[Επίσημο] MacBook Pro @2016

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Μακάρι να συμφωνούσα Τάκη μου. Γι αυτό ειχα παρει κιολας τότε τη πιο φορτωμένη εκδοση, με δεδομένη τη μακροζωία τους, να το κρατησω για πολύ, σε χρηματα που ηταν αρκετα για 3 μετρια λαπτοπ ή έστω για 2 πολύ καλά. Και στις 2 περιπτωσεις, τα 9-10 χρονια ηταν καλυμένα. Ειμαστε στα σχεδον 6 χρονια τώρα με αλλαγμενη μητρική, αποθηκευτικό δίσκο και περισσότερη ραμ, αλλα δυσκολα το βέπω να κραταει ακομη 1-2. Γι' αυτό και εν τέλει, μιας και κανενα μηχανημα δεν ειναι να κραταει πολύ, το mbp δε με καλύπτει σαν απόδοση/κόστος/έτος.

Γιάννη, μπορεί να ήσουν τυχερός, εφόσον όμως η ίδια η εταιρία προσέφερε δωρεαν extended warranty για τα συγκεκριμένα μοντελα, το ζήτημα ήταν αναγνωρισμένο.

Μπορεί εσυ να έπεσες σε lemon
Έχουν περάσει 4 MacBooks από τα χέρια μου με κανένα τέτοιο πρόβλημα.

[ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Έχοντας δοκιμασει τελευταία 2 κορυφαία Windows laptop, μπορώ να πω με σιγουριά ότι φτάνεις στα όρια πολύ πιο εύκολα μ αυτα, παρά μ ενα mbp.
Επισης, έκαναν σαν αεροπλάνο και τα 2 συνεχώς, και δε μπορούσες να κάνεις ούτε απλό browsing χωρίς ν ακούς τους ανεμιστήρες συνεχώς.

Τωρα ησυχάσε το κεφάλι μου από το θόρυβο και η τσέπη μου από τα ψυχοφαρμακα!

ΥΓ... Και το καθένα απ αυτά κοστίζουν σχεδόν όσο το mbp.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Το συγκεκριμένο συμπέρασμα είναι λάθος, αφού τελικά το μηχάνημα apple θα δώσει υψηλότερες επιδόσεις από το αντίστοιχο win μηχάνημα, λόγω καλύτερου optimization και λειτουργικού (πχ εν προκειμένω πολύ καλύτερους χρόνους rendering export αν χρησιμοποιείς Final Cut Pro σε σχέση με ανταγωνιστικά προγράμματα σε αντστοιχου hardware wintel συστημάτων.)

Μα δεν συνέκρινα το συγκεκριμένο μηχάνημα με άλλα μηχανήματα.. απλά είπα ότι αν η Apple το είχε βγάλει με επαρκές σύστημα ψύξης θα ήταν πιο γρήγορο απ ότι είναι τώρα (στα ζόρια).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Μα δεν συνέκρινα το συγκεκριμένο μηχάνημα με άλλα μηχανήματα.. απλά είπα ότι αν η Apple το είχε βγάλει με επαρκές σύστημα ψύξης θα ήταν πιο γρήγορο απ ότι είναι τώρα (στα ζόρια).

Προφανως, απλά στην τελική δεν χάνεις πολλά και δεν βουίζει το κεφάλι σου από τη βαβούρα στο 90% του χρόνου σου.

Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Μα, ούτως ή άλλως δεν θα έκανε θόρυβο το 90% του χρόνου, όπως δεν κάνουν σχεδόν όλα τα laptops. Απλά, στα ζόρια, θα έκανε περισσότερο θόρυβο. Και μάλλον θα έπρεπε να είναι και κάπως μεγαλύτερο σε διαστάσεις, πράγμα μη αποδεκτό από το marketing dept της Apple.

Συμβιβασμοί....

Έχοντας δοκιμασει τελευταία 2 κορυφαία Windows laptop, μπορώ να πω με σιγουριά ότι φτάνεις στα όρια πολύ πιο εύκολα μ αυτα, παρά μ ενα mbp.
Επισης, έκαναν σαν αεροπλάνο και τα 2 συνεχώς, και δε μπορούσες να κάνεις ούτε απλό browsing χωρίς ν ακούς τους ανεμιστήρες συνεχώς.

Τωρα ησυχάσε το κεφάλι μου από το θόρυβο και η τσέπη μου από τα ψυχοφαρμακα!

ΥΓ... Και το καθένα απ αυτά κοστίζουν σχεδόν όσο το mbp.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Gaming laptop δεν ηταν το τελευταιο σου με windows?
Λογικο ηταν που εκανε σαν τουρμπίνα.
Νομιζω οτι το μονο που ουσιαστικα κοντραρει το macbook ειναι το Dell XPS. Δεν γνωριζω το αντιστοιχο της HP. Εχει νομιζω αλλαξει το modeling.

μαλλον δεν με παρακολουθεις ! :p

Το τελευταιο μου ηταν το DELL XPS 15 ....το προηγουμενο που ειχα ηταν της MSI για gaming.
Το Dell ηταν καπως καλυτερο σε θεμα θορυβου, αλλα καμια σχεση με το mbp.

YG... τα μηχανηματα ηταν μια χαρα ...το λειτουργικο και το software ηταν για κλαματα, ως συνηθως. :flipout:

YG2... βασικα δοκιμασα και τριτο laptop LENOVO gaming laptop... μια απο τα ιδια (και χειροτερα).

Last edited:
Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Μα, ούτως ή άλλως δεν θα έκανε θόρυβο το 90% του χρόνου, όπως δεν κάνουν σχεδόν όλα τα laptops. Απλά, στα ζόρια, θα έκανε περισσότερο θόρυβο. Και μάλλον θα έπρεπε να είναι και κάπως μεγαλύτερο σε διαστάσεις, πράγμα μη αποδεκτό από το marketing dept της Apple.

Συμβιβασμοί....

Δεν κάνει πολύ θόρυβο ούτε στα πολλά ζόρια, απλά εδώ συζητάμε αν κάνει thermal throtling. Τώρα για αντίστοιχα wintel laptops απάντησε ο Γιάννης.

Όλα τα σύγχρονα κάνουν Throttling
Takisot και το δικό σου κάνει throttling!
(Ειδικά) Το μικρό, το air, έχω ξαναγράψει ότι κάνει throttling πολύ εύκολα απλά με safari σε sites με multimedia όπως εφημερίδων. Σε 3 – 5 λεπτά είναι throttled.

Δεν είναι δύσκολο να κάνετε δοκιμές για throttling μονοί σας…
Φυσικά έχουν δίκιο να παραπονούνται τόσοι χρήστες για ζεστά laptops και throttling.
Οπότε plz μην τους βγάλουμε και τρελούς…
Μια χαρά throttling Κάνουν και όλα τα mbp.

κανει - δε κανει throttle , το θεμα ειναι ποιο ειναι ποιο αποδοτικο !

Κι εχοντας δοκιμασει σε ενα χρονο 4 συνολικα laptop (3 wintel κι ενα mbp), δεν υπαρχει συγκριση... ολα τ αλλα ειναι να εχουμε να λεμε.

Εχοντας διπλα-διπλα ενα Mbp κι ενα wintel laptop, τελειωνω την ιδια δουλεια στο μισο χρονο, εχω γλυτωσει απο τον εφιαλτη των anti virus-malware , (μερικα προγραμματα οπως ο avid δεν τρεχουν σωστα αν εχεις καποιο τετοιο προγραμμα στο background) , και γενικα δουλευεις απροσκοπτα, δεν ασχολεισαι συνεχως με τη συντηρηση του μηχανηματος.

Κι εγω πιστευα οτι με τα win10 τα πραγματα θα εχουν βελτιωθει πολυ...αλλα δεν!

Μονο απο αναγκη θα ξαναλαξω συστημα....δυστυχως :slapface:

κανει - δε κανει throttle , το θεμα ειναι ποιο ειναι ποιο αποδοτικο !

Κι εχοντας δοκιμασει σε ενα χρονο 4 συνολικα laptop (3 wintel κι ενα mbp), δεν υπαρχει συγκριση... ολα τ αλλα ειναι να εχουμε να λεμε.

Εχοντας διπλα-διπλα ενα Mbp κι ενα wintel laptop, τελειωνω την ιδια δουλεια στο μισο χρονο, εχω γλυτωσει απο τον εφιαλτη των anti virus-malware , (μερικα προγραμματα οπως ο avid δεν τρεχουν σωστα αν εχεις καποιο τετοιο προγραμμα στο background) , και γενικα δουλευεις απροσκοπτα, δεν ασχολεισαι συνεχως με τη συντηρηση του μηχανηματος.

Κι εγω πιστευα οτι με τα win10 τα πραγματα θα εχουν βελτιωθει πολυ...αλλα δεν!

Μονο απο αναγκη θα ξαναλαξω συστημα....δυστυχως :slapface:

Πως τελειώνεις τη δουλεια σε μισο χρονο βρε Γιανη? Μη τα πετάς ετσι!
Να συγκρινεις προγράμματα που υπάρχουν και στις δύο πλατφόρμες για να παρουσιάζεις εξιοπιστη ενημέρωση.

μια χαρα αξιοπιστη ειναι...

Σημασια εχει για μενα, αυτο που ειπα.
Τελειωνω τη δουλεια μου σε μισο χρονο.

Και φυσικα συνυπολογιζω και αυτο που ειπα περι συντηρησης κλπ.

Δεν παιρνεις mbp για να χρησιμοποιεις λογισμικο που υπαρχει μονο σε pc, αν ηταν ετσι θα εμενα με pc.

Προσπαθεις να παρεις το 100% του μηχανηματος, κι αυτο γινεται μονο με optimised software , που ερχεται οχι μονο απο την apple αλλα και αλλες εταιρειες , πχ Affinity photo αντι Photoshop κλπ.

Το εχουμε πει πολλες φορες, δεν αγοραζεις μονο hardware αλλα και software... το ειχε πει ο Steve εξ αρχης, αυτα πανε πακετο.

Δεν παιρνεις mbp για να χρησιμοποιεις λογισμικο που υπαρχει μονο σε pc, αν ηταν ετσι θα εμενα με pc.

Προσπαθεις να παρεις το 100% του μηχανηματος, κι αυτο γινεται μονο με optimised software , που ερχεται οχι μονο απο την apple αλλα και αλλες εταιρειες , πχ Affinity photo αντι Photoshop κλπ.

Φυσικά όταν συγκρίνεις ανομία πράγματα, με μόνο use case το δικό σου, τα συμπεράσματα είναι ειδικά και όχι γενικά, και άρα όχι τόσο άξια αναφοράς.
Λ.χ. σε gaming σίγουρα υπάρχουν πιο γρήγορα laptops
Λ.χ. σε 3DS max / autocad κάποιο άλλο. υπάρχουν πιο γρήγορα κ.ο.κ.
Τα όποια συμπεράσματα άρα καλό είναι να μην εξετάζουν μόνο μια όψη του νομίσματος.

Το εχουμε πει πολλες φορες, δεν αγοραζεις μονο hardware αλλα και software... το ειχε πει ο Steve εξ αρχης, αυτα πανε πακετο.

Γιαννη είσαι φάουλ.

Οταν γράφεις "Εχοντας διπλα-διπλα ενα Mbp κι ενα wintel laptop, τελειωνω την ιδια δουλεια στο μισο χρονο", άλλα πράγματα αφήνεις να εννοηθούν.
Αν η πλατφόρμα γενικά σε βολέυει χρησιμοποιοντας διαφορετικα προγράμματα, προφανώς και καλά κανεις και τη χρησιμοποιείς/επιλεγεις και δεν εχεις να δωσεις λογο σε κανεναν.

Απλά οταν συγκρίνεις , το κανεις με σωστό τροπο...

Edit: οπως εγραψε ακριβώς και ο Tmjuju παραπάνω. Δεν τον πρόλαβα.

Εγώ θα έλεγα ότι το πρώτο βήμα για να πάρεις το 100% του μηχανήματος είναι να το σχεδιάσεις έτσι ώστε να μην κάνει thermal throttling.. ;)

μα το ειπα.... "για μενα".

Στις δικες μου απαιτησεις αναφερομαι, στα δικα μου προγραμματα φυσικα , που ομως αποτελουν μεγαλο μερος του κοινου που στοχευει η apple... σε επαγγελματιες κι εραστες της εικονας και ηχου (και οχι μονο).

Αλλα ξεχνατε και κατι βασικο που το ανεφερα.

Δεν ειναι μονο ο χρονος των renders κλπ... ειναι ο χρονος που κερδιζεις απο τη μη ενασχοληση με τα "κοινα" θεματα των wintel, η ψυχικη σου ηρεμια και η απροσκοπτη λειτουργια.

Και προφανως και η ασφαλεια που εχεις ...δειτε σας παρακαλω τι τραβηξε ο καλος μου φιλος Νικος Σωτηροπουλος σε αντιστοιχο νημα και θα καταλαβετε ποσο σημαντικο ειναι αυτο για εναν επαγγελματια.

Οταν συν-υπολογιζεις ολ αυτα μαζι, η αξια ενας mbp και καθε αλλου μηχανηματος σαν κι αυτο, εκτοξευεται και δεν μετριεται με benchmarks μονο .

Και φυσικα η αψογη λειτουργια με τις ios συσκευες... που ειναι μονοδρομος αν θελεις να εχεις την απολυτη εμπειρια χρησης.

Για ενα χρονο ειχα μονο wintel-android... και πολλους πονοκεφαλους !:flipout:

Οταν ρωταω καποιον συναδελφο αν θα ξανα-γυριζε σε καποιο pc μηχανημα, ειναι ... "ουτε να το σκεφτεσαι ! Με το mbp απλα δουλευεις ." Αυτο τα λεει ολα.

Last edited:
Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Γιαννη είσαι φάουλ.

Οταν γράφεις "Εχοντας διπλα-διπλα ενα Mbp κι ενα wintel laptop, τελειωνω την ιδια δουλεια στο μισο χρονο", άλλα πράγματα αφήνεις να εννοηθούν.
Αν η πλατφόρμα γενικά σε βολέυει χρησιμοποιοντας διαφορετικα προγράμματα, προφανώς και καλά κανεις και τη χρησιμοποιείς/επιλεγεις και δεν εχεις να δωσεις λογο σε κανεναν.

Απλά οταν συγκρίνεις , το κανεις με σωστό τροπο...

Edit: οπως εγραψε ακριβώς και ο Tmjuju παραπάνω. Δεν τον πρόλαβα.

Ρε παίδες, μάλλον δεν καταλάβατε.
Θες να κανεις μια δουλεια (πχ video editing export). Αν έχεις mac προφανώς θα χρησιμοποιήσεις το καλύτερο πρόγραμμα που είναι το FCP. Σε win αναγκαστικά κάποιο άλλο (πχ Premiere).
Τι να κάνουμε τώρα που το mac θα τελειώσει πολύ πιο γρήγορα την δουλεια αυτή σε σχέση με το αντίστοιχου βεληνεκούς PC; Είναι το λειτουργικό; Είναι το καλύτερο optimization;
Ότι και να είναι, σε τελική ανάλυση, η ιδια δουλεια θα τελειώσει γρηγορότερα.
Και αυτό δεν συμβαίνει μονο σε video editing και και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας, γι'αυτο και τα σκάμε παραπάνω και παιρνουμε mac. Αλλιώς θα μέναμε σε wintel, από εκεί άλλωστε ξεκινήσαμε οι περισσότεροι...

Εγώ θα έλεγα ότι το πρώτο βήμα για να πάρεις το 100% του μηχανήματος είναι να το σχεδιάσεις έτσι ώστε να μην κάνει thermal throttling.. ;)

Σημερα πια, όλα κανουν Throttling.
Δεν υπάρχει κανένα που δεν κανει throttling.

τα πολλά λογια είναι φτώχεια......

Δείτε απλα ποσο βαρύς kai κακογραμμένος είναι ο chrome σε σχέση με τον safari.

Mε τα ιδια tab ανοιχτά, και 4κ βίντεο να παίζει σε youtube (to ίδιο βίντεο και τα ιδια tab) ,δειτε τι σημαίνει βελτιστοποίηση ... my ass! :p

ΥΓ... σε όλα τα τεστ , με τον safari vs chrome, κερδίζεις τουλάχιστον μια ώρα χρήσης και χωρίς να ενεργοποιούνται ποτε οι ανεμιστήρες!

YΓ2... δεν λέω φυσικά ποια εικόνα ανήκει σε ποιον browser :flipout: Ποσοστό χρήσης με safari μέχρι 20% ,με chrome 100-150%
Τα λογια είναι περιττα.

safari.jpgchrome.jpg

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Ρε παίδες, μάλλον δεν καταλάβατε.
Θες να κανεις μια δουλεια (πχ video editing export). Αν έχεις mac προφανώς θα χρησιμοποιήσεις το καλύτερο πρόγραμμα που είναι το FCP. Σε win αναγκαστικά κάποιο άλλο (πχ Premiere).
Τι να κάνουμε τώρα που το mac θα τελειώσει πολύ πιο γρήγορα την δουλεια αυτή σε σχέση με το αντίστοιχου βεληνεκούς PC; Είναι το λειτουργικό; Είναι το καλύτερο optimization;
Ότι και να είναι, σε τελική ανάλυση, η ιδια δουλεια θα τελειώσει γρηγορότερα.
Και αυτό δεν συμβαίνει μονο σε video editing και και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας, γι'αυτο και τα σκάμε παραπάνω και παιρνουμε mac. Αλλιώς θα μέναμε σε wintel, από εκεί άλλωστε ξεκινήσαμε οι περισσότεροι...

Μη το γενικεύεις Τακη :p
Αν ηταν ετσι ολοι με mac θα δουλευαν... Το macos αποτελει ενα απελπιστικά μικρό μερίδιο στο συνολο της αγοράς.
Μην το κανουμε mac vs pc/windows το νημα...