[Επίσημο] Mac Mini @2020

απλα περιμενεις τα πρωτα review του mac mini.

ΥΓ... ειναι ΠΟΛΥ σημαντικο να μας πεις τι εφαρμογες ακριβως χρησιμοποιεις.
αν πχ αναφερεσαι σε adobe , ξεχασε το... σερνονται
Ισως, οταν φτιαξουν ειδικα για τον M1 το συζητησουμε παλι.
Αν πας σε native εφαρμογες και ειδικα apple και οσες εκμεταλλευονται matel engine, τοτε μπορει και να σου κανει.

για μονταζ πχ ΜΟΝΟ FCPX αντε και Davnici.
Για photo , Affinity kai pixelmator κλπ
Γενικα , σε APPLE πας , αφου δεις τι εφαρμογες δουλευεις .

απλα περιμενεις τα πρωτα review του mac mini.

ΥΓ... ειναι ΠΟΛΥ σημαντικο να μας πεις τι εφαρμογες ακριβως χρησιμοποιεις.
αν πχ αναφερεσαι σε adobe , ξεχασε το... σερνονται
Ισως, οταν φτιαξουν ειδικα για τον M1 το συζητησουμε παλι.
Αν πας σε native εφαρμογες και ειδικα apple και οσες εκμεταλλευονται matel engine, τοτε μπορει και να σου κανει.

για μονταζ πχ ΜΟΝΟ FCPX αντε και Davnici.
Για photo , Affinity kai pixelmator κλπ
Γενικα , σε APPLE πας , αφου δεις τι εφαρμογες δουλευεις .

Αυτό γενικά θα κάνω που αναφέρεις. Στο macmini του 2018 δούλεψα και adobe και κάμποσα άλλα προγράμματα, σε ότι αφορά photo και video editing ήταν στα πλαίσια μέτριου laptop στην καλύτερη, δεν στέκεται δηλαδή για τίποτα πέρα από τα βασικά. Σε graphics δε το ξεχνάς, χειρότερο και από κινητό....για μένα και τις ανάγκες μου δεν άξιζε τα λεφτά που ζητάει. Δεν είναι θέμα μόνο οι εφαρμογές, καλός ή κακός όταν έχεις ένα μετριότατο επεξεργαστή και άθλια κάρτα γραφικών μαζί με μέτρια μνήμη (8gb) δεν μπορείς να κάνεις και πολλά όσο καλογραμμένες και να είναι οι εφαρμογές όσο καλό και να είναι το macos...η κατάσταση δείχνει να αλλάζει με την M1 θα δούμε, ίσως πλέον θα μπορείς και με το βασικό μοντέλο να κάνεις και κάποια πράγματα πέρα από τα βασικά.

Y.Γ. Εχω στην δουλειά και ένα Macbook air του 2017 με i5, πέρα ότι δεν την παλεύω με την μινιατούρα οθόνη 13 ιντσών, σε επιδόσεις και αυτό είναι μετριότατο στην καλύτερη. Το πρόβλημα είναι ότι για να έχεις πραγματικά καλές επιδόσεις σε mac και με καλή κάρτα γραφικών πρέπει να τα σκάσεις και να τα σκάσεις χοντρά, ο Μ1 επιτέλους μας δείχνει ότι μάλλον υπάρχει και άλλη πιο οικονομική λύση....θα δούμε

Υ.Γ. Αναμένουμε και το παρακάτω, αν δουλεύει σωστά και είναι γρήγορο στο νέο mac mini M1, μόνο και μόνο για αυτό είναι λόγος αγοράς για μένα.
https://www.pixelmator.com/pro/

οπως ειπα... το softawre ειναι πιο σημαντικο.

Adobe ξεχνα την , ειναι βαρια και παλαιολιθικα προγραμματα.
Δεν ξερω αν αλλαξουν ειδικα για το M1.

Εσυ δοκιμαζεις γενικα τα πολυ μικρα και αδυναμα mac, γι αυτο εχεις τετοια εμπειρια.

Θελεις καλο μηχανηματα (και ακριβα συνηθως) γι αυτα που κανεις , ειδικα αν δε θες apple εφαρμογες και οσες εχουν υποστηριξη metal.

Γι αυτο εφυγα κι εγω απο Mac τα τελευταια χρονια... δεν μπορουσα να τ αντεξω οικονομικα.

οπως ειπα... το softawre ειναι πιο σημαντικο.

Adobe ξεχνα την , ειναι βαρια και παλαιολιθικα προγραμματα.
Δεν ξερω αν αλλαξουν ειδικα για το M1.

Εσυ δοκιμαζεις γενικα τα πολυ μικρα και αδυναμα mac, γι αυτο εχεις τετοια εμπειρια.

Θελεις καλο μηχανηματα (και ακριβα συνηθως) γι αυτα που κανεις , ειδικα αν δε θες apple εφαρμογες και οσες εχουν υποστηριξη metal.

Γι αυτο εφυγα κι εγω απο Mac τα τελευταια χρονια... δεν μπορουσα να τ αντεξω οικονομικα.

Αυτό που έγραψες στο τέλος είναι το κλειδί όμως Γιάννη και για μένα, δεν μπορώ να τα αντέξω οικονομικά. Δοκιμάζω αδύναμα mac, mac mini κλπ. γιατί αυτά αντέχει η τσέπη μου. Προφανώς ένα πχ. τέτοιο θα είναι super, αλλά κάνει 2.500 ευρώ!!

https://www.skroutz.gr/s/21035814/Apple-MacBook-Pro-16-i7-16GB-512GB-Radeon-Pro-5300M-with-Touchbar-2019-Space-Gray.html

Για αυτό το λόγο έχουμε και οι περισσότεροι Windows, με τα καλά τους και τα κακά τους μπορείς να βρεις λύσεις να κάνεις την δουλειά σου και αυτό που έχεις ανάγκη χωρίς να δώσεις μια περιουσία...ίσως αυτό αλλάξει με τον M1...αυτό περιμένουμε να δούμε...αν όχι πάλι σε windows PC θα καταλήξω.

το καλο πραγμα πληρωνεται.... δυστυχως!

Ναι άλλα αν δεν έχεις τα ανάλογα χρήματα τι κάνεις??? Αυτό είναι το κακό με την Apple γενικώς, άριστα προϊόντα άλλα για βαθιές τσέπες, δεν προφέρει λύσεις για όλα τα βαλάντια. Εντάξει είναι βέβαια premium brand και εμείς οι ''φτωχοί'' ψάχνουμε τα VFM....

στην Ελλαδα ολα ακριβα ειναι πια .... αστα!

ΥΓ... υπαρχουν βεβαια και τα μεταχειρισμενα, εγω εκει κοιταω .
Βρισκεις μερικες ευκαιρειες... :2thumb22sup:

Μια από τα ίδια ευκαιρίες, προσφορές και μεταχειρισμένα ψάχνω....αν το ψάξεις βρίσκεις καλά πραγματάκια, στο θέμα του νήματος έχω βρει macmini (2018) αγορασμένο πριν 3 μήνες από Ελλάδα στα 500 ευρώ, που είναι πολύ καλή τιμή, άλλο αν δεν με καλύπτει σε αυτό που θέλω.

Y.Γ. Γιατί το δίνεις Γιάννη?

Δεν είναι τόσο το θέμα των τιμών, αλλά η οικονομική ένδεια. Αλλιώς θα ψωνίζαμε όλοι mbp από το amazon.

Καλά προφανώς όταν στην Ελλάδα ο μέσος Έλληνας (αν δεν είναι άνεργος) παίρνει 800-900 ευρώ το μήνα και λέει και ευχαριστώ, άντε μετά να πάρει macbook pro 16αρι στα 2.500 που είναι 3μισθοί...

Υ.Γ. Στα iphone βέβαια κάνουν το σκατό τους παξιμάδι, χρεώνουν κάρτες, βάζουν δόσεις χρόνια κλπ. για να το πάρουν είναι φετίχ, σε macbook όμως το παίρνουμε μόνο όσοι πραγματικά ξέρουμε τι κάνει.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] Mac Mini @2020

Tελικά για business pc το αγοράζουμε Γιάννη; :))

Από ότι φαίνεται το Rosetta 2 emulation δουλεύει μια χαρά, χωρίς εκπτώσεις σε ταχύτητα. Φαντάζομαι θα το τεσταρουν και οι διάφοροι reviewers με σουίτες γραφείου όποτε θα μάθουμε σύντομα.

Πάντως όσο κι αν μου γυαλίζει, νομίζω η ώριμη επιλογή θα ήταν να περιμένει κανείς την επόμενη γενιά. Όχι γιατί αυτός εδώ έχει κάτι στραβό, αλλά επειδή η όλη ιστορία με τα transitions του software μου βρωμάει ότι θα περιμένουμε αρκετούς μήνες μέχρι όλοι να αρχίσουν να εκμεταλλεύονται τη νέα αρχιτεκτονική. Τέτοια εποχή του χρόνου, που με το καλό θα μιλάμε για τον Μ2 ίσως;

Με το mac mini πάρα το δελεαστικό του θέματος, δε μου άρεσε που αφαίρεσαν θύρες, και μάλλον shared bandwidth εχουν οι δυο ΤΒ, πάει το gigabit ethernet & φυσικά δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα προσθήκης μνήμης απο το χρήστη. Θα δούμε λίαν συντόμως δοκιμές.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] Mac Mini @2020

Με το mac mini πάρα το δελεαστικό του θέματος, δε μου άρεσε που αφαίρεσαν θύρες, και μάλλον shared bandwidth εχουν οι δυο ΤΒ, πάει το gigabit ethernet & φυσικά δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα προσθήκης μνήμης απο το χρήστη. Θα δούμε λίαν συντόμως δοκιμές.

Το Gigabit Ethernet υπάρχει, προφανώς εννοείς 10Gb Ethernet..