[Επίσημο] Mac Pro @2013

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mac Pro

Θα εγραφα τιποτα μη της προκοπης για αυτον που εγραψε το αρθρο αλλα ειναι χρονιάρες μέρες...
Κάποια στιγμή επισης θα πρεπει να μην θεωρουνται reference η σοβαρά ,"αρθρα" απο Your favorite Apple, iPhone, iPad, iOS, Jailbreak, and Cydia site τετοια μέρη...

Τι σημασία έχει ποιος έγραψε το άρθρο; Δεν ειναι test αλλά ένα οι τιμές των components του Mac Pro κάτι που μπορεί εύκολα να τσεκάρει ο καθένας.
Όσο για τα σοβαρά sites μιας που το ανεφερες, σου προτείνω να διαβάζεις περισσότερο anandtech η ars technica και λιγότερο gsm arena που σου αρέσει αλλά έχει αντίστοιχη βαρύτητα με το site που κραζεις εδώ.. ;)
Χρόνια πολλά παίδες..

Re: Απάντηση: Mac Pro

Χρήστο, σταματά, όσο συνεχίζεις, τόσο θα ποσταρει links, είναι ανεξάντλητος :p

κριμα που δε θα μπορεις να παιζεις παιχνιδια με 120 fps , δε θα μπορεις να τρεξεις ιντερνετ explorer και δε θα παιζει bluray.... χαλια, ακριβο , σα κουβας ειναι !
Δε θα εχει ιους, δε θα χρειαζεται να τρεχεις 50 προγραμματα για να ειναι "ασφαλες" και να το κρατας σε "φορμα" ....και ειναι και πανακριβο!

Τι να το κανει ενας επαγγελματιας , οταν μπορει να φτιαξει ενα turbo x με το 1/10 των χρηματων που ζηταει η Apple.....?

καλα νεα για τη δυνατοτητα αναβαθμισης των νεων macpro....
Mετα την επιβεβαιωση για δυνατοτητα αλλαγης μνημης και δισκου, ερχεται και το OWC να πει οτι και οι CPU αναβαθμιζονται !
Μια μικρη , θετικη εκπληξη λοιπον....
http://www.macrumors.com/2013/12/27/new-mac-pro-confirmed-to-have-removable-cpu/

mac_pro_removable_cpu.jpg

εδω ενας macpro να οδηγει 6 monitor 27αρια !

http://blog.macsales.com/22073-what-do-you-call-6-displays-and-a-2013-mac-pro-fun

mac_pro_6_displays.jpg

...αν βεβαια οταν ερθει η ωρα να χρειαστεις νεα cpu (μετα απο καμια 5ετια δλδ - και βαλε σε τετοιο μηχανακι) οι τοτε cpu δεν ειναι απλως ασυμβατες με τα υπολοιπα σωθικα (οπως συμβανει με τα ''απλα'' μηχανακια...βλεπω το ειδικο σλοτ αλλα δεν ξεχνω οτι και η Apple απο την Intel εξαρταται και αυτη)

καλα νεα για τη δυνατοτητα αναβαθμισης των νεων macpro....
Mετα την επιβεβαιωση για δυνατοτητα αλλαγης μνημης και δισκου, ερχεται και το OWC να πει οτι και οι CPU αναβαθμιζονται !
Μια μικρη , θετικη εκπληξη λοιπον....
http://www.macrumors.com/2013/12/27/new-mac-pro-confirmed-to-have-removable-cpu/

Δεν τους βλέπω όμως να λένε στους επίδοξους "αναβαθμιστές" ότι έτσι θα χάσουν την εγγύηση του μηχανήματός τους... ;)

ειστε και οι 2 για πολλες "ξυλιες" !!!:

Aρχισαμε με το οτι ειναι ενα μηχανημα καλο, αλλα δεν αναβαθμιζεται καθολου.... μετα ειδαμε οτι μπορει ο χρηστης ν αλλαξει μονος του (χωρις να χασει εγγυηση) μνημη και σκληρο, φτασαμε να δουμε οτι αναβαθμιζεται και η CPU (δεν ξερουμε αν η apple to κανει επισημα) και παλι γκρινιαζετε !!!:smash:

Δεν ξερουμε ακομη τη πολιτικη της apple οσον αφορα τις cpu, μπορει και η ηδια να το κανει, δεν ειπε κανεις το αντιθετο.

Τωρα πειτε μου με το χερι στην καρδια μπορει αυτο το φαν να κρατησει κρυο 2 cpu 12 cores και 2 AMD FirePro D700 μαζι με 64 ram max out δηλαδη που δινει η apple σε 24/7 μηχανημα και χωρις να σου βγαλει τα αυτια.Η ιστορια θα μας το πει.
macprotd_05.jpg
macprotd_04.jpg

Η μέχρι τώρα ιστορία πάντως, έχει δείξει ότι η apple μια χαρά τα έχει καταφέρει στο θόρυβο.

ειστε και οι 2 για πολλες "ξυλιες" !!!:

Aρχισαμε με το οτι ειναι ενα μηχανημα καλο, αλλα δεν αναβαθμιζεται καθολου.... μετα ειδαμε οτι μπορει ο χρηστης ν αλλαξει μονος του (χωρις να χασει εγγυηση) μνημη και σκληρο, φτασαμε να δουμε οτι αναβαθμιζεται και η CPU (δεν ξερουμε αν η apple to κανει επισημα) και παλι γκρινιαζετε !!!:smash:

Δεν ξερουμε ακομη τη πολιτικη της apple οσον αφορα τις cpu, μπορει και η ηδια να το κανει, δεν ειπε κανεις το αντιθετο.

Παλι σπευδεις να υπερασπιστεις τη μαμα, ανευ λογου και αιτιας (οσον αφορα εμενα τουλαχιστον).

Αυτό που απλως ειπα (και δεν αφορα μονο το Mac Pro) ειναι ότι η αναβαθμιση CPU ειναι το τελευταιο που θα χρειαστει (και όταν χρειαστει πιθανότατα δεν θα ειναι τεχνικά εφικτό).

Οπως επισης ειπα, τις CPU που φοράει μια χαρα θα τις κρατήσει πανω του μεχρι να παει όλο μαζι για πεταμα (μετα απο πολλα χρονια - καμια 5ετια).

Η μόνη μου ''ενσταση'' από την αρχή για το εν λόγω μηχανημα ειναι το design το οποίο προσφέρει μόνο στα μάτια και πιθανόν να ''αφαιρει'' από τα αυτια - στα χερια δλδ ενος επαγγελματία μόνο ''-'' ειναι (τα συζητήσαμε προ καιρου αυτά).

Τωρα πειτε μου με το χερι στην καρδια μπορει αυτο το φαν να κρατησει κρυο 2 cpu 12 cores και 2 AMD FirePro D700 μαζι με 64 ram max out δηλαδη που δινει η apple σε 24/7 μηχανημα και χωρις να σου βγαλει τα αυτια.Η ιστορια θα μας το πει.
macprotd_05.jpg
macprotd_04.jpg

Η μέχρι τώρα ιστορία πάντως, έχει δείξει ότι η apple μια χαρά τα έχει καταφέρει στο θόρυβο.

Από την εμπειρία μου, η Apple καταφέρνει μεσω OS (και αυτό φυσικα ειναι επίτευγμα) να διατηρεί χαμηλά τις απαιτήσεις σε CPU με αποτελεσμα να μην απαιτείται σοβαρή ψύξη.

Οταν απαιτηθει (games πχ) και το mac mini μου και το mb pro μου από εκεί που νόμιζες ότι δεν εχουν ανεμιστήρα, μετατρέπονται σε αεροπλάνα (λογικο, η Apple δεν μπορει να κανει θαυματα στον τομεα της μηχανικής - κατι μικροαλλαγες στα φανακια εχω την αισθηση οτι ειναι κυριως marketing φίφες).

Δεν ξερω τι θα κανει το εν λόγω αλλα, όπως προείπα, αν ημουν επαγγελματίας, που με ενδιέφερε να βγαζω δουλειά και οχι να χαζεύω τον υπολογιστή μου, θα προτιμούσα μία ''κούτα'' με χώρους και μεγάλους ανεμιστήρες παρά την εν λόγω designια.

Εσυ παλι, οπως παντα, σπευδεις να τα χωσεις στην Αpple, αγνωστο γιατι, μαλλον παιδικα τραυματα :p

Εσεις ειπατε πρωτοι οτι δεν αναβαθμιζεται καθολου και αποδικνυεται οτι εχεις προσβαση και μαλιστα ευκολη σε ολα τα components,εκτος ισως απο τις καρτες γραφικων.

Κι εγω επαγγελματιας ειμαι και μια χαρα μου φαινεται το νεο mac pro και πολλοι συναδελφοι επισης ΠΟΛΥ θα το ηθελαν στο γραφειο τους !
Το οτι εσυ προτιμας μια κουτα κατω απο το γραφειο σου, δε σημαινει οτι επαγγελματιες μοντερ και γραφιστες θελουν το ιδιο... αλλωστε το design ειναι πρωταρχικος στοχος της Apple.
Θελει παντα να φτιαχνει μηχανηματα που να ξεχωριζουν σε ολους τους τομοεις, αλλιως θα ηταν Lenovo - Acer κλπ.

Επισης, αν ερθεις ν ακουσεις πως ακουγονται τα δικα μας pc στη δουλεια , με τεραστια κουτια και ανεμιστηρες θα φυγεις τρεχοντας... μιλαμε ειναι σα να εχεις ενα jumbo στο κεφαλι σου!
Και σε περιβαλλον με πολυ θορυβο γενικα....

Last edited:
Οου γουελ....αλλο ενα ποστ τιγκα στα επιχειρηματα μουσιε....

(παιδικα τραυματα, indeed....ποιανου όμως ειναι το θεμα...)

:p

στη ταινια steve jobs, υπαρχει ια σκηνη που για μενα τουλαχιστον τα λεει ΟΛΑ!

Oταν ο steve ετοιμαζε τη lisa , το μεγαλυτερο ισως δημιουργημα του, κι ενω πιεζοταν απιστευτα απο τους μετοχους , μπαινει σε μια συγκεντρωση για τις τελευταιες "πινελιες" και (ενω ειχε ασφυκτικο deadline ) διαπιστωνει οτι οι γραμματοσειρες που ειχαν τοποθετησει στο λειτουργικο δεν ηταν αυτες που ηθελε και ταιριαζαν (τουλαχιστον στο μυαλο του).

Ο υπευθυνος (και καλυτερος προγαρμματιστης του) λοιπον απευθυνεται στον ιδιο και του λεει οτι "τετοιες ωρες, τετοια λογια!"

Και φυσικα ο steve ανταπανταει .... "Απολυεσαι, ξαναφτιαχτε ολα απο την αρχη !"

Δεν εχω λοιπον κατι αλλο να σου απαντησω !
Αυτος ειναι απλα ο λογος που η Apple ειναι αυτη που ειναι και ολοι (παρ ολο που την χλευαζουν) σπευδουν να την αντιγραψουν , ατυχως φυσικα!-bye-

ΥΓ... το mac pro απευθυνεται σε επαγγελματιες του ηχου και της εικονας , οχι σε επαγγελματιες λογιστες και ευτυχως οι πρωτοι εχουν γουστο !:music-smiley-005:

ΥΓ2... μην εκπλαγεις αν και καποιοι αλλοι κατασκευαστες σε λιγο βγαλουν "επαγγελματικα" μηχανηματα με αντιστοιχη σχεδιαση ... οπως συνεβη πολλες φορες με αλλα μηχανηματα της apple!

Last edited:
οσον αφορα το (ατυχες) σχολιο σου για επιχειρηματα, νομιζω ημουν πολυ σαφης.

Εσεις θεσατε το επιχειρημα της μη αναβαθμισημοτητας... και η απαντηση μου ηταν νομιζω καθαρη και απλη.
Ο mac pro αναβαθμιζεται σε πολλους τομεις (η μονη εξαιρεση ΙΣΩΣ ειναι οι καρτες γραφικων - δεν το ξερουμε ακομη σιγουρα).

Επσιης, οπως και στη δουλεια μου, τα συγχρονα επαγγελματικα μηχανηματα , δεν ειναι πια συγκεντρωτικα.... δηλ οι περισσοτερες μοναδες αποθηκευησς ειναι πια δικτυακες (εμεις εχουμε fibre channel και ethernet ) και μικρη σημασια εχει η τοπικη αποθηκευση .Ειδικα σε περιβαλλοντα σαν το δικο μου, ειναι πολυ προτιμοτερο για καλυτερη διαχειριση του χωρου αποθηκευσης και για λογους ασφαλειας και θορυβου.

Ασε λοιπον τα περι "μη επιχειρηματων γι αλλου! :p

στη ταινια steve jobs, υπαρχει ια σκηνη που για μενα τουλαχιστον τα λεει ΟΛΑ!

Oταν ο steve ετοιμαζε τη lisa , το μεγαλυτερο ισως δημιουργημα του, κι ενω πιεζοταν απιστευτα απο τους μετοχους , μπαινει σε μια συγκεντρωση για τις τελευταιες "πινελιες" και (ενω ειχε ασφυκτικο deadline ) διαπιστωνει οτι οι γραμματοσειρες που ειχαν τοποθετησει στο λειτουργικο δεν ηταν αυτες που ηθελε και ταιριαζαν (τουλαχιστον στο μυαλο του).

Ο υπευθυνος (και καλυτερος προγαρμματιστης του) λοιπον απευθυνεται στον ιδιο και του λεει οτι "τετοιες ωρες, τετοια λογια!"

Και φυσικα ο steve ανταπανταει .... "Απολυεσαι, ξαναφτιαχτε ολα απο την αρχη !"

Δεν εχω λοιπον κατι αλλο να σου απαντησω !
Αυτος ειναι απλα ο λογος που η Apple ειναι αυτη που ειναι και ολοι (παρ ολο που την χλευαζουν) σπευδουν να την αντιγραψουν , ατυχως φυσικα!-bye-

ΥΓ... το mac pro απευθυνεται σε επαγγελματιες του ηχου και της εικονας , οχι σε επαγγελματιες λογιστες και ευτυχως οι πρωτοι εχουν γουστο !:music-smiley-005:

ΥΓ2... μην εκπλαγεις αν και καποιοι αλλοι κατασκευαστες σε λιγο βγαλουν "επαγγελματικα" μηχανηματα με αντιστοιχη σχεδιαση ... οπως συνεβη πολλες φορες με αλλα μηχανηματα της apple!

...παιδικα τραυματα, indeed....:p

Re. Jobs (movie): Δεν εχω τοοοοσο καιρό για χάσιμο (+ ωραιο ενστανε οντως, καλός μαλακάκος ο Στιβάκος)

οσον αφορα το (ατυχες) σχολιο σου για επιχειρηματα, νομιζω ημουν πολυ σαφης.

Εσεις θεσατε το επιχειρημα της μη αναβαθμισημοτητας... και η απαντηση μου ηταν νομιζω καθαρη και απλη.
Ο mac pro αναβαθμιζεται σε πολλους τομεις (η μονη εξαιρεση ΙΣΩΣ ειναι οι καρτες γραφικων - δεν το ξερουμε ακομη σιγουρα).

Επσιης, οπως και στη δουλεια μου, τα συγχρονα επαγγελματικα μηχανηματα , δεν ειναι πια συγκεντρωτικα.... δηλ οι περισσοτερες μοναδες αποθηκευησς ειναι πια δικτυακες (εμεις εχουμε fibre channel και ethernet ) και μικρη σημασια εχει η τοπικη αποθηκευση .Ειδικα σε περιβαλλοντα σαν το δικο μου, ειναι πολυ προτιμοτερο για καλυτερη διαχειριση του χωρου αποθηκευσης και για λογους ασφαλειας και θορυβου.

Ασε λοιπον τα περι "μη επιχειρηματων γι αλλου! :p

Αλλα αντ αλλα της Παραμονής το γάλα (TM), Γιαννη...:p

Λεμε 2 κουβεντες και μετα απο λίγο (που αρχίζει και πιεζει το πραγμα και τα επιχειρηματα) πετας τη μπαλα στην κερκίδα, αλλαζεις θεμα και αρχίζεις τις γενικότητες περι νοοτροπίας Apple κλπ

Δεν λεω ότι λες βλακείες, ουτε καν πραγματα που δεν ισχύουν, απλα, παρασυρομενος από το πάθος σου για μια εταιρία, δεν διαβάζεις καν τι γραφει ο αλλος, φεύγεις εκτός θεματος και εκφράζεις προσωπικές ευχές κλπ.