[Επίσημο] MacBook Pro @2016

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Είναι αναληθή η δήλωση ως προς την δυνατότητα που OSX να κάνει ένα κλάσμα αυτών που μπορεί να κάνουν τα windows. Δεν υπάρχει κάποιο limitation στις δυνατότητες του λειτουργικού (το αντίθετο θα έλεγα), απλα ήταν τόσο μεγάλο το penetration των wintel μέχρι πρόσφατα, που η πλειοψηφία των εφαρμογών γράφονταν μονο για αυτό. Πλέον φυσικά αυτό έχει αλλάξει σε μεγάλο ποσοστό.

Yeah, right ...
Για το προηγουμενο εγραψα κιολας οτι δεν ειναι θεμα δυνατοτητων πλατφορμας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Yeah, right ...
Για το προηγουμενο εγραψα κιολας οτι δεν ειναι θεμα δυνατοτητων πλατφορμας.

Ρε Χρηστο, αν εξαιρέσεις εξειδικευμένες επαγγελματικές εφαρμογές (του τυπου ελληνική λογιστική εφαρμογή), σε OSX βρίσκεις σχεδόν τα πάντα από εμπορικές εφαρμογές που χρησιμοποιεί η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστων υπολογιστών. Παλιά δεν ίσχυε αυτό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Ρε Χρηστο, αν εξαιρέσεις εξειδικευμένες επαγγελματικές εφαρμογές (του τυπου ελληνική λογιστική εφαρμογή), σε OSX βρίσκεις σχεδόν τα πάντα από εμπορικές εφαρμογές που χρησιμοποιεί η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστων υπολογιστών. Παλιά δεν ίσχυε αυτό.

ΟΚ...

Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Οχι Τακη, μπορει να εχουν την ιδια βαση osx και unix, αλλα καμια σχεση δεν εχουν επι της χρήσης. Το osx ειναι εξαιρετικο σε dedicated εφαρμογές-θελεις επεξεργασια βιντεο, θελεις εικόνας (ίσως όχι τόσο εκει), αλλα κατα τα αλλα, η πλειοψηφία των εφαρμογων ειναι port απο windows. Σαν μηχανικός μπορω να σου πω ο,τι ειναι αδυνατη η χρηση osx σε επαγγελματια, απλά επειδη δεν υπαρχουν προγραμματα. Θέλεις σχεδιαστικά, θελεις πεπερασμένα στοιχεια, θελεις προγραμματιστικά (matlab, labview, κτλ), οι osx εκδοσεις ειναι κακιστες, τους λειπουν features, για τον αντιστοιχο λόγο βελτιστοποιησης που εχετε αναφερει παλαιοτερα.

Αν φυσικά μιλαμε για επαγγελματιες που θέλουν μονο office εφαρμογες και pdf readers, ε τοτε καμια απολυτως διαφορα δεν εχουν τα λειτουργικά και παιρνει αυτο που αρεσει στο ματι του καθενος!

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Οχι Τακη, μπορει να εχουν την ιδια βαση osx και unix, αλλα καμια σχεση δεν εχουν επι της χρήσης. Το osx ειναι εξαιρετικο σε dedicated εφαρμογές-θελεις επεξεργασια βιντεο, θελεις εικόνας (ίσως όχι τόσο εκει), αλλα κατα τα αλλα, η πλειοψηφία των εφαρμογων ειναι port απο windows. Σαν μηχανικός μπορω να σου πω ο,τι ειναι αδυνατη η χρηση osx σε επαγγελματια, απλά επειδη δεν υπαρχουν προγραμματα. Θέλεις σχεδιαστικά, θελεις πεπερασμένα στοιχεια, θελεις προγραμματιστικά (matlab, labview, κτλ), οι osx εκδοσεις ειναι κακιστες, τους λειπουν features, για τον αντιστοιχο λόγο βελτιστοποιησης που εχετε αναφερει παλαιοτερα.

Αν φυσικά μιλαμε για επαγγελματιες που θέλουν μονο office εφαρμογες και pdf readers, ε τοτε καμια απολυτως διαφορα δεν εχουν τα λειτουργικά και παιρνει αυτο που αρεσει στο ματι του καθενος!

Δεν νομίζω ότι ισχύει ότι οι περισσότερες OSX εφαρμογές είναι port από windows. Κάποτε ίσως, όχι τώρα. Μάλιστα οι μοντέρνες εφαρμογές γράφονται στην νέα γλωσσα προγραμματισμού της apple, την Swift.
Δεν ξέρω φυσικά τι συμβαίνει στον τομέα που εργάζεσαι (πιθανόν εκεί να είναι πίσω), αλλα μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Εδώ ένα απλό πρόγραμμα email να έχεις με χιλιάδες email, έχει πολύ καλύτερη συμπεριφορά διαχείρισης στο OSX σε σχέση με τα windows. Ας μην μιλήσουμε για τις διαφορες σε σταθερότητα συστήματος, ασφάλεια κλπ

Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Εν κατακλείδι...
αξίζει BTO με 16GB RAM το νέο 13" με touch bar;
Διαβάζω για throttling, θερμοκρασίες κλπ και τελικά; Αξίζει το δυσθεώρητο ποσό αυτό το Pro;

Όχι για μένα... Για pro μηχάνημα θες και καλή κάρτα γραφικών, αν ασχολείσαι βέβαια με το θέμα.
Αν όχι, μια χαρά είναι...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Εν κατακλείδι...
Διαβάζω για throttling, θερμοκρασίες κλπ και τελικά; Αξίζει το δυσθεώρητο ποσό αυτό το Pro;

Για το 13αρι δεν μπορώ να μιλήσω, το 15αρι είναι καταπληκτικό. Τώρα value for money, δεν θα το έλεγα, απλα εγώ δεν αλλάζω συχνά laptops οποτε το ήθελα όσο το δυνατόν future proof και επιπλέον το βάζω στα έξοδα της εταιρίας.

Επειδή κι εγώ δεν έχω ούτε την όρεξη ούτε την ευχέρεια συχνών αλλαγών (αγορά νέου, πώληση μεταχειρισμένου), τουλάχιστον ως τώρα, είτε θα πάρω ενα futureproof μηχάνημα (όσο μπορεί να είναι) είτε θα αλλάξω αυτή τη φορά και θα κοιτάξω εναλλακτικές οικονομικότερες (air ή 12" ίσως) και μετά απο 3-4 χρόνια βλέποντας πάλι. Αλλά είναι αυτές οι δυνατότητες που δεν έχουν έναντι του Pro.
Το Touch ID πλήκτρο στο νέο Pro μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως και στα iPhone 6s/7; Δηλαδή σε εφαρμογές για ξεκλείδωμα αντί πληκτρολόγησης κωδικών; Τι έχετε αποκομίσει απο την εμπειρία χρήσης ως τώρα;

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Εν κατακλείδι...

Πολλά λεφτά για διπύρηνο.
Κυκλοφορεί νομίζω ακόμα το 15αρι προ του 2015.Καλυτερη επιλογή νομίζω

Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να υπερβώ τις 13" για ευκολία στη φορητότητα. Πίστεψε με, παλιά σε ταξίδια, έχοντας 13" MacBook 2007 καταλάβαινα το βάρος και την κούραση. Όπως και η αυτονομία μπαταριας για εμένα είναι υπολογίσιμη.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Τι έχετε αποκομίσει απο την εμπειρία χρήσης ως τώρα;
Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, εγώ αυτό που έχω ευχαριστηθει περισσότερο είναι το πληκτρολόγιο

Το Touch ID πλήκτρο στο νέο Pro μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως και στα iPhone 6s/7; Δηλαδή σε εφαρμογές για ξεκλείδωμα αντί πληκτρολόγησης κωδικών; ;

Ναι, σε όσες εφαρμογές το υποστηρίζουν πχ 1Password

Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να υπερβώ τις 13" για ευκολία στη φορητότητα. Πίστεψε με, παλιά σε ταξίδια, έχοντας 13" MacBook 2007 καταλάβαινα το βάρος και την κούραση. Όπως και η αυτονομία μπαταριας για εμένα είναι υπολογίσιμη.

Και εγώ 13αρι είχα για τους λόγους που αναφέρεις. Όμως το νέο 15αρι έχει περίπου τις διαστάσεις και το βάρος του παλιού 13!

Future proof ξεχνα το. Δες με οριζοντα 3ετιας και καθορισε τα χρηματα που θελεις να δωσεις ανα έτος χρήσης. Δεν αξιζει τοσα χρηματα για να το κρατησεις πολλά χρόνια (πανω απο 4 χρονια). Ασε που αντε και στα παλαιοτερα αλλαζε και μια ραμ, αλλαζε και ενας δισκος και μια μπαταρια. Σε αυτα σχεδον τιποτα δεν αντικαθίσταται.

Καλυτερη επιλογή: το απλο macbook 12" αν κανεις ηπια χρήση ή για να ειναι ελαφρύ, αλλιώς το 13.3" mbp του 2015 που ειπε ο Χρηστος (ο σκληρος αναβαθμιζεται σε 512 με 300ευρω και μπορει ο 128 να πωληθει κανενα 100ευρω).

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Future proof ξεχνα το. Δες με οριζοντα 3ετιας και καθορισε τα χρηματα που θελεις να δωσεις ανα έτος χρήσης. Δεν αξιζει τοσα χρηματα για να το κρατησεις πολλά χρόνια (πανω απο 4 χρονια). Ασε που αντε και στα παλαιοτερα αλλαζε και μια ραμ, αλλαζε και ενας δισκος και μια μπαταρια. Σε αυτα σχεδον τιποτα δεν αντικαθίσταται.

Καλυτερη επιλογή: το απλο macbook 12" αν κανεις ηπια χρήση ή για να ειναι ελαφρύ, αλλιώς το 13.3" mbp του 2015 που ειπε ο Χρηστος (ο σκληρος αναβαθμιζεται σε 512 με 300ευρω και μπορει ο 128 να πωληθει κανενα 100ευρω).

Η τελευταία γενιά πάντως αν και δεν έχει upgradability, είναι αρκετά future proof, ειδικά αν πάρεις τα ακριβά μοντέλα.
Πχ η ύπαρξη 4 USB-C/ Thunderbolt 2 με έως 40 GB/s transfer speed σου δίνει τη δυνατότητα να κοτσαρεις high end εξωτερική κάρτα γραφικών αν στο μέλλον καταστεί αναγκαίο.
Ο δε εσωτερικός SSD είναι state of the art με ταχύτητες κατά την apple έως 3,2 GB/s (εγώ μέτρησα άνετα 1,8 GB/s, read/write όταν το παλιό μου ήταν στο 0,8 και ο εξωτερικός Samsung T3 στα 0,4 GB/s)..

Νομιζω οποιοδηποτε 15αρι με i7 quad core την βγαζει ανετα την 4-5ετια. Ακομα και το μοντελο του 2015.
Δεν ξερω τι παιζει με την μπαταρία. Μπορεί να αλλαχθεί με χρέωση του πελάτη αν μετα απο πολυετη χρηση τα "φτύσει" ?