[Επίσημο] LG Nexus 5

Re: [Επίσημο] Google Nexus 5

Στο browsing και στην εναλλαγή σελίδων στο gui , ηταν ξεκάθαρα πιο γρηγορο και εχω την εντύπωση και πιο smooth...
Μπορουν να το επιβεβαιώσουν και άλλοι ισως αν δουν το βίντεο...

Οντως δεν είναι.Καλη τιμή , αλλα οχι ευκαιρια.
Στα ιδια χρήματα δεν θα αγόραζα nexus , αλλα s4 η htc one ...
Πιο ολοκληρωμένες λύσεις και οι δύο.
Το nexus 5 σε αυτή τη τιμή ειναι για τους hard core fans που θα το πειράξουν κλπ κλπ...

Ε ναι υπάρχει έντονος ανταγωνισμός ως τα 450,
Ακόμα και εξαίροντας τις φθηνές κινέζικες συσκευές

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Google Nexus 5

Στο browsing και στην εναλλαγή σελίδων στο gui , ηταν ξεκάθαρα πιο γρηγορο και εχω την εντύπωση και πιο smooth...
Μπορουν να το επιβεβαιώσουν και άλλοι ισως αν δουν το βίντεο...

Και ο ίδιος σχολίασε πως τα βρήκε ισοδύναμα. Άποψη μου πάντως, πως με απλό browsing και light εφαρμογές όπως το instagram δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα. Και το iphone 5 να έβαζες, το ίδιο γρηγορο θα ήταν πάνω-κάτω.
Σίγουρα πάντως φαίνεται σφαιρατο το nexus, αλλα θέλω καλύτερα & περισσότερα test.

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Google Nexus 5

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σε αυτό το video φαίνεται και η διαφορά της οθόνης.

wοw! συσκευή με τους μισούς πυρήνες στα μισα GHz κοντράρει στα ίσα τα διπλάσια!

google, κάτι κάνεις λαθος...

wοw! συσκευή με τα μισά λεφτά κοντράρει στα ίσα τα διπλάσια!
Αpple, κάτι κάνεις λαθος...

θα μπορόυσες να το δεις κι'έτσι αλλά ότι συμφέρει τα κολλήματα του καθενός βλέπεις.

Το βλέπω καθαρά απο πλευράς hardware. Κολλήματα τέτοια δεν έχω, και το tablet μου και το κινητο ειναι anroid. Αν καποια στιγμή στο μελλον τα apple καλύψουν τις ανάγκες μου που τωρα καλύπτει μονο το android, τοτε θα πάρω apple, no problem.

Το οτι ομως το android ειναι un-optimized αρχίζει πλεον και φαίνεται έντονα.

Το βλέπω καθαρά απο πλευράς hardware. Κολλήματα τέτοια δεν έχω, και το tablet μου και το κινητο ειναι anroid. Αν καποια στιγμή στο μελλον τα apple καλύψουν τις ανάγκες μου που τωρα καλύπτει μονο το android, τοτε θα πάρω apple, no problem.

Το οτι ομως το android ειναι un-optimized αρχίζει πλεον και φαίνεται έντονα.

Θα έλεγα οτι ειναι super optimized.
Μην συγκρινεις επιδόσεις/ταχύτητα με πυρήνες επεξεργαστών, διοτι δεν τρεχουν τα ιδια απο πίσω.
Το android εχει την δυνατότητα να τρέχει σαφώς περισσότερα πράγματα τα οποια εχουν απαιτήσεις σε μνημη και επεξεργαστή (λέγε με widgets) , ενω ακομα και το ios7 ειναι πολύ σπαρτιάτικο σε αυτο το τομέα.Δες επίσης τι αποτελέσματα ειχε το ios7 σε μεχρι πρότινος υπερ μηχανάκια iphone 5/ipad 4 στα οποια δημιουργησε lags (ανεπαίσθητα και μη).

Επίσης σε απλή πλοήγηση gui , δεν τρέχουν full οι πυρήνες μιας και παίζει energy saving σε βαθμο μεγαλύτερο του 60% απο την μεγιστη συχνότητα λειτουργίας ...

Απάντηση: [Επίσημο] Google Nexus 5

Δεν είναι έτσι. Στα προιοντα της apple το optimization μεταξύ hardware/software είναι παρα πολύ υψηλο διότι η ιδια εταιρία γραφει τον κωδικα αλλα και σχεδιάζει τα τσιπ. Επιπλέον, απευθύνεται σε συγκεκριμένα ελάχιστα προιοντα, οποτε είναι πιο εύκολο vs τις χιλιάδες παραλλαγές των συσκευών android (το πρόβλημα του fragmentation που λέγαμε). Το ίδιο ισχύει για τους developers που έχουν να γράψουν κωδικα optimized για ελάχιστα μοντελα και με καλύτερα εργαλεία (ευκολότερη δουλεια).
Τέλος, τα animations του IOS 7 με το parallax και το frost glass (που λειτουργεί real time, layer over layer) ειναι εξαιρετικά απαιτητικά σε resources, καμια σχέση με τα widgets.
Έτσι κάπως εξηγείται γιατί βλέπεις έναν διπύρηνο CPU (A7) να έχει τόσο υψηλότερες επιδόσεις από 4 ή ψευτο 8 πυρήνα ανταγωνιστικά μοντελα:
58181.png

58179.png

http://www.anandtech.com/show/7335/the-iphone-5s-review/5

Τάκη hold your horses...
Δεν ειπα οτι τα apple δεν ειναι optimized (καρα είναι και έτσι πρέπει) , απλά τόνισα οτι το ίδιο ισχύει και στα επώνυμα android (στα κινέζικα δεν νομίζω)...

Απάντηση: [Επίσημο] Google Nexus 5

Μα και τα επώνυμα android τρέχουν, ασχέτως που προσθέτουν απο πάνω πράγματα..
Το android εκ φύσεως δεν είναι optimized σε συγκεκριμένα hardware configurations ακριβώς για να μπορεί να παίζει παντού...

Τάκη hold your horses...
Δεν ειπα οτι τα apple δεν ειναι optimized (καρα είναι και έτσι πρέπει) , απλά τόνισα οτι το ίδιο ισχύει και στα επώνυμα android (στα κινέζικα δεν νομίζω)...

δεν εχει να κάνει με κινέζικα η επώνυμα. Ο βασικός πυρήνας του android παραμένει ο ίδιος στην χειρότερη κινεζιά και στο καλύτερο επώνυμο. Περι optimization με κάλυψε το Τακης, έτσι ακριβώς ειναι.

Αναγκαίο κακό θα μου πεις....ναι, αλλα στα nexus υποτίθεται οτι έρχεσαι να αντιμετωπίσεις αυτο ακριβως το πρόβλημα του fragmentation! Δυσκολα τα πράγματα όμως..ακόμα και οι drivers προέρχονται απο τις τρίτες εταιρίες, αρα η apple εχει ακόμα μεγαλο πλεονέκτημα στο design της.

Μεγαλη απαγοητευση φυσικα ακομα στο KitKat η μεγάλη έλλειψη στο κομμάτι του sound i/o. Το low latency support δεν ειναι και τοσο low, MIDI API ουτε κατα διάνοια, αρα ακόμα ξεχνάμε σοβαρές εφαρμογές για ήχο/μουσική. Εκει το iOS δινει ρέστα και μαθήματα.

Nexus? μια τρύπα στο νερο? Θα δείξει...

Ο kernel δεν είναι πρόβλημα για τα androids IMHO, ίσα ίσα.
Binary drivers παίρνει και η Apple όπως και οι android devs (λ.χ. imagination powerVR)
Τα λεγόμενα 8 πύρινα που λέει ο takisot είναι φυσικά 4+4 big little. Αντίστοιχα η Apple σε αυτή τη γενιά έχει και ένα Μ7 ARMv7 εκτός SoC.
To A7 πάντως είναι όντος ότι καλύτερο έχουμε δει σε αυτή την κατηγορία ως τώρα.
IMHO μετά τις πρώτες ματιές στα GHz γίνεται κατανοητό ότι μόνο σαν μέγεθος τσιπ μπορούμε να τα συγκρίνουμε καθώς πρόκειται για διαφορετικές αρχιτεκτονικές, τόσο διαφορετικές όσο να συγκρίναμε GHz με MIPS ή PowerPC.
IMHO oι 4 πυρήνες όντως είναι άχρηστοι στην καθημερινότητα μας με τα κινητά ως σήμερα, σε κάποια benchmarks φαίνονται μόνο. Στο Sunspider όχι πάντως.

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Google Nexus 5

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Η εξελιξη της τεχνολογιας( απο επεξεργαστικη κυριος αποψη )με το περασμα των χρονων.