[Επίσημο] Mac Mini 4th @2014

Συγνώμη, για να καταλάβω... δεν παίρνει αναβάθμιση/αλλαγή μνήμης το νέο μοντέλο;;;;;;

Συγνώμη, για να καταλάβω... δεν παίρνει αναβάθμιση/αλλαγή μνήμης το νέο μοντέλο;;;;;;

Όχι δεν παίρνει
Είναι κολλημένες οι μνήμες στην μητρική (όπως στα κινητά και τις παιχνιδο κονσόλες)

Αψυχολογητο... Εγώ πάντως παράγγειλα το μεσαίο μοντέλο με τα 8 gb όποτε δεν με επηρεάζει γιατί δεν θα έβαζα παραπάνω.

Πάντως το ταπεινό Mac Mini του 2008 core duo 2,66 4gb ram που χρησιμοποιώ στην tv ειναι μια χαρα για media center ακομα και σήμερα με τα yosemite. Κανένας λόγος να πατε σε κατι τοσο καινούργιο και τόσο ακριβό αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε για media center.

Εξαρτάται τι θες να κανείς. Εγώ θέλω να κάνει real time transcoding 1080p 50fps avchd αρχείων της κάμερας και να τα στριμαρει στο δίκτυο σε iPad/Mac/Apple TV. Το παλιό Mac mini δεν είχε την απαιτούμενη ισχύ...

ποιο μοντέλο πήρες Τακη ... ελπίζω όχι το μικρότερο γιατί αυτό είναι πολύ "αδύναμο" !

ΥΓ... τώρα το είδα, το μεσαίο, οπότε μάλλον είσαι ΟΚ.

και μονο που εχει κολημενη μνημη θα χασει πολλους μελλοντικούς αγοραστες

συγνώμη, το ότι είναι κολλημένη η μνήμη, κάπου (και πού; στη μητρική) σημαίνει ότι με κανένα τρόπο δεν μπορεί να επεκταθεί ή θα πρέπει να πάει στην αντιπροσωπεία για τα περαιτέρω με το ανάλογο κόστος;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

να ξαναθέσω το ερώτημα. Πόσο καλό είναι το μεσαίο μηχάνημα για επεξεργασία εικόνας τόσο στη σημερινή εποχή όσο και στο άμεσο μέλλον; Μιλώ για επεξεργασία batch κι αρχεία των 35-60 μέγα. Η κάρτα γραφικών είναι συγκρίσιμη με εκείνες των pc?

Εγώ πιστεύω ότι τα σημερινά μηχανήματα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 12 gb μνήμη για να το έχεις αρκετά χρόνια.

η μνήμη δε μπορεί να επεκταθεί, γι αυτό προσοχή να παραγγείλετε όση χρειάζεστε εξ αρχής.

Βλάση , τη δουλεια σου θα τη κανεις, αλλα δεν είναι και το πιο κατάλληλο μηχάνημα ίσως γι αυτή τη δουλεια.
Αν μιλάς για RAW αρχεία με μεγάλη ανάλυση, ακόμα και το mbp retina που έχω , ζορίζεται λίγο.

συγνώμη, το ότι είναι κολλημένη η μνήμη, κάπου (και πού; στη μητρική) σημαίνει ότι με κανένα τρόπο δεν μπορεί να επεκταθεί ή θα πρέπει να πάει στην αντιπροσωπεία για τα περαιτέρω με το ανάλογο κόστος;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

να ξαναθέσω το ερώτημα. Πόσο καλό είναι το μεσαίο μηχάνημα για επεξεργασία εικόνας τόσο στη σημερινή εποχή όσο και στο άμεσο μέλλον; Μιλώ για επεξεργασία batch κι αρχεία των 35-60 μέγα. Η κάρτα γραφικών είναι συγκρίσιμη με εκείνες των pc?

Οι μνήμες στα κανονικά μηχανάκια είναι αρθρώματα που τα αφαιρείς και τα αντικαθιστάς
Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσθεσης (καμία άδεια θύρα επέκτασης μνήμης)
Και δεν μπορείς να προσθέσεις ή αφερέσεις τις μνήμες.
Είναι φιξ που λέμε. Όπως στα κινητά και τις ταμπλέτες, δεν γίνεται να αλλάξεις μνήμες ή να επεκτείνεις.

ΙΜΗΟ, για επεξεργασία photo θες κάτι πιο δυνατό. Τουλάχιστο με κάρτα γραφικών 750ΤΙ κανονική (όχι mobile)
Όση περισσότερη μνήμη τόσο καλύτερα.
Και φυσικά επεξεργαστή.

Οι μνήμες στα κανονικά μηχανάκια είναι αρθρώματα που τα αφαιρείς και τα αντικαθιστάς
Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσθεσης (καμία άδεια θύρα επέκτασης μνήμης)
Και δεν μπορείς να προσθέσεις ή αφερέσεις τις μνήμες.
Είναι φιξ που λέμε. Όπως στα κινητά και τις ταμπλέτες, δεν γίνεται να αλλάξεις μνήμες ή να επεκτείνεις.

Επιεικώς απαράδεκτο. Και ποια δικαιολογία προβάλουν για αυτή την κίνηση;

Πρεπει να προβαλει δικαιολογια για ενα προιον της η apple; Θα μπορουσε να πει οτι το εκανε για μειωση των εσωτερικων ηλεκτρονικων για καλυτερη κατανομη της θερμοκρασιας. Θα σε ικανοποιουσε ως απαντηση; Εδω το mac pro το κανανε σαν μικρο θερμοσυφωνα. Δεν λεω, σε σχεση με τον παλιο ειναι τρομακτικη η διαφορα σε μεγεθος, αλλα συνδεσε επανω 4 σκληρους δισκους, βαλε και το εξωτερικο multi DVD και εχεις ενα τσιρκο απο καλωδια πανω στο γραφειο σου.

Η κολλημένη μνήμη είναι καθαρά τακτική μάρκετινγκ. Όπως παλιότερα κόλλησε τον επεξεργαστή και όπως στην συνέχεια κατάργησε την ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Ουσιαστικά σε αναγκάζει να βάλεις εξ' αρχής περισσότερη μνήμη ώστε να τα σκάσεις στην Apple αντί σε άλλους φτηνότερους κατασκευαστές. Στο παρελθόν έχω αγοράσει 3 mini, 2 για εμένα και 1 για φίλο, και στις 3 περιπτώσεις αναβάθμισα την μνήμη από 3rd parties μάρκες, ενώ στο πρώτο mini μου είχα αναβαθμίσει και επεξεργαστή.

Επίσης για κάποιον που σκέφτεται το macmini για κάτι παραπάνω από την βασική γενική χρήση, τώρα καθώς θα ανεβαίνει το κόστος με την μνήμη σε κάνει να σκέφτεσαι και τον iMac πολύ σοβαρά ακόμα κα αν δεν χρειαζόσουν απαραίτητα οθόνη. H Apple προφανώς προσπαθεί να προωθήσει τον iMac για τον πολύ κόσμο και αφήνει δυστυχώς το mini ως το πολύ βασικό μηχάνημα για αυτούς που δεν έχουν ούτε χρήμα ούτε απαιτήσεις. Σωστή κίνηση από άποψη μάρκετινγκ αλλά κρίμα για κάποιους σαν εμένα που έκαναν πολύ περισσότερα με το μικρό mini.

Από πότε χρειάζεται η Apple δικαιολογίες για να κάνει τέτοιες απαράδεκτες κινήσεις; Απλά τις κάνει και ο κόσμος αγοράζει.

η δικαιολογια ειναι οτι ο κοσμος αλλαζε τις ραμ με ασυμβατες και πηγαιναν στα genius bar και απασχολουσαν υπαλληλους τζαμπα και πληρωνε η αππλε αδικα.

οχι ας πουμε το να μη μπορεις να βαλεις τη δικη σου και να τα σκασεις στην αππλε εξ αρχης ή να θεωρησεις παλιο το μηχανημα σε 4 χρονια.

αν καποιος παρει οπωσδηποτε τα 16 γιγα έστω και στο μεσαιο γιατι σε τρια χρονια θα θελει να βαλει το 10.13 - 10.14 και το μινιμουμ θα ναι 8 …

ο δισκος και το fusion γινονται αργοτερα . το hardware σιγουρα. και το software αν κανεις μια προσπαθεια αλλιως … δινεις κατι και στο φτιαχνουν.

Αψυχολογητο... Εγώ πάντως παράγγειλα το μεσαίο μοντέλο με τα 8 gb όποτε δεν με επηρεάζει γιατί δεν θα έβαζα παραπάνω.

Τακη, αυτό:

αν καποιος παρει οπωσδηποτε τα 16 γιγα έστω και στο μεσαιο γιατι σε τρια χρονια θα θελει να βαλει το 10.13 - 10.14 και το μινιμουμ θα ναι 8 …

Η εξέλιξη του OSX μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο (ανάγκη περισσότερης μνήμης για να τρέξει καλά, ειδικά όταν μιλάμε για 8 giga). Άσε που σε 3 χρόνια παίζει να το έχω ήδη αλλάξει...

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] MAC Mini 4th @2014

Η εξέλιξη του OSX μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο (ανάγκη περισσότερης μνήμης για να τρέξει καλά, ειδικά όταν μιλάμε για 8 giga). Άσε που σε 3 χρόνια παίζει να το έχω ήδη αλλάξει...

Ξεροκέφαλο παιντί, εσύ....:p

ΥΓ Είδα στον υπνο μου ότι πηρες iPhone 6 και αγχώθηκα γιατί επρεπε να βρω και να quotάρω όλα τα post σου / δηλώσεων περί του εναντίου (δεν κάνω πλάκα) :p