πολυ χρησιμο (πχ για εφαρμογές που τρωνε μπαταρια)

Πάντως εγώ παιδιά με όλα αυτά που ακούω πρόλαβα και το πούλησα το 64σαρι μου

και πήρα το 256 :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Memory optimization με προτίμηση σε μπουκωμενη μνήμη πρώτη φορά ακούω

Γιατί έχεις μάθει στο Android, γι αυτό.
Δεν μπουκώνει η μνήμη στο iOS όπως το εννοεις. Διάβασε το link πιο πάνω για λεπτομέρειες.

"The iOS system is designed so that none of the above justifications for force quitting are true," he wrote in the post.

"Apps in the background are effectively “frozen”, severely limiting what they can do in the background and freeing up the RAM they were using. iOS is really, really good at this.

"It is so good at this that unfreezing a frozen app takes up way less CPU (and energy) than relaunching an app that had been force quit. Not only does force quitting your apps not help, it actually hurts.

“Your battery life will be worse and it will take much longer to switch apps if you force quit apps in the background.”
http://www.express.co.uk/life-style/science-technology/831702/iPhone-Close-Apps

Αυτό το λέει η Apple, όχι εγώ.

Υπαρχει διαφορά; :p

Σοβαρα παντως, μιλαμε για μπαταρια. Εκει δεν τιθεται θεμα optimization. Αν κατι τρωει μπαταρια (πχ εμενα το email μου την καταπινει) και εισαι οριακα (οπως συμβαινει συχνα τελευταια με το iOS 11) το κλεινεις, τί να κανεις;

“Your battery life will be worse and it will take much longer to switch apps if you force quit apps in the background.”
http://www.express.co.uk/life-style/science-technology/831702/iPhone-Close-Apps

Εμενα παντως το mail καταπινει την μπαταρια και κλεινοντας και ανοιγοντας το οποτε θελω να τσεκαρω για νεα μνμ, κερδιζω σε υπολοιπο μπαταρίας (κατι που μου κανει και απολυτως λογικο καθως οταν τρεχει στο backround τσεκαρει μνμ)

Αν κατι τρωει μπαταρια (πχ εμενα το email μου την καταπινει) και εισαι οριακα (οπως συμβαινει συχνα τελευταια με το iOS 11) το κλεινεις, τί να κανεις;

Παίρνεις Χ...藍藍藍