[Επίσημο] MacBook Pro @2016

[ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Ενδιαφέρον το βίντεο! Μάλλον ενα τράβηγμα πιο μακριά απο το νέο MacBook Pro;

Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Έπαιξα λίγο με το 13αρι με toucbar σήμερα

Αυτο που ήθελα να δω κυρίως ήταν το keyboard το οποίο με προβλημάτισε

Πολύ ρηχό και σκληρό

Φαντάζομαι θα συνηθίζεται αλλα φοβάμαι μήπως πέσουμε σε πατάτα φάση Magic Mouse....

[ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Εμένα ενώ το περίμενα στα μέσα Δεκεμβρίου η απάντηση είναι ότι η apple δεν παρέδωσε ακόμα.

οπως ειπα, του μακβοοκ 12, δεν μου αρεσε, αλλα αυτο ειναι πολυ καλυτερο... εγω εγραψα μαλιστα πιο γρηγορα και με περισσοτερη ακριβεια σ αυτο (στο καινουργιο δηλ.).
Αν σε καποιον δεν αρεσει, παιρνει παλαιοτερο μοντελο mbp ή παιρνει εξωτερικο πληκτρολογιο (ετσι κι αλλιως σαν desktop αυτο κανω) .

Τυχαίνει εδώ και κανα μήνα που έδωσα το πέρυσινο να δουλεύω με ένα hp 11αρι (laptop / tablet) των 200 Ευρω

Το πληκτρολόγιο του μου άρεσε απο την αρχή αλλα μπόρεσα να το αξιολογήσω σωστά όταν ξαναδούλεψα με το πέρυσινο 13αρι, το πληκτρολόγιο του οποίου (ενώ παλιά - στο 15αρι μου - μου άρεσε πολυ) μου φάνηκε πλέον πολύ ασαφές και κουραστικό

Με αυτή την πρόσφατη εμπειρία πίστευα οτι το πληκτρολογίου του νέου Mb pro θα μου άρεσε περισσότερο αλλα δυστυχώς παραήταν ρηχό και σκληρό στην αίσθηση

Δεν ξερω αν έχει διαφορά στο 15αρι (φαντάζομαι πως όχι)

Η touchbar μου άρεσε (δεν ξερω βέβαια αν πρακτικά θα μου κανει καμία διαφορά)

Το άλλο που περίμενα να δω, η οθόνη δλδ, με προβλημάτισε λίγο κι αυτή: Πολύ φωτεινή

Και το λέω γιατί φοβάμαι οτι το μαύρο θα έχει χαλάσει αρκετά (δεν μιλάω για το constrast)

Tο πληκτρολόγιο ήταν για μένα το κερασάκι, πάρα πολύ κακή αίσθηση, και το βασικότερο, απαγορευτική για όσους παράλληλα δουλεύουν πάνω από έναν υπολογιστές. Αν κάποια στιγμή συνηθίσεις αυτό το πληκτρολόγιο στα υπόλοιπα θα πατάς και 8 στα 10 θα είναι misfire, ενώ αν συνηθίσεις στο άλλο, θα το σπάσεις στην πρώτη σελίδα κειμένου.

Είπαμε, καλές οι καινοτομίες αλλά εκτός από "καινές" να'χουν και νόημα.

Η οθόνη πιο πολύ με προβληματίζει σε συνδυασμό με τη μικρότερη μπαταρία. Που από reviews που διαβάζω είναι της απελπισίας.

Αν τα reviews ισχύουν, τότε μάλλον έπεσε και το τελευταίο κάστρο της ανωτερότητας της Apple (αφού πλέον τα περισσότερα ultrabooks όλων των εταιριών παίζουν χαλαρά στο 7ωρο, ενώ το MBP οχι πια).

Tο πληκτρολόγιο ήταν για μένα το κερασάκι, πάρα πολύ κακή αίσθηση

ΟΚ, για να'μαι πιο δίκαιος, όχι κακή, αλλά περίεργη, πιθανώς αν συνηθιστεί να μην είναι κακή.

Ε, εντάξει, το doomed δεν παίζει, για μια εταιρία που έχει γίνει status symbol. Δεν πρόκειται να καταρρεύσει ποτέ θεαματικά. Απλά ξεκάθαρα έχει πάψει να είναι η Apple που εμείς (που την προσκυνούσαμε before it was cool) αγαπήσαμε, και έχει γίνει κάτι άλλο, που απευθύνεται προφανώς σε περισσότερο κόσμο (τη γκλαμουριά δυστυχώς ουδείς εμίσησε).

Πάντως ένα σοκ σαν αυτό που έφερε τότε πίσω τον Steve Jobs δε θα έκανε καθόλου κακό στην Apple. Απλά δεν το βλέπω να συμβαίνει.

Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Ναι, χρειάζεται σοκ η μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο, μπας και περάσει τον εαυτό της....

τα MBP δεν ειχαν ποτε τεραστια αυτονομια, τα Air ειχαν αυτο το προνομιο.
Εγω παντα ειχα 4-5 ωρες σε δυσκολες δουλειες και 7-8 σε νορμαλ χρηση.

Καπου εκει ειναι και τωρα και μαλιστα λιγο καλυτερα σε βαρια χρηση, λιγο χειροτερα σε νορμαλ.

αν θες να δεις τι παιζει στο αλλο στρατοπεδο, περνα μια μερα απο το σπιτι να δεις το δικο μου PC laptop (υποτιθεται αντιστοιχο του MBP 15 με ανεξαρτητη GPU) και θα δεις τι σημαινει κακη αυτονομια.
Δεν βγαζει πανω απο 1 - 1:30 σε βαρια χρηση .... :BDGBGDB55: kai 3-4 σε νορμαλ!!!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

σε 2-3 γενειες μετά...
που θα έχει καποια παραπάνω χρηστικότητα το touch bar.
αν δεν "κολλάει" τα πάντα στην μητρική για να μπορούμε να το αναβαθμίζουμε μόνοι μας
αν βάλουν παραπάνω usb type C
και αν πέσει και η τιμή του αρκετά..
θα ειναι εξαιρετικό :p

προς το παρόν ειναι ο ορισμός του overpriced!

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Ναι, χρειάζεται σοκ η μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο, μπας και περάσει τον εαυτό της....

κάποτε η εταιρεία έφτιαχνε υπολογιστές και σε αυτούς βασιζότανε η κερδοφορία της και κατά συνέπεια η ύπαρξή της,

για το 2016, τα κέρδη από τους Mac συνολικά αποτελούν το 10% περίπου των κερδών της εταιρείας,

ποσοστό που τα τελευταία χρόνια μειώνεται, παρά το glamour που συνοδεύει το όνομα

(γιατί κακά τα ψέμματα, η apple προϋπήρχε του iphone, και τότε οι αντίστοιχοι mac ήταν πολύ πιο μπροστά από τα αντίστοιχα windows της εποχής, πλέον δεν υφίστανται ουσιώδεις διαφορές, τουλάχιστον όσον αφορά το λογισμικό, αλλά τότε δεν ήταν τόσο δημοφιλής στον πολύ κόσμο, πέρα από εμάς τους fans)

αν η εταιρεία συνεχίσει να φτιάχνει υπολογιστές για να βοηθάει τα κέρδη από τα αντίστοιχα stores, δεν θα πάει πολύ μακριά

άμα επαναπαύεσαι στις δάφνες σου, το τέλος δεν είναι μακριά

Θυμαστε την Νοκια; Μηπως την Blackberry; Κοροιδευουμε τα windows της MS και τωρα βλεπουμε ιπταμενες μπαρες στην οθόνη των MBP. Η Apple δεν ειναι φουσκα ομως. Εχει αποθεματικα να ξεπληρωσει 10 ελληνικα χρεη. Θα κανει την κοιλια που εχει ηδη ξεκινησει και ας ελπίζουμε πως να θυμηθει τον εαυτό της. Μπορει να ειναι η μεγαλυτερη, πλεον σιγουρα δε μπορει να χαρακτηριστει και η καλύτερη (ή εστω πιο καινοτομα και προχωρημένη, μιας και το καλό ειναι πολύ σχετικό), αν θελουμε να μιλησουμε ειλικρινα.

Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Η επίσημη αναφορά τις εταιρίας που παράγγειλα το MBP 15 είναι ότι η πρώτη " έχει καθυστέρηση από την apple δεν παραδίδει καθόλου πουθενα , κάποιο part έκανε προβλήματα και στα 13 και στα 15 " άμα δείτε το το apple.com λέει παράδοση σε 2 εβδομάδες ! Έμαθε κανείς κάτι ; αναφέρθηκε πουθενά ;