[Επίσημο] MacBook Neo 13" με cpu A18 Pro @ 2026

εχω εντελως αλλες εμπειριες καθημερινα....

Οσον αφορα το gaming ετσι κι αλλιως ολοι μου οι γνωστοι και τα παιδια τους ειτε εχουν playstation ειτε παιζουν απλα παιχνιδια που τρεχουν παντου.

εχω εντελως αλλες εμπειριες καθημερινα....

Οσον αφορα το gaming ετσι κι αλλιως ολοι μου οι γνωστοι και τα παιδια τους ειτε εχουν playstation ειτε παιζουν απλα παιχνιδια που τρεχουν παντου.
Οκ, και εγώ έχω άλλες και δεν έχω κανένα θέμα πουθενά με Windows εδώ και πάρα πολλά χρόνια...

επειδη ομως πολλοι αλλοι εχουν προβληματα και μαλιστα σοβαρα, γι αυτο προτιμουν να εχουν ενα mac για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο κι ας μη παιζουν ΑΑΑ games μ αυτα!

Δεν ειναι τυχαιο οτι το macbook air ειναι το φορητο με τις περισσοτερες πωλησεις και υποψιαζομαι οτι και το νεο macbook NEO θα κανει τρελλες πωλησεις, ειδικα στην αμερικη.

επειδη ομως πολλοι αλλοι εχουν προβληματα και μαλιστα σοβαρα, γι αυτο προτιμουν να εχουν ενα mac για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο κι ας μη παιζουν ΑΑΑ games μ αυτα!
Βρε Γιάννη, ποιοι είναι αυτοί οι πολλοί?? Μετρημένοι είναι αυτοί που έχουν Macs και μετρημένοι είναι αυτοί που έχουν σοβαρά θέματα με Windows....μην γράφουμε ότι ναναι..όσους ξέρω με Windows είναι και κανένας δεν έχει θέμα...επειδή σε εσένα δεν κάτσανε καλά, μην τα γενικευουμε όλα....είπαμε δις PC υπάρχουν εκει έξω, αρκετά από αυτά θα έχουν θέμα, και λογικό είναι, η συντριπτική πλειοψηφία όμως είναι μια χαρά...και μια χαρά βγάζουν θέματα τα Macs...σιγά τώρα μηχανήματα είναι και αυτά και χαλάνε όπως όλα.....σιγά το ιερό δισκοπότηρο. Στο είπα και πριν κάθε εβδομάδα έρχεται ένας στην δουλειά με κάποιο πρόβλημα...και λογικό είναι, όλα χαλάνε...να σε φέρω σε επαφή με τους IT μας να δεις πόσο έχουν το κεφάλι τους ήσυχο με τα Macs που οι 2 ειδικά κάθε μέρα βρίζουν και λένε ανάθεμα την στιγμή που πήραμε Macs και αφήσαμε τα Windows!!!

δε χρειαζεται, εχω εμπειρια κι εγω απο εκατονταδες μηχανηματα που εχω στησει και χειριστει και στη δουλεια και σε προσωπικο/φιλικο/συγγενικο περιβαλλον.

Ειμαι στο κουρμπετι απο το 1984... κατι γνωριζω κι εγω.

Ερχομαι σ επαφη με πολλους επαγγελματιες του κλαδου μου, και με πολλους γνωστους/φιλους/συγγενεις ... κανεις δε θελει windows, τι να κανουμε τωρα ?

Και ειδικα στην αμερικη , επειδη οι περισσοτεροι εχουν iphone προτιμουν κι ενα mac για τους λογους που ανεφερα.
Εκει αλλωστε στοχευει η apple...

δε χρειαζεται, εχω εμπειρια κι εγω απο εκατονταδες μηχανηματα που εχω στησει και στη δουλεια και σε προσωπικο/φιλικο περιβαλλον.

Ειμαι στο κουρμπετι απο το 1984... κατι γνωριζω κι εγω.
Ερχομαι σ επαφη με πολλοους επαγγελματιες του κλαδου μου, και με πολλους γνωστους/φιλους/συγγενεις ... κανεις δε θελει windows, τι να κανουμε τωρα ?
Κανείς δεν θέλει, άλλα η συντριπτική πλειοψηφία έχει Winodws και αγοράζει πάλι Windοws Laptops...πως γίνεται αυτό αφού δεν τα θέλει κανένας??? Δεν θα έπρεπε να ισχύει το ανάποδο?? Οσους ξέρω με Windows Laptops είναι όλοι (παίζει να είμαι ο μόνος από τον κύκλο μου που έχω Mac, πέρα από συναδέλφους) και αν τους πεις για mac σου λένε είσαι τρελός??? το κόβω εδώ γιατί αυτά που λες δεν υπάρχουν πουθενά...μάλλον ζούμε σε άλλο κόσμο.

The Apple MacBook Air is currently the best-selling individual laptop model globally.

While brands like Lenovo and HP sell more units across their entire catalogs, the MacBook Air—specifically the 13-inch and 15-inch M4 models released in 2025—consistently holds the top spot for single-product sales volume in the consumer market

Απαντηση απο ΑΙ... και ειναι φυσικα γνωστο αυτο.

Οποτε στα φορητα τουλαχιστον, η apple ξερει τι κανει και τι θελει ο κοσμος.

The Apple MacBook Air is currently the best-selling individual laptop model globally.

While brands like Lenovo and HP sell more units across their entire catalogs, the MacBook Air—specifically the 13-inch and 15-inch M4 models released in 2025—consistently holds the top spot for single-product sales volume in the consumer market

Απαντηση απο ΑΙ... και ειναι φυσικα γνωστο αυτο.

Οποτε στα φορητα τουλαχιστον, η apple ξερει τι κανει και τι θελει ο κοσμος.
Μάλλον τρολάρεις...μιλάς για ένα μοντέλο VS χιλιάδες Windows laptops?? Πραγματικά τι γράφεις???
Μόλις 10% μερίδιο έχει η Apple και εκει μένει πάνω κάτω, πως γίνεται αυτό αφού κανείς δεν θέλει Windows?? H Lenovo μόνο πουλάει 2-3 φορές παραπάνω Laptops από ότι η Apple...

τι δεν καταλαβες... ειναι το φορητο με τις περισσοτερες πωλησεις, απλα πραγματα.

Δεν ανεφερa οτι πουλαει περισσοτερο απ ολα μαζι τα windows laptops.

τι δεν καταλαβες... ειναι το φορητο με τις περισσοτερες πωλησεις, απλα πραγματα.

Δεν ανεφερa οτι πουλαει περισσοτερο απ ολα μαζι τα windows laptops.
Ε ναι είναι ένα μοντέλο VS χιλιάδες....ε λογικό δεν είναι αυτό το ένα διαφορετικό μόνο του να πουλάει παραπάνω σαν μοντέλο από τα Windows που έχεις άπειρες επιλογές?? Στο είπα πριν η Lenovo πουλάει πιο πολλά Laptops από την Apple, αυτό πως δικαιολογείται αφού όλοι θέλουν Mac? Με το ζόρι 10% έχει και δεν δείχνει ανοδικές τάσεις...άντε μετά από χρόνια να πάει γύρω στο 15%...Niche είναι τα Mac και για λίγους, οι περισσότεροι ούτε να τα βλέπουν δεν θέλουν...στο κάτω κάτω γκρινιάζεις, άλλα μόνιμα με Windows πύργο είσαι...και μην αρχίσεις τις δικαιολογίες, για να το έχεις κάτι κάνεις με αυτά που δεν μπορείς με το mac.

αυτο που ειναι δεδομενο αυτη τη στιγμη, ειδικα στην Αμερικη, ειναι οτι στα 499$ δεν εχει αντιπαλο η apple στη κατηγορια που απευθυνεται

Παμε παρακατω...

αυτο που ειναι δεδομενο αυτη τη στιγμη, ειδικα στην Αμερικη, ειναι οτι στα 499$ δεν εχει αντιπαλο η apple στη κατηγορια που απευθυνεται

Παμε παρακατω...
Θα φανεί από τις πωλήσεις και αν ανεβάσει μερίδιο αγοράς η Apple παγκοσμίως, προς το παρών στο 10% είναι όπως εδώ και καιρό, και δεν πάει παραπάνω.

το θεμα ειναι να βγαζει οτι καλυτερο μπορει στη κατηγορια του...κι αυτο κανει.
Δεν συμφωνώ, το καλύτερο είναι σχετικό, στο έγραψα πριν το Laptop Asus που πήρε η αδερφή μου είναι καλύτερο στα πάντα από το Neo, μέχρι και σε μπαταρία παίζει να κρατάει παραπάνω στα ίδια πάντα λεφτά για εδώ Ελλάδα...για Αμερική προφανώς αλλάζει το πράγμα, άλλα για εδώ στα 700 ευρώ βρίσκεις σαφώς καλύτερο μηχάνημα, άνετα κιόλας.....είναι τόσο κουτσουρεμένο το Neo που μόνο στα 430 ευρω που κάνει για φοιτητές/μαθητές στην Αμερική αξίζει...σε αυτή την τιμή είναι super...παραπάνω απλά δεν.

Μα εκει ειναι το θεμα για την apple, οχι η Ελλαδα!

ΥΓ... κι οπως ειπα, και μονο που εχει MACOS για πολλους ειναι αρκετο .
Απλά εμείς ζουμε στην Ελλάδα, οπότε για εμάς εδώ μιλάμε, η Αμερική είναι άλλος κόσμος...και εμείς εδώ αν παίρναμε 3Κ βασικό μισθό και μας το πούλαγαν 430 ευρώ 3 θα αγόραζα να έχω και στην τουαλέτα ακόμα!!! Για την Ελλάδα λοιπόν που μας νοιάζει, τα 700 ευρώ που ζητάει είναι πολλά για αυτά που προσφέρει,...αν κάποια στιγμή βρεθεί σε καμία προσφορά γύρο στο 500αρικο το ξανασυζητάμε.

Υ.Γ. Ισχύει για πολλούς είναι αρκετό για να μην το πάρουν επειδή έχει Macos!!!

• Like
Reactions: gpapjohn
μπορεις κι εδω να το παρεις νομιζω με μαθητικο/φοιτητικο κουπονι... αν θυμαμαι καλα 6-10% κατω.

Ο κουμπαρος μου το ειχε παρει ετσι που ειναι καθηγητης πανεπιστημιου.

μπορεις κι εδω να το παρεις νομιζω με μαθητικο/φοιτητικο κουπονι... αν θυμαμαι καλα 6-10% κατω.

Ο κουμπαρος μου το ειχε παρει ετσι που ειναι καθηγητης πανεπιστημιου.
Αν γίνεται και εδώ κάτι πάει και έρχεται, βέβαια 6% δεν είναι και καμιά σπουδαία έκπτωση, στο 10% κάτι γίνεται, στην Αμερική είναι 17% κάτω από τα 599 στα 499....που αν τα κάνεις ευρώ βγαίνει 430 ευρώ!!!....για αυτό και θα πουλήσει μια χαρά εκει...εμείς εδώ άστα...

Απλά εμείς ζουμε στην Ελλάδα, οπότε για εμάς εδώ μιλάμε, η Αμερική είναι άλλος κόσμος...και εμείς εδώ αν παίρναμε 3Κ βασικό μισθό και μας το πούλαγαν 430 ευρώ 3 θα αγόραζα να έχω και στην τουαλέτα ακόμα!!! Για την Ελλάδα λοιπόν που μας νοιάζει, τα 700 ευρώ που ζητάει είναι πολλά για αυτά που προσφέρει,...αν κάποια στιγμή βρεθεί σε καμία προσφορά γύρο στο 500αρικο το ξανασυζητάμε.

Υ.Γ. Ισχύει για πολλούς είναι αρκετό για να μην το πάρουν επειδή έχει Macos!!!
Παγκοσμίως είναι σίγουρο ότι θα πουλήσει εκατομμύρια συσκευές, για μένα πάντως και τα 500 μου φαίνονται πολλά για μία τέτοια συσκευή

• Like
Reactions: karamela
Παγκοσμίως είναι σίγουρο ότι θα πουλήσει εκατομμύρια συσκευές, για μένα πάντως και τα 500 μου φαίνονται πολλά για μία τέτοια συσκευή
Θα πουλήσει καθώς σε προηγμένες χώρες έχουν άλλους μισθούς και σε φτωχές θα μπορούν να πάρουν mac χωρίς να δώσουν μια περιουσία...μα το είπαμε σαν συσκευή είναι πολύ κουτσουρεμένο σε σημείο αηδίας, Τα 500 ευρώ είναι οριακά, στα 430 ευρώ στην Αμερική με την έκπτωση αξίζει....για τα specs που έχει δεν θα έδινα πάνω από 500 με τίποτα. Το φτηνό το κρέας το τρώνε τα σκυλιά λέει ο λαός μας, αν είναι να δώσεις 700 για αυτό, μάζεψε άλλα 250-280 ή βάλε έχτρα δόσεις και πάρε το Air M4 και αν το πουλήσεις μετά από 3-4-5 χρόνια θα τα πάρεις πίσω τα έχτρα που έδωσες...και θα έχεις ένα κανονικό και πλήρες μηχάνημα όλο αυτό το διάστημα χωρίς περικοπές.

Last edited: