[Επίσημο] MacBook Air 13" - 15" M4 @ 2025

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,595
Πειραιάς
Apple-MacBook-Air-hero.jpg

Φρεσκάρισμα του Air φορητού, με τον νέο Μ4 επεξεργαστή, καλύτερη κάμερα, και το νέο μπλε χρώμα με τίτλο "Sky Blue".

Η νέα κάμερα είναι 12mp Center Stage, το νέο χρώμα στις φωτογραφίες φαίνεται πολύ όμορφο, ενώ ο επεξεργαστής, γνωστός από άλλες εφαρμογές του, είναι εξαιρετικός, γρήγορος και οικονομικός σε ρεύμα.

Κάτι πολύ σημαντικό για πολλούς χρήστες είναι ότι πλέον το "μικρό" φορητό μπορεί να ελέγξει ταυτόχρονα δύο επιπλέον εξωτερικές οθόνες, μέχρι τα 6k @ 60hz, άρα μαζί με την ενσωματωμένη οθόνη του φορητού, ο χρήστης μπορεί να έχει 3 οθόνες σε παράλληλη χρήση.

Και εξίσου σημαντικό ότι η τιμή μειώθηκε κατά 100 δολάρια, που σημαίνει ότι με 999 δολάρια αγοράζουμε πλέον ένα 13" μηχάνημα με 10 πυρήνες, με 8 πυρήνες GPU, 16GB ram unified, και 256GB SSD.

• Like
Reactions: vadergr
Κάτι πολύ σημαντικό για πολλούς χρήστες είναι ότι πλέον το "μικρό" φορητό μπορεί να ελέγξει ταυτόχρονα δύο επιπλέον εξωτερικές οθόνες, μέχρι τα 6k @ 60hz, άρα μαζί με την ενσωματωμένη οθόνη του φορητού, ο χρήστης μπορεί να έχει 3 οθόνες σε παράλληλη χρήση.

Και εξίσου σημαντικό ότι η τιμή μειώθηκε κατά 100 δολάρια, που σημαίνει ότι με 999 δολάρια αγοράζουμε πλέον ένα 13" μηχάνημα με 10 πυρήνες, με 8 πυρήνες GPU, 16GB ram unified, και 256GB SSD.

Αντε και του χρόνου minimum 16/512 για να υπαρξει μια κανονικοτητα.

Θέλω να αλλάξω το mini m2 με έναν φορητό γιατί δυστυχώς το ipad pro plus keyboard δε με βολεύει πλέον λόγω αρκετών ταξιδιών.
Νομίζω το air είναι ιδανικό αλλά με προβλημάτισε μόνο η οθόνη.

Φόλα η οθόνη αν έχεις απαιτήσεις , ειδικά αν έρχεσαι από iPad Pro. Πας αναγκαστικά στο 14αρι προ.

Ναι ρε γμτ. Θα φανεί η διαφορά.
Αν σε κάλυπτε το iPad Pro , βρες όποιο 14 Pro βρεις σε καλή τιμή και χτυπά το. M2 , M3 , M4 αν δεν είσαι hardcore user δε θα δεις διαφορά. Μνήμη στα 16GB μόνο και προχώρα άφοβα.

Εγώ σκέψου με το 16αρι M1 δεν πρόκειται να κάνω αλλαγή αν δε δω σοβαρές διαφορές στο form factor , οθόνη OLED, ενσωμάτωση modem Apple για mobile data , WiFi 7, κλπ..

• Like
Reactions: michkal91
Ναι αυτό θα κάνω μάλλον. Περίμενα απλά να δω την οθόνη του air.

Κοίταξε. Θεωρητικά το προ έχει καλύτερο μαύρο, καλύτερη φωτεινότητα και 120 hz.
Αυτό ειναι που σκέφτομαι και με δεδομένο ότι έχω ακριβώς τα ίδια στο ipad και στο iPhone και στο κατά πόσο θα μου κακοφανει.
Σίγουρα θα πάω να τα δω από κοντά πριν αποφασίσω.

Βρήκα ένα air μέσω γνωστού σε τιμή χώμα και εντέλει το πήρα. Δεν το έχω ακόμα στα χέρια μου, αλλά προτείνετε κάποιο καλό hub-dock για σύνδεση με 2 οθόνες (usb c η μία και hdmi η άλλη). Επίσης χώρο για 2 σκληρούς usb c.