[Επίσημο] iPhone X

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

''Τυχαια'' φαντάζομαι δεν εβαλαν και εκεινο το κουλό delay στο calculator (που εσπαγε νεύρα και οδηγούσε σε λάθη).

Όπως ''τυχαια'' δεν εκαναν και την ιστορία με το cpu throttling και τις μπαταρίες (που τους απεφερε πωλήσεις νέων iPhone).

Και ολως τυχαιως, όταν εγινε ο κακός χαμός (από ''haters'') τα διορθωσαν.

Και μιας και μιλάμε για εργονομία, να θυμίζω το magic mouse που είναι ο ορισμός του αντιεργονομικού ποντικού, ενός από τα σημαντικότερα εργαλεία για τη χρηση ενός υπολογιστή και το νο.1 σε αναγκη καλής εργονομίας.

Προφανως δλδ δεν δεχόμαστε άκριτα ότι μας σερβίρουν αλλά κρίνουμε βάσει της πραγματικότητας.

Και η πραγματικότητα λέει πχ ότι το να μπορείς να κλείνεις ευκολα ένα app (για διάφορους λόγους - πχ οταν τρωει πόρους / μπαταρία είναι σημαντικό.

Θυμίζω πχ ότι εμενα το mail app είναι η κυρια εφαρμογή κατανάλωσης μπαταρίας και ειδικά όταν εχω χαμηλή μπαταρία, είναι σημαντικό να μπορώ να κλείνω άμεσα και εύκολα την εφαρμογή (χωρίς πχ να χρειάζεται να μπω στις ρυθμίσεις και να απενεργοποιώ / ενεργοποιώ κάθε φορά την επιλογή για backroung activity που είπες).

Anyway, μη το κανουμε παλι flame το θεμα...
Ξέχασες το τρομερό antennagate και το περίφημο "δε φταιει η συσκευη, εσεις το κρατάτε λαθος!"

Στάλθηκε από το SM-T705 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Μπλεκεις άσχετα πράγματα. Το delay στο calculator ήταν προφανέστατα bug, σε αντίθεση με το cpu throttling αλλα και το έξτρα βήμα στο kill Apps, τα οποια αποτελούν συνειδητές επιλογές της apple, ασχέτως εάν είναι σωστές ή όχι.
Δεν δέχομαι ακριτα τίποτα, απλα μπορώ να διακρίνω πως πολλά από αυτά έχουν μια λογική από πίσω, ακόμα και αν αυτή αποδειχθεί λάθος στην πορεία.

Δεν τα μπλέκω και ουτε ειναι ασχετα

Ασχετα είναι τα τεχνικά περιεχόμενα των 2 περιπτώσεων αλλά, προφανώς, δεν είναι αυτό το θεμα μας εδώ (ασε που και η ιστορία με το calculator νομίζω ότι αρχικά είχε αποδοθεί σε μία ''λογική'' και αυτή).

Το θεμα μας είναι οτι τα παραπάνω ειναι αποδειξεις ακριβώς αυτού που λες κι εσυ, ότι δλδ οι επιλογές της (κάθε) Apple μπορεί να είναι λάθος και πρεπει παντα να κρίνονται (γιατί αν δεν κρίνονται, χανουμε εμείς και όχι η Apple)

Το αν εχουν λογική από πισω δεν αποτελεί σε καμία περιπτωση κριτηριο αποδοχής τους (ιδιαίτερα δε από τη στιγμή που η ''λογική'' αυτή μπορεί να είναι από λάθος έως προς το συμφέρον της Apple και όχι ημών, των καταναλωτών).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone

Δεν τα μπλέκω και ουτε ειναι ασχετα

Ασχετα είναι τα τεχνικά περιεχόμενα των 2 περιπτώσεων αλλά, προφανώς, δεν είναι αυτό το θεμα μας εδώ (ασε που και η ιστορία με το calculator νομίζω ότι αρχικά είχε αποδοθεί σε μία ''λογική'' και αυτή).

Το θεμα μας είναι οτι τα παραπάνω ειναι αποδειξεις ακριβώς αυτού που λες κι εσυ, ότι δλδ οι επιλογές της (κάθε) Apple μπορεί να είναι λάθος και πρεπει παντα να κρίνονται (γιατί αν δεν κρίνονται, χανουμε εμείς και όχι η Apple)

Το αν εχουν λογική από πισω δεν αποτελεί σε καμία περιπτωση κριτηριο αποδοχής τους (ιδιαίτερα δε από τη στιγμή που η ''λογική'' αυτή μπορεί να είναι από λάθος έως προς το συμφέρον της Apple και όχι ημών, των καταναλωτών).
Τα έμπλεξες, αλλα το νόημα είναι το ίδιο. Η Apple έχει την ευθύνη των επιλογών της, μιας που έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι.
Συνηθως επιλέγει σωστά, κάποιες φορές όμως δεν της βγαίνει, οπότε και διορθώνει.
Αυτο που προσπάθησα να εξηγήσω είναι πως, σχεδόν τίποτα δεν το κάνει τυχαία, υπάρχει ένα thought process πίσω από κάθε της κίνηση.

Τάκη...αυτό που προσπαθεί να σου εξηγήσει ο φίλτατος είναι ότι μιλάς σαν μέτοχος της αγαπημένης μας εταιρίας ...αν είσαι-καλά κάνεις-βγάζεις λεφτά, οπότε και αγοράζεις τα νέα μοντελάκια...αν όχι υπάρχει ένα θεματάκι στη τσέπη...αλλά και τι έγινε;;..δε τρέχει τίποτα...όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας...νάμαστε καλά.. :))
Με αγάπη πάντα...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPh

Το ότι υπαρχει ενα thought process από πίσω δεν λέει τίποτα από μονο του.

Ο σκοπός και το αποτέλεσμα του thought process είναι που μετράει και μόνο αυτά πρέπει να κρίνουμε (καθώς το thought process μπορεί να ειναι από απλώς λάθος (βλ. πχ design magic mouse) έως και υπερ της τσέπης της (κάθε) Apple και κατά του συμφέροντος του καταναλωτή (βλ. battery gate)).

Οσον αφορα τις ''διορθώσεις'', ας μη το πιασουμε καλύτερα γιατί θα παμε σε όσα ανέφερε ο Φρα.Πε. παραπάνω (δλδ ''διορθώνει'' μόνο όταν κινδυνεύει η τσέπη της και όχι όταν απλώς πρέπει).

Και για την ακρίβεια, να χαιρομαστε που υπαρχουν οι ''haters'' που τα βγαζουν στη φορα και φωνάζουν γιατί αλλιώς δεν θα απολαμβάναμε όλοι ''προνομια'' τυπου αλλαγη μπαταρίας με 39 € και τα παλια κινητά μας να τρεχουν συμφωνα με τα specs τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επί

Το ότι υπαρχει ενα thought process από πίσω δεν λέει τίποτα από μονο του.

Ο σκοπός και το αποτέλεσμα του thought process είναι που μετράει και μόνο αυτά πρέπει να κρίνουμε (καθώς το thought process μπορεί να ειναι από απλώς λάθος (βλ. πχ design magic mouse) έως και υπερ της τσέπης της (κάθε) Apple και κατά του συμφέροντος του καταναλωτή (βλ. battery gate)).

Οσον αφορα τις ''διορθώσεις'', ας μη το πιασουμε καλύτερα γιατί θα παμε σε όσα ανέφερε ο Φρα.Πε. παραπάνω (δλδ ''διορθώνει'' μόνο όταν κινδυνεύει η τσέπη της και όχι όταν απλώς πρέπει).

Και για την ακρίβεια, να χαιρομαστε που υπαρχουν οι ''haters'' που τα βγαζουν στη φορα και φωνάζουν γιατί αλλιώς δεν θα απολαμβάναμε όλοι ''προνομια'' τυπου αλλαγη μπαταρίας με 39 και τα παλια κινητά μας να τρεχουν συμφωνα με τα specs τους.

Δεν διαφωνώ με την καλόπιστη κριτική. Διαφωνω με τις υστερίες, ακόμα και για μικροπράγματα.
Ακομα και στο "battery gate" που αναφέρεις, προφανώς φαίνεται να πιστεύεις ότι το throttling το έκανε... για να πουλήσει μπαταριές και όχι για να μην επηρεάσει την σωστή λειτουργια της παλαιάς συσκευής (που θα είχε ξαφνικά shut downs, κάτι πολύ χειρότερο από το throttling).

Τάκη...αυτό που προσπαθεί να σου εξηγήσει ο φίλτατος είναι ότι μιλάς σαν μέτοχος της αγαπημένης μας εταιρίας ...αν είσαι-καλά κάνεις-βγάζεις λεφτά, οπότε και αγοράζεις τα νέα μοντελάκια...αν όχι υπάρχει ένα θεματάκι στη τσέπη...αλλά και τι έγινε;;..δε τρέχει τίποτα...όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας...νάμαστε καλά.. :))
Με αγάπη πάντα...

Νασο καμία σχέση. Δεν μιλάω ως "μέτοχος" αλλα ως apple tech enthusiast, γιατί από χόμπι μου αρέσει να παρακολουθώ τα τεχνικά θέματα γύρω από την apple. Αυτο μου επιτρέπει να διακρίνω πράγματα που άλλοι τα ξεπερνούν πίσω από γενικότητες του τύπου "όλα τα κάνει για την τσέπη της" και τα "ανεξήγητα" της apple. Τιποτα δεν είναι ανεξήγητο, απλα αν δεν ασχολείσαι στενα, δεν θα γνωρίζεις λεπτομέρειες.
Και άλλωστε, το γενικόλογο ξερολιασμα και κράξιμο δεν κοστίζει τίποτα ;)

Last edited:
πολύ enthusiast λοιπόν....μια χαρά!!
ΥΓ: η εμπειρία μου,μου λέει ότι έχω περάσει και περνώ πολύ ωραία με τα μηχανάκια και τις υπηρεσίες της αγαπημένης μας εταιρίας (πχ.προσφάτως έγινα συνδρομητής ΚΑΙ της Apple Music παρότι είμαι και συνδρομητής του Spotify ..γιατί γουστάρω..)

πολύ enthusiast λοιπόν....μια χαρά!!
ΥΓ: η εμπειρία μου,μου λέει ότι έχω περάσει και περνώ πολύ ωραία με τα μηχανάκια και τις υπηρεσίες της αγαπημένης μας εταιρίας (πχ.προσφάτως έγινα συνδρομητής ΚΑΙ της Apple Music παρότι είμαι και συνδρομητής του Spotify ..γιατί γουστάρω..)

Παροτι και εγώ είμαι φανατικός του spotify, η αλήθεια είναι πως ζηλεύω το Apple Music γιατί θα μπορούσα να το χρησιμοποιώ με Siri και στο αυτοκίνητο που έχω Apple Car Play (άσε που έχει και καλύτερο car interface σε σχέση με το spotify).
Δεν είμαι διατεθειμένος όμως να πληρώνω δυο συνδρομές τον μηνα για μουσική...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Το έχουμε συζητήσει πολλάκις το θέμα. Και η ιδια η apple τονίζει πως κλείνουμε Apps μονο αν είναι unresponsive.
Αλλα δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε. Δεν σου απαγορεύει το IOS να κλείνεις οποιο app θες. Απλα στο Χ, χρειάζεται ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με τα παλαιότερα iphones για κάτι που θα χρειαστεί να κανεις σπάνια.
Τωρα αν θες να κόψεις το background activity κάποιων εφαρμογών, δεν χρειάζεται να τις κανεις kill, αλλα απλα πας στο σχετικό tab στα settings και ορίζεις ποιες είναι οι εφαρμογές που θα έχουν background activity.

συζητάμε την άρνησή σου να καταλάβεις, ότι κάποιοι για κάποιους λόγους θέλουν κάποιες στιγμές να κλείνουν εφαρμογές,

ξαναλέω, δεν κλείνω τις εφαρμογές, αλλά κάποιες στιγμές δεν θέλω να είναι στο παρασκήνιο γιατί συνχίζουν να δουλέυουν,
ανέφερα τo DS Cloud, αλλά υπάρχουν και άλλες όπως το mail, το DS File κλπ

το να μπω και να αλλάζω το background activity από τα settings όπως ξέρεις είναι μεγαλύτερος μπελάς
(και καίει και περισσότερη μπαταρία :tongue: )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

συζητάμε την άρνησή σου να καταλάβεις, ότι κάποιοι για κάποιους λόγους θέλουν κάποιες στιγμές να κλείνουν εφαρμογές,

ξαναλέω, δεν κλείνω τις εφαρμογές, αλλά κάποιες στιγμές δεν θέλω να είναι στο παρασκήνιο γιατί συνχίζουν να δουλέυουν,
ανέφερα τo DS Cloud, αλλά υπάρχουν και άλλες όπως το mail, το DS File κλπ

το να μπω και να αλλάζω το background activity από τα settings όπως ξέρεις είναι μεγαλύτερος μπελάς
(και καίει και περισσότερη μπαταρία :tongue: )

Δεν έχω καμια άρνηση φιλε μου. Σου εξηγησα για ποιους λογους ΔΕΝ πρέπει να κλείνεις τις εφαρμογές.
ΑΝ θες να τις κλείσεις χειροκίνητα, κανένα πρόβλημα, κανεις force touch και μετά swipe up.
Η συζήτηση αυτή είναι ο ορισμός του "κάνουμε την τρίχα, τριχιά".

Last edited:
Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Δεν διαφωνώ με την καλόπιστη κριτική. Διαφωνω με τις υστερίες, ακόμα και για μικροπράγματα.
Ακομα και στο "battery gate" που αναφέρεις, προφανώς φαίνεται να πιστεύεις ότι το throttling το έκανε... για να πουλήσει μπαταριές και όχι για να μην επηρεάσει την σωστή λειτουργια της παλαιάς συσκευής (που θα είχε ξαφνικά shut downs, κάτι πολύ χειρότερο από το throttling).

Νομίζω ότι μιλαμε ηρεμα και χωρις υστερίες, σωστα;

Οσο για τα ''μικροπράγματα'' αυτά κρινονται βάσει της οπτικής και των αναγκών του καθενός.

Εσυ πχ που δεν χρησιμοποιείς το mail app της Apple αλλά 3rd party, δε σε νοιάζει ποσο μπαταρία καιει το πρώτο και αν αναγκάζεσαι να κανεις kill πολλές φορές μεσα στη μέρα για να μη μεινεις από μπαταρία.

Αρα, όπως ειπα και στον Γιαννη προ καιρου (που ελεγε ότι καλά εκανε η Apple με το battery gate), καλό είναι να κρινουμε βασει του κοινού / γενικού καλού και όχι μονο βάσει του τι επηρεάζει μόνο εμας.

Όσον αφορά το battery gate αυτό καθαυτό, κανεις δεν μιλησε για πωληση μπαταριών αλλά για πώληση (των) νέων iPhone.

Αυτό που είπα εξαρχής είναι ότι δεν μπορώ να ξέρω με σιγουρια τους λόγους για τους οποιους το έκανε, μπορώ όμως να ξέρω με σιγουριά το αποτέλεσμα και αυτό είναι ότι έκανε κάτι κρυφά και κέρδισε σε πωλήσεις νέων iPhone.

Αυτό εμένα με βάζει σε σκεψεις και το κρίνω αρνητικά. Εσένα πάλι όχι. Αυτή είναι η διαφορά μας.

Ας με ενημερωνε ότι αλλαζει τα specs του κινητου μου ''για το καλό μου'' και δεν θα ειχα τπτ να της προσαψω.

Νασο καμία σχέση. Δεν μιλάω ως "μέτοχος" αλλα ως apple tech enthusiast, γιατί από χόμπι μου αρέσει να παρακολουθώ τα τεχνικά θέματα γύρω από την apple. Αυτο μου επιτρέπει να διακρίνω πράγματα που άλλοι τα ξεπερνούν πίσω από γενικότητες του τύπου "όλα τα κάνει για την τσέπη της" και τα "ανεξήγητα" της apple. Τιποτα δεν είναι ανεξήγητο, απλα αν δεν ασχολείσαι στενα, δεν θα γνωρίζεις λεπτομέρειες.
Και άλλωστε, το γενικόλογο ξερολιασμα και κράξιμο δεν κοστίζει τίποτα ;)

Κάθε εταιρία κερδοσκοπικής μορφής, τα κάνει όλα για την τσέπη της και μόνο.

Εξαιρούνται εταιρίες, οι οποίες είναι πολύ μικρότερου μεγέθους και ''προσωποκρατικές'' και οι οποίες μπορει και να εχουν και καποιου αλλου τυπου ευαισθησίες (στις οποίες δε νομίζω να πιστεύει κανείς ότι συγκαταλέγεται η Apple - εκτός αν εισαι ο γιος του Τραμπ και πιστεύεις δηλώσεις τυπου ''Αγαπάμε την Αμερική'' κλπ (αλλά εχουμε τα τρις σε φορολογικούς παραδείσους))

Οσο δε για τα ''κραξίματα'' κλπ, ξαναλέω οτι θα πρεπει να τα εκτιμάς γιατί χωρις αυτά θα ήσουν ακόμη με οθόνη LCD, 4'', αναλυσης sub HD, θα ετρεχε το παλιο 6αρι σου εκτός specs και δεν θα ήξερες γιατί και αν αλλαζες μπαταρία θα πλήρωνες κανα 100αρι.

Για το "battery gate" το έχουμε αναλύσει προ πολλου, ουσιαστικά το μονο της φάουλ ήταν πως δεν ενημέρωσε για τους λογους που έκανε throttling.
Προφανως όμως δεν το έκανε για να πουλήσει νέες μπαταριες ή νέα iphones. Αν ήθελε κάτι τέτοιο, απλα θα σταματούσε να υποστηρίζει τις παλαιότερες συσκευές (όπως κάνουν στα android) και θα έλεγε, αν θέλετε τα νέα "καλούδια', αγοραστε το νέο μας μοντέλο. Απεναντιας, είναι η μοναδική εταιρία smartphone που παρέχει software updates σε συσκευές 4-5 χρονων και κάτω από την ιδια λογική αποφάσισαν να κάνουν throttling στις πιο παλιές συσκευές με φτυσμένη μπαταρια όταν διαπίστωσαν τον κίνδυνο ξαφνικών shut-down.
H διαφορα μας είναι (όσον αφορά τα της apple) πως εσύ προτιμάς να κράξεις πριν ερευνήσεις, εγώ πάλι να ερευνήσω πριν κράξω.

Η ιδια η απλ ζητησε συγνωμη για τη π@παρια που εκανε με τις μπαταριες και γιαυτο εδωσε το 39ε για ενα χρονο. Κανουμε ερευνα και κραζουμε οταν πρεπει.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Η ιδια η απλ ζητησε συγνωμη για τη π@παρια που εκανε με τις μπαταριες και γιαυτο εδωσε το 39ε για ενα χρονο. Κανουμε ερευνα και κραζουμε οταν πρεπει.

Ζητησε συγγνώμη για την έλλειψη ενημέρωσης και την σύγχυση που δημιουργήθηκε, όχι για το throttling.

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Ζητησε συγγνώμη για την έλλειψη ενημέρωσης και την σύγχυση που δημιουργήθηκε, όχι για το throttling.

Ε ναι αυτο ηταν η π@παρια της, με προφανεις τους λογους της μη ενημερωσης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Ε ναι αυτο ηταν η π@παρια της, με προφανεις τους λογους της μη ενημερωσης.

Αν υπονοείς ότι οι λόγοι μη ενημέρωσης ήταν για πουλήσει πιο πολλά iphones, αποδεικνύεις τα λεγόμενα μου περί κραξίματος δίχως ερευνα. ;)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Αν υπονοείς ότι οι λόγοι μη ενημέρωσης ήταν για πουλήσει πιο πολλά iphones, αποδεικνύεις τα λεγόμενα μου περί κραξίματος δίχως ερευνα. ;)

Εχω γνωστο που αλλαξε το iphone 6s με νεότερο, νομιζοντας οτι πλεον σερνεται, ενω μπορουσε να αλλαξει απλως την μπαταρια (αν τον ειχε ενημερωσει σωστα η απλ η οποία στη συνεχεια του ζητησε απλα συγνωμη). Για πες την ερευνα σου... :drool1:

Το να σταματούσε την προσφορά νέων εκδόσεων iOS σε παλιές συσκευές και όχι την διαθεση fixes για critical bugs - αν υπάρχουν καν αυτά στο iOS :P - (ή ακόμα κι αυτό) είναι κάτι που θα ήταν διαφανές και τίμιο και επιπρόσθετα κάτι που προτιμάει πολύς κόσμος (που βλέπει τις συσκευές του να πηγαίνουν πολύ έως απελπιστικά πιο αργά με τα νεα iOS - και δεν αναφέρομαι στο battery gate).

Οσον αφορά τα περί ''κραξίματος'' (και τη διαφορά του με την κριτική αλλά και τα προνόμια που εχει προσφέρει σε όλους τους πελάτης της Apple, τα αναλύσαμε παραπάνω).