Να γραψω κι εγω 2 λογια μετα από καμια 10αρια ημερες χρησης.
Καταρχήν η οθόνη είναι όλα τα λεφτα.
Επιβεβαιωθηκε, για μια ακόμη φορα, ότι ουσιαστική αναβαθμιση κινητου χωρις νεα οθόνη δεν υφίσταται.
Η OLED κανει διαφορά (αν και όχι όσο μεγαλη οσο φανταζομουν). Οσο περνάει ο καιρός παντως, την εκτιμώ όλο και περισσότερο.
Το μέγεθος / αναλογίες είναι μια χαρα, ακόμα και για οριακη χρηση με το ένα χερι.
Παρενθεση εδώ: Η μεταφορά του slide για την εμφανιση των επιλογών φακου, calculator κλπ στο πανω μερος είναι τραγικά άβολη και καταργεί πλήρως την δυνατοτητα χρησης με το ένα χερι σε περιπτώσεις όπως η ληψη φωτο / βιντεο (που είναι και από τις πιο βασικές και συνηθισμένες λειτουργίες - ειδικά με το ένα χέρι).
Το σεμεδάκι προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου, ισα ισα μ' αρεσει (αισθητικά και μόνο).
Η ταχυτητα είναι super (αυτό έλλειπε αλλωστε - πέραν τουτου αυτό δεν είναι προτέρημα μόνο του Χ - και το 8 προφανώς το ιδιο σφαιράτο θα είναι).
Η μπαταρία επισης φαινεται λιγο καλύτερη από το 6S μου (αν και φανταζομαι ότι μετα από λίγο καιρό χρησης θα έρθει στα ιδια επίπεδα).
Η καμερα, εκ πρωτοις τουλάχιστον (τσεκαρισμα μόνο από την οθόνη του κινητού), φαινεται πραγματικά σουπερ (σε σχεση με το 6S).
Πάμε στα(ο) αρνητικά(ό) τώρα:
Πρώτο και καλύτερο το FaceID, δυστυχως.
Ενώ στην αρχή με εντυπωσίασε, όσο περναει ο καιρός γινεται προφανές ότι είναι σαφέστατη υποβάθμιση σε σχεση με 2ης γενιάς TouchID (2 χρονια πισω δλδ).
Και εξηγούμαι:
Υπό ιδανικές συνθήκες (το σηκωνεις φατσα καρτα και το κοιτας ενώ είσαι ακίνητος και χωρις να φορας γυαλια ή οτιδήποτε άλλο) δουλευει μια χαρα όντας ελαφρως αργότερο από το touchID αλλά όχι σε προβληματικό βαθμό.
Αν όμως οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές (πχ φοράς γυαλιά (ηλίου εν προκειμένω), περπατάς ή ακόμα κι αν έχεις το κεφάλι σου ακουμπισμένο στο χέρι σου στα πλάγια (στο αυτί σου πχ) αρχίζουν τα δύσκολα:
Η αναγνωριση κάνει πάνω από 1-2 sec, με αισθητό lag και κάποιες φορες αποτυγχάνει τελείως.
Επισης κάποιες περιπτώσεις (πχ εχεις το τηλ ακουμισμένο στο γραφειο και θες να το ξεκλειδώσεις χωρις να το σηκωσεις - πολύ συνηθες όταν εισαι σε υπολογιστή) είναι no go για το faceID.
Τα παραπάνω τα αντισταθμίζει (ψυχολογικά και μόνο μερικές φορες) η αισθηση της ελευθερίας που σου δίνει.
Ωστόσο overall το touchID παραμένει σαφώς πιο γρήγορο και πολλές φορές και πιο βολικό.
Ελπίζω στο επομενο μοντελο να εχει βελτιωθεί σημαντικά ή να επιστρέψουμε στο touchID κατω από την οθονη (αν και χλωμό αυτό στην περιπτωση της Apple, τουλάχιστον).
Overall, είναι προφανώς ένα κορυφαιο κινητό αλλά σε καμία περιπτωση δεν αξίζει όσα ζητάει (imho). Αν δεν ειχα κανει διάλλειμα ενός έτους από τις αναβαθμίσεις, θα ένοιωθα πολύ μ@λ@κας (ή για την ακρίβεια, περισσότερο απ όσο νοιώθω τώρα

) για τον σκασμό λεφτά που εδωσα (ακόμα και μετά από ΦΠΑ, μεταπώληση παλιού κλπ)
Για μία ακόμη φορά, πληρώνεις το οικοσύστημα της Apple (γνωστό, βέβαια) - το οποιο btw (με αφορμή την προσπάθεια backup / μεταφοράς φωτογραφιών από το παλιο iPhone) μου θύμισε για μια ακόμη φορά το ότι εκεί στο Κουπερτίνο πρεπει να κανουν βαρια ναρκωτικά ωρες ωρες
