[Επίσημο] Mac Mini @2012

Τώρα μπερδεύτηκα. Κατέβασα το εργαλειάκι της Crucial που σκανάρει το pc σου και σου λέει τι μνήμη μπορείς να βάλεις και μου έβγαλε ότι μπορώ να βάλω μέχρι 16Gb. Το σάιτ της apple και το μάνιουαλ του mini μου επιμένουν ότι μπορώ να πάω μέχρι 8gb, όχι παραπάνω. Τι ισχύει; Και είναι και μεγάλη η διαφορά σε χρήματα...

Εμένα η Apple για το δικό μου, Macbook Pro Late 2008, έλεγε μέχρι 4GB αλλά παίρνει κανονικά 8GB.

Το ζητουμενο δεν ειναι αν τις παιρνει ,αλλα αν εχει δυνατοτητα να χρησιμοποιησει τα επιπλεον gb

Τα χουμε ξαναπει ρε παιδια, τί να τα κάνετε τα 16;

Θα τρεχετε κανα τρελό επαγγελματικό προγραμμα επεξεργασίας εικόνας / βιντεο στο mini;

Μη τρελαθούμε, οτιδήποτε πάνω απο τα 8 ειναι παντελώς άχρηστο.

Έχεις δοκιμάσει να ακούσεις DSD από macmini;
Οχι.

Εχω διαβάσει οτι διαφορα τετοια προγραμματα τραβανε απο μνημη (αν θες βεβαια - για καλύτερα αποδοση υποτιθεται).

Αλλα πουθενα δεν εχω δει για απαιτηση μεγαλυτερη από 8 (μην πω και 4) GB - κατι που μου κανει λογικό αφού με max 4, cashαρεις ένα ολοκληρο SACD στη μνήμη.

Ειναι κατι που μου διαφεύγει;

Οχι.

Εχω διαβάσει οτι διαφορα τετοια προγραμματα τραβανε απο μνημη (αν θες βεβαια - για καλύτερα αποδοση υποτιθεται).

Αλλα πουθενα δεν εχω δει για απαιτηση μεγαλυτερη από 8 (μην πω και 4) GB - κατι που μου κανει λογικό αφού με max 4, cashαρεις ένα ολοκληρο SACD στη μνήμη.

Με 4Gb μνήμης σε MBPro του '07, πολλά αρχεία (ακόμα και Flac) ακούγονταν με σπασίματα.
Με Macmini 2010 και 8Gb μνήμη, όλα κυλάνε ρολόι. Ότι κι' αν του ταϊσω.

Δεν γνωρίζω τα απολύτως τεχνικά, αλλά η audio αναπαραγωγή για να γίνει σωστά, είναι μνημοβόρα.

8GB χρειάζονται για Audio αναπαραγωγή με τις συνθήκες που επικρατούν τώρα, όχι παραπάνω - ούτε όμως και λιγότερα.

Οχι.

Κοίτα, ούτε εγώ είμαι ειδικός, αλλά σκέφτομαι ότι αφού θα αγοράσω που θα αγοράσω μνήμες, ας πάρω το μάξιμουμ δυνατό. Είναι σίγουρο ότι στην παρούσα φάση δε θα τα χρειαστώ, αλλά αν παρουσιαστεί ανάγκη στο μέλλον γιατί να τρέχω σε δυό-τρία χρόνια πάλι για μνήμες; Ας υπάρχει μνήμη και αχρείαστη νάναι.

Από κάποιο σημείο και μετά όντος οι μνήμες αυτές θα ακριβύνουν, άρα το να αγοράσει κανείς από τώρα, καλό είναι.

Πάντως μη το δένεται κόμπο για τα 8GB

Μια χαρά ακούγαμε μουσική και πριν 4 χρόνια που τα 8GB ήταν … υπερβολή.

Το καλά τακτοποιημένο σύστημα μπορεί να αποδώσει και με λιγότερη μνήμη.

Φυσικά εξαρτάται από το σύστημα, το λειτουργικό και την όποια εφαρμογή ή εφαρμογές χρησιμοποιείτε. Και η μνήμη είναι μόνο μια παράμετρος.

Σήμερα ήρθαν οι 2χ8άρες crucial και εγκαταστάθηκαν πάραυτα. Το macmini τις δέχτηκε και λειτουργεί άψογα, αλλά στο about this mac αναγνωρίζει μόνο τα 8gb ram, που σημαίνει ότι τα υπόλοιπα 8 είναι άχρηστα και τζάμπα τα πλήρωσα. Επικοινώνησα με την εταιρεία και τους ζήτησα ανταλλαγή ή refund. Αναμένω απάντηση.

Περίεργο, μήπως δεν μπήκαν σωστά στο μηχάνημα? Θέλω να πιστεύω ότι θα σου επιτρέψουν τα χρήματα.

Τελικά ήταν πρόβλημα τοποθέτησης, μία από τις μνήμες δεν είχε κουμπώσει καλά και το macmini δεν τη διάβαζε. Την έσπρωξα πιό δυνατά (ήθελε αρκετή δύναμη) και τώρα το μηχάνημα είναι πραγματικά τούμπανο! 16gb και 1333mhz!

Τελικά ήταν πρόβλημα τοποθέτησης, μία από τις μνήμες δεν είχε κουμπώσει καλά και το macmini δεν τη διάβαζε. Την έσπρωξα πιό δυνατά (ήθελε αρκετή δύναμη) και τώρα το μηχάνημα είναι πραγματικά τούμπανο! 16gb και 1333mhz!

[Ζηλεύω] MODE ON [/ΖΗΛΕΥΩ]

:SFGSFGSF: