[Επίσημο] MacBook Pro @2016

Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

κύριοι μια ερώτηση
Επειδή πήρα την απόφαση να πάρω το 13" χωρίς το touch έχει διαβάσει κάποιος ή το ξέρει από πρώτο χέρι αν υπάρχει θέμα θορύβου στον ανεμιστήρα.
Ο λόγος που το αναφέρω είναι ότι στο macbook air 11 2014 δεν ακούγεται πουθενά στη χρήση που του κάνω σερφάρισμα, youtube και online movies που το χρησιμοποιώ.
Στα παλαιότερα μηχανήματα μέχρι το early 2011 που είχα και ακόμη περισσότερο στα παλιότερα μοντέλα σε κάποιες απλές χρήσεις όπως τις παραπάνω ακόμη και σήμερα με sierra υπάρχει το φουλάρισμα σε κάποιες περιπτώσεις.
αυτά:worshippy:

Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Να ρωτήσω αν χρησιμοποιείτε κάποιο skin ή case για τα mac σας;

@esykas δεν έχω διαβάσει κατι τέτοιο.

Sent from my iPad using Tapatalk

κύριοι μια ερώτηση
Επειδή πήρα την απόφαση να πάρω το 13" χωρίς το touch έχει διαβάσει κάποιος ή το ξέρει από πρώτο χέρι αν υπάρχει θέμα θορύβου στον ανεμιστήρα.
Ο λόγος που το αναφέρω είναι ότι στο macbook air 11 2014 δεν ακούγεται πουθενά στη χρήση που του κάνω σερφάρισμα, youtube και online movies που το χρησιμοποιώ.
Στα παλαιότερα μηχανήματα μέχρι το early 2011 που είχα και ακόμη περισσότερο στα παλιότερα μοντέλα σε κάποιες απλές χρήσεις όπως τις παραπάνω ακόμη και σήμερα με sierra υπάρχει το φουλάρισμα σε κάποιες περιπτώσεις.
αυτά:worshippy:

Αυτό θα ήταν χρήσιμο και για μένα να μάθω! Έχω εμπειρία απο μοντέλο 07 και 11 όπου κάνουν φασαρία. Επίσης μαζί με το Pro και για το Air 13 2016 οποίος εχει εμπειρία ας πει

Σε Air 2015 13αρι 4gb 128 με σερφαρισμα, φωτοσοπ και imovie, εδώ και 2 χρονια δεν ακουσα ανεμιστηρα. Σε pro 2015 13αρι με 8gb 128, με λιγο πιο απαιτητικη χρηση, εδώ και 3 μηνες που το εχω, παλι δεν ακουσα κατι. Σε κανενα δεν ασχολούμαι με βαρια επεξεργασια βιντεο ή ηχου, μονο φωτο.

Σε κανενα δεν εχω ουτε σκιν, ουτε θηκη.

Στο final cut, στο δικό μου 15άρι του 2011 (τέλος), ο ανεμιστήρας τα δίνει όλα :)

λοιπόν όσο και να φαίνεται περίεργο εκτός από τις γενιές των επεξεργαστών κάποιες φορές παίζουν ρόλο και οι παρτίδες των μηχανημάτων, υποψιάζομαι των επεξεργαστών
διότι στο air που ασχολούμαι από το 2014 υπήρξαν παράπονα για θορυβώδη μηχανήματα, ενώ άλλοι δεν παραπονέθηκαν ποτέ,
Με βλέπω για macbook 12 μόλις ανακοινωθεί, διότι ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες δυνατότερων μηχανημάτων που πέρασαν από τα χέρια μου.
Τέλος να σημειώσω ότι στο browsing ο safari ταιριάζει γάντι με τα τελευταία os και κάνει τους άλλους ανταγωνιστές του να τρώνε τη σκόνη του στα mac, για τα πισιά μπορεί να κάνουν ότι θέλουν, αλλά σε παλιό late 2009 με sierra και safari το μηχάνημα δουλεύει αθόρυβα παντού, με chrome και firefox δράμα, μόνο ο opera κρατάει ακόμη.

Απο χτες έχω το μηχάνημα , βέβαια ειναι πολυ νωρίς ακόμα αλλα το ειχα αρκετή ωρα ανοιχτό, κατεβαζα εφαρμογές με ανοιχτό safari , με μουσική να παίζει , σύνδεσα το ποντίκι και δεν έχω ακούσει το παραμικρό.

[ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Ε αν ήταν να ενεργοποιείται ανεμιστήρας για λίγο surfing μετά μουσικής, τότε θα λέγαμε ευτυχισμένο το 1997

Το θέμα ειναι να το δοκιμάσεις σε λίγο ζόρι. Το ΜBP 2015 μου γενικά δεν κάνει κιχ, εκτός αν το βάλω να τρέξει τίποτα simulations, όπου αρχίζει να κανει σαν τζάμπο σε απογείωση.

Με γειες πάντως!

Last edited:

Χαχα ε πόσα να προλάβω απο χτες που το πήρα!
Παντως ρώτησα και σε αλλα φόρουμ που τα έχουν ήδη αρκετά και δε πήρα απάντηση περι τέτοιου προβλήματος

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Χαχα ε πόσα να προλάβω απο χτες που το πήρα!
Παντως ρώτησα και σε αλλα φόρουμ που τα έχουν ήδη αρκετά και δε πήρα απάντηση περι τέτοιου προβλήματος

Είτε δεν υφίσταται τέτοιο πρόβλημα (λίγο δύσκολο μου φαίνεται, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που ήταν τα παλιότερα, ναι θα μπορούσε) είτε ορισμένοι γαρ φανατικοί για τις επιλογές τους αποσιωπούν τα αρνητικά για διάφορους λόγους!

Μολις χτυπησα αυτο: http://www.snapnator.com

Για οσους τυχαινει να ενδιαφερονται:

Μακρυα!

Οι τυποι ειναι απατη

Εδω και 2 μηνες λενε οτι εχουν στειλει και κανεις δεν εχει παραλαβει τπτ

Εχει παρει το ματι κανενος κατι αντίστοιχο (που να υφίσταται; :p )

Γιατί προτίμησες αυτό που είναι kickstarter έναντι κάποιου έτοιμου όπως το griffin;
Επίσης, μία απορία προς όποιον γνωρίζει, κατά πόσο είναι ασφαλή όλα αυτά τα τρίτου κατασκευαστή αξεσουάρ φόρτισης και μεταφοράς δεδομένων για την σωστή λειτουργία στις φορτίσεις και κατ' επέκταση λειτουργία κυκλωμάτων, επεξεργαστή κλπ όταν η ίδια μαμά apple συνιστά γνήσια προϊόντα;

Παρέλαβα χθες το νέο 15'' Macbook Pro 2017 (Koby lake i7 2.9, 16GB memory, 500GB SSD, space grey).

Πρωτες εντυπώσεις:
-Το μηχάνημα είναι εκπληκτικά γρηγορο. Ειδικα η flash μνήμη του είναι πύραυλος (μέτρησα 1800 ΜΒ/s write, 2200 read!).
-H οθόνη άψογη και καλορυθμισμενη χρωματικά.
-Πολυ πιο portable από το παλιο 15αρι αφού του κουρέψανε τα bezels και έχει ελαφρύνει σχεδόν στο βαρος του παλιου 13'' που είχα.
-Το touchbar είναι πολύ πιο χρήσιμο από ότι περίμενα. Βγαζει προτεινόμενα shortcuts σε όσες εφαρμογές το υποστηρίζουν, που κάνει τη ζωη εύκολη σε όσους είναι σαν και εμενα που δεν θυμούνται σχεδόν τίποτα :p Εχει και πρακτικές χαριτωμενιες όπως πχ τα smilies που σκρολαρουν ή navigation του stream των φωτογραφίων και το timeline του Final cut.
-To touchID ταχύτατο στο ξεκλείδωμα και φυσικά δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό άπαξ και το μάθεις.
-Πολυ καλο το palm rejection του trackpad το οποιο φοβόμουν επειδή μεγάλωσε πολύ
-Επισης πολύ καλη αίσθηση το πληκτρολόγιο, παρα το ρηχό travel.
-To περίφημο ζήτημα με τις USB-C θύρες, ξεπεράστηκε εύκολα με ένα ωραιο hub της satechi που από ένα port βγάζει 3 USB, 1 HDMI, 1 LAN και 2 card readers.
-Τα ηχεία του παίζουν εντυπωσιακά καθαρά για λάπτοπ με αξιοπρεπέστατο μπάσο.
-Ειναι απολυτα αθόρυβο, ακόμα και όταν το φορτώνω με βαριές εφαρμογές.
-Για αυτονομία και για την απόδοση του με βαριές εφαρμογές όπως Final Cut Pro και Photoshop θα επανέλθω όταν το έχω δουλέψει αρκετά.

Αυτα για την ώρα. Πανακριβο αλλα τρομερά απολαυστικό μηχανάκι, ειδικά για όσους ασχολούνται με video/photo editing.

Attachments

• IMG_5445.jpg
    IMG_5445.jpg
    164.3 KB · Views: 147
  • Screenshot 2017-07-05 12.17.36.jpg
    Screenshot 2017-07-05 12.17.36.jpg
    139.4 KB · Views: 146
Last edited:
Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Wow! Καλορίζικο και καλοδούλευτο! Απίστευτο μηχάνημα -bye-

Ευχαριστω Δημητρη. Ειναι φανταστικό όντως.. Ανυπομονώ να δω πως θα παίζει και με το High Sierra.