[Επίσημο] iPhone X

Παροτι και εγώ είμαι φανατικός του spotify, η αλήθεια είναι πως ζηλεύω το Apple Music γιατί θα μπορούσα να το χρησιμοποιώ με Siri και στο αυτοκίνητο που έχω Apple Car Play (άσε που έχει και καλύτερο car interface σε σχέση με το spotify).
Δεν είμαι διατεθειμένος όμως να πληρώνω δυο συνδρομές τον μηνα για μουσική...

Είναι καταπληκτικό να τρέχεις με ταAirPods και με τη Siri να ζητάς τα τραγούδια που θέλεις σε πραγματικό χρόνο και με 4G να τα ακούς την ίδια στιγμή...εξού και η Apple Music...πραγματική διασκέδαση...🤩

Sent from my iPhone using Tapatalk

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Το να σταματούσε την προσφορά νέων εκδόσεων iOS σε παλιές συσκευές και όχι την διαθεση fixes για critical bugs (ή ακόμα κι αυτό) είναι κάτι που θα ήταν διαφανές και τίμιο και επιπρόσθετα κάτι που προτιμάει πολύς κόσμος (που βλέπει τις συσκευές του να πηγαίνουν πολύ έως απελπιστικά πιο αργά με τα νεα iOS - και δεν αναφέρομαι στο battery gate).

Οσον αφορά τα περί ''κραξίματος'' (και τη διαφορά του με την κριτική αλλά και τα προνόμια που εχει προσφέρει σε εσενα αλλά και σε όλους τους πελάτης της Apple, τα αναλύσαμε παραπάνω).

Δεν διαφωνώ πως ίσως να ήταν προτιμότερο να κρατήσει παλαιότερο OS version για τις παλαιές συσκευές ΚΑΙ να κάνει critical updates ταυτόχρονα, απλα αυτό προφανώς θα απαιτούσε τεραστια resources σε ένα τμήμα της εταιρίας που είναι ήδη παραφορτωμένο. Προτιμω πάντως σε κάθε περίπτωση ένα ασφαλές λίγο πιο αργό iphone 3ετιας, από ένα αντίστοιχο android με σοβαρες τρυπες ασφαλειας για τις οποιες δεν ασχολείται κανεις.

Για το "battery gate" το έχουμε αναλύσει προ πολλου, ουσιαστικά το μονο της φάουλ ήταν πως δεν ενημέρωσε για τους λογους που έκανε throttling.
Προφανως όμως δεν το έκανε για να πουλήσει νέες μπαταριες ή νέα iphones. Αν ήθελε κάτι τέτοιο, απλα θα σταματούσε να υποστηρίζει τις παλαιότερες συσκευές (όπως κάνουν στα android) και θα έλεγε, αν θέλετε τα νέα "καλούδια', αγοραστε το νέο μας μοντέλο. Απεναντιας, είναι η μοναδική εταιρία smartphone που παρέχει software updates σε συσκευές 4-5 χρονων και κάτω από την ιδια λογική αποφάσισαν να κάνουν throttling στις πιο παλιές συσκευές με φτυσμένη μπαταρια όταν διαπίστωσαν τον κίνδυνο ξαφνικών shut-down.
H διαφορα μας είναι (όσον αφορά τα της apple) πως εσύ προτιμάς να κράξεις πριν ερευνήσεις, εγώ πάλι να ερευνήσω πριν κράξω.

Βρε Τάκη, σταματα να πετάς την μπάλα στην κερκίδα και να κανεις συνεχως λόγο για "(όπως κάνουν στα android)" κλπ.
Τετοιο θεμα σε Android απο μεγάλη εταιρεια που να σφυριζει αδιάφορα δεν εχεις ξαναδει. Το τιμημα το πλήρωσε η Samsung πέρσι και μαλιστα πολύ ακριβά. Και στο κατω κατω, οι λαμογιές της καθε ανταγωνιστικής εταιρείας δεν μπορουν να αποτελούν αλλοθι για την Apple (και το αντιθετο).

Στο θεμα της μπαταρίας η απλ ειναι φαουλ απο οπου και αν το δεις. Για αρχη, σε σχετικά νεες/μοντέρνες συσκευές οπως τα iphone 6x, δεν θα επρεπε η φθορά της μπαταρίας να κλεινει τη συσκευή. Αυτο ειναι δειγμα κακής/φθηνης μπαταρίας. Δεν θα παραπονιοταν κανεις για την φυσιολογική μείωση της αυτονομίας.
Αντ' αυτού, αντι να τις αλλάξει δωρεάν, εριξε τις επιδοσεις χωρις να το πει σε κανεναν και οταν εγινε τζερτζελο η αποφαση της ηταν να χρεωθεί ο χρηστης την αλλαγη της και μαλιστα οριζοντας συγκεκριμενο χρονικο περιθώριο. Αυτο στο (μεγάλο) χωριό μου λεγεται θρασσος.

ΥΓ. Αντι να ψαχνουμε τον τροπο να παιρνουμε καλύτερα προιοντα απο τις αγαπημενες μας εταιρείες, τελικά βολευόμαστε με το να λέμε "οι αλλοι εκαναν χειρότερα". Κατι σαν τον Τσίπρα :p .Αναφέρομαι σε πολλούς και ειναι κρίμα να συμβαίνει.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Εχω γνωστο που αλλαξε το iphone 6s με νεότερο, νομιζοντας οτι πλεον σερνεται, ενω μπορουσε να αλλαξει απλως την μπαταρια (αν τον ειχε ενημερωσει σωστα η απλ η οποία στη συνεχεια του ζητησε απλα συγνωμη). Για πες την ερευνα σου... :drool1:

Εξου και το apology της apple. Σαφως και πολλοί την πάτησαν έτσι, η διαφορά είναι πως το throttling δεν έγινε για τον σκοπό αυτό.
Βεβαια, φαντάζομαι πως ο φίλος σου κάπου το πούλησε το κινητό, οπότε ουσιαστικά έκανε upgrade πριν την ώρα του. Δεν αχρηστεύτηκε δηλαδή το κινητό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Εξου και το apology της apple. Σαφως και πολλοί την πάτησαν έτσι, η διαφορά είναι πως το throttling δεν έγινε για τον σκοπό αυτό.
Βεβαια, φαντάζομαι πως ο φίλος σου κάπου το πούλησε το κινητό, οπότε ουσιαστικά έκανε upgrade πριν την ώρα του. Δεν αχρηστεύτηκε δηλαδή το κινητό.

Εχεις δίκιο. Την πάτησε "μονο" αυτός που του το αγόρασε :p

Δεν διαφωνώ πως ίσως να ήταν προτιμότερο να κρατήσει παλαιότερο OS version για τις παλαιές συσκευές ΚΑΙ να κάνει critical updates ταυτόχρονα, απλα αυτό προφανώς θα απαιτούσε τεραστια resources σε ένα τμήμα της εταιρίας που είναι ήδη παραφορτωμένο. Προτιμω πάντως σε κάθε περίπτωση ένα ασφαλές λίγο πιο αργό iphone 3ετιας, από ένα αντίστοιχο android με σοβαρες τρυπες ασφαλειας για τις οποιες δεν ασχολείται κανεις.

Με τα κεφαλαια που εχει η Apple, ακούγεται καπως το ''αδυναμία resources''...

Κατά αλλα συμφωνώ με τη συγκριση με το Android, εξ' ου και εξακολουθώ να προτιμώ την Apple.

Αλλά αυτό δεν σημαινει ότι δεν θα την κριτικάρω (κράζω, όπως λες εσυ), για τα λάθη της.

Εξάλλου, ισχύει και το ακόλουθο:

οι λαμογιές της καθε ανταγωνιστικής εταιρείες δεν μπορουν να αποτελούν αλλοθι για την Apple (και το αντιθετο).

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Για το "battery gate" το έχουμε αναλύσει προ πολλου, ουσιαστικά το μονο της φάουλ ήταν πως δεν ενημέρωσε για τους λογους που έκανε throttling.
Προφανως όμως δεν το έκανε για να πουλήσει νέες μπαταριες ή νέα iphones. Αν ήθελε κάτι τέτοιο, απλα θα σταματούσε να υποστηρίζει τις παλαιότερες συσκευές (όπως κάνουν στα android) και θα έλεγε, αν θέλετε τα νέα "καλούδια', αγοραστε το νέο μας μοντέλο. Απεναντιας, είναι η μοναδική εταιρία smartphone που παρέχει software updates σε συσκευές 4-5 χρονων και κάτω από την ιδια λογική αποφάσισαν να κάνουν throttling στις πιο παλιές συσκευές με φτυσμένη μπαταρια όταν διαπίστωσαν τον κίνδυνο ξαφνικών shut-down.
H διαφορα μας είναι (όσον αφορά τα της apple) πως εσύ προτιμάς να κράξεις πριν ερευνήσεις, εγώ πάλι να ερευνήσω πριν κράξω.

τα updates σε συκευές 4-5 ετών, τις κάνουν πρακτικά μη λειτουργικές, παρότι λείπουν τα μισά νέα features

έχω εμπειρία από πολλές,

το πρώτο iphone που είχα ήταν το πρώτο που βγήκε και δεν ήρθε Ελλάδα

αν ήθελε να υποστηρίξει παλιές συσκευές θα έδινε τη δυνατότητα να βάλεις παλαίοτερη έκδοση ios και όχι υποχρεωτικά την αρχική ή την τελευταία

Ακριβως αυτο. Η apple πηρε χρημα απο τον φιλο μου και απο χιλιαδες+ αλλους, πριν την ωρα της. Κανονικα επρεπει να πει συγνωμη και ευχαριστουμε, mission accomplished.

Κι ο Τσίπρας ψηφίζει νέα μέτρα και μετά λέει ότι στεναχωριέται για αυτό. Δεν σημαίνει ότι δεν μας δουλεύει. :p

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Βρε Τάκη, σταματα να πετάς την μπάλα στην κερκίδα και να κανεις συνεχως λόγο για "(όπως κάνουν στα android)" κλπ.
Τετοιο θεμα σε Android απο μεγάλη εταιρεια που να σφυριζει αδιάφορα δεν εχεις ξαναδει. Το τιμημα το πλήρωσε η Samsung πέρσι και μαλιστα πολύ ακριβά. Και στο κατω κατω, οι λαμογιές της καθε ανταγωνιστικής εταιρείας δεν μπορουν να αποτελούν αλλοθι για την Apple (και το αντιθετο).

Στο θεμα της μπαταρίας η απλ ειναι φαουλ απο οπου και αν το δεις. Για αρχη, σε σχετικά νεες/μοντέρνες συσκευές οπως τα iphone 6x, δεν θα επρεπε η φθορά της μπαταρίας να κλεινει τη συσκευή. Αυτο ειναι δειγμα κακής/φθηνης μπαταρίας. Δεν θα παραπονιοταν κανεις για την φυσιολογική μείωση της αυτονομίας.
Αντ' αυτού, αντι να τις αλλάξει δωρεάν, εριξε τις επιδοσεις χωρις να το πει σε κανεναν και οταν εγινε τζερτζελο η αποφαση της ηταν να χρεωθεί ο χρηστης την αλλαγη της και μαλιστα οριζοντας συγκεκριμενο χρονικο περιθώριο. Αυτο στο (μεγάλο) χωριό μου λεγεται θρασσος.

ΥΓ. Αντι να ψαχνουμε τον τροπο να παιρνουμε καλύτερα προιοντα απο τις αγαπημενες μας εταιρείες, τελικά βολευόμαστε με το να λέμε "οι αλλοι εκαναν χειρότερα". Κατι σαν τον Τσίπρα :p .Αναφέρομαι σε πολλούς και ειναι κρίμα να συμβαίνει.

Μαζι σου για την τελευταία πρόταση. Και εγώ κριτικαρα το θέμα της μπαταριας και προφανώς η apple έχει ευθύνη (είτε οφείλεται στην μπαταριες είτε στο ότι η γρηγορη CPU τραβούσε πολύ ρευμα που δεν είχαν οι ψόφιες μπαταριες και έκλεινε η συσκευή).
Απλα διαφωνώ στις θεωρίες συνομωσιας ότι τάχα μου το έκανε επίτηδες για να πουλήσει πιο πολλά iphones. Για εμενα είναι ξεκάθαρο πως το throttling έγινε για να αποφευχθούν τα ξαφνικά shut downs υπό προυποθεσεις.
Το λάθος είναι πως δεν ενημέρωσε τους λογους για αυτό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Κι ο Τσίπρας ψηφίζει νέα μέτρα και μετά λέει ότι στεναχωριέται για αυτό. Δεν σημαίνει ότι δεν μας δουλεύει. :p

Και έλεγα, ποτε θα σχολιάσει η ποντικομαμμή :p

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Μαζι σου για την τελευταία πρόταση. Και εγώ κριτικαρα το θέμα της μπαταριας και προφανώς η apple έχει ευθύνη (είτε οφείλεται στην μπαταριες είτε στο ότι η γρηγορη CPU τραβούσε πολύ ρευμα που δεν είχαν οι ψόφιες μπαταριες και έκλεινε η συσκευή).
Απλα διαφωνώ στις θεωρίες συνομωσιας ότι τάχα μου το έκανε επίτηδες για να πουλήσει πιο πολλά iphones. Για εμενα είναι ξεκάθαρο πως το throttling έγινε για να αποφευχθούν τα ξαφνικά shut downs υπό προυποθεσεις.
Το λάθος είναι πως δεν ενημέρωσε τους λογους για αυτό
.

Προφανώς και εγινε για αυτόν τον λόγο. Λάθος επίσης που χρεωνει για την αλλαγή της μπαταρίας (για το περιορισμένο χρονικό διαστημα δεν υπάρχει καν κατάλληλη εκφραση).

Το καλυψαμε το θεμα. Συνεχιζουμε με iphone x και ποσο καλό είναι. :flipout:

fixed :p

Μα δεν κατάλαβες. Και για το πρόβλημα της μπαταρίας φταίει ότι το iPhone είναι πολύ καλό ("ειτε η γρηγορη CPU τραβούσε πολύ ρευμα που δεν είχαν οι ψόφιες μπαταριες και έκλεινε η συσκευή") :bigcry: κλαιω