Το αντιθετο παρατηρω εγω. Σχεδον σε καθε thread νεου προιοντος της apple, θα γινει flame ή θα γραφτουν ενα καρο posts τελειως ασχετα με το topic, συνηθως απο καποιους που βλεπουν την apple οπως θα εβλεπε ενας Παναθηναικος τον Ολυμπιακο.
Ενημερωτικα, μια χαρα κριτικη σκεψη διαθετουμε, ευχαριστουμε πολυ. Πριν την αγορα ενος προιοντος παντα ζυγιζουμε τα θετικα και τα αρνητικα και αποφασιζουμε. Στην περιπτωση των προιοντων Apple η μη επεκτασιμοτητα ειναι γνωστο αρνητικο που λογω της φιλοσοφιας της εταιριας αλλα και του τροπου που κατασκευαζει τα SoC της δεν προκειται να αλλαξει απο οτι φαινεται. Το ξερουμε, το ζυγιζουμε και αν τα θετικα ειναι περισσοτερα (πχ επιδοσεις, αυτονομια, OS), αγοραζουμε. Δεν μας υποχρεωνει κανεις. Ουτε "βιασμο" υποστηκαμε, ουτε εχουμε ελλειψη κριτικης σκεψης. Το αντιθετο.
Και οπως βλεπεις, οι λοιποι κατασκευαστες που στην αρχη εκραζαν, μετα ακολουθουν το παραδειγμα της apple, ακομα και στα αρνητικα της. Πχ η Samsung που πλεον ουτε SD βαζει στις ναυαρχιδες των smartphones, ειναι εξισου repairable με το iphone, δεν εχει πλεον headphone jack και δεν βαζει φορτιστη στο κουτι.
Αυτα, γιατι για ακομα μια φορα μονο για το original topic δεν μιλαμε.
Καταρχην δεν ειπε κανεις να μην κραζουμε την apple ή οποιαδηποτε αλλη εταιρια. Απλα οχι σε καθε ευκαιρια και οχι σε καθε topic οπως γινεται στο apple corner.Το ότι η Samsung αποφάσισε να υιοθετήσει κάποιες απαράδεκτες πολιτικές που υιοθέτησε πρώτη η Apple είναι ξεκάθαρα επιχείρημα υπέρ του κραξίματος προς την Apple, όχι το αντίθετο.
Αν είχε πέσει αρκετό ξύλο στην Apple δεν θα είχαμε να αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα και με την Samsung.
Αυτά από μένα για το συγκεκριμένο (όντως off topic) θέμα.
Οπως ακριβώς τα είπες, ο επαγγελματίας θα πάει εκεί που θα έχει το κεφάλι του ήσυχο (κυριολεκτικά και μεταφορικα) και θα κάνει τη δουλειά εύκολα , γρήγορα, αθόρυβα και με μικρότερη κατανάλωση.Αυτό μάλλον το βλέπεις εσύ έτσι φίλε μου.
Εγώ βλέπω τα "flame" να ξεκινάνε γιατί κάποιοι προσπαθούν να ωραιοποιούν και να δικαιολογούν την οποιαδήποτε πολιτική της Apple.
Η κριτική από εμένα προσωπικά είναι αυστηρή καθώς είμαι καθημερινός χρήστης προϊόντων Apple και θα συνεχίσω και να είμαι εκεί που κρίνω ότι πρέπει.
Τώρα ντόπια να γράφεις περί σχεδίαση SoC για τη μη επεκτασιμότητα όταν υπάρχει το SSD σλοτ αλλά για διακοσμητικούς λόγους καταλαβαίνεις ότι σε αναιρεί.
Επίσης είναι τραγικό να αναφέρονται πρακτικές εναντίον των χρηστών που μετά την Apple προσπάθησαν να επιβάλλουν και άλλοι κατασκευαστές ως επιχείρημα.
Εγώ λοιπόν για το μηχάνημα του θέματος συνεχίζω να ΜΗΝ καταλαβαίνω ποιο είναι το κοινό που απευθύνεται στα 5.000$ με μόλις 1TB δίσκο.
Αν απευθύνονταν μόνο σε όσους είχαν Mac Pro προφανώς και δε θα το σύγκριναν με τους οικιακούς CPUs και GPUs της αγοράς.
Στα 5.000$ λοιπόν αναζητώ το προφίλ του επαγγελματία που ΔΕΝ θα επιλέξει να πάρει ένα σοβαρό μηχάνημα που θα είναι και πιο γρήγορο με βάση τα ίδια τα charts της Apple (όσο και να τα πετσόκοψαν) , που το Σεπτέμβρη θα μπορεί να το αναβαθμίσει στη νέα γενιά GPU της Nvidia που έρχεται , που θα μπορεί να αγοράσει κατά το δοκούν και σε λογικές τιμές δίσκους και μνήμες της αρεσκείας του.
Γιατί όπως και αναφέρθηκε πολλάκις , οι περιορισμοί για σταθερό desktop είναι τόσοι πολλοί που το κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι μετρημένο για δάκτυλα..
Ας ΜΗΝ κρυβόμαστε όμως , δεν είναι έτσι.
Στοχεύουν σε καθημερινούς χρήστες που πιστεύουν ότι θα αποκτήσουν "ταχύτερα" μηχανήματα από τα PCs τους και έχουν το budget να πληρώσουν το premium.
Έλα που όμως που είναι παραπλανητικό το να γράφεις επιδόσεις 3090 όταν δεν μπορείς καν να τρέξεις τα 7/10 σενάρια και να κάνεις σύγκριση.
Η όλη φάση πλέον με τον Μ1 είναι ξεκάθαρη. Αυτόν φτιάξαμε , αυτόν εξελίξουμε για όλη την πλατφόρμα για να μας βγαίνει τσάμπα η κατασκευή και αυτόν θα σας πουλάμε για κάθε χρήση ώστε να έχουμε υπερκέρδη. Όταν λοιπόν το iPad με τον Μ1 ξεκινάει από τα 499$ , είναι αστείο να μιλάμε για εκδόσεις του ίδιου επεξεργαστή των 5.000$ ή να περιμένουμε επιδόσεις 3090 επειδή κολλήσαμε 10 Μ1 μαζί..
Μην ξεχνάτε ότι η αρχιτεκτονική δημιουργήθηκε με βάση τις mobile ανάγκες καθώς από εκεί έρχονται τα περισσότερα έσοδα (iPhone - iPad ) και όχι τους enthusiasts.
Αλλά εδώ έφτασαν να επιχειρηματολογούν για κατανάλωση 200w watt σε επαγγελματικά μηχανήματα για να κάνουν συγκρίσεις που τα διαβάζεις και απορείς.
Καταρχην, χαρακτηριζοντας το καλυτερο wearable της αγορας (κατα την συντριπτικη πλειοψηφια των reviews) ως "γελοιοτητα", φανερωνεις το bias σου.Το ότι η Apple σαν τεράστια εταιρία που είναι έχει υιοθετήσει πολιτικές, τιμές κλπ. που έχουν ¨καταστρέψει¨ την αγορά δεν σου πέρασε από το μυαλό; Αυτά που περιγραφεις καθώς και τις εξωφρενικές τιμές των smartphones, η Apple τα έκανε και ακολούθησαν όλοι οι υπόλοιποι σαν θύματα που είναι….αν πρέπει να κατηγορήσουμε μια εταιρία για τις τιμές που έχουν πάει τα κινητά, laptops κλπ. Μάντεψε ποια είναι!!!
Και συγγνώμη αλλά δεν πειθομαι ότι ζυγίζουμε τα πράγματα. Τα παραδείγματα πολλά αλλά είμαστε of topic. Εδώ υπάρχει κόσμος που αγοράζει την γελοιότητα το Apple Watch με μια μέρα μπαταρία και το θεωρεί και καλή αγορά, στο studio θα κολλήσουμε που είναι πράγματι καλο μηχάνημα…..
Επισης το ποιος βλέπει την Apple σαν ντέρμπι στο ελληνικο πρωτάθλημα και δεν σηκώνει κουβέντα αν γραφτεί κάτι αρνητικό, με συγχωρείς αλλά μην το πιάσουμε γιατί θα χαλάσουμε τις καρδιές μας.
Οπως ακριβώς τα είπες, ο επαγγελματίας θα πάει εκεί που θα έχει το κεφάλι του ήσυχο (κυριολεκτικά και μεταφορικα) και θα κάνει τη δουλειά εύκολα , γρήγορα, αθόρυβα και με μικρότερη κατανάλωση.
View attachment 195345
Για τα περι flame, οποιος εχει ματακια βλεπει, δεν θα το συνεχισω.Αυτό μάλλον το βλέπεις εσύ έτσι φίλε μου.
Εγώ βλέπω τα "flame" να ξεκινάνε γιατί κάποιοι προσπαθούν να ωραιοποιούν και να δικαιολογούν την οποιαδήποτε πολιτική της Apple.
Η κριτική από εμένα προσωπικά είναι αυστηρή καθώς είμαι καθημερινός χρήστης προϊόντων Apple και θα συνεχίσω και να είμαι εκεί που κρίνω ότι πρέπει.
Τώρα ντόπια να γράφεις περί σχεδίαση SoC για τη μη επεκτασιμότητα όταν υπάρχει το SSD σλοτ αλλά για διακοσμητικούς λόγους καταλαβαίνεις ότι σε αναιρεί.
Επίσης είναι τραγικό να αναφέρονται πρακτικές εναντίον των χρηστών που μετά την Apple προσπάθησαν να επιβάλλουν και άλλοι κατασκευαστές ως επιχείρημα.
Εγώ λοιπόν για το μηχάνημα του θέματος συνεχίζω να ΜΗΝ καταλαβαίνω ποιο είναι το κοινό που απευθύνεται στα 5.000$ με μόλις 1TB δίσκο.
Αν απευθύνονταν μόνο σε όσους είχαν Mac Pro προφανώς και δε θα το σύγκριναν με τους οικιακούς CPUs και GPUs της αγοράς.
Στα 5.000$ λοιπόν αναζητώ το προφίλ του επαγγελματία που ΔΕΝ θα επιλέξει να πάρει ένα σοβαρό μηχάνημα που θα είναι και πιο γρήγορο με βάση τα ίδια τα charts της Apple (όσο και να τα πετσόκοψαν) , που το Σεπτέμβρη θα μπορεί να το αναβαθμίσει στη νέα γενιά GPU της Nvidia που έρχεται , που θα μπορεί να αγοράσει κατά το δοκούν και σε λογικές τιμές δίσκους και μνήμες της αρεσκείας του.
Γιατί όπως και αναφέρθηκε πολλάκις , οι περιορισμοί για σταθερό desktop είναι τόσοι πολλοί που το κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι μετρημένο για δάκτυλα..
Ας ΜΗΝ κρυβόμαστε όμως , δεν είναι έτσι.
Στοχεύουν σε καθημερινούς χρήστες που πιστεύουν ότι θα αποκτήσουν "ταχύτερα" μηχανήματα από τα PCs τους και έχουν το budget να πληρώσουν το premium.
Έλα που όμως που είναι παραπλανητικό το να γράφεις επιδόσεις 3090 όταν δεν μπορείς καν να τρέξεις τα 7/10 σενάρια και να κάνεις σύγκριση.
Η όλη φάση πλέον με τον Μ1 είναι ξεκάθαρη. Αυτόν φτιάξαμε , αυτόν εξελίξουμε για όλη την πλατφόρμα για να μας βγαίνει τσάμπα η κατασκευή και αυτόν θα σας πουλάμε για κάθε χρήση ώστε να έχουμε υπερκέρδη. Όταν λοιπόν το iPad με τον Μ1 ξεκινάει από τα 499$ , είναι αστείο να μιλάμε για εκδόσεις του ίδιου επεξεργαστή των 5.000$ ή να περιμένουμε επιδόσεις 3090 επειδή κολλήσαμε 10 Μ1 μαζί..
Μην ξεχνάτε ότι η αρχιτεκτονική δημιουργήθηκε με βάση τις mobile ανάγκες καθώς από εκεί έρχονται τα περισσότερα έσοδα (iPhone - iPad ) και όχι τους enthusiasts.
Αλλά εδώ έφτασαν να επιχειρηματολογούν για κατανάλωση 200w watt σε επαγγελματικά μηχανήματα για να κάνουν συγκρίσεις που τα διαβάζεις και απορείς.
Τα αρνητικα να τα επισημανουμε, απλα οχι σε καθε θεμα. Καταντα κουραστικο. Πχ οι περισσοτερες σελιδες του παροντος θεματος, μονο για το Mac Studio δεν γραφτηκαν (και σβηστηκαν)Και εγώ από iPad Air γράφω σχεδόν όλα τα μηνύματα στο avclub, αυτο τι σημαίνει ότι δεν μπορούμε να πούμε κακό λόγο για την Apple ή να επισημάνουμε τα αρνητικά;
Για το S21 Ultra που ανέφερε ο Τάκης εκει και αν έχω ρίξει θάψιμο, μέχρι και τις κάμερες έθαψα, δεν συζητάμε καν για τα bugs, λειτουργικό κλπ. Και τις γελοιότητες που κάνει η Samsung με beta προϊόντα.
Χαχαχα...έχεις πλάκα....πριν δεν δεχόσουν καν ότι έχει τη μισή απόδοση, τωρα το παραδέχεσαι ότι ειναι γρηγορότερο.Καλά εσύ φίλε συνεχίζεις να ζεις το μύθο σου.
Συγκρίνεις σε ένα πρόγραμμα έναν υπολογιστή των 5.000$. με κάποιον σταθερό που κοστίζει το 60% o οποίος θα είναι και έτοιμος για αναβάθμιση το Σεπτέμβρη για τη νέα γενιά GPU της Nvidia.
Στο μεταξύ πολλοί επαγγελματίες έχουν βγάλει το κόστος της 3080-3090 μέσω light mining τα τελευταία 2 χρόνια και ετοιμάζομαι να πάρουν την αφρόκρεμα της επόμενης γενιάς..
Ποιος ζει τον μυθο του; Ποσο κανει μια 3090;Καλά εσύ φίλε συνεχίζεις να ζεις το μύθο σου.
Συγκρίνεις σε ένα πρόγραμμα έναν υπολογιστή των 5.000$. με κάποιον σταθερό που κοστίζει το 60% o οποίος θα είναι και έτοιμος για αναβάθμιση το Σεπτέμβρη για τη νέα γενιά GPU της Nvidia.
Στο μεταξύ πολλοί επαγγελματίες έχουν βγάλει το κόστος της 3080-3090 μέσω light mining τα τελευταία 2 χρόνια και ετοιμάζομαι να πάρουν την αφρόκρεμα της επόμενης γενιάς..
Καταρχην δεν ειπε κανεις να μην κραζουμε την apple ή οποιαδηποτε αλλη εταιρια. Απλα οχι σε καθε ευκαιρια και οχι σε καθε topic οπως γινεται στο apple corner.
Τωρα για την αποτελεσματικοτητα του κραξιματος, βλεπεις και εσυ οτι δυστυχως ειναι μικρη. Αποδειξη οτι και εσυ ο ιδιος παραγγειλες το S12 ultra, ενα κινητο που αν ηταν apple θα το εκραζες ("πανακριβο", χωρις SD, χωρις φορτιστη, χωρις headphone jack, με επιδοσεις οχι ανταξιες της τιμης του κλπ).
Και όταν βγει η 4090 , και θα κάνει από μόνη της όσο ένα Mac studio, και θα καταναλώνει τα διπλάσια...θα έχει βγει και το Mac pro!
Καλημέρα.....
Δημητρη μου, δεν μπαινω ομως εγω να κραξω το samsung στο σχετικο νημα, το αντιθετο: Σε καθε νημα περι apple μπαινουν καποιοι για να κραξουν, ακομα και ασχετως του θεματος.Όσο δεν γράφονται ψέμματα ή ανακρίβειες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να επισημαίνονται τα αρνητικά καταναλωτικών προϊόντων.
Μπορεί μερικές φορές να δίνεται η εντύπωση ότι επαναλαμβανόμαστε, αλλά αυτό είναι 100% υπαιτιότητα της Apple, που συνεχίζει να ακολουθεί κατακριτέες πρακτικές.
Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν θα διαμαρτυρηθώ στο σχετικό νήμα ότι όλο μου κατηγορούν το κινητό μου, τη στιγμή που ξέρω ότι έχουν δίκιο, και απλά προσωπικά έχω αποδεχτεί τα συγκεκριμένα μειονεκτήματα, ζυγίζοντάς τα σε σχέση με τα προτερήματα.
Και φυσικά θα συνεχίζω να κράζω την Apple ως εμμέσως υπαίτια για τα πιο πολλά από τα παραπάνω μειονεκτήματα.![]()
Πριν την αγορα ενος προιοντος παντα ζυγιζουμε τα θετικα και τα αρνητικα και αποφασιζουμε. Στην περιπτωση των προιοντων Apple η μη επεκτασιμοτητα ειναι γνωστο αρνητικο που λογω της φιλοσοφιας της εταιριας αλλα και του τροπου που κατασκευαζει τα SoC της δεν προκειται να αλλαξει απο οτι φαινεται. Το ξερουμε, το ζυγιζουμε και αν τα θετικα ειναι περισσοτερα (πχ επιδοσεις, αυτονομια, OS), αγοραζουμε. Δεν μας υποχρεωνει κανεις. Ουτε "βιασμο" υποστηκαμε, ουτε εχουμε ελλειψη κριτικης σκεψης. Το αντιθετο.
Παλι καλα ...κι εσύ λοιπόν παραδέχεσαι την ανωτεροτητα....κάτι είναι κι αυτό.Το Mac Studio που παρέθεσες κοστίζει 5.000$.
Τώρα για να δικαιολογήσεις τη ληστρική τιμή του σε σχέση με την απόδοση και τους περιορισμούς ξεκινήσεις να γράφεις ασυνάρτητα πράγματα.
Το πόσο θα κοστίζει η νέα NVIDIA μπορείς να το εκτιμήσεις με βάση πόσο κόστιζαν και οι 2 προηγούμενες γενιές...
Η 2080 ti είχε msrp 999$ το 2018 που κυκλοφόρησε ενώ αντίστοιχα η 3090 είχε 1499$ το 2020.
Δηλαδή πρέπει να καταντούν όλα τα νήματα της Apple Corner στο ίδιο στυλ ;Όσο δεν γράφονται ψέμματα ή ανακρίβειες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να επισημαίνονται τα αρνητικά καταναλωτικών προϊόντων.
Μπορεί μερικές φορές να δίνεται η εντύπωση ότι επαναλαμβανόμαστε, αλλά αυτό είναι 100% υπαιτιότητα της Apple, που συνεχίζει να ακολουθεί κατακριτέες πρακτικές.
Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν θα διαμαρτυρηθώ στο σχετικό νήμα ότι όλο μου κατηγορούν το κινητό μου, τη στιγμή που ξέρω ότι έχουν δίκιο, και απλά προσωπικά έχω αποδεχτεί τα συγκεκριμένα μειονεκτήματα, ζυγίζοντάς τα σε σχέση με τα προτερήματα.
Και φυσικά θα συνεχίζω να κράζω την Apple ως εμμέσως υπαίτια για τα πιο πολλά από τα παραπάνω μειονεκτήματα.![]()
Προσωπικά την πήρα 1700 ευρώ , day 1.Ποιος ζει τον μυθο του; Ποσο κανει μια 3090;
Και σοβαρα τωρα θεωρεις οτι το crypro mining ειναι επιχειρημα αποσβεσης της τιμης της;![]()
H 3090 αυτη τη στιγμη κοστιζει κοντα στα 2500 ευρω. Πως ειναι δυνατον να θεωρεις ληστρικη τιμη τα 5Κ για ενα ολοκληρο μηχανημα και να εισαι οκ με την τιμη των high end καρτων γραφικων;Το Mac Studio που παρέθεσες κοστίζει 5.000$.
Τώρα για να δικαιολογήσεις τη ληστρική τιμή του σε σχέση με την απόδοση και τους περιορισμούς ξεκινήσεις να γράφεις ασυνάρτητα πράγματα.
Το πόσο θα κοστίζει η νέα NVIDIA μπορείς να το εκτιμήσεις με βάση πόσο κόστιζαν και οι 2 προηγούμενες γενιές...
Η 2080 ti είχε msrp 999$ το 2018 που κυκλοφόρησε ενώ αντίστοιχα η 3090 είχε 1499$ το 2020.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.