[Επίσημο] MacBook Air 13" - 15" M4 @2025

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,651
Πειραιάς
Apple-MacBook-Air-hero.jpg

Φρεσκάρισμα του Air φορητού, με τον νέο Μ4 επεξεργαστή, καλύτερη κάμερα, και το νέο μπλε χρώμα με τίτλο "Sky Blue".

Η νέα κάμερα είναι 12mp Center Stage, το νέο χρώμα στις φωτογραφίες φαίνεται πολύ όμορφο, ενώ ο επεξεργαστής, γνωστός από άλλες εφαρμογές του, είναι εξαιρετικός, γρήγορος και οικονομικός σε ρεύμα.

Κάτι πολύ σημαντικό για πολλούς χρήστες είναι ότι πλέον το "μικρό" φορητό μπορεί να ελέγξει ταυτόχρονα δύο επιπλέον εξωτερικές οθόνες, μέχρι τα 6k @ 60hz, άρα μαζί με την ενσωματωμένη οθόνη του φορητού, ο χρήστης μπορεί να έχει 3 οθόνες σε παράλληλη χρήση.

Και εξίσου σημαντικό ότι η τιμή μειώθηκε κατά 100 δολάρια, που σημαίνει ότι με 999 δολάρια αγοράζουμε πλέον ένα 13" μηχάνημα με 10 πυρήνες, με 8 πυρήνες GPU, 16GB ram unified, και 256GB SSD.

• Like
Reactions: vadergr
Κάτι πολύ σημαντικό για πολλούς χρήστες είναι ότι πλέον το "μικρό" φορητό μπορεί να ελέγξει ταυτόχρονα δύο επιπλέον εξωτερικές οθόνες, μέχρι τα 6k @ 60hz, άρα μαζί με την ενσωματωμένη οθόνη του φορητού, ο χρήστης μπορεί να έχει 3 οθόνες σε παράλληλη χρήση.

Και εξίσου σημαντικό ότι η τιμή μειώθηκε κατά 100 δολάρια, που σημαίνει ότι με 999 δολάρια αγοράζουμε πλέον ένα 13" μηχάνημα με 10 πυρήνες, με 8 πυρήνες GPU, 16GB ram unified, και 256GB SSD.

Αντε και του χρόνου minimum 16/512 για να υπαρξει μια κανονικοτητα.

Θέλω να αλλάξω το mini m2 με έναν φορητό γιατί δυστυχώς το ipad pro plus keyboard δε με βολεύει πλέον λόγω αρκετών ταξιδιών.
Νομίζω το air είναι ιδανικό αλλά με προβλημάτισε μόνο η οθόνη.

Φόλα η οθόνη αν έχεις απαιτήσεις , ειδικά αν έρχεσαι από iPad Pro. Πας αναγκαστικά στο 14αρι προ.

Ναι ρε γμτ. Θα φανεί η διαφορά.
Αν σε κάλυπτε το iPad Pro , βρες όποιο 14 Pro βρεις σε καλή τιμή και χτυπά το. M2 , M3 , M4 αν δεν είσαι hardcore user δε θα δεις διαφορά. Μνήμη στα 16GB μόνο και προχώρα άφοβα.

Εγώ σκέψου με το 16αρι M1 δεν πρόκειται να κάνω αλλαγή αν δε δω σοβαρές διαφορές στο form factor , οθόνη OLED, ενσωμάτωση modem Apple για mobile data , WiFi 7, κλπ..

• Like
Reactions: michkal91
Ναι αυτό θα κάνω μάλλον. Περίμενα απλά να δω την οθόνη του air.

Κοίταξε. Θεωρητικά το προ έχει καλύτερο μαύρο, καλύτερη φωτεινότητα και 120 hz.
Αυτό ειναι που σκέφτομαι και με δεδομένο ότι έχω ακριβώς τα ίδια στο ipad και στο iPhone και στο κατά πόσο θα μου κακοφανει.
Σίγουρα θα πάω να τα δω από κοντά πριν αποφασίσω.

Βρήκα ένα air μέσω γνωστού σε τιμή χώμα και εντέλει το πήρα. Δεν το έχω ακόμα στα χέρια μου, αλλά προτείνετε κάποιο καλό hub-dock για σύνδεση με 2 οθόνες (usb c η μία και hdmi η άλλη). Επίσης χώρο για 2 σκληρούς usb c.

Εχω και εγώ εδώ και μερικές μέρες το Αir 13 με τον Μ4, αντικατέστησε το παλιό μου και πιστό Air M1 που είχε αρχίσει να δείχνει την ηλικία του αλλά και η μπαταρία του πλέον δεν κρατάει πολυ.

Το πήρα με την προσφορά στον Γερμανό και το Payzy και μου βγήκε αρκετά χαμηλά.

Δεν έχω να πω πολλά, όσοι έχουν MacBook ξέρουν, πανέμορφο, ποιοτική κατασκευή, ελαφρύ, μικρό, χωρίς θόρυβο και υψηλές θερμοκρασίες, μπαταρία που το ξεχνάς να το φορτίζεις, ταχύτητο σε ό,τι κι αν κάνεις, κορυφαίο trackpad, εξαιρετικό πληκτρολόγιο, αρκετά καλή οθόνη (αν και εδώ μπορεί να είχε ίσως κάτι καλύτερο), το MacOS με την έκδοση 26 έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου αλλά ακόμα θέλει λίγο δουλίτσα. Γενικά μια άριστη συσκευή και τώρα που έχω και 16gb ram το μηχάνημα πετάει…

Όποιος θέλει laptop και δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα το gaming δεν υπάρχει καλύτερη λύση εκεί έξω.

Υ.Γ. Ο Μ4 αποκάλυψη κάνεις photo κι video editing από τον καναπέ με εξωφρενικές ταχύτητες!

Υ.Γ. Γενικά είναι μαγεία να είμαι στην βεράντα με αυτή την μικρή συσκευή πάνω μου και ταυτόχρονα να πάντα σε emails στην δουλειά, να χαζεύω στο διαδίκτυο, να ακούω μουσική ή να βλέπω βίντεο και ταυτόχρονα να κάνω σε ένα παράθυρο και photo editing και το μηχάνημα δεν ζεσταίνεται και η μπαταρία δεν πέφτει με τίποτα…όλη μέρα ανοιχτό και πάλι έχει και άλλο μπαταρία να πας και την επόμενη μέρα…βασικά με κατάλληλη χρήση μπορείς να βγάλεις 2 μέρες εργασίας 8ωρου χωρίς να φορτίσεις…

καλό χρυσό το air, αλλά ρε γμτ με τον χώρο δεν την παλεύω.
Το λοιπόν, επειδή είμαι αρκετά εκτός σπιτιού, έχω μόνιμα καρφωμένο πάνω έναν sandisk ssd. Αυτός μπρικαρε κάποια στιγμή και έστρωσε μόνο με φορματ. Ας είναι καλά το Time Machine. Πίσω στην Αθήνα έχω εναν Synology κυρίως για Time machine. Πολλές φορές βλέπω τον δίσκο να αποσυνδέεται, οι ταχύτητες αργές κλπ. Δε ξέρω τι κάνω λάθος.

Εσείς που έχετε το air, πως τα πάτε από χώρο?

Time machine backup σε airport time capsule (το οποίο καταργεί σε επόμενες αναβαθμίσεις η apple) είναι η αξιόπιστη λύση ως σήμερα.
Αναγκαστικά θα πάμε σε ssd εξωτερικό και backup μέσω time machine. Τα time capsule στην ντουλάπα δυστυχώς μετά από "σκυλίσια" χρήση δεν θυμάμαι κι εγώ πόσα χρόνια..

• Like
καλό χρυσό το air, αλλά ρε γμτ με τον χώρο δεν την παλεύω.
Το λοιπόν, επειδή είμαι αρκετά εκτός σπιτιού, έχω μόνιμα καρφωμένο πάνω έναν sandisk ssd. Αυτός μπρικαρε κάποια στιγμή και έστρωσε μόνο με φορματ. Ας είναι καλά το Time Machine. Πίσω στην Αθήνα έχω εναν Synology κυρίως για Time machine. Πολλές φορές βλέπω τον δίσκο να αποσυνδέεται, οι ταχύτητες αργές κλπ. Δε ξέρω τι κάνω λάθος.

Εσείς που έχετε το air, πως τα πάτε από χώρο?
Προσωπικά το air το έχω σαν δεύτερο υπολογιστή οπότε είναι σχεδόν άδειος ο SSD του. Εχω τον σταθερό υπολογιστή με ένα σωρό σκληρούς και χώρο και αποθηκεύω τα πάντα εκει. Αν αποθηκεύεις τα πάντα στο Air και δεν έχεις και άλλο υπολογιστή ε προφανώς δεν σου φτάνει ο χώρος, τι να κλάσουν τώρα 256 ή 512 gb μόνο για βασικές δουλειές επαρκούν, αναγκαστικά θα πας σε εξωτερικές λύσεις που τα κουβαλάς.

Ειδικά αν κάνεις video editing 256-512 gb ούτε για πρωινό δεν φτάνουν δυστυχώς.

• Like
H αλήθεια είναι ότι θα το ήθελα για κύριο.
Έχω πάρει ένα dock της Satechi στο οποίο έχω κουμπώσει κάποιους σκληρούς που δεν χρησιμοποιώ και 2 οθόνες.
Στο air έχω μόνιμα έναν sandisk. Απλά μου τη σπάει καθε φορά που θελω να το συνδεσω στο dock, να πρέπει να βγαλω τον σκληρό αφου κανω eject και τουμπαλιν.
Άντε πες αυτό κάπως το φτιάνω. Κάτι παίζει με το Synology κυρίως και μου τη σπάει.

καλησπέρα , νέος στο χώρο των mac (macbook air m4) μετα απο μια ζωή windows. ποια εφαρμογη να χρησιμοποιήσω για αναπαραγωγή mp3 ?
οχι ιδιαίτερες απαιτησεις , πχ να βαλω κι εδω winamp ή vlc? ή κατι άλλο?
ευχαριστώ!

• Like
Reactions: karamela
Δεν χρειάζεται να βάλεις τίποτα, το Apple Music επαρκεί για mp3 ή και το Quicktime....το καλό με τα Mαc είναι ότι από μόνο του το λειτουργικό δίνει πολλά πράγματα χωρίς να ψάχνεις προγράμματα εδώ και εκει όπως στα Windows.

Υ.Γ. Γενικά θα το λατρέψεις το mac μόλις το συνηθήσεις και δεν θα μπορείς να ξαναγυρίσεις σε Windows...και εγώ το ίδιο mac Air έχω και το λατρεύω, μόνο αγκαλίτσα δεν κοιμόμαστε, το παίρνω μαζί μου παντού.

• Like
Reactions: metoxos76
να ρωτήσω και κάτι ακόμα , που σίγουρα μπορεί να κοστίσει περισσότερο! εχω απο windows μια άδεια microsoft office home 2019 , να την περάσω στο macbook ή να πάρω το νέο του 2024? ρωτάω επειδή διάβασα ότι πρέπει να είναι πρόσφατη η έκδοση του office για να τρέξει σε macos. δεν με ενδιαφέρουν οι ενημερώσεις του , απλά χρειάζομαι word & excel.
ευχαριστώ !!