[Επίσημο] MacBook Pro @2016

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

κάποτε η εταιρεία έφτιαχνε υπολογιστές και σε αυτούς βασιζότανε η κερδοφορία της και κατά συνέπεια η ύπαρξή της,

για το 2016, τα κέρδη από τους Mac συνολικά αποτελούν το 10% περίπου των κερδών της εταιρείας,

ποσοστό που τα τελευταία χρόνια μειώνεται, παρά το glamour που συνοδεύει το όνομα

(γιατί κακά τα ψέμματα, η apple προϋπήρχε του iphone, και τότε οι αντίστοιχοι mac ήταν πολύ πιο μπροστά από τα αντίστοιχα windows της εποχής, πλέον δεν υφίστανται ουσιώδεις διαφορές, τουλάχιστον όσον αφορά το λογισμικό, αλλά τότε δεν ήταν τόσο δημοφιλής στον πολύ κόσμο, πέρα από εμάς τους fans)

αν η εταιρεία συνεχίσει να φτιάχνει υπολογιστές για να βοηθάει τα κέρδη από τα αντίστοιχα stores, δεν θα πάει πολύ μακριά

άμα επαναπαύεσαι στις δάφνες σου, το τέλος δεν είναι μακριά

Η εταιρία συνεχίζει να βγάζει υπολογιστές και μάλιστα πουλάει περισσότερο από ποτέ. Για την ακρίβεια είναι η μοναδική εταιρία υπολογιστών που κερδίζει μερίδιο αγοράς σε έναν τομέα που οι πωλήσεις πέφτουν παγκοσμίως. Το ότι το iPhone είναι τεράστια μπιζνα δεν αναιρεί τις πολύ καλές πωλήσεις υπολογιστών. Το 10% επι ενός εξοφρενικα τεράστιου τζίρου, σημαίνει καλές πωλήσεις. Μην συγκρίνεται την apple με Nokia κλπ Οι διάφορες σε νούμερα είναι τεράστιες και οποίοι νομίζουν ότι θα έχει την τύχη τους, απλά δεν παρακολουθούν στενά τα της τεχνολογίας.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θυμαστε την Νοκια; Μηπως την Blackberry; Κοροιδευουμε τα windows της MS και τωρα βλεπουμε ιπταμενες μπαρες στην οθόνη των MBP. Η Apple δεν ειναι φουσκα ομως. Εχει αποθεματικα να ξεπληρωσει 10 ελληνικα χρεη. Θα κανει την κοιλια που εχει ηδη ξεκινησει και ας ελπίζουμε πως να θυμηθει τον εαυτό της. Μπορει να ειναι η μεγαλυτερη, πλεον σιγουρα δε μπορει να χαρακτηριστει και η καλύτερη (ή εστω πιο καινοτομα και προχωρημένη, μιας και το καλό ειναι πολύ σχετικό), αν θελουμε να μιλησουμε ειλικρινα.

Ας το πάρουμε ανάποδα: ποια εταιρία θεωρείς καλύτερη και πιο καινοτόμα από την apple;

Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Δεν υπαρχει καμια αμφιβολια πως ειναι η Tesla, την οποια μαλλον ακολουθει η Google.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Δεν υπαρχει καμια αμφιβολια πως ειναι η Tesla, την οποια μαλλον ακολουθει η Google.

Μιλούσαμε για εταιρία πληροφορικής, όχι γενικότερα. Για την Tesla συμφωνώ πάντως, είμαι μεγάλος fan του Musk.

Κοιτα και η apple θα το βγαλει το αμαξι καποια στιγμη και η tesla παραγει απο κωδικες μεχρι εξυπνα πλακακια, οποτε θα συμφωνησεις πως τα ορια ειναι τελειως ασαφη. Απλα φαινεται πως η apple περναει μια κακη φαση.

Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Κωστή, τα όρια είναι όντως ασαφή, απλα δεν καταλαβαίνω που εντοπίζεις την "κακή φάση" της apple. Η εταιρία βγάζει top of the line προιοντα σε όλους τους τομείς και σε επίπεδο πωλήσεων είναι στο peak της. Προφανώς κάποια στιγμή η αγορα θα κορεστεί, αλλα αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσει να εξελίσσει τα προιοντα της.

η Apple περναει παντα μια κακη φαση ! :p

Αυτο το ακουω απο τοτε που υπαρχει ... κι αυτο οφειλεται στις ιδιοτροπιες της.
Φυσικα τωρα δεν εχει τον Steve στο τιμονι και μονο αυτο με ανησυχει.

Αλλα οπως και να εχει , καταφερε καποια πραγματα που καμια αλλη εταιρεια δεν εχει καταφερει , συνολικα.

Εχει τετοιο κεφαλαιο και πορους που ζωντανευει αλλες 20 εταιριες, οποτε θα τη βρουν την ακρη. Απλα οπως και να το κανουμε, το "one more thing" ειναι πιο δυσκολο να το βρει καποια εταιρια τωρα, σε σχεση με πριν απο 10 χρονια. Αν εισαι συνηθισμενος να σου εμφανιζει multitouches, retinas, ultra portables, fingerprints, πληρες ecosystem, κτλ και μετα το μονο που θα σου παρουσιασει ειναι μια μπαρα led με 2 ή 4 τσουρουτικες usb-c θυρες, ε ναι οκ θα ξενερωσει ο κοσμος. Δεν ειναι κακό το macbook pro να μην ειναι καινοτομο! Ας ειχε το form factor του 2015, ας εχωναν στα spects και ας βλεπαμε το χαμο που θα γινόταν.

Στα ματια μου το ΜΒΡ 2016 φαινεται χαμενη μαχη και εφοσον δεν ειχαν αυτο το "one more thing" ας το επαιζαν εκ του ασφαλους (οπως εκαναν στην αναβαθμιση του macbook).

To one more thing (δηλαδή η δημιουργία ενός εντελώς καινοτόμου προιοντος) είναι πολύ δύσκολο πράγμα ακόμα και για εταιρίες όπως η apple. Για την ακρίβεια, αν μια εταιρία παρουσιάσει έστω και ένα one more thing μένει στην ιστορία συνήθως. Η apple έχει κάνει το καθήκον της σε αυτόν τον τομέα με το παραπάνω αλλα προφανώς και με το αζημίωτο.
Αυτό που δεν σταματα να κάνει όμως είναι να βελτιώνει τα προιοντα της. Έτσι, θεωρώ πολύ καλοδεχούμενο το touchbar, ως μια βελτίωση σε ένα υπάρχον προιον.
Σίγουρα θα το προτιμούσα σε χαμηλότερη τιμή, αλλα αυτό θα γινει εν καιρώ.

τα MBP δεν ειχαν ποτε τεραστια αυτονομια, τα Air ειχαν αυτο το προνομιο.
Εγω παντα ειχα 4-5 ωρες σε δυσκολες δουλειες και 7-8 σε νορμαλ χρηση.

Καπου εκει ειναι και τωρα και μαλιστα λιγο καλυτερα σε βαρια χρηση, λιγο χειροτερα σε νορμαλ.

αν θες να δεις τι παιζει στο αλλο στρατοπεδο, περνα μια μερα απο το σπιτι να δεις το δικο μου PC laptop (υποτιθεται αντιστοιχο του MBP 15 με ανεξαρτητη GPU) και θα δεις τι σημαινει κακη αυτονομια.
Δεν βγαζει πανω απο 1 - 1:30 σε βαρια χρηση .... :BDGBGDB55: kai 3-4 σε νορμαλ!!!

Ψιτ με τη 1060 μπορείς να κάψεις ρεύμα, και να το ευχαριστηθείς!

Spcav, h Lenovo έχει παράδοση στα καλά πληκτρολόγια!

To one more thing (δηλαδή η δημιουργία ενός εντελώς καινοτόμου προιοντος) είναι πολύ δύσκολο πράγμα ακόμα και για εταιρίες όπως η apple. Για την ακρίβεια, αν μια εταιρία παρουσιάσει έστω και ένα one more thing μένει στην ιστορία συνήθως. Η apple έχει κάνει το καθήκον της σε αυτόν τον τομέα με το παραπάνω αλλα προφανώς και με το αζημίωτο.
Αυτό που δεν σταματα να κάνει όμως είναι να βελτιώνει τα προιοντα της. Έτσι, θεωρώ πολύ καλοδεχούμενο το touchbar, ως μια βελτίωση σε ένα υπάρχον προιον.
Σίγουρα θα το προτιμούσα σε χαμηλότερη τιμή, αλλα αυτό θα γινει εν καιρώ.

Σιγά την καινοτομία,
Είχα χρόνια και ακόμα έχω ευκολίες στο ‛αγωνιστικό’ (gamers) πληκτρολόγιο μου
Γενικά ένα κάρο apps κυκλοφορούν για να μετατρέπεις ταμπλέτα / κινητό σε έξτρα πληκτρολόγιο ή έξτρα monitoring – κ Fully customizable

Ψιτ, με την GTX1060 στα windows ψηνω αυγα... τωρα με το κρυο ειναι οτι πρεπει ! :p

Και δυστυχως δεν το ευχαριστιεμαι με την αποδοση της... σαν να εχω ενσωματωμενη καρτα γραφικων σε MBP για editing ειναι ... :flipout:

Μας έχεις πρήξει με το editing! :p
Gaming είναι παίξε games :p
Σε λίγο θα μας πεις ότι και σε αυτα είναι πιο καλό το macbook.

ΥΓ. Θεωρώ ότι εσύ ξέρεις καλύτερα έτσι ώστε να μην συγκρίνεις την αυτονομία του msi gaming laptop σου με αυτή ενός macbook.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Σιγά την καινοτομία,
Είχα χρόνια και ακόμα έχω ευκολίες στο ‛αγωνιστικό’ (gamers) πληκτρολόγιο μου
Γενικά ένα κάρο apps κυκλοφορούν για να μετατρέπεις ταμπλέτα / κινητό σε έξτρα πληκτρολόγιο ή έξτρα monitoring – κ Fully customizable

Έχεις καταλάβει πως το touchbar είναι ουσιαστικά μια IOS συσκευή ενσωματωμένη στο laptop με secure enclave για το TouchID, ε;

Ψιτ, με την GTX1060 στα windows ψηνω αυγα... τωρα με το κρυο ειναι οτι πρεπει ! :p

Και δυστυχως δεν το ευχαριστιεμαι με την αποδοση της... σαν να εχω ενσωματωμενη καρτα γραφικων σε MBP για editing ειναι ... :flipout:

Κάντε ένα petition βρω παιδί μου , να βγάλουν τις εφαρμογές που θες σε win/linux whatever, να μη χρειάζεστε mac.
Νταξ σε καταλαβαίνω μεν με τις 2-3-5 εφαρμογές σου, αλλά αν θελήσεις να το ξεφορτωθείς σε καλή τιμή, έχω φίλους που το λιγουρεύονται το msi :-) το μόνο σίγουρο είναι ότι ανάρπαστο θα γίνει.

Έχεις καταλάβει πως το touchbar είναι ουσιαστικά μια IOS συσκευή ενσωματωμένη στο laptop με secure enclave για το TouchID, ε;

Νταξ, υπάρχουν 15ετιας laptops που είχαν δακτυλικό αποτύπωμα
Τεσπα, ΙΜΗΟ δεν είναι και το μεγαλύτερο Innovation ...

Γενικά θα δεις αυτές τις μέρες να κυκλοφορούν γκρίνιες ακόμα και μέσα από το μήλο, για την κατάσταση που επικρατεί με τα books k desκtops k pro κ.ο.κ. Όταν μέχρι και εσωτερικά σου λένε ότι κάτι δεν πήγε καλά, εμείς στην απέξω που παρατηρούμε τα ίδια, δεν μπορεί να είμαστε απλά τρολ

Τασο, τα πάντα υπήρχαν πριν ασχοληθεί πριν μαζι τους η apple (smartphones, tablets, fingerprint sensors κλπ) απλα με μια διαφορα: they sucked! :p
Σημασία δεν έχει ποτε το κανεις, αλλα πως το κανεις ;)

Γκρίνια με την apple υπάρχει πάντα. Ότι και να βγάλει, όπως και να το βγάλει, πάντα κάποιος θα γκρινιάζει, δικαίως ή αδίκως.

Εγω βλεπω σιωπηρη (??)αναβαθμιση στο hardware μεχρι τον Μαρτιο, με τη δευτερη παρτιδα που θα εχουν. Σε μπαταρια, επεξεργαστη και πιθανως μνημη. Θα συμφωνησω με αυτον που εγραψε, οτι αν ελειπε το Pro απο την ονομασια, ολοι θα ηταν ευχαριστημενοι.

Στο 13αρι του 2015, γκρινιαζε κανεις...
Για το design?
Για το πληκτρολογιο?
Για το μεγεθος?
Για την οθονη?
Για το τρακπαντ?
Για την ταχυτητα των δισκων?
Για τις θυρες?
Για τα ηχεια του?
Για την μνημη DDR3 ?

Οχι...!!! γιατι γκρινιαζαν οι περισσοτεροι? Για τον επεξεργαστη και (λιγο) για την μπαταρια... και τι αλλαξαν στο νεο ? Ολα αυτα με τα οποια κανεις δεν ενοχλουνταν και πειραξαν (προς το χειροτερο?) αυτα που ηθελαν αναβαθμιση.
Η μας κανουν πλακα :) ή προετοιμασαν το εδαφος με τα ευκολα/ετοιμα (αφου γκρινιαζε πολυς κοσμος για αναβαθμιση) και επονται τα δυσκολα... ελπιζω συντομα.

το εχω ηδη βαλει αγγελια, αλλα δεν το βλέπω να φευγει! :p

και φυσικα δεν το πηρα για Gaming... αλλα "υποτιθεται" οτι ειναι οτι καλυτερο για τις δουλειες μου....παπα!@#!@ρια μαντολες!!! :grinning-smiley-043

κι αυτα με τις γκρινιες παντα υπηρχαν...και πολυ περισσοτερο μαλιστα!
Δε μασαμε ! :p

[ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

τα MBP δεν ειχαν ποτε τεραστια αυτονομια, τα Air ειχαν αυτο το προνομιο.
Εγω παντα ειχα 4-5 ωρες σε δυσκολες δουλειες και 7-8 σε νορμαλ χρηση.

Καπου εκει ειναι και τωρα και μαλιστα λιγο καλυτερα σε βαρια χρηση, λιγο χειροτερα σε νορμαλ.

αν θες να δεις τι παιζει στο αλλο στρατοπεδο, περνα μια μερα απο το σπιτι να δεις το δικο μου PC laptop (υποτιθεται αντιστοιχο του MBP 15 με ανεξαρτητη GPU) και θα δεις τι σημαινει κακη αυτονομια.
Δεν βγαζει πανω απο 1 - 1:30 σε βαρια χρηση .... :BDGBGDB55: kai 3-4 σε νορμαλ!!!
Και Εδώ πάντως το review αποτυπώνει ότι ψιλό ψόφια πράγματα σε αυτονομία που βγήκε τον Οκτώβριο.
http://www.notebookcheck.net/MSI-GS63VR-6RF-Stealth-Pro-Notebook-Review.179761.0.html

Εξού και η βαθμολογία που εισπράτει μεταξύ άλλων βεβαίως βεβαίως.
Στα 2000 σαφώς περιμένεις πιο πλήρη υλοποίηση.

Αν και εγώ είμαι της άποψης ότι για βαριά χρήση(editing-gaming) το desktop είναι μονόδρομος.

Τωρα είδα αυτο

http://www.e-lenovo.gr/index.php?route=product/product&path=&product_id=573

OLED?

Μου φαίνεται ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω την αγαπημένη...
Θα βγουν και επιπλέον υλοποιήσεις εντός του 17 με OLED αν και η συγκεκριμένη υλοποίηση είναι σε υψηλό βαθμό υλοποίησης.
http://www.notebookcheck.net/Lenovo-ThinkPad-X1-Yoga-OLED-Convertible-Review.169458.0.html

Η CES 2017 είναι πολύ κοντά και η Lenovo κάτι έχει στα σκαριά για refresh σε όλη τη γκάμα.

Εγώ OLED από 18 και έπειτα θα σκεφτόμουν για laptop/tablet pc
Να ωριμάσει περαιτέρω η τεχνολογια.

Sent from my iPad using Tapatalk

Last edited:

το εχω ηδη βαλει αγγελια, αλλα δεν το βλέπω να φευγει! :p

και φυσικα δεν το πηρα για Gaming... αλλα "υποτιθεται" οτι ειναι οτι καλυτερο για τις δουλειες μου....παπα!@#!@ρια μαντολες!!! :grinning-smiley-043

κι αυτα με τις γκρινιες παντα υπηρχαν...και πολυ περισσοτερο μαλιστα!
Δε μασαμε ! :p

Καλα η τιμή που το δίνεις μάλλον φταίει .. θα σου στείλω ΡΜ. Και μέχρι τότε δοκίμασε τουλάχιστο να παίξεις/τρέξεις τίποτε άλλο.
Κατά τα άλλα
Κοίτα σε άλλο θέμα, είδαμε χρήστη να θέλει FP64, να δεις που οι εφαρμογές που προτιμάς θα είναι σε FP16, που πραγματικά για γραφικά ΙΜΗΟ αρκετή ακρίβεια είναι.
Εσύ τελικά κρίνεις από 2-5 εφαρμογές που χρησιμοποιείς. Δεν κρίνεις hardware με τα όσα λες, γιατί μια χαρά hardware έχεις.
Για αυτό πρότεινα να ξεκινήσετε petition οι χρήστες των εφαρμογών αυτών.