Ήρθε η ώρα να γράψω το πρώτο review μιας και είναι τσαγκαροΠαρασκευή σήμερα.
Καταρχήν από την apple έφυγα για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης. Κυρίως από περιέργεια. Ήθελα να δω τι γίνεται στην άλλη όχθη.
Το LG λοιπόν το χρησιμοποιώ γύρω στην 1 εβδομάδα οπότε τα συμπεράσματα είναι και ανάλογα. Μπορεί να βελτιωθούν ή να χειροτερέψουν. Ίσως κάνω ένα second review αργότερα όπως κάνουν και τα μεγάλα sites
Στα θετικά.
1. Η Οθόνη σκοτώνει. Τόσο το μέγεθος όσο και τα χρώματα μου αρέσουν πάρα πολύ. Δεν έχει το καλύτερο μαύρο που μπορείς να πάρεις σε κινητό (π.χ. S5) αλλά προσωπικά με αφήνει αδιάφορο γιατί δεν το θέλω για ταινίες.
2. Το μέγεθος επίσης σκοτώνει (θα φάω κόσμο σήμερα

). Απλά δεν υπάρχει άλλο κινητό με αυτό το μέγεθος οθόνης και αυτή την διάσταση. Για μένα ήταν οριακό για να το αγοράσω. Κάτι άλλες παντόφλες που κυκλοφορούν ή που θα κυκλοφορήσουν (ονόματα δεν λέμε για ευνόητους λόγους) με αφήνουν παντελώς αδιάφορο. Το μέγεθος του LG είναι το όριο μου που ακόμη προσπαθώ να το συνηθίσω (π.χ. όταν κρατάω τον μπέμπη δυσκολεύομαι στο σερφάρισμα

)
3. Παίρνει SD κάρτα. Αν και δεν έχω βάλει ακόμη, με 40 ευρώ θα βάλω μία 64άρα. Μεγάλη υπόθεση.
4. Infrared. Έχω περάσει όλες τις συσκευές μου και τις ελέγχω και από κει αν χρειαστεί. Μεγάλη ευκολία.
5. Καλή μπαταρία. Εντάξει μπορεί να μην είναι σαν του G2 ή άλλων androids αλλά σε σχέση με το iphone 5 που είχα είναι μεγάλη αναβάθμιση.
6. Φορτίζει γρήγορα.
7. Πολύ καλή κάμερα. Video μέχρι και 4Κ
8. Με την θήκη circle το τηλέφωνο απογειώνεται κατά την γνώμη μου καθώς κάνεις ένα σωρό πράγματα από το παραθυράκι χωρίς να ανοίξεις την θήκη πορτοφόλι, που παρεμπιπτόντως αντικαθιστά την πλάτη του κινητού που είναι αποσπόμενη. Έχει πάνω της όλα τα τσιπάκια που χρειάζονται για NFC και ασύρματη φόρτιση.
9. Περιβάλλον Android. Μου αρέσει γιατί μου θυμίζει PC. Η λογική είναι πιο κοντά στην δική μου λογική. Δεν έχω Mac στο σπίτι και δεν ξέρω αν θα πάρω ποτέ. Με το PC Μου και το laptop μου έχω πολύ καλύτερη επικοινωνία. Μόλις βάλεις το κινητό στην USB βλέπεις απευθείας τα σωθικά του σαν να ήταν δίσκος.
Επίσης μου αρέσει πάρα πολύ το ότι μπορώ να αλλάξω την εμφάνιση των οθονών μου με launchers χωρίς να χρειάζεται να το "σπάσω" όπως στο iphone.
Τα notifications επίσης είναι πολύ καλύτερα στο android. Δεν σου ζαλίζουν τον έρωτα. Διακριτικά και παραμετροποιησημα.
Είναι πολλά τα συν του Android (φυσικά έχει και πλιν), απλά έγραψα μερικά που μου ήρθαν στο μυαλό.
10 (το δέκα το καλό). Μπορώ επιτέλους να την λέω σε κάτι κολλημένους (πάλι ονόματα δεν λέμε) με επιχειρήματα πλέον
Στα αρνητικά
1. Ζεσταίνεται όταν το πιέσεις. Βέβαια αυτά στην αρχή που το πείραζα όλη την ώρα. Πάει καιρός που πείραξα ένα iphone για να συγκρίνω.
2. Το σήμα έχω την αίσθηση ότι είναι χειρότερο από το iphone που είχα. Βέβαια σε εξωτερικούς χώρους δεν είχα πρόβλημα ποτέ. Ίσως να είναι και παραπλανητικές οι μπάρες. Πάντως στο σπίτι που έχω vodafone σήμα παντού με το iphone έπιανα καλύτερα.
3. Μέγεθος κινητού. Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με την LG αλλά με την 5.5 οθόνη. Γι αυτό θέλει να το πιάσετε στα χέρια σας πρώτα όπως έκανα κι εγώ πριν το αγοράσω.
4. Firmware που θέλει βελτίωση. Έχει μερικά bugs αλλά μικρά και σίγουρα θα διορθωθούν πιστεύω.
5. Εξοικείωση με το android. Για κάποιον που έρχεται απο IOS θα χρειαστεί λίγο χρόνο να το συνηθίσει. Είναι όλα όμως θέμα συνήθειας. Π.χ. κάθε βράδυ που πάω να πιάσω το IPAD, κάνω double tap στην οθόνη για να ξυπνήσει

. Ειλικρινά δεν βλέπω κάπου να υπερτερεί το IOS στην καθημερινή μου χρήση.
6. Εφαρμογές android. Δεν είναι το ίδιο όμορφες όπως στο iphone χωρίς να χάνουν όμως σε λειτουργικότητα.
Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αγορά μου, ιδίως στην τιμή που την έκανα, χωρίς χρήση επιδότησης κλπ αλχημείες (την έβαλα στο πάγιο την επιδότηση).
Θεωρώ ότι για 1 χρόνο τουλάχιστον θα παραμείνω σε android καθώς τα νέα iphones δεν μου κάνουν καθόλου κλικ ούτε από εμφάνιση ούτε από χαρακτηριστικά (για να μην πω για την τιμή τους...). Τώρα αν σε 5-6 μήνες θα είμαι με άλλο κινητό ουδείς το ξέρει καθώς είναι πολλές οι επιλογές συσκευής όταν είσαι στον κόσμο του android, πράγμα το οποίο το θεωρώ επίσης σημαντικό.
Αυτά εν ολίγοις. Ξύπνησε ο μπέμπης πρέπει να την κάνω...