[Επίσημο] MacBook Pro @2016

Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Ξέχασα να πω για τον ήχο...απίστευτος ήχος για λαπτοπ.
Δεν είχα παράπονο από το παλιό μου mbp, αλλά ο ήχος αυτουνού είναι σαφώς καλύτερος, πιο γεμάτος και δε χρειάζομαι πια ακουστικά για να μιξαρω....

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Σαφώς χειρότερος από τα προηγούμενης γενιάς mbp (προσωπική εκτίμηση (με το καλημέρα το κατάλαβα) αλλά νομίζω κάπου το είχα διαβάσει κιόλας σε review)

παρηγγειλα κι αυτο , πιο πολυ για ψυχολογικους λογους...

http://www.snapnator.com/

Αν καποιος θελει επισης ενα σχετρικα μικρο καλωδιο usb-c -> usb-c , παρηγγειλα αυτο εδω, κυριως για τον Samsyng T3
https://www.amazon.de/dp/B07252PM75/ref=pe_3044161_189395811_TE_dp_2

Κι ενα καλωδιο HDMI για 4K 60Hz output
https://www.amazon.de/dp/B06ZZG3S4L/ref=pe_3044161_189395811_TE_dp_1

Ετσι δε μπλεκεις με ανταπτορες και dongles...

για να επανερθω λιγο στο θεμα του ηχου, τον θεωρω πιο "studio" τωρα, λιγοτερο χρωματισμενο, με περισσοτερο ογκο.
Γι αυτο ειπα για "mixing"... ο παλιος ηταν λιγο πιο μπασος αλλα σαφως πιο χρωματισμενος.

συνεχιζοντας τις ενττυπωσεις...

Το νεο mbp φαινεται αρχικα να μην διαφερει σε ταχυτητα, σε απλες διεργασιες και benchmarks (απο το παλιο), αλλα δεν ισχυει αυτο ακριβως.
Δοκιμασα μερικα απλα project και ειδα μικρη διαφορα απο το παλιο μου 2014 μοντελο.
Οταν ομως εβαλα απαιτητικα project, me 4K native υλικο, πολλα Layers κλπ ειδα βελτιωση περιπου 20%

Το σημαντικοτερο ομως ειναι οτι οι ανεμιστηρες ακουγονται λιγοτερο και το μηχανημα ζεστενεται λιγοτερο επισης.

Το προηγουμενο mbp Μου , εφτανε ανετα τους 90 βαθμους και με εντονο θορυβο , ενω τωρα εμεινε κοντα στους 80 και με πολυ λιγοτερο θορυβο!

Το ιδιο ισχυει και για εντονο multitasking... πχ αν βαλω render στο fCPX και ταυτοχρονα εχω ανοιχτο youtube 4K video, το παλιοτερο ζεστενοτανε υπερβολικα και εριχνε λιγο τη ταχυτητα της CPU, ενω με το νεο δεν εχει κανενα θεμα..

Oσο πιο πολυ το ζοριζεις τοσο η διαφορα μεγαλωνει δηλ...

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

για να επανερθω λιγο στο θεμα του ηχου, τον θεωρω πιο "studio" τωρα, λιγοτερο χρωματισμενο, με περισσοτερο ογκο.
Γι αυτο ειπα για "mixing"... ο παλιος ηταν λιγο πιο μπασος αλλα σαφως πιο χρωματισμενος.

Από το 13αρι παντως που είχα εγώ έχει τέραστια διαφορά στον ήχο

Τα 13αρια νομίζω γενικά είχαν χειρότερο ήχο από τα μεγαλύτερα γιατί τα ηχεία ήταν εσωτερικά.

Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Μάλλον έτσι εξηγείται η μεγάλη διαφορά που διαπίστωσα

Δεν διάβασα κανένα review Γιάννη προκειμένου να αποκτήσω άποψη

Όπως είπα, το διαπίστωσα με το καλημέρα (και ακολούθως το διάβασα και κάπου)

Η έλλειψη μπάσου (σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο) είναι σαφέστατη

Τώρα αν (και) αυτό "καταντάει", με ένα μυστήριο τρόπο, καλό (όπως τα πάντα με την Apple) και το βαφτίζουμε "studio ηχος" είναι άλλη ιστορία...

νομίζω ανέφερα όλα τα αρνητικά που διαπίστωσα...

Έλλειψη magsafe (που ευτυχώς υπάρχει κάποια λύση) , έλλειψη sd card , υψηλη τιμή (που ευτυχώς απέφυγα επειδή το πηρα μεταχ/νο αλλα σα καινουργιο, ενός μηνα).

Τα υπόλοιπα εξήγησα επαρκώς γιατί είναι καλύτερο το νέο mbp από το παλιο .

Πιο δυνατό, πιο λεπτό κι ελαφρύ, πιο αθόρυβο ακόμα και σε αρκετό φόρτο, μικρότερες θερμοκρασίες σε αντίστοιχο φόρτο
Το θέμα με τις θύρες εξήγησα επίσης γιατί εμενα με βολεύει περισσότερο.

Είπα επίσης ότι το πληκτρολόγιο το νοιωθω πιο σταθερό και πληκτρολογώ ήδη γρηγορότερα(αν και με λίγο αυξημένο θόρυβο).

Και για το touchbar , είπα γιατί το θεωρώ χρήσιμο, αλλα όχι απαραίτητο...

Η οθόνη επίσης είναι καλύτερη, έχει μεγαλύτερο gamut και υψηλότερη φωτεινότητα.

Τέλος, είπα ότι αν κάποιος έχει το μοντέλο του 2015 με την ανεξάρτητη κάρτα γραφικών, δεν έχει ιδιαίτερο λόγο ν αναβαθμίσει.

Διαφωνείς με όλα αυτά λοιπόν.... ?

ΥΓ... μη ξεχνάμε επίσης ότι σε αυτά τα μοντελα, με το νέο high sierra θα έχεις τη δυνατότητα να βάλεις οποια κάρτα γραφικών θέλεις σε εξωτερικό κουτί και να έχεις πολύ αυξημένες επιδόσεις σε όσα προγράμματα την εκμεταλευονται. Αυτό και μονο, για μένα, είναι σημαντικός λόγος να το αποκτήσει κάποιος....

Last edited:

ΥΓ2... επίσης το συγκρινα με τα 2 κορυφαία laptop win που είχα, και στο θέμα του ήχου, αν και είναι το ίδιο λεπτό (MSI) ή και πιο λεπτό ακόμα (από το dell), έχει ΠΟΛΥ καλύτερο ήχο.

ΥΓ3... η δικια μου σύγκριση έγινε επίσης με το παλιο δικό μου MBP που ήταν του 2014... εσύ είχες μάλλον του 2015, που μπορεί να είχε κάποιες διαφορες.
Αρα δε συγκρίνουμε ακριβώς τα ιδια πράγματα...

παρηγγειλα κι αυτο , πιο πολυ για ψυχολογικους λογους...

http://www.snapnator.com/

Αν καποιος θελει επισης ενα σχετρικα μικρο καλωδιο usb-c -> usb-c , παρηγγειλα αυτο εδω, κυριως για τον Samsyng T3
https://www.amazon.de/dp/B07252PM75/ref=pe_3044161_189395811_TE_dp_2

Κι ενα καλωδιο HDMI για 4K 60Hz output
https://www.amazon.de/dp/B06ZZG3S4L/ref=pe_3044161_189395811_TE_dp_1

Ετσι δε μπλεκεις με ανταπτορες και dongles...

Συμφωνοι Γιαννη αλλα με το 'καλημερα' γεμισες καλωδια..
Ενα για το Magsafe, ενα για τον Τ3, ενα για το HDMI, ενα για το card reader και πηρες και το satechi multi adapter.
Να το δεχτω 'για ψυχολογικους λογους' αλλα δεν παυει να ειναι μια επιπροσθετη δαπανη και ενας σχετικος χαμος στην τσαντα με διαφορα καλωδια..
Σιγουρα ολα αυτα σε διευκολυνουν να κανεις την δουλεια σου αμεσα και γρηγορα οπως θες και σε βολευει αλλα εαν -υποθετικα παντα- υπηρχαν οι θυρες του '2015' σε αυτα του '2016' δεν θα χρειαζοσουν και τιποτα επιπλεον να παρεις......
Βεβαια η τεχνολογια προχωραει και δεν εχει και ιδιαιτερο νοημα η 'γκρινια'..
Εγω εχω το mbp13 του 2015 και αυτο που πραγματικα μου αρεσε στο καινουριο δεν ειναι τοσο ουτε η νεα οθονη (οπου δεν εχει τρομερη διαφορα ουτε τοσο ο ηχος) αλλα το πληκτρολογιο!
Ειναι κατι που δεν τονιζεται ιδιαιτρερα αλλα το νεο για μενα ειναι καλυτερο με μεγαλυτερα πλκτρα σαφεστερο και ακριβεστερο.
Τελος για το touch id και το ESC θα συμφωνισω απολυτα!!!
Και τα δυο must to have..
(Oπως επισης για την δυνατοτητα φορτησης μεσω powerbank..ενα καλο που φερνει η νεα διαταξη. Να το πουμε και αυτο..)

Οι θύρες είναι κάτι πολύ βασικό και δεν είναι πολυτέλεια η ύπαρξη τους.
Εδώ στο σχολείο η vga είναι απαραίτητη στα laptop μας γιατί οι projectors δεν υποστηρίζουν hdmi.
Συχνά βλέπω εταιρείες σε κορυφαία μοντέλα τους να στερούνται θύρες που έχει και το τελευταίο laptop των 200 ευρώ και δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική τους.
Ίσως θέλουν να πουλάν αντάπτορες και καλώδια γιατί θέλοντας και μη η αγορά τους θα γίνει.

Συμφωνοι Γιαννη αλλα με το 'καλημερα' γεμισες καλωδια..
Ενα για το Magsafe, ενα για τον Τ3, ενα για το HDMI, ενα για το card reader και πηρες και το satechi multi adapter.
Να το δεχτω 'για ψυχολογικους λογους' αλλα δεν παυει να ειναι μια επιπροσθετη δαπανη και ενας σχετικος χαμος στην τσαντα με διαφορα καλωδια..
Σιγουρα ολα αυτα σε διευκολυνουν να κανεις την δουλεια σου αμεσα και γρηγορα οπως θες και σε βολευει αλλα εαν -υποθετικα παντα- υπηρχαν οι θυρες του '2015' σε αυτα του '2016' δεν θα χρειαζοσουν και τιποτα επιπλεον να παρεις......
Ουσιαστικά το satechi χρειάζεται να έχει μονο στη τσάντα κάποιος. Το Τ3 είναι usb-c και το 4Κ 4Κ 60 καλώδιο λογικά θα είναι πάντα εκεί που είναι το μόνιτορ (άσε που το satechi έχει hdmi 4Κ 30).

Οι θύρες είναι κάτι πολύ βασικό και δεν είναι πολυτέλεια η ύπαρξη τους.
Εδώ στο σχολείο η vga είναι απαραίτητη στα laptop μας γιατί οι projectors δεν υποστηρίζουν hdmi.
Συχνά βλέπω εταιρείες σε κορυφαία μοντέλα τους να στερούνται θύρες που έχει και το τελευταίο laptop των 200 ευρώ και δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική τους.
Ίσως θέλουν να πουλάν αντάπτορες και καλώδια γιατί θέλοντας και μη η αγορά τους θα γίνει.

δεν υπαρχει έλλειψη θυρών αλλα αντικατάσταση τους από νεoτερες τελευταίας τεχνολογίας (usb-c) που ουσιαστικά τις πολλαπλασιάζουν γιατί λειτουργούν σε daisy chain με πολύ μεγαλύτερο bandwitdh. Για backwards compatibility αρκεί ένα μικρο hub όπως το satechi.

κι εγώ θα ήθελα να έχει 10 θύρες παραπάνω....

το θέμα είναι ότι η apple σπρώχνει τη τεχνολογία εκεί που θέλει και ολοι ακολουθούν.
Κάνει τα μηχανήματα όλο και πιο λεπτά κι ελαφριά, κι αυτο έχει το τίμημα του.

Κάποτε έβγαλε το disk drive κι έγινε χαμός. Το ίδιο και με το cd-dvd drive.
Όλα εκεί θα πανε ...

σίγουρα δεν είναι για όλους, αλλα σε λίγα χρονια το usb-c θα είναι το απολυτο standart.

γι αυτο άλλωστε είπα ότι αν κάποιος έχει ένα mbp των 2-3 τελευταίων ετών, δεν έχει να κερδίσει πολλά ακόμα...

Από την άλλη είναι μεγάλη ευκολία οιπως είπατε κι εσείς, να έχεις ένα μονο καλώδιο στο γραφείο σου συνδεμένο.

είναι μεγάλη ευκολία να μπορείς να φορτίζεις το λάπτοπ από usb power bank on the go,.

Και φυσικά μη ξεχνάμε πόσες δυνατότητες δίνει το thunderbolt 3 με την απιστευτη ευελιξία του και ταχύτητα του, κανένα άλλο laptop δεν έχει αυτή τη στιγμή τόσες θύρες με τόση ταχύτητα .

Μπορείς να συνδέσεις κυριολεκτικά τα πάντα ....

Κάποιος πρέπει πάντα να παίρνει το ρίσκο της αλλαγης, δε γίνεται να μένουμε με θύρες δεκαετιών μονο και μονο για χαρη της συμβατότητας.

Last edited:

Κι όπως είπε και ο Τακης, όπως ίσχυε παλιότερα με το fire-wire , οι νέες θύρες μπορούν να είναι σε "αλυσίδα" daisy chained και να "πολλαπλασιάζονται" κάνοντας ακόμα πιο ευέλικτες τις συνδέσεις με πολλούς δίσκους, οθόνες , κλπ.

για παραδειγμα, όταν βγει επίσημα το εξωτερικό κουτί με τις εξωτερικές κάρτες γραφικών, θα μπορείς με ένα μονο καλώδιο, να έχεις το λάπτοπ σπίτι σου, συνδεδεμένο με ένα καλώδιο σ αυτό το κουτί , που θα έχει και έξτρα usb-c.
Αρα θα κουμπώνεις ένα μονο καλώδιο για να έχεις σύνδεση με εξωτερική GPU, monitor, παροχή ρευματος κλπ.

Το κουμπώνεις όταν είσαι σπίτι κι έχεις ένα mini-workstation , το βγάζεις κι έχεις ένα ελαφρύ και μικρο , αλλα ισχυρό laptop για το δρόμο.

σίγουρα η μετάβαση απαιτεί κάποιο χρόνο προσαρμογής.... αλλα όλοι θ ακολουθήσουν έτσι κι αλλιώς.
Όλα τα σύγχρονα laptop έχουν πια usb-c και σε λίγο θα είναι το standtart.

Μακάρι να το βάλει και στα κινητά (αν φτάνει ο χώρος) , αλλα εκεί ίσως δούμε σε λίγο καιρο την πλήρη απουσία καλωδιων...

Τέλος, δε γέμισα τη τσάντα με ανταπτορες και καλώδια... σε πλήθος τα ιδια είναι.
απλα αλλαξαν μορφη (usb-c).

Fλασακια είχα πάντα μαζι μου, το ίδιο και τώρα, απλα είναι κι αυτό "διπλό", με usb-c kai usb-a σύνδεση.

card reader ειχα επίσης πάντα μαζι μου, γιατί πολλές Niko-canon που χρησιμοποοιουσαν στη δουλεια μου γραφουν σε XQ-CF κάρτες , που έτσι κι αλλιώς ήθελαν card reader για να διαβαστούν.

Καλώδιο usb είχα φυσικά για το δίσκο μου , το ίδιο έχω και τώρα, ένα μονο καλώδιο.

το ίδιο και για το hdmi....

Τα παλιά "έφυγαν" , τα έδωσα δηλ. , έτσι το κόστος ήταν πολύ μικρο για την αλλαγη, που θα μπορούσα ν αποφύγω βεβαια, αν έπαιρνα πολλούς. μικρους ανταπτορες σε usb 3...

Αλλα ήθελα να έχω native συνδέσεις....