[Επίσημο] LG Nexus 5

Ευχαριστώ.

Τα κλασσικά ως τώρα.
Ωραίο design (απλές γραμμές και λεπτο) , ωραία χορταστικη οθόνη και φυσικά ουτε ίχνος lag σε οτιδήποτε τρέξει.
Περιμένω να βρω χρονο το σ/κ να του κανω root και να φύγουν κάτι google+/chrome/google play για λιγότερους συγχρονισμός και αυξηση αυτονομίας με aosp browser.
Θέλω να βγάλω και το hangouts, αλλά πλεον δεν υπάρχει αλλη εφαρμογη sms όπως στο nexus 4 και φοβάμαι μη γίνει καμμία χαζομαρα.

Ερχόμενος μόλις απο το nexus 4, το ui το έχουν αλλάξει ριζικά (για τα δεδομένα των nexus).
Η κύρια σελιδα δεν είναι η μεσαία ,αλλά η αριστερή, και το google now έχει ενεργοποίηση τύπου search contacts όπως στα iphone (τέρμα αριστερή σελιδα δηλαδή).Τα εικονίδια έχουν μεγαλώσει και έχουν αλλάξει σχεδιο.Not bad for nexus.

Είμαι πολύ παριεργος να δω την αυτονομία του με την στοκ.

Ήμουν μεταξύ αυτου και του lg g2 , αλλά το γυαλιστερό πλαστικό τα έχω βαρεθεί ,τα πίσω κουμπιά δεν βολεψαν (εκ πρώτης παντα) ,και το μονο που έχασα ηταν η τεραστια μπαταρία του.
Θα δειξει...

Last edited:
Δεν χρειάζεται να ρουτάρεις για να βγάλεις system apps. Απο τις εφαρμογες μπορεις να την απενεργοποιήσεις. ΜΗΝ βγαλεις τον chrome! τρέχει απίστευτα καλα με το hardware του nexus!
ο AOSP ειναι πλεον παλιός και με αρκετά προβλήματα. Το ίδιο ισχύει και για το hangouts γιατι αλλιώς δεν θα λαμβάνεις SMS. Μια χαρά εφαρμογή ειναι.

Απο αυτά που ειπες οτι και να βγαλεις δεν θα δεις διαφορά στην αυτονομία. Σε γενικές γραμμές, η αυτονομία του 5 ειναι καλύτερη απο του 4.

α σου ειπα? ΜΗΝ βγαλεις τον chrome!

O chrome είναι και εμένα ο αγαπημένος μου, αλλά στις τελευταίες εκδόσεις του ρουφούσε μπαταρία σαν φρεντοτσινο :p

Rooted και με unlocked bootloader αν και δεν σκοπευω να βαλω custom ακομα.
Η αυτονομια δειχνει αρκετα ανωτερη του Nexus 4 και θα βγαλει ευκολα την ημερα με βαρια χρήση (4 ωρες οθονη) .
Φυσικά φορτιση το βράδυ... (ειπαμε δεν ειναι Note).
Kατα τα λοιπα, αστραπιαίο...

KitKat δε φοράει δαύτο;

Για τσεκαρε, αν θες, αν κανει search στα notes των επαφών.

Αν εισαι στο κινητο (και όχι στο outlook πχ), φτιαχνεις μια νεα επαφη, βάζεις όνομα ''Γιώργος'', πας κατω στο ''add another field'', κλικαρεις στο ''notes'' και βάζεις εκει (στο notes) μια σημείωση (πχ ξάφερφος Γιάννη).

Μετα κάνεις search με ''ξάδερφος'' (προσοχή στους τόνους, νομίζω τους τσεκάρει) και βλέπεις αν βρίσκει την επαφή που άνοιξες.

Αλλα αντ' αλλα...

Κανε ρε παιδι αυτό που λεω, μην μας σκας! :p

''φτιαχνεις μια νεα επαφη, βάζεις όνομα ''Γιώργος'', πας κατω στο ''add another field'', κλικαρεις στο ''notes'' και βάζεις εκει (στο notes) μια σημείωση (πχ ξάφερφος Γιάννη).

Μετα κάνεις search με ''ξάδερφος'' (προσοχή στους τόνους, νομίζω τους τσεκάρει) και βλέπεις αν βρίσκει την επαφή που άνοιξες''

Μαστα, δεν το εφτιαξαν / προσεθεσαν αυτό δλδ.

Αν δε βιαριεσαι, βάλε αυτό https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gnugu.contactsearchplus να δεις αν δουλευει

(το πληρωνεις, δοκιμάζεις αν δουλευει (τσεκαρε τις οδηγίες πρώτα) και μετα κανεις refund ή καπως έτσι - σου δινει την επιλογή να το γυρίσεις εντός της επόμενης ώρας περιπου - ισως και παραπανω)

Δεν χρειάζεται να ρουτάρεις για να βγάλεις system apps. Απο τις εφαρμογες μπορεις να την απενεργοποιήσεις. ΜΗΝ βγαλεις τον chrome! τρέχει απίστευτα καλα με το hardware του nexus!
ο AOSP ειναι πλεον παλιός και με αρκετά προβλήματα. Το ίδιο ισχύει και για το hangouts γιατι αλλιώς δεν θα λαμβάνεις SMS. Μια χαρά εφαρμογή ειναι.

Απο αυτά που ειπες οτι και να βγαλεις δεν θα δεις διαφορά στην αυτονομία. Σε γενικές γραμμές, η αυτονομία του 5 ειναι καλύτερη απο του 4.

α σου ειπα? ΜΗΝ βγαλεις τον chrome!

ΔΛΔ στο Ν5 η μόνη εφαρμογή sms που δουλεύει είναι το hangouts;;
Ωραίο είναι δεν λέω αλλά δεν έχει κωδικοποιήση με αποτέλεσμα να στέλνεις λιγότερους χαρακτήρες στο μνμ! Μήπως το κάνει και δεν το έχω βρει;;
Το 8SMS δλδ δεν τρέχει;; ΟΚ δεν είναι κάτι ιδιέταιρο απο άποψη GUI αλλά είναι ελαφρύ και κωδικοποιεί τα μνμτα...
Και εγώ πάντως δεν θα τις πείραζα τις εφαρμογές της Google... στο GNex που το είχα κάνει μάλλον περισσότερα προβλήματα είχαν δημιουργηθεί παρά βελτίωση της ταχύτητας του τηλ...
Δεν έχω Ν5 ... πληροφοριακά ρωτάω!

Μια χαρά δουλεύει το 8sms και οποιαδήποτε άλλη messaging εφαρμογή.
Ο chrome γενικά στο Ν5 πηγαίνει νεράκι, αλλά και είναι και μεγάλος battery drainer.
Αν θέλετε κάποιον εναλλακτικό, γρήγορο και αξιόπιστο browser δοκιμάστε τον naked browser.
Απλά έχει μινιμαλ UI.