[Επίσημο] MacBook Air @2020

Γιάννη μεγειές...κοντεύεις νά μέ πείσεις νά πουλήσω ένα hp omen17.3 εντελώς καινούριο πού άγόρασα γιά ένα ταξίδι στό έξωτερικό πού άναβλήθηκε. Μέ αύτά πού γράφεις βοηθάς πολύ.Πράγματι ένας πού θέλει φορητότητα είναι άξιόλογο έάν άξιοποιήσει καί μία μεγάλη όθόνη στό σπίτι έχει άνεση στήν έπεξεργασία εικόνας λόγω ios(κορυφαίο γιά φωτογραφία)καί γιά μετακινήσεις τό omen ειναι πολύ βαρύ.
Πού πουλάω;μέ πμ.Ευχαριστώ γιά τίς συμβουλές σου πού μοιράζεις άπλόχερα πάντοτε.:SFGSFGSF:

Σ ευχαριστω!

Για να ειμαι απολυτα ακριβης, τα 16 GB βοηθησαν πολυ σε ενα μονο τεστ, σ αυτο του FCPX , κανοντας edit 8K RED RAW , πολυ τραβηγμενο σεναριο για μεσο χρηστη!

ΥΓ... ουτε εγω εχω μονταρει κατι παρομοιο και δε νομιζω ποτε ν ασχοληθω με κατι τοσο ακραιο.

Πολύτιμες οι πληροφορίες σας!
Άλλο να βλέπεις youtubers και άλλο να μας τις αναφέρουν live τα παιδιά από εδώ μέσα, μετά από stress test και φωτογραφίες!
ΙΜΟ το Air κερδίζει σε όλα, ειδικά για τους περισσότερους από εμάς που ίσως να είμαστε κάτι παραπάνω από έναν μέσο χρήστη.

Αυτό είναι που με προβληματίζει και δεν τολμώ τόσα χρόνια να κάνω το βήμα προς την apple. Ποτέ γνώστης του συγκεκριμένου οικοσυστήματος και έχοντας μάλιστα σε καθημερινή βάση (δουλειά) την ανάγκη για χρήση Windows, δεν ξέρω, 1.αν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω και 2. μην μπερδέψω χειρότερα αυτά που ήδη ξέρω :)
Δεδομένου μάλιστα ότι έχω παιδιά, στο γυμνάσιο διστάζω ακόμα περισσότερο να παω σε mac, προκειμένου να μην τους ανακατέψω με τα λειτουργικά αφού ακόμα καλά καλά δεν ξέρουν τα windows, που καλός ή κακός κυριαρχεί τόσο στην ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και στην αγορά εργασίας.
Γιαυτό αν και βλέπω πολύ ευνοϊκά το air, ακόμα διστάζω να κάνω το επιπλέον βήμα

Και εγώ έτσι ξεκίνησα και πηρα Mac με την καβάτζα ότι μπορείς να βάλεις και Windows αν δεν την παλέψεις με το MacOS. Όταν όμως είδα στην πράξη τι εστι MacOS, δεν εγκατέστησα καν Windows στο MacBook μου. Έχει ένα learning curve, αλλά πίστεψε με, αξίζει τον κόπο.

Σας ευχαριστώ...παρακολουθώ με ενδιαφέρον το θέμα και θα επανέλθω....αν προβώ σε αγορά από το π.χ. amazon Ευρώπης, σε περίπτωση τεχνικού θέματος μπορώ να απευθυνθώ (π.χ. ιstorm) στην Ελλάδα και ισχύει η εγγύηση ή πρέπει υποχρεωτικά να το στέιλω έξω?

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Air @2020

Σας ευχαριστώ...παρακολουθώ με ενδιαφέρον το θέμα και θα επανέλθω....αν προβώ σε αγορά από το π.χ. amazon Ευρώπης, σε περίπτωση τεχνικού θέματος μπορώ να απευθυνθώ (π.χ. ιstorm) στην Ελλάδα και ισχύει η εγγύηση ή πρέπει υποχρεωτικά να το στέιλω έξω?
Τον πρώτο χρόνο εκτός από το Amazon μπορείς σε istorm, document, isystem, τον δεύτερο χρόνο στο Amazon, δυο φορές που μου έτυχε και απευθύνθηκα στο Amazon μου επέστρεψαν τα χρήματα άμεσα χωρίς πολλά-πολλά ούτε αντικατάσταση ούτε ανακατασκευασμένο κλπ και τα μεταφορικά επίσης.

ολα παιζουν ρολο... αλλα τι σχεση εχει μ αυτα που εβαλα παραπανω ?

Και στo pc μου εχω τετοιες ταχυτητες δισκου, αλλα ολα τ αλλα ειναι πολυ πισω.
Ειναι το δεσιμο του μηχανηματος που κανει τη διαφορα, οχι τα μεμονομενα κομματια.

Ιδιες ταχυτητες δισκου πχ εχει και το mbp 16", το καλυτερο φορητο μεχρι αυτη τη στιγμη, με τριπλασια τιμη...και παρ ολα αυτα , το air ειναι ταχυτερο και αποδοτικοτερο σε πολλες περιπτωσεις!

Το βάζω εδώ για να υπάρχει, για όποιον ενδιαφέρεται για καλό , μικρό και γρήγορο εξωτερικό δίσκο nvme, thunderbolt Kai usb.
Πιάνει μετρημένα 2400 σε thunderbolt 3 και 900 σε usb.

https://www.amazon.co.uk/Sabrent-Rocket-Thunderbolt-External-SB-XTMQ-1TB/dp/B08BZ2YWPH

Για τις καινουριες κονσολες ps5 κυριως θα ειναι οκ πιστευεις???Θα πιανει τις ψηλες ταχυτητες???
Ειμαι αναμεσα σε αυτον και τον t7 που ποσταρατε πιο πανω

BUT ... CAN IT RUN CRYSIS ? :p

Kαι ομως μπορει!!!

Μπορουμε να τρεξουμε προγραμματα windows, χωρις windows, το εχω ξαναπει, μεσω wine...εδω ο γνωστος Αυστραλος το δοκιμασε σε ολα τα νεα M1 μηχναηματα.

https://www.youtube.com/watch?v=aq7j56J38m0

Όταν λέμε wine εννοούμε crossover; crossover ή parallels θεωρείται καλύτερο;

Sent from my iPad using Tapatalk

Για τις καινουριες κονσολες ps5 κυριως θα ειναι οκ πιστευεις???Θα πιανει τις ψηλες ταχυτητες???
Ειμαι αναμεσα σε αυτον και τον t7 που ποσταρατε πιο πανω

Το ps5 θελει ειδικους σκληρους που δεν εχουν ακομα ανακοινωθει.
Θελει ακομα μεγαλυτερες ταχυτητες και πιστοιποιηση.
Δεν υπαρχει ακομα κατι τετοιο...απ οσο ξερω.

Όταν λέμε wine εννοούμε crossover; crossover ή parallels θεωρείται καλύτερο;

Sent from my iPad using Tapatalk

ναι , παρομοια ειναι.

Το crossover ειναι εμπορικο προιον, ενω το play on macπου χρησιμοποιει ο αυστραλος ειναι δωρεαν .

Δεν ξερω λεπτομερειες, προσπαθησα λιγο αλλα δεν καταφερα κατι, δεν μ ενδιαφερουν τα windows σε mac, οποτε τα βαζω εδω μονο γι αυτους που ενδιαφερονται.

Δεν ειναι λυση που προτεινω, απλα επειδη δεν υπαρχει κατι αλλο προς το παρον, μπορειτε να το δοκιμασετε.

Το parallels ειναι εντελως αλλη κατασταση, ακομα περιμενουμε (οχι εγω) !

επαναλαμβανω, αν καποιος ενδιαφερεται κυριως για windows, ας κοιταξει αλλου.