[Επίσημο] Mac Mini 4th @2014

Καλησπέρα,

Υπάρχει το εξής δίλημμα. Καλό NUC με i3 ή i5, SSD και XBMC στα 350-450 ή Mac Mini αρχικό μοντέλο με 500 και χωρίς SSD; Πέρα από την τιμή (μειονέκτημα) και την εμφάνιση (ασύγκριτο πλεονέκτημα) οι βασικές μου ανησυχίες είναι οι εξής: Με Plex ή XBMC για OS X Yosemite, υπάρχει HD Passthrough από το HDMI του Mac Mini προς τον Yamaha μου ή όχι; Δεν θέλω να κάνει την επεξεργασία του ήχου το Mac αλλά ο Yamaha. Επίσης πως πάει από 24p playback; Ο επεξεργαστής είναι διπύρηνος Haswell σίγουρα λογικά ο i5 4250 λόγω κάρτας γραφικών (μόνο οι Haswell και πάνω έχουν τις 5000/Iris).

hd audio νομιζω δεν περναει απο mac os.
Αν και διπύρηνος, λογικά θα παιζει τα πάντα με codecs.
Αφου τον θες για media player, θα επαιρνα τον nuc i5 (To slim)

Mac OS τελικά δεν υποστηρίζει ούτε στο Yosemite (τι βλακεία Θεέ μου...). Windows ή Linux σε Mac Mini είναι αστείο αφού υπάρχουν τα NUC. Κατέληξα σε οικονομικό i3, με 4GB Ram και SSD 60GB πάνω, 365 βγαίνει. Openelec XBMC και τελειώσαμε. Κρίμα Apple. Ευχαριστώ για τη βοήθεια Vader!

Τιμές στην Ελλάδα

.

[TABLE="class: outer_border, width: 450"]
[TR]
[TD="align: center"]Mac Mini
1.4 GHz
[/TD]
[TD]
HD 5000 | 4GB RAM | 500GB
[/TD]
[TD="align: center"]569ε[/TD]
[/TR]
[TR]
2.6 GHz
[/TD]
[TD]
Iris Graphics | 8GB RAM | 1TB
[/TD]
[TD="align: center"]769ε[/TD]
[/TR]
[TR]
2.8 GHz
[/TD]
[TD]
Iris Graphics | 8GB RAM | 1TB Fusion Drive​
[/TD]
[TD="align: center"]1129ε[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

519 στην Γερμανία, 499 στο Βέλγιο αν έχει κανείς κάποιον να του το φέρει....

Το προηγούμενο mini με τον i7 είναι πολύ καλύτερο απο τα καινούργια , ουσιαστικά είναι τα ίδια μηχανήματα αλλά το παλιό έχει ποιο δυνατό επεξεργαστή και μπορείς να αλλάζεις και μνήμη ενώ στο καινούργιο δεν μπορείς.

Ποιος ο λόγος να προτιμήσει κάποιος ένα Mac mini από ένα Intel nuc;
Ειναι η φτηνοτερη επιλογη για αγορα υπολογιστη με macos. Βεβαια αν δεν εχεις οθονη, η επιλογη μιας καλης οθονης φτανει και ξεπερναει το κοστος του imac...

imo...
κατασκευή
θόρυβος
αξιοπιστία
εμφάνιση
δυνατότητα δύο λειτουργικών (-> players και από τους δύο κόσμους)

στα μείον προφανώς η τιμή.

ειναι η πιο φτηνη "εισοδος" στο mac os ....αν εχεις ενα πληκτρολογιο-ποντικι και οθονη, ακομα και το πιο μικρο mac mini , ειναι αρκετο για καθημερινη χρηση .
Γ

Με το mac mini κανεις τα πάντα δεν ειναι απλα για καθημερινή χρήση και μόνο π.χ. εγω κανω άνετα video & photo editing.

Προφανώς και δεν είναι media player είναι ολόκληρος υπολογιστής

Αλλα έχει τη ράμ κολλημένη ! Soldered ram . Δλδ απ ότι καταλαβαίνω χειρότερα κι απο το 21,5 Ιμακ όπου είναι αναβαθμίσιμη απλά όχι απο το χρήστη ... Θέλει να μπει σερβις

Εδώ ούτε κάνω αυτο δεν έχει σλοτς είναι κολλημένη !

Δλδ έλα ρε αππλε αυτα είναι αλητειες... Χωρίς να εξυπηρετείται κανένας τεχνικός σκοπός ούτε και να είναι πιο λεπτό και κάτι τέτοιες αηδίες κολλας τη ράμ . Ούτε να επισκευαστεί δλδ. Σόρρυ αλλα thanks but no thanks .

Και του χεις κόψει και την κάρτα γραφικών .

και μονο που εχει κολημενη μνημη θα χασει πολλους μελλοντικούς αγοραστες
Ήμουν έτοιμος να αγοράσω και περίμενα να ανακοινώσει το νέο mini. Θα ήταν το πρώτο μου mac. Μάλλον πάω για μεταχειρισμενο παλαιότερο ή ένα pc στα ίδια χρήματα.

Ήμουν έτοιμος να αγοράσω και περίμενα να ανακοινώσει το νέο mini. Θα ήταν το πρώτο μου mac. Μάλλον πάω για μεταχειρισμενο παλαιότερο ή ένα pc στα ίδια χρήματα.

και εγω το ειχα στα υποψιν αλλα μετα απο αυτο δυσκολα στην επομενη αναβαθμιση βλεπουμε

Δυστυχώς η Apple ακολουθεί στραβό δρόμο ,πού μάλλον θά τήν ζημιώσει μελλοντικά .Δέν ειναι λογικό νά μή μπορεί ο απλός χρήστης -αγοραστής νά επεκτείνει -αλλάξει τή μνήμη σέ ένα υπολογιστή .Ηδη από το 2012 στούς imac άρχισαν νά δείχνουν τίς προθέσεις τους ,μέ τήν αποτροπή κατ ουσίαν οιασδήποτε επέμβασης ακόμη καί γιά απλές αναβαθμίσεις ,όπως αλλαγή μνήμης -σκληρού δίσκου.
Τό νά έχει κολλημένη τή μνήμη στά νέα μακ μίνι είναι τουλάχιστον αποτρεπτικό γιά τήν αγορά του ,αλλά καί γιά πιθανή μελλοντική αναβάθμιση
Η απορία μου είναι αν κάποιος ιδιώτης έχει τήν τεχνική υποδομή νά αλλάξει τήν μνήμη ,θά τήν αποδέχεται τό λειτουργικό η .οχι ;