[Επίσημο] MacBook Pro @2016

Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Δεν 'παλευεται' με τίποτα..
Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω τι θα τους πείραζε εάν υπήρχε ακόμη η θύρα macsafe2 και μια απλή θύρα USB...
Θα ήταν όλα πολύ πιο όμορφα και ταχτοποιημενα.

Υπήρχε νομίζω θέμα διαστάσεων λόγω πάχους. Και πάλι, μια χαρα παλευεται, όμορφα και τακτοποιημένα είναι στο hub. Αν δεν θες να το βλέπεις, του βάζεις και ένα extension και το κρύβεις.
Για την ακρίβεια, πιο τακτοποιημένο είναι το γραφείο μου τώρα που όλα τα καλώδια πανε στο hub το οποιο συνδέεται με ένα καλωδιάκι με το MBP, παρα στο παλιο macbook που είχα τουλάχιστον 3 καλώδια πάνω του ανά πασα στιγμή...

Να κάνω και ένα report των αρνητικών του συγκεκριμένου hub: Ζεματάει μετά από κάποια ώρα χρήσης, ενώ μου έκανε πριν λίγο ένα disconnect όταν είχα δυο σκληρούς πάνω του και ταυτόχρονα ο ένας έκανε backup ενώ ο άλλος copy αρχεία στο mac. Όταν είναι συνδεδεμένος ένας μονο σκληρος δεν έχει πρόβλημα, δοκίμασα μεταφορά μισού TB χωρίς κανένα disconnect.

Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Τα disconnect είναι συχνό φαινόμενο... Εγώ όσα hubs έχω, όλα έχουν κάποιο θέμα που και που.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

[ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Δεν 'παλευεται' με τίποτα..
Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω τι θα τους πείραζε εάν υπήρχε ακόμη η θύρα macsafe2 και μια απλή θύρα USB...
Θα ήταν όλα πολύ πιο όμορφα και ταχτοποιημενα.

Άντε τώρα να πείσεις τους άλλους που θεωρούν ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με τους ανταπτορες και ότι καλώς αφαιρέθηκαν όλα αυτά που ανέφερες... buona fortuna!

Άντε τώρα να πείσεις τους άλλους που θεωρούν ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με τους ανταπτορες και ότι καλώς αφαιρέθηκαν όλα αυτά που ανέφερες... buona fortuna!

Δεν προσπαθεί κανεις να πείσει κανέναν. Ό,τι προβλήματα παρουσιάζονται με τους ανταπτορες, τα αναφέρουμε όπως είδες.
Η ουσία είναι πως μια χαρα μπορείς να κανεις την δουλεια σου και χωρίς on board usb ή lan και λοιπές legacy θύρες. Άλλωστε, σε μερικά χρονια, αυτές θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Και εμενα αυτό θα μου λείψει. Βεβαια τώρα έχω μονίμως κοτσαρισμένο το ρευμα στον hub, οποτε.....

To magsafe2 περα απο την ευκολια ηταν κυριως 'ασφαλεια' οτι ΑΝ γινει κατι 'κακο' και μπλεχτεις με το καλωδιο τροφοδοσιας δεν θα παρασερνες και το laptop στο διαβα σου..
Πολυ βολικα και πολυ σωτηριο κανα δυο φορες μεχρι τωρα σε μενα.
H usb-c σαφεστατα ειναι το -κοντινο- μελλον αλλα ισως θα επρεπε να μην ειναι τοσο απολυτοι στην μεταβαση στην νεα εποχη.
Οπως και ναχει παντως και η πολυ γκρινια γιαυτο το θεμα δεν εχει πια και νοημα, με αυτο θα πορευτουμε απο δω και μπρος.
Μια ερωτηση προς τους κατοχους..
Η νεα οθονη ειναι οντως τοσο εντυπωσιακη και φωτεινη στην χρηση οσο την διαφημιζουν? Εχει πραγματικη διαφορα με το προηγουμενο μοντελο?
Σε καταστημα που τα ειδα (το τωρινο και το προηγουμενο-το δικο μου) διπλα-διπλα δεν μπορω να πω οτι εντυπωσιαστικα

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

To magsafe2 περα απο την ευκολια ηταν κυριως 'ασφαλεια' οτι ΑΝ γινει κατι 'κακο' και μπλεχτεις με το καλωδιο τροφοδοσιας δεν θα παρασερνες και το laptop στο διαβα σου..
Πολυ βολικα και πολυ σωτηριο κανα δυο φορες μεχρι τωρα σε μενα.
H usb-c σαφεστατα ειναι το -κοντινο- μελλον αλλα ισως θα επρεπε να μην ειναι τοσο απολυτοι στην μεταβαση στην νεα εποχη.
Οπως και ναχει παντως και η πολυ γκρινια γιαυτο το θεμα δεν εχει πια και νοημα, με αυτο θα πορευτουμε απο δω και μπρος.
Μια ερωτηση προς τους κατοχους..
Η νεα οθονη ειναι οντως τοσο εντυπωσιακη και φωτεινη στην χρηση οσο την διαφημιζουν? Εχει πραγματικη διαφορα με το προηγουμενο μοντελο?
Σε καταστημα που τα ειδα (το τωρινο και το προηγουμενο-το δικο μου) διπλα-διπλα δεν μπορω να πω οτι εντυπωσιαστικα

To MagSafe προστάτευε, εκτος των άλλων και το ιδιο το βύσμα / υποδοχή

Ένα "κανονικό" laptop έχει μεγάλο / χοντρό βύσμα τροφοδοσίας το οποίο μπορεί να αντέξει ένα τράβηγμα / τούμπα

Με τη νέα USB φοβάμαι ότι σε ένα ατύχημα θα μείνει στο χέρι το βύσμα ενώ πιθανόν γίνει ζημιά και στην υποδοχή / σασί.

Όσον αφορά την οθόνη, είναι λόγο καλύτερη (κυρίως φωτεινότερη) αλλά με μικρή διαφορά από την προηγούμενη

Ένα μεγάλο + του τελικά αποδείχθηκε (για εμένα) το πληκτρολόγιο. Είναι απόλαυση και πολύ ξεκούραστη η τόσο μικρή διαδρομή

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Είναι καλύτερη, αλλα δεν βγάζει ματι η διαφορα. Έχει υψηλότερη φωτεινότητα, καλύτερο contrast και πιο διευρύμενη χρωματική παλέτα (P3).

Εγω βλεπω σιωπηρη (??)αναβαθμιση στο hardware μεχρι τον Μαρτιο, με τη δευτερη παρτιδα που θα εχουν. Σε μπαταρια, επεξεργαστη και πιθανως μνημη. .

Περιμενουμε τιποτα καλυτερο προς τον οκτωβριο μαζι με τα iPhone σε επιπεδο hardware ή θα μεινουμε με τα early 2017 για αλλη μια 5ετια?
Γιατι κι εγω το σκεφτομαι το 13αρι...:ears:

Παρέλαβα και έναν ιδανικό σύντροφο για το MBP: Τον Samsung T3 SSD 500 GB με σύνδεση USB-C 😎

Attachments

• IMG_5493.jpg
    IMG_5493.jpg
    120.3 KB · Views: 149
Last edited:

Όντος μεγάλη αναβάθμιση και από τις περιπτώσεις που αξίζει η αναβάθμιση σε USB-C.
Ακριβούτσικο βέβαια αλλά αξίζει..
Καλοδουλευτο..
Νομίζω ότι σε λίγο καιρό ανακοινώνεται ο Τ5 όποτε και ελπίζουμε και σε καλύτερες μέρες ..

Thanks. Δεν είναι φυσικά τόσο γρήγορος όσο ο εσωτερικός, αλλά είναι πολύ μικρός και ελαφρύς, ιδανικός για 4K video editing.

Το μόνο που με στεναχωρεί πλέον είναι η τιμή. Τα 15αρια (για τη χρήση του αποκλείεται οποιοδήποτε μικρότερο μέγεθος) είναι παράλογα ακριβά. Τα πάντα τα είχα ήδη ασύρματα σε ένα καλό ΑΡ και με αξιοπρεπείς ταχύτητες (data, screen mirroring κτλ). Για το magsafe έχετε δει τα ανταπτορακια που κυκλοφορούν. Αχίλλειος πτέρνα η τιμή και η μπαταρία..

[ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Η μπαταρία δεν βλέπω να έχει πρόβλημα. Η τιμή όντως είναι στον Θεό. Εγώ το πήρα εταιρικό αλλιώς θα εμένα με το παλιό.

Για το magsafe έχετε δει τα ανταπτορακια που κυκλοφορούν.

Για πες κανενα μηπως και μου εχει ξεφύγει...(γιατί δεν εχω βρει κανενα της προκοπής)