[Επίσημο] MacBook Pro @2016

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Καπως ετσι ειχα σκεφτει για το imac, ο ακριβοτερος τοτε, εκανε 2.5κ αλλά 7 χρονια μετα ειναι οπως πρεπει.
Σιγουρα θα του εβαζα ssd αν δεν επαιζε η αγορα macbook , οποτε μετα και τη προσθηκη ram θα ηταν παλι σαν καινουριος.

Λοιπον εδω σκεφτομαι το configuration γιατι ειναι μεγαλες οι χρηματικες διαφορες και αν το budget τεντωθει ΠΡΕΠΕΙ να ειναι για κατι που αξιζει.

Οποτε συνοψιζοντας

1)Μεγεθος οθονης. Εγω ελεγα για τις 13" για μεγαλυτερη φορητοτητα. Δε τις εχω δουλεψει, θα ηθελα προσωπικη γνωμη καποιου που εχει εργαστει σε τετοιο μεγεθος.
Το mac θα πηγαινει σχολή, εργαστήριο, βιβλιοθήκη, μαζι στις διακοπές.
(Να σημειωσω εδω οτι θα ψαξω αν υπαρχει τροπος συνδεσης με τον imac ωστε σπιτι να τον χρησιμοποιω ως οθονη αν θελω. Ή μπορω κιολας απλα μ ενα στικακι να μεταφερω το εγγραφο και να συνεχιζω η συγγραφη εκεί)

2)Bto: ram vs i7. Με τη χρηση που κανω καταληγω στη ram(16gb). Ναι σίγουρα τωρα τα 8 θα ειναι μια χαρά αλλα θελω να κρατησω το μηχανημα χρονια και μετα δε προστιθενται.
Συμφωνοι εδω; οι περισσοτεροι για ram μου γράψατε.

3)Touchbar: δε την εχω δουλέψει, θα είναι "ωραια" προσθηκη αλλα αυτη τη στιγμή δε τη σκεφτομαι λόγω εξτρα κόστους. Διάβασα κιολας αναφορες χρηστων που είχαν μειωμενη διάρκεια μπαταρίας.

Σκληρος: Ετσι κι αλλιως παιζει σε ssd. Λεω για τον βασικό 256 ωστε να μαζευτει απο εδω λίγο μπάτζετ, εχοντας στο μυαλο οτι παντα υπαρχει η λυση του εξωτερικού αν χρειαστεί.

Σας ευχαριστώ ολους όσους έχετε μπει στη διαδικασια να απαντήσετε!

Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να την κάνεις την αναβάθμιση στο iMac αξίζει (τερμάτισε τη RAM μέχρι εκεί που σε παίρνει (όσο ακόμη θα μπορείς να τη βρεις) και βάλε ένα 512 SSD. Θα έχεις άλλο μηχάνημα και ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσεις την αγορά mac book. Για παράδειγμα σκέφτηκες την αγορά ενός Ιpad Pro 13" με το πληκτρολόγιο του?

Επίσης όλα τα iMac έχουν target screen mode. Περισσότερα εδώ: https://support.apple.com/en-us/HT204592

Το touchbar είναι ένα ωραίο και πολύ πρακτικό καλούδι ειδικότερα αν μπεις στη διαδικασία να το ρυθμίσεις στα μέτρα σου ανάλογα με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς.

Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Και σχετικά με το μέγεθος 13" MBP late 2009 (ουσιαστικά το προηγούμενο μοντέλο) VS MBP 2016 15" οι διαφορά είναι ΕΛΑΧΙΣΤΗ.

Έχουν μισό κιλό διαφορά. Δεν είναι μεγάλη, αλλα υπολογίσιμη αν το κουβαλάς όλη τη μερα στη τσάντα σου.
Επίσης το 13αρι έχει μικρότερο footprint αναγκαστικά λόγω διαμέτρου οθόνης.

Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Αυτό που ρωτάς για την οθόνη, έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση που θες. Προφανώς είναι λίγες οι 13" για οτιδήποτε, απλά για κάποιες χρήσεις, η φορητότητα που κερδίζεις αξίζει πιο πολύ από την πρακτικότητα που χάνεις.

Δεν ξέρω τι σπουδάζεις, αλλά αν έχεις σκοπό να δουλεύεις πχ 5-6 προγράμματα ταυτόχρονα, τότε το extra real estate της 15άρας φυσικά και θα σε ωφελήσει. Τα MBP βέβαια έχουν το άλλο κουφό, ότι το 15άρι αλλάζει θέση στα ηχεία με αποτέλεσμα να μην χωράει ούτε αυτό numerical keypad (για μένα απόλυτο deal breaker, και νομίζω για οποιονδήποτε δουλεύει Excel, Matlab, κλπ κλπ κλπ.)

Εγώ το 13άρι το χρησιμοποιώ όποτε έχω ανάγκη φορητότητα (meetings, ταξίδια, καφετέριες κλπ). Για σοβαρή δουλειά κάθομαι σε setup με 2 23άρες.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

γιατί δεν παίρνεις την προηγουμενη γενια; Έτσι μπορείς να ξεκινήσεις με 8GB και να βάλεις μονος σου αργότερα αλλα 8

Γιατί θυμάμαι οτι και στην προηγούμενη γενιά πάλι ήταν όλα κολλημένα / μη αναβαθμισημα;

Ωπ! Δίκιο έχεις για τη RAM, μπερδεύτηκα με τον ssd που μπορεί να αναβαθμιστεί.

και εμένα με έβγαλε το macbook pro μέχρι σήμερα από το 2010, αλλά επειδή αναβάθμισα σε SSD και έμεινα επίτηδες 2 ή 3 εκδόσεις του λειτουργικού πίσω,
γιατί προτιμώ να έχω λιγότερα και να δουλεύουν καλύτερα

θέλω από καιρό να πάω σε καινούριο μοντέλο, αλλά δεν ξέρω αν θέλω να αγοράσω macbook, και συνέχεια το αναβάλλω,
χρησιμοποιώ καθημερινά σχεδόν και τα τρία διαδεδομένα λειτουργικά (linux, win, osx),
αυτή τη στιγμή για μένα και τις καθημερινές λειτουργίες, το πιο εύκολο και σταθερό είναι το ubuntu linux και σε αυτό κάνω τις περισσότερες δουλειές μου,

βέβαια όπου υπάρχει καλύτερο πρόγραμμα για κάτι, δεν έχω πρόβλημα να πάω στο άλλο λειτουργικό ή μηχάνημα,

για μένα πάντως είναι πολύ μεγάλο μείον η απουσία δυνατότητας αλλαγής σκληρού/SSD και αναβάθμισης RAM, δύσκολα θα πάρω υπολογιστή χωρίς αυτά

Καλημέρα,
Μάλλον για το μέγεθος θα πρέπει να τα δω απο κοντά για να χω πιο καθαρή εικόνα, θα πάω σήμερα istorm να ρίξω μια μάτια, να μου πουν ποςο καιρό θέλει το bto κλπ.

Όσον αφορά αυτο που αναφέρθηκε για το iPad Pro το μεγάλο, για Α το έπαιρνα θα έπρεπε να πουλήσω το τωρινό μου 9.7" pro κι ειναι κατι που δε θέλω σε καμία περίπτωση αφού το βολεύομαι πολυ και το λιώνω κάθε μέρα

Sent from my iPad using Tapatalk

Ωπ! Δίκιο έχεις για τη RAM, μπερδεύτηκα με τον ssd που μπορεί να αναβαθμιστεί.

Τακη, νομίζω πως μόνο στα non-touchbar μοντελα αναβαθμίζεται ο ssd.

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Τακη, νομίζω πως μόνο στα non-touchbar μοντελα αναβαθμίζεται ο ssd.

Όχι, αναβαθμίζεται και στα retina απλα οι τιμές αυτού του τυπου ssd είναι τσιμπημένες.

ΥΓ. Εννοούσα για την προηγουμενη γενια όπως συζητούσαμε πριν με τον Σύριο. Δεν ξέρω τι παίζει με την τελευταία.

Σήμερα που ρώτησα για bto μου είπαν 25 μέρες χωρίς touch bar.
Τη δούλεψα, σίγουρα ειναι κατι καινούριο, λειτουργικό, καλο gadget αλλα ανεβαίνει πολυ το κόστος χωρίς να ναι απαραίτητο.
Ήδη 13" με 16gb & 512gb ssd παει στα 2.400 με touchbar ειναι 2.700

Έν τω μεταξύ εξυπηρέτηση στην istorm στο Κολωνάκι για γέλια......

Έν τω μεταξύ εξυπηρέτηση στην istorm στο Κολωνάκι για γέλια......

Έτσι είναι στην Ελλάδα, αν πας να αγοράσεις κατι (πάνα)ακριβό που νοείται ως status symbol, σου κάνουν και χάρη που στο πουλάνε....

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Δοκίμασες να το παραγγείλεις κατευθείαν από τη σελίδα της Apple?

Καλησπέρα, όχι έτσι κι αλλιώς θα αγοραστεί απο εδώ και τα μισά λεφτά θα τα βάλεις ο πατέρας μου που δεν ειναι... open minded σε αγορές μέσω Ίντερνετ.

Κατα τ αλλα καταλήγω σε 13" άνευ touchbar , 512 σκληρό και 16 γίγα ram.
Έχουν και ενα hub με συνδέσεις USB και υποδοχή sd card αλλα στο αμαζον διάβασα καποια σχόλια για υπερθερμάνσεις όποτε θα το ψάξω λιγο ακόμα. Αν θυμαμαι καλα λέγεται satechi , μήπως το πήρε κάποιος;

Έχουν και ενα hub με συνδέσεις USB και υποδοχή sd card αλλα στο αμαζον διάβασα καποια σχόλια για υπερθερμάνσεις όποτε θα το ψάξω λιγο ακόμα. Αν θυμαμαι καλα λέγεται satechi , μήπως το πήρε κάποιος;

Πάρε καλύτερα 1-2 ανταπτορακια USB C σε USB, ένα card reader και οτι ανταπτορα (LAN, HDMI) θες, ξεχωριστά

Πιο ευέλικτη λύση (καθώς ειναι απίθανο να τα χρειαστείς όλα την ίδια στιγμή - όποτε γλυτωνεις την γκουμουτσα το hub) και ίσως και πιο οικονομική

Με 2400 παίρνεις και 15 ιντσες βεβαια...το παλιο μοντελο ομως

Πραγματικά, ο μονος λόγος που θα σκεφτόμουν το νέο macbook είναι το touchbar.

Πραγματικά, ο μονος λόγος που θα σκεφτόμουν το νέο macbook είναι το touchbar.
Εγώ λέω περιμενε την επόμενη γενιά που θα έχουν κάνει και το touchbar πιο καλό

Sent from my nexus 5 using Tapatalk

Σίγουρα, δεν βιάζομαι άλλωστε, το retina MBP μου είναι ακόμα σφαιρατο.

Πάρε καλύτερα 1-2 ανταπτορακια USB C σε USB, ένα card reader και οτι ανταπτορα (LAN, HDMI) θες, ξεχωριστά

Πιο ευέλικτη λύση (καθώς ειναι απίθανο να τα χρειαστείς όλα την ίδια στιγμή - όποτε γλυτωνεις την γκουμουτσα το hub) και ίσως και πιο οικονομική
Ετσι θα το κανω, η βλακεια ειναι οτι σημερα που εβαλα τη παραγγελια μου ειπαν οτι δεν φερνουν τα καλωδια που χρειαζομαι για target screen στο imac οποτε θα πρεπει να το ψαξω στο αμαζον.

Εχεις να προτεινεις καποιο usb card reader?

Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk