[Επίσημο] MacBook Air @2020

Οπότε αν έχω καταλάβει καλά, τα 16 γιγα είναι ψιλοαχρηστα αν δεν κάνεις βαριά -επαγγελματική χρήση photoshop και επεξεργασία βίντεο.

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Air @2020

Οπότε αν έχω καταλάβει καλά, τα 16 γιγα είναι ψιλοαχρηστα αν δεν κάνεις βαριά -επαγγελματική χρήση photoshop και επεξεργασία βίντεο.

Sent from my iPad using Tapatalk

Τωρα. Αν ειναι να το κρατησεις χρονια, δεν ξερεις πως θα εξελιχθουν οι εφαρμογες στην νεα πλατφορμα. Η παραπανω μνημη ποτε δεν δημιουργησε προβλημα. Ειδικα σε ενα συστημα που δεν αναβαθμιζεται.

αν μπορεις οικονομικα να πας στο μοντελο με 16, γιατι οχι?
Θα εισαι καλυμενος και μελοντικα για οτιδηποτε.

Εγω πηγα στα 8 γιατι απλα δεν υπαρχει ακομα πουθενα το μοντελο με τα 16 (ευρωπη ).

παντως, για να καταλαβουμε τι σημαινει βελτιστοποιηση, δειτε ενα βιντεο που μολις εκανα...

Τρεχω τα πιο βαρια προγραμματα που εχω, FCPX me 4k timeline, Motion με 3D project , After effects me 3d επισης, Youtube με 4κ βιντεο, και παιζουν ολα μαζι real time , χωρις να κολλαει τιποτα!

Kai to after effects της adobe, τρεχει με emulation !

Κι ολα αυτα με 8 GB..... :BDGBGDB55:

https://youtu.be/Z9ehAfmw1sM

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Air @2020

παντως, για να καταλαβουμε τι σημαινει βελτιστοποιηση, δειτε ενα βιντεο που μολις εκανα...

Τρεχω τα πιο βαρια προγραμματα που εχω, FCPX me 4k timeline, Motion με 3D project , After effects me 3d επισης, Youtube με 4κ βιντεο, και παιζουν ολα μαζι real time , χωρις να κολλαει τιποτα!

Kai to after effects της adobe, τρεχει με emulation !

Κι ολα αυτα με 8 GB..... :BDGBGDB55:

https://youtu.be/Z9ehAfmw1sM

Απίστευτο!

... κι ομως αληθινο.

Περιμενω με αγωνια να βγουν τα προγραμματα που θελω σε M1 εκδοσεις και να βελτιστοποιηθουν τα υπαρχοντα, μιας και ειναι ακομα οι πρωτες δοκιμαστικες εκδοσεις στην ουσια.

κι εδω ολα τα photo editing προγραμματα, affinity photo, pixelmator, lightroom kai photoshop...με raw 42 MP το καθενα (το photoshop με JPG) ταυτοχρονα ... ουτε κιχ!

Και δεν εχει ζεσταθει καν....

Screenshot 2020-11-22 at 15.52.56.jpg

δειτε σε τι βαθμο ολοκληρβσης εχουν φτασει τα motherboards... σχεδον οσο ενος ipad / iphone !
Ολος ο υπολογιστης στην ουσια ειναι η μπαταρια και το touchpad.

https://appleinsider.com/articles/2...z8WtTHAMABUEEmZCF2H26Q-gVJ1W0IIJS1RUdsm8FpOyg

38927-74332-MBA-Teardown-xl.jpg

Τώρα αυτό Γιάννη δεν ξέρω πόσο καλό είναι, είναι δίκοπο μαχαίρι, καμία αναβάθμιση αργότερα και αν σου χαλάσει κάτι άστα κλάφτα. Δεν είμαι και πολύ fan του τόσο κλειστού συστήματος αυτός είναι μάλλον και ο βασικός λόγος που με χαλάει στα macs....Πήρα πριν κάτι μέρες ένα μικρό Πυργάκι (Dell Vostro 10ης γενιάς i7) για δεύτερο pc στο σπίτι, Και του έβγαλα τα μάτια, άλλαξα πάνω τον βασικό ssd με samsung Evo, πρόσθεσα έναν έχτρα ssd 2tb sandisk sata, έβαλα πιο σύγχρονο module wifi, έβαλα κάρτα γραφικών Low Profile (Gtx 1650) , άλλαξα τις μνήμες κλπ....μέσα κυριολεκτικά σε 1 ώρα έκανα το pc τούμπανο χωρίς να δώσω μια περιουσία και σε 2 χρόνια μπορώ να τα ξαναλλάξω όλα...must Για μένα αυτό, μου αρέσει κιόλας σαν διαδικασία....ότι αρέσει στον καθένα βέβαια....

Ναι ρε συ, άλλο το laptop άλλο το tower.
Δεν υπάρχει σύγκριση..

Μα και στο macmini τα ίδια είναι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, είναι αυτό που έγραψα ότι αρέσει στον καθένα. Ισως είναι και το θέμα ότι δεν είμαι fan των Laptops, και μόνο τα 17αρια μου αρέσουν αν και εκει θα ήθελα μεγαλύτερη οθόνη, για φoρητότητα αν και όπου χρειαστεί έχουμε το Ipad που είναι super!!!

κι εμενα μου αρεσει... για χομπυ!

για δουλεια ομως κλαφτα.
Τα PC που εχω σπιτι ολο τα "κανακευω" για να δουλευουν σωστα, μου εχουν βγαλει τη ψυχη.
Δεν το ευχαριστιεμαι καθολου αυτο.

Τα mac μ ευχαριστουν και με τις εφαρμογες που εχουν, ειναι απλα σε αλλο επιπεδο.

Και αφησα τελευταιο το καλυτερο!

ΟΛΑ τα προγραμματα που εχω ανοιχτα, φορτωμενα με βαρια project .

Ολη η σουιτα της Apple (pages, works, keynote) me φορτωμενα αρχεια.

Lightroom - Adobe - Pixelmator - Affinity ολα με RAW 42 Mp kai επεξεργασια αρκετη .

FCPX να τρεχει 4Κ project, Motion 3D reali time και After effects real time playback .

Safari kai Chrome με καμια 40 tab ανοιχτα και τα 2, και να παζοιυν και 4K HDR ...

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ολα αυτα.....!

Και μερικα απ αυτα με emulation !

Και δεν παραπονιεται.... ουτε ζεσταινεται ιδιαιτερα , και φυσικα αθουρβο !

Τι αλλο να πω! :firstprize:

Στα λεφτα του απλα δεν υπαρχει.

https://youtu.be/uOoyGbsDr1U

Γιάννη άμα το συνεχίσεις θα σε κάνω πλοκ εε..
Έχει αρχίσει και μου κρατάει μούτρα ήδη το mbp 2012, το οποίο παρεμπιπτόντως ήταν από τα τελευταία που μπορούσες να αλλάξεις σκληρό και μνήμες εννοείται..

xaxaxa..... :flipout:

Ok...σταματαω εδω.

ΥΓ... κανεις δε διαφωνει οτι θα ηταν ιδανικο να μπορουσες ν αλλαξεις τα παντα.
Αλλα δε γινεται αυτο, οχι τουλαχιστον στα μοντελα αυτα , φορητα κλπ. και να εχεις ιδια αποδοση.

Ισως η αππλε βγαλει αργοτερα τον mac pro Mx , που θα σ αφηνει να κανεις καποιες επεμβασεις, αλλα με το αναλογο κοστος.

Εδω ο καθενας κρινει τι χρειαζεται και πρατει αναλογα.

Εγω ηθελα απλα ενα μικρο φορητο , για On the go , στο σπιτι εχω desktop Pc , που ζοριζεται ειναι γεγονος, αλλα δεν με παιρνει για κατι αλλο.

Χεχεχε πλάκα κάνω.
Είναι όντως εντυπωσιακά όλα αυτά..
Και αν τώρα κάνει όλα αυτά με 8 gb, φαντάζομαι τι θα γίνει στο εγγύς μέλλον, που και οι εφαρμογές θα έχουν αναβαθμιστεί για ARM και το λειτουργικό θα έχει φτάσει σε stable κατάσταση. Από την 3η-4η έκδοση και μετά συνήθως δείχνουν τα δόντια τους τα macOS..
Οπότε θεωρώ τα 16, για εμάς τους απλούς users, overkill..

κι εμενα μου αρεσει... για χομπυ!

για δουλεια ομως κλαφτα.
Τα PC που εχω σπιτι ολο τα "κανακευω" για να δουλευουν σωστα, μου εχουν βγαλει τη ψυχη.
Δεν το ευχαριστιεμαι καθολου αυτο.

Τα mac μ ευχαριστουν και με τις εφαρμογες που εχουν, ειναι απλα σε αλλο επιπεδο.

Και αφησα τελευταιο το καλυτερο!

ΟΛΑ τα προγραμματα που εχω ανοιχτα, φορτωμενα με βαρια project .

Ολη η σουιτα της Apple (pages, works, keynote) me φορτωμενα αρχεια.

Lightroom - Adobe - Pixelmator - Affinity ολα με RAW 42 Mp kai επεξεργασια αρκετη .

FCPX να τρεχει 4Κ project, Motion 3D reali time και After effects real time playback .

Safari kai Chrome με καμια 40 tab ανοιχτα και τα 2, και να παζοιυν και 4K HDR ...

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ολα αυτα.....!

Και μερικα απ αυτα με emulation !

Και δεν παραπονιεται.... ουτε ζεσταινεται ιδιαιτερα , και φυσικα αθουρβο !

Τι αλλο να πω! :firstprize:

Στα λεφτα του απλα δεν υπαρχει.

https://youtu.be/uOoyGbsDr1U

Εκπληκτικό :firstprize: δεν έχω λόγια!!

Στα Macbook air και pro, γίνεται να αλλάξει κάποιος μετά την αγορά ssd ή είναι κολλημένο το module πάνω στη μητρική?

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Νομίζω ότι στο dell xps ακόμα μπορείς να αλλάξεις τον ssd, γλυτώνεις καμία 400αρα...

Σας επαρκούν τα 512gb αυτή την εποχή?

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk