[Επίσημο] iPhone X

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Ετσι, ειναι μακραν πιο experienced overall user απο οποιονδηποτε εδω μεσα. Και εγω απο οτι ξερω, iphone, ipad και macbooks χρησιμοποιεί.

Από ότι φαίνεται από το review του, αυτό δεν ισχύει. Ένας σοβαρός reviewer το ψάχνει πριν για να μην γινει ρόμπα εκ των υστερων.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Α, εσύ δεν μας διαβάζεις καθόλου :p
Αναφέρομαι στο πως μπαίνεις γρήγορα στο καρουσελ.

Σιγα τα ωα. Το γενικο του σχολιο περι delay ειναι καρα-valid παντως.
Μολις πριν λιγο επεξεργαστηκα το Χ συναδέλφου και το swipe up για home ειναι τυρραγνομ**νικο εντελώς :p

ουτε για πλακα δεν ειναι ios user, ουτε mac os user!

Ακομα θυμαμμαι τις αρλουμπες για το mac osx , οταν "και καλα" εκανε switch απο windows για ενα διαστημα!
Προσπαθει σε ολα τα βιντεο του να "προσωμειωσει" τη χρηση Windows kai android με ενα iphone ή ενα mac osx μηχανημα.

Αν θελεις android εμπειρια ή windows πας σε αυτα τα μηχανηματα... δεν προσπαθεις να τα "φερεις¨στο δικο σου τροπο σκεψης και λειτουργιας.

Δεν αφιερωνει καθολου χρονο , απλα λεει τις πωτες εντυπωσεις, που φυσικα για εναν τετοιο χρηστη ειναι σαφως αρνητικες...

Το swipe up για Home ειναι ταχυτατο και ακριβες και σαφως προτιμοτερο, μιας και δεν κρυβει πια κανενα "κινδυνο" για το home button (αν χαλασει ή κολλησει) .

YΓ... δεστε κανενα απο τα βιντεο που βαζουμε, δεν τα βαζουμε για πλακα! :p

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Σιγα τα ωα. Το γενικο του σχολιο περι delay ειναι καρα-valid παντως.
Μολις πριν λιγο επεξεργαστηκα το Χ συναδέλφου και το swipe up για home ειναι τυρραγνομ**νικο εντελώς :p

Παπαριές μάντολες. Είπαμε, πρέπει αφενός να ζήσεις μερικές μέρες να το μάθεις και επιπλέον να το μάθεις σωστά.
Ξέχασα και μια δεύτερη ανακρίβεια του παπαριδη: Ότι και καλα δεν μπαίνει γρήγορα σε camera mode διότι τάχα του λείπει ένα... hardware button, ενώ υπάρχει νέο camera shortcut στην lock screen που μπαίνεις ταχύτατα στη κάμερα με force touch.
Όπως είπαμε, καλος αλλα προφανώς άσχετος με ios, ειδικά εάν το παίζει reviewer (αν και από το ύφος του review του, μάλλον νομίζει πως είναι κωμικός).

ουτε για πλακα δεν ειναι ios user, ουτε mac os user!

Ακομα θυμαμμαι τις αρλουμπες για το mac osx , οταν "και καλα" εκανε switch απο windows για ενα διαστημα!
Προσπαθει σε ολα τα βιντεο του να "προσωμειωσει" τη χρηση Windows kai android με ενα iphone ή ενα mac osx μηχανημα.

Αν θελεις android εμπειρια ή windows πας σε αυτα τα μηχανηματα... δεν προσπαθεις να τα "φερεις¨στο δικο σου τροπο σκεψης και λειτουργιας.

Δεν αφιερωνει καθολου χρονο , απλα λεει τις πωτες εντυπωσεις, που φυσικα για εναν τετοιο χρηστη ειναι σαφως αρνητικες...

Το swipup για Home ειναι ταχυτατο και ακριβες και σαφως προτιμοτερο, μιας και δεν κρυβει πια κανενα "κινδυνο" για το home button (αν χαλασει ή κολλησει) .
Κανενα lag , απορω τι ειδεις...

YΓ... δεστε κανενα απο τα βιντεο που βαζουμε, δεν τα βαζουμε για πλακα! :p

Ειδες που δεν προσεχεις? :p Κανεις δεν μιλησε για lag , αλλα για delay. To οποίο ειναι δεδομένο οταν κανεις swipe η long press. Το οτι το συνηθίσατε (και καλα κανατε) δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Υπάρχουν και καλύτερες λύσεις εκει εξω.

Επισης απο το κειμενο σου παραπανω παρατήρησε οτι και εσυ κανεις το ιδιο που κατηγορείς:

"Το swipup για Home ειναι ταχυτατο και ακριβες και σαφως προτιμοτερο Αυτό πως προκύπτει ? Το ταχύτατο δεν στέκει συγκριτικά με το touch, ελπιζω να το καταλαβαίνεις αυτό.Ειναι περισσότερο ακριβές το swipe up απο το σημειακο software κουμπί? Πόσο μάλλον οταν το swipe up πρεπει να ειναι μεχρι ενα σημειο. Το προτιμότερο πως ορίζεται?, μιας και δεν κρυβει πια κανενα "κινδυνο" για το home button (αν χαλασει ή κολλησει) Εδω ειναι που κανεις αυτα για τα οποια κατηγορείς. Ολες (νομιζω, αλλα σιγουρα οι περισσότερες) οι Android ναυαρχιδες δεν εχουν μηχανικά κουμπια για Home ."

μαλλον δεν με καταλαβες... δεν το συγκρινα με android , αλλα με τα υπολοιπα iphone, γι αυτο ειπα οτι το swipe up ειναι προτιμοτερο απο το home button (και λογω πιθανον μηχανικων βλαβων).

Κανενα lag ουτε delay εχει το swipe up... δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις.

YG.. το samy s7 που εχω μια χαρα μηχανικο button εχει. Προφανως ολες οι νεες υλοποιησεις δεν θα εχουν , μιας και η οθονη θα εχει το κυριο λογο.
Εγω παντως δε θελω android software buttons, τρωνε χωρο απο την οθονη.
Φυσικα κι αυτο συνηθεια ειναι...

YG2.. δεν συγκρινω iphone με android , ειναι 2 διαφορετικοι κοσμοι, κι ετσι πρεπει ν αντιμετωπιζονται.
Εχω πολυ συγκεκριμενη αποψη γι αυτο, την εχω ξαναπει.

αν θες ios πρεπει να μπεις στο οικοσυστημα της Apple και να δεις πως δουλευει . Αν σ αρεσει μενεις, αλλιως πας σε αλλες λυσεις.
Εγω πχ, ειμαι εδω και καιρο σε windows-android συστημα γιατι δεν θα μπορουσα να εχω ios συσκευες με pc ή το αντιστροφο.

Αρα, η σωστη αποφαση για καποιον ειναι πρωτα να αποφασισει λειτουργικο και μετα hardware.

Last edited:
Εσυ το συγκρινες μονο με iphone, ο Linus ομως οχι ;)

Και σου ξαναθυμίζω τι έγραψες παραπανω "... δεν προσπαθεις να τα "φερεις¨στο δικο σου τροπο σκεψης και λειτουργιας" -bye-

δεν συγκρινονται.... ο Linus δεν προσπαθει καν να μπει στο κοπο να μαθει 5 πραγματα ή ν αλλαξει συνηθειες (για τα review τουλαχιστον)

Η apple και το ios-mac os εχουν τη δικια τους φιλοσοφια, δεν ταιριαζει σε ολους....

ΥΓ... τωρα που ειμαι με wndows kai android , δεν προσπαθω να κανω τα πραγματα οπως πριν. Εκανα "switch" και δουλευω με το τροπο που απαιτουν τα μηχανηματα που εχω.
Αλλιως θα γινοτανε μυλος ...και θα σιχτιριζα συνεχεια (οχι οτι δεν το κανω ) :p

Last edited:
δεν συγκρινονται.... ο Linus δεν προσπαθει καν να μπει στο κοπο να μαθει 5 πραγματα ή ν αλλαξει συνηθειες (για τα review τουλαχιστον)

Η apple και το ios-mac os εχουν τη δικια τους φιλοσοφια, δεν ταιριαζει σε ολους....

O Linus στην προκειμένη περίπτωση είχε iPhone 7 και πήγε σε Χ. Οπότε δεν συνέκρινε διαφορετικά "στρατόπεδα".

Επίσης ο μέσος iPhone user δεν πρόκειται να διαβάσει tutorials για το πως να χειρίζεται "το πιο εύκολο και user friendly smartphone που φτιάχτηκε ποτέ", if you know what I mean. ;)

Απλά, είμαστε πια στην εποχή που ακόμα και η Apple διαπιστώνει ότι για να προσθέσεις λειτουργικότητα πρέπει να αυξήσεις την πολυπλοκότητα και να επιβαρύνεις το usability.

Αλλά μην φτάνετε σε σημείο να υποστηρίζετε ότι δεν έχει επιβαρυνθεί το usability. Απλά σκεφτείτε έναν παππού που πιάνει για πρώτη φορά στα χέρια του smartphone. Το ίδιο ήταν το 3GS με το τότε IOS με το Χ με το τωρινό IOS? Δε νομίζω.

Ειδες που δεν προσεχεις? :p Κανεις δεν μιλησε για lag , αλλα για delay. To οποίο ειναι δεδομένο οταν κανεις swipe η long press. Το οτι το συνηθίσατε (και καλα κανατε) δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Υπάρχουν και καλύτερες λύσεις εκει εξω.

[/COLOR] .[/I]"

Δεν υπάρχει κανένα delay στο swipe up VS click σε μηχανικό κουμπί. Ο χρόνος είναι πρακτικά ο ίδιος (γιατί ΔΕΝ σηκώνεις το χέρι από την οθόνη για να πατήσεις το κουμπί) και η αίσθηση πιο φυσική. Όταν το βάλει με το καλο το android (και αν το υλοποιήσει βεβαια σωστά) θα δεις.
Επίσης, για το long press (φαντάζομαι εννοείς το άνοιγμα του multitasking carousel) ΔΕΝ χρειάζεται να κανεις παύση στη μεση, μιας που μπορείς να κανεις την κίνηση τοξου από κάτω αριστερά προς δεξια, όπως γράψαμε.

Αρα καθόλου δεδομένο δεν είναι το delay.

O Linus στην προκειμένη περίπτωση είχε iPhone 7 και πήγε σε Χ. Οπότε δεν συνέκρινε διαφορετικά "στρατόπεδα".

Επίσης ο μέσος iPhone user δεν πρόκειται να διαβάσει tutorials για το πως να χειρίζεται "το πιο εύκολο και user friendly smartphone που φτιάχτηκε ποτέ", if you know what I mean. ;)

Απλά, είμαστε πια στην εποχή που ακόμα και η Apple διαπιστώνει ότι για να προσθέσεις λειτουργικότητα πρέπει να αυξήσεις την πολυπλοκότητα και να επιβαρύνεις το usability.

Αλλά μην φτάνετε σε σημείο να υποστηρίζετε ότι δεν έχει επιβαρυνθεί το usability. Απλά σκεφτείτε έναν παππού που πιάνει για πρώτη φορά στα χέρια του smartphone. Το ίδιο ήταν το 3GS με το τότε IOS με το Χ με το τωρινό IOS? Δε νομίζω.

Δεν επιβαρύνεται το usability, απλα χρειάζεται να μάθεις δυο-τρία νέα gestures που και στον παππου να δείξεις θα τα καταλάβει αμέσως. Και προφανώς το ios παραμένει το πιο εύκολο λειτουργικό.

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Δεν υπάρχει κανένα delay στο swipe up VS click σε μηχανικό κουμπί. Ο χρόνος είναι πρακτικά ο ίδιος (γιατί ΔΕΝ σηκώνεις το χέρι από την οθόνη για να πατήσεις το κουμπί) και η αίσθηση πιο φυσική. Όταν το βάλει με το καλο το android (και αν το υλοποιήσει βεβαια σωστά) θα δεις.
Επίσης, για το long press (φαντάζομαι εννοείς το άνοιγμα του multitasking carousel) ΔΕΝ χρειάζεται να κανεις παύση στη μεση, μιας που μπορείς να κανεις την κίνηση τοξου από κάτω αριστερά προς δεξια, όπως γράψαμε.

Αρα καθόλου δεδομένο δεν είναι το delay.

Ποιος μίλησε για μηχανικό κουμπί? Όχι εγώ.
Ούτε εσύ προσέχεις τελικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Ποιος μίλησε για μηχανικό κουμπί? Όχι εγώ.
Ούτε εσύ προσέχεις τελικά.

Μίλησες για delay. Πως προκύπτει το delay, από την στιγμή που το swipe up gesture ΔΕΝ είναι πιο αργό από την αντίστοιχη κίνηση του πατηματος του home button για να βρεθείς στην home screen?

Δείτε και ένα λευκο 256αρι που μόλις παραλάβαμε :p

Μου αρέσει πολύ, αλλα μάλλον προτιμώ το space grey, λόγω gun metal χρώματος ατσαλιού περιμετρικά vs αστραφτερού ασημενιου χρώματος.

Attachments

• IMG_6690.jpg
    IMG_6690.jpg
    43.6 KB · Views: 74
  • IMG_6691.jpg
    IMG_6691.jpg
    43 KB · Views: 75
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Μίλησες για delay. Πως προκύπτει το delay, από την στιγμή που το swipe up gesture ΔΕΝ είναι πιο αργό από την αντίστοιχη κίνηση του πατηματος του home button για να βρεθείς στην home screen?

Αναφερόμουν σε άλλες ανταγωνιστικές full screen υλοποιήσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Αναφερόμουν σε άλλες ανταγωνιστικές full screen υλοποιήσεις.

Δεν ξέρω τι παίζει στον ανταγωνισμό, αλλα εδώ συγκρίνουμε apples with apples. Σε σχέση λοιπόν με τα παλιά iphones δεν υπάρχει κανένα delay στο να βρεθείς στην home screen.

Για το χρωμα, δεν τιθεται θεμα, το μαυρο ειναι μακραν ομορφότερο (η γυαλαδα στο ασημι, δεν του παει)

Κατα τα αλλα, ο Linus ειναι ενας εκνευριστικός παπαριδης TM για την πυρά (picture this: Takis + Robojohn με κουκουλες κου κλουξ κλαν και τον Linus να λαμπαδιάζει) :p

Βλέπω τα μηνύματα υποστήριξης των softbuttons και τρίβω τα μάτια μου
Οκ εγώ είμαι οπαδός, να μην υπάρχει κουμπί
Αλλά τέτοια επιχειρήματα, τύπου ¨’ δε χρειάζεται να φύγει το δάχτυλο από την οθόνη’ δεν τα έγραφα :D
Φυσικά με χιούμορ τα παραπάνω

Καλή εβδομάδα παίδες!!!