[Επίσημο] Mac Mini @2020

οχι δεν ειναι ετσι... τα λες οπως θες.

Το στικακι που εχεις δεν εχει μεσα τη βιβλιοθηκη σου απο φωτο, ταινιες, μουσικη κλπ.
Και στικακι εχεις και στο iphone, οποτε δεν ισχυει αυτο που λες.

ΥΓ.. δεν λεω απλα τα αρχεια , αλλα τη βαση δεδομενων (αλλο πραγμα ειναι αυτο)
τα εχω ξαναγραψει , μη με κανεις να τα ψαχνω τωρα.

Οι βασεις δεδομενων που δημιουργει η apple στα μηχανηματα , θελεουν πολυ μεγαλη ταχυτητα και δεν κανουν οι καρτες, ειναι αποδεδειγμενο αυτο.

Ενα παραδειγμα για να καταλαβεις.... αν εχεις 10.000 φωτο και τραγουδια , η αππλε δημιουργει μια τεραστια βαση δεδομενων που αν ηταν σε sd card θα ηταν πολυ αργη η ταξινομηση και αναζητηση.

το εχω δοκιμασει πολλες φορες σε android και η ταχυτητα ειναι πολυ μικροτερη , δεν εχει καμια σχεση με αυτη ενος ipad/iphone .

Για backup έστω, δεν είπα να έχει μέσα ούτε εφαρμογές άλλα ακόμα και φώτος εγώ μια χαρά τις επεξεργάζομαι από το στικάκι άλλα και βίντεο χωρίς κανένα θέμα στο ipad. Στο κάτω κάτω υπάρχουν πλέον αρκετά γρήγορες μνήμες (όχι σαν την εσωτερική μνήμη) άλλα γρήγορες, θα μπορούσε η Apple να πει π.χ. δίνω υποδοχή κάρτας άλλα θα δουλεύει μόνο με sandisk extreme...λύσεις υπάρχουν πάντα αν θέλεις....δεν ξέρεις πόσους αγανακτισμένους χρήστες έχω δει που βρίζουν καθώς τους γεμίζει συνεχώς ο εσωτερικός χώρος και θα σκότωναν για να πάρουν κάρτα μνήμης και ας χάνανε σε ταxύτητα ανάγνωσης των φώτων τους. Προσωπικά πάντα έχω σαν γνωμικό το καλύτερα να έχω κάτι και ας μην δουλεύει τέλεια από το να μην το έχω καθόλου. Δεν είναι μόνο Ferrari ή αλλιώς πας με τα πόδια...

Το έχω ζήσει και εγώ με το iphone SE τράβηξα μια εκδήλωση με αυτό και γέμισε η μνήμη και έψαχνα υπολογιστή να το αδειάσω, ενώ αν έχει κάρτα μνήμης θα τραβούσα βίντεο απευθείας σε αυτή όπως κάνουν όλες οι μηχανές και θα ήμουν άρχοντας.

για backup μπορεις να συνδεσεις ενα στικακι και στο ipad και στο iphone και να μεταφρεις εκει οτι θελεις ετσι κι αλλιως.

Ασε που δεν ειναι αυτη η λογικη της apple, θελει να τα εχεις ολα σε cloud και να μην ασχολεισαι μ αυτα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] Mac Mini @2020

αυτο διαβαζεις εσυ..., εγω οχι (και πολλοι αλλοι)

ΥΓ... το τελικο αποτελεσμα ειναι ενα και παλι.... ο Μ1 ειναι οτι πιο αποδοτικο υπαρχει.
Και ειναι μονο η αρχη.
Πολλοι λενε, κι εσεις εδω μεσα. οτι δε μας νοιαζει και τοσο.... και προιφανως σκεφτεσται παλι κοντοφθαλμα.
Αν κανερτε την αναγωγη στα μελλοντικα μηχανηματα, καταλαβαινετι (μαλλον) οτι αν το "μεγαλωσεις" σε ενα imac/ mbp 15/ macpro... θα χεις τα αναλογα αποτελεσματα.

Πχ αν βαλει ενα Μ1 με 12 πυρηνες και τα αναλογα "περιφεριακα" (μνημες , neural engine, κλκπ) θα εχουμε οτι πιο "αποδοτικο" σε ακομα μεγαλυτερη καταναλωση πχ 50 Watt και αρα πολυ δυνατα μηχανηματα , οχι μονο σε φορητα.
Σε desktop θα μπορει πχ να παει στα 100 watt κοκ..... οποτε καταλαβαινουμε το εχει να γινει!

Ποτέ το πρόβλημα στα mac δεν ήταν η ταχύτητα, ειδικά τώρα με το M1, άλλα είναι τα προβλήματα που τα έχουμε ήδη αναφέρει πολλές φορές και λόγω αυτών, τα μηχανήματα αυτά πάντα θα είναι για περιορισμένο και ιδιαίτερο κοινό όσο γρήγορα και να γίνουν. Π.Χ. οτι δεν παίρνουν αναβαθμίσεις, δεν παίζεις παιχνίδια και ότι δεν υπάρχει τίποτα σε Laptop κάτω από 900-1.000 ευρώ αυτομάτως εξαιρείς ένα τεράστιο κομμάτι της αγοράς.

για backup μπορεις να συνδεσεις ενα στικακι και στο ipad και στο iphone και να μεταφρεις εκει οτι θελεις ετσι κι αλλιως.

Ασε που δεν ειναι αυτη η λογικη της apple, θελει να τα εχεις ολα σε cloud και να μην ασχολεισαι μ αυτα.

Ε βέβαια να σε αρμέξει και από εκει!!!χαχα....πως γίνεται αυτή η εταιρία ότι λογική έχει να σημαίνει αυτομάτως ότι θα ξηλωθείς και περισσότερο!!! Οι άνθρωποι έχουν κάνει το άρμεγα επιστήμη, τι να λέμε τώρα.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] Mac Mini @2020

μα ακομα και 4800U (αυτος ειναι ο αντιστοιχος) , ειναι πιο αργος συμφωνα με τα geekbench και με μεγαλυτερη καταναλωση.

https://browser.geekbench.com/processors/amd-ryzen-7-4800u

https://thenextweb.com/plugged/2020...results-m1-macbook-pro-air-mac-mini-analysis/
Γιατι ο 4800u και οχι ο 4800H; . Ναι σε single core ειναι καλύτερος ο Μ1 οχι όμως σε multi . Και μιλάμε για επεξεργαστή προηγούμενης γενιάς. Έρχεται ο 5χχχ σε λίγο.

Ποτέ το πρόβλημα στα mac δεν ήταν η ταχύτητα, ειδικά τώρα με το M1, άλλα είναι τα προβλήματα που τα έχουμε ήδη αναφέρει πολλές φορές και λόγω αυτών, τα μηχανήματα αυτά πάντα θα είναι για περιορισμένο και ιδιαίτερο κοινό όσο γρήγορα και να γίνουν. Π.Χ. οτι δεν παίρνουν αναβαθμίσεις, δεν παίζεις παιχνίδια και ότι δεν υπάρχει τίποτα σε Laptop κάτω από 900-1.000 ευρώ αυτομάτως εξαιρείς ένα τεράστιο κομμάτι της αγοράς.

Mα δε θελει ολη την αγορα... το προσοδοφορο κομματι κυνηγαει (και καλα κανει) .

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] Mac Mini @2020

Γιατι ο 4800u και οχι ο 4800H . Ναι σε single core ειναι καλύτερος ο Μ1 οχι όμως σε multi . Και μιλάμε για επεξεργαστή προηγούμενης γενιάς. Έρχεται ο 5χχχ σε λίγο.

Γιατι αυτος δεν απευθυνεται στο ιδιο κοινο... εχει ΠΟΛΥ μεγαλυτερο TDP.

εδω μιλαμε για Μ1, υπερφορητο τσιπακι για υπερφορητα μηχανηματα ...
Τα "απλα" φορητα Μ1x που θα μπουν στα mbp 13 kai 16 , ερχονται σε λιγο... παρε ποπ κορν κι ελα να δεις τι θα γινει! -bye-

ΥΓ... εκτος αν εισαι κι εσυ σαν τον Linus και δεν το πιστευεις ακομα και τωρα! :p

Το τι θα ερθει επισης σε λιγο, θα το δουμε απεναντι στα νεα τσιπακια της apple

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] Mac Mini @2020

Γιατι αυτος δεν απευθυνεται στο ιδιο κοινο... εχει ΠΟΛΥ μεγαλυτερο TDP.

εδω μιλαμε για Μ1, υπερφορητο τσιπακι για υπερφορητα μηχανηματα ...
Τα "απλα" φορητα Μ1x που θα μπουν στα mbp 13 kai 16 , ερχονται σε λιγο... παρε ποπ κορν κι ελα να δεις τι θα γινει! -bye-

ΥΓ... εκτος αν εισαι κι εσυ σαν τον Linus και δεν το πιστευεις ακομα και τωρα!

Το τι θα ερθει επισης σε λιγο, θα το δουμε απεναντι στα νεα τσιπακια της apple
Αν πιστεύεις ότι το να μην συγκρίνεις το δυνατο mobile chip της αγοράς σε κανει να νιώσεις ότι είσαι μπροστά από τον ανταγωνισμό . Παω πασο . Δες τις "χαοτικες" διαφορες του m1 με το U της amd που ειναι μια γενιά πισω σε λιθογραφία...

d7320f24000c06980584ae98ae2e5596.jpg
ac707a19d08c6d8a6323ce5c0e04dfdf.jpg

Περίεργο γιατί στο ipad μόνιμα να έχεις πάνω ένα στικάκι (που το κάνω και το ξέρω από πρώτο χέρι) δεν πέφτει πουθενά και σε τίποτα η απόδοση, οπότε άκυρο αυτό το επιχείρημα, ας βρούμε άλλο. Να μιλούσες για ασφάλεια να πω ναι, για επιδόσεις απλά κοροιδευόμαστε να το πω ευγενικά. Tι unified και πράσινα άλογα κόλλησε την μνήμη πάνω στο motherboard για να μην μπορείς να την αλλάζεις και να σε γδέρνει, και όσες εφαρμογές τρέχουν πιο καλά είναι λόγω του λειτουργικού και γενικά του επεξεργαστή και όχι επειδή έχει κολλημένο πάνω το τσιπάκι μνήμης που εντελώς τυχαία αυτή μπορεί να το αλλάξει και να σου πουλήσει με πιο μεγάλη μνήμη ενώ εσυ όχι....δεν το συνεχίζω καθώς δεν βγάζουμε άκρη είναι κλασικό αυτό το φαινόμενο σε όλα τα forums/Thread που αφορούν Apple προϊόντα.

Υ.Γ. Είναι σαν το Apple Pencil το πρώτο που γνωστός μου που είναι γνώστης και όχι ''οπαδός'' που μου πρότεινε ένα κινέζικο δοκιμασμένο, το είχα αναφέρει εδώ στο site και μόνο που δεν με βρίσατε και αρχίσατε τις ειρωνείες, μάντεψε το πήρα, το συνέκρινα και με το γνήσιο πρώτο Apple Pencil που επίσης έχω (το πούλησα βέβαια με το που είδα τι κάνει το κινέζικο) , τώρα αν σου πω ότι όχι δεν βλέπω καμία διαφορά άλλα ότι το κινέζικο είναι και καλύτερο όπως μου είχε πει και εγγυηθεί ο γνωστός μου και είχα διαβάσει και σε διάφορα forums άλλα δεν τον άκουσα εξαρχής θα με πιστέψεις?? Τώρα αν πω ότι με το κράξιμο που μου ρίξατε λέω κάτι θα ξέρουν και τα έσκασα για το γνήσιο και ξόδεψα άσκοπα τα λεφτά μου?? Τώρα αν πω ότι από αυτά που διάβασα εδώ έχασα λεφτά θα με πιστέψεις? Ρίξτε λίγο νερό στο κρασί σας δεν βλάπτει.

Κοιτά, αν όντως δεν μπορείς να καταλάβεις τις διάφορες στο latency μεταξύ του Apple Pencil και μιας κινεζιας, δεν μου κάνει εντύπωση γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις τι εστι unified memory και να πιστεύεις ότι την κόλλησε στο mb για... να μην μπορείς να την αλλάζεις

Sent from my iPad using Tapatalk

Mα δε θελει ολη την αγορα... το προσοδοφορο κομματι κυνηγαει (και καλα κανει) .

Το προσοδοφόρο κομμάτι είναι οι πορωμένοι gamers που αλλάζουν εξοπλισμό σαν πουκάμισα, δες τι έγινε με τις κάρτες γραφικών 3800 κλπ. της Nvidia. Αν δεις τι λεφτά σκάνε θα τρομάξεις, και είναι πολλοί αυτοί πάρα πολλοί!!

Δεν καταλαβαίνω γιατί τρελαίνεστε.

Τα πράγματα είναι αρκετά απλά. Αφενός, δεν μπορείς να συγκρίνεις μια CPU στα 5nm -kudos σε TSMC & Samsung- με μια άλλη στα 10 ή στα 14nm. Αυτή τη στιγμή επί παραδείγματι, σε παρόμοιο wattage η Intel έχει μόνο 4πύρηνους επεξεργαστές με αρκετά χαμηλά boost clocks και σημαντικά χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με το M1. Καλώς ή κακώς, σε x86, οι mobile επεξεργαστές πέθαναν πρόωρα με τις εταιρίες να θεωρούν πως θα έχουν το power budget να αυξάνουν οριακά το performance από γενιά σε γενιά κατεβαίνοντας σε λιθογραφία πολύ σταδιακά. Αυτά είναι τα καλά των ARM, η ανάγκη για χαμηλότερη κατανάλωση σε mobile συσκευές οδηγεί εξελίξεις με εξαιρετικά μεγαλύτερους ρυθμούς.

Συνεπώς, το M1, είναι από τις καλύτερες υλοποιήσεις σε laptop. Και αυτό επειδή intel & AMD έχουν μείνει αρκετά πίσω. Είναι ότι πιο γρήγορο κυκλοφορεί; Φυσικά και όχι. Είναι όμως αρκετά πιο γρήγορο από αντίστοιχες υλοποιήσεις σε παρόμοιο wattage.
Προσωπικά έχω laptop με τον 10885H, στα benches που έτρεξα είναι σημαντικά γρηγορότερο του Μ1, ωστόσο τραβάει σε peak 80-85w.

Αν πιστεύεις ότι το να μην συγκρίνεις το δυνατο mobile chip της αγοράς σε κανει να νιώσεις ότι είσαι μπροστά από τον ανταγωνισμό . Παω πασο . Δες τις "χαοτικες" διαφορες του m1 με το U της amd που ειναι μια γενιά πισω σε λιθογραφία...

d7320f24000c06980584ae98ae2e5596.jpg
ac707a19d08c6d8a6323ce5c0e04dfdf.jpg

δεν ειναι μονο τα νουμερα... εγω το βλεπω μπροστα μου τι εστι Μ1 !

Ειναι ολα αυτα και μαζι με αυτονομια, απουσια θορυβου, απουσια θερμοτητας και throttling, επιδοσεις , ποιοτητα κατασκευησ, εξειδικευμένο hardware για συγκεκριμενες εργασιες, τρομερη εκμεταλλευση πορων , μνημης και δισκου , και ολα αυτα σε λογικο κοστος.

αυτα τα ολιγα.... καλη συνεχεια! -bye-

Το προσοδοφόρο κομμάτι είναι οι πορωμένοι gamers που αλλάζουν εξοπλισμό σαν πουκάμισα, δες τι έγινε με τις κάρτες γραφικών 3800 κλπ. της Nvidia. Αν δεις τι λεφτά σκάνε θα τρομάξεις, και είναι πολλοί αυτοί πάρα πολλοί!!

δεν ειναι ομως το κοινο της apple !

Και το m1 δεν μένει σε peak στα 10watt . Φαίνεται απο το mini που τραβάει πανω απο τα 30 . Οποτε δεν γίνεται και τα air/macbook να έχουν παρόμοιες επιδόσεις χωρις να τραβάνε και αυτα peak πανω απο 30 watt .

αναφερομαστε σε επεξεργαστη, οχι συνολικα τι τραβαει σα συστημα.

Εκει μπαινουν κι αλλοι παραγοντες.

Τα γραφηματα κλπ αναφερονταν καθαρα στον Μ1.

ενας φορητος πχ τραβαει απο οθονη, ανεμιστηρα (για το MBP) κλπ.

τεσπα... εγω προσωπικα αλλα και οι περισσοτεροι που διαλεγουν Mac το κανουμε για το λειτουργικο.

Οπως ειπε και ο Τακης, ακομα και πιο αργο να ητανε σε benchmarks, παλι αυτο θα διαλεγαμε, γιατι δε μετρανε μονο αυτα.

Κοιτά, αν όντως δεν μπορείς να καταλάβεις τις διάφορες στο latency μεταξύ του Apple Pencil και μιας κινεζιας, δεν μου κάνει εντύπωση γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις τι εστι unified memory και να πιστεύεις ότι την κόλλησε στο mb για... να μην μπορείς να την αλλάζεις

Sent from my iPad using Tapatalk

Δεν έχεις δοκιμάσει κάτι και το κρίνεις αυτό τα λέει όλα, τα λεφτά που έχασα με αυτά που μου λέγατε ποιος θα μου τα δώσει δεν μου είπες...

Υ.Γ. Το έχω πάρει το μάθημα μου πάντως, ξέρω πλέον ποιους να εμπιστευτώ σε ότι αφορά την Apple και δυστυχώς δεν είναι εδώ μέσα.

Υ.Γ. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι σε ένα smartwatch να αντέχει μέρες η μπαταρία του δεν μου κάνει εντύπωση γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις ότι μας δουλεύει ''ψιλογαζί'' η apple με τις Unified memory!!!

Ενδιαφέρον σε εξέλιξη το νήμα..
Ήθελα από καιρό mac mini για να αλλάξω το setup στο γραφείο του σπιτιού μου. Δίσταζα και περίμενα την κίνηση της apple με το δικό της chip μιας και τα intel mac mini δεν είχαν να μου «προσφέρουν» περισσότερα από το monster pc που έχω και αναβαθμίζω κατα καιρούς για να είναι πάντα σε..φόρμα.

Το Μ1 Silicon όμως και οι επιδόσεις του μαζί με την - επιτέλους - αθόρυβη λειτουργία με έπεισαν. Έφτασε η στιγμή να αλλάξω σελίδα και να κάνω ένα βήμα ακόμη πιο μακρυά από τον κόσμο των windows!

Περιμένω λοιπόν σε λίγες ημέρες, το New Apple Mac mini with Apple M1 Chip, όποτε θα και σας ενημερώσω για την εμπειρία χρήσης.

YG... ΚΑΝΕΝΑ πενακι τριτου κατασκευαστη δεν εχει το Latency και τις δυνατοτητες του αυθεντικου.
Εχω δοκιμασει κυριολεκτικα τα παντα και δεν ειναι θεμα κινεζιας ή οχι.

ΟΛΑ τα πενακια τριτου κατασκευαστη ειτε δεν εχουν ευασθησια στη πιεση, ειτε δεν εχουν tilt control ειτε και τα 2.

AN σχεδιαζες θα το καταλαβαινες ΑΜΕΣΩΣ ... δεν εχουν καμια σχεση .

Προφανως, αν το πηρες μονο για σημειωσεις κλπ , εκει δεν φαινεται η διαφορα.