Τάκη, δε χρειαζεται να ψάξω τπτ, τα ξέρω πολυ καλά αυτά.
Παρακολουθω τις εξελίξεις και δεν περιμένω από την Apple να μου μάθει τα mini led, τους pci ex 4 ssd κλπ.
Αυτά υπάρχουν ήδη στη αγορα των PC πριν τα βάλει η Apple στα μηχανάκια της (με εξωτικες ονομασίες) και χαρούν οι fans της.
Μιας και ανέφερες την περιπτωση των mini led πάντως, να σου πω ότι οθόνες με 512 dimming zones υπάρχουν εδώ και 2+ χρόνια και από τις αρχες του έτους έχει ανακοινωθεί η Samsung G9 Neo Odyssey με 2048 dimming zones (και φυσικά 240 Hz οπως και το μοντέλο που ηδη έχω εδώ και ένα χρόνο).
btw Αυτό με τη αναφορά του αριθμού των leds και οχι των dimming zones (που ειναι φυσικά πολύ πιο λίγα) είναι ένα ακόμη marketing trick
οχι σε laptop ποιυ συζηταμε ομως εδω.Τάκη, δε χρειαζεται να ψάξω τπτ, τα ξέρω πολυ καλά αυτά.
Παρακολουθω τις εξελίξεις και δεν περιμένω από την Apple να μου μάθει τα mini led, τους pci ex 4 ssd κλπ.
Αυτά υπάρχουν ήδη στη αγορα των PC πριν τα βάλει η Apple στα μηχανάκια της (με εξωτικες ονομασίες) και χαρούν οι fans της.
Μιας και ανέφερες την περιπτωση των mini led πάντως, να σου πω ότι οθόνες με 512 dimming zones υπάρχουν εδώ και 2+ χρόνια και από τις αρχες του έτους έχει ανακοινωθεί η Samsung G9 Neo Odyssey με 2048 dimming zones (και φυσικά 240 Hz οπως και το μοντέλο που ηδη έχω εδώ και ένα χρόνο).
btw Αυτό με τη αναφορά του αριθμού των leds και οχι των dimming zones (που ειναι φυσικά πολύ πιο λίγα) είναι ένα ακόμη marketing trick
Το point του post μου ήταν σαφές και αφορούσε το R&D και γενικά τη χρήση τεχνολογιών από την Apple.
Μη το αλλοιώνουμε πάλι με κόντρες, είναι κουραστικό.
ΥΓ Δεν είπα οτι υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε laptop (αν και για την ιστορία, υπάρχουν oleds με προφανώς καλύτερο μαύρο αλλα με αλλά μειονεκτηματα, φυσικά).
ΥΓ 2 Η Samsung είναι 49αρα, super ultra wide και είναι οτι πιο απολαυστικο (για να μιλήσουμε με όρους Apple) έχω δουλέψει εδώ και πολύ καιρό.
Γιατί ανγωνεσαι; Νομίζεις θα αλλάξει κάποιος γνώμη για αυτά που ισχυρίζεται;Τάκη, για το R&D του M1, είναι όπως τα λες.
Για τα mini led panels, ram και ssd όμως, οχι.
Φυσικα ειναι top of the line parts (ακριβώς με την ίδια λογική που πάντα τα LCD panels που επέλεγε να βαλει στα μηχανήματα της η Apple ήταν από τα καλύτερα της αγοράς) αλλά είναι ακριβώς αυτό: Top of the line parts, υφιστάμενης κορυφαίας τεχνολογίας άλλων κατασκευαστών (που κάποιες φορές προλαβαίνει να βάλει πρώτη στα μηχανάκια της / κάποιες φορές όχι οπως πχ με τα oled panels που άργησε παρα πολύ).
Πχ δουλεύω σε οθόνη 240 Hz εδω και ένα χρονο και το μοντέλο της με mini led έχει ανακοινωθεί πριν το πρώτο mini led panel των IPad.
Πχ SSD φοράει απλά έναν καλό pci ex 4 (7 GB/S) και τον χρεώνει πάνω από 3 φορές απ όσο ο αντίστοιχος κορυφαίος stand-alone.
Το ότι η Apple επιλεγει αυτά τα κορυφαία parts να τα βαφτίσει XDR, unified, unibody κλπ marketιστικους φαντεζι όρους, μπορεί να εντυπωσιαζει έναν απλό καταναλωτη αλλά δεν λέει τπτ στους γνωστες τεχνολογικων θεμάτων.
Γιαννη, δεν προσπαθούμε τίποτα και φυσικά δεν αυτοαναιρουμαστε.
Ποιοι είμαστε καταρχήν οι εμείς κι εσείς; Κανεις ήδη έναν διαχωρισμό / αυτό δείχνει ποιος βλέπει στρατόπεδα.
Απλα συζηταμε τεχνολογικά θέματα.
Το θέμα είναι οτι ακόμη και σε μια γενική τοποθέτηση (το ποστ μου περι RD), της αλλοιώνετε το νόημα και προσπαθείτε πάλι να πείτε ότι η Apple έχει τα καλύτερα προϊόντα (λες και είπα κάτι διαφορετικό).
Οπως ειπωθηκε και παραπάνω, αυτο δεν κανει καλό στο νήμα (ουτε και στην αγαπημένη σας / αν και ξέρω ότι αυτό δεν σε νοιάζει γιατί σου αρέσει η αποκλειστικότητα)
προφανως και δεν ειναι τα καλυτερα λαπτοπ , για ολες τις δουλειες.Οι δυο τυχεροί - και μπράβο τους που το πήραν - κάτοχοι των καλύτερων laptop στον πλανήτη σήμερα αποδεδειγμένα,
αντί να απαντούν σε ερωτήματα μας σχετικά με το πως συμπεριφέρονται στην καθημερινότητα ενός επαγγελματία αυτά τα εξωτικά μηχανήματα (που μερικοί από εμάς θα τα δούμε μόνο στην βιτρίνα του istorm), αναγκάζονται να απαντούν σε ατέρμονες συζητήσεις για ότι νάναι τεχνολογικούς(?) προβληματισμούς...
Οι δυο τυχεροί - και μπράβο τους που το πήραν - κάτοχοι των καλύτερων laptop στον πλανήτη σήμερα αποδεδειγμένα,
αντί να απαντούν σε ερωτήματα μας σχετικά με το πως συμπεριφέρονται στην καθημερινότητα ενός επαγγελματία αυτά τα εξωτικά μηχανήματα (που μερικοί από εμάς θα τα δούμε μόνο στην βιτρίνα του istorm), αναγκάζονται να απαντούν σε ατέρμονες συζητήσεις για ότι νάναι τεχνολογικούς(?) προβληματισμούς...
Επαγγελματίες είμαστε και εμείς και υποψήφιοι αγοραστές που δεν έχουμε πειστεί ακόμη...Οι δυο τυχεροί - και μπράβο τους που το πήραν - κάτοχοι των καλύτερων laptop στον πλανήτη σήμερα αποδεδειγμένα,
Δεν υπάρχει καμία οθόνη σε λαπτοπ αυτή τη στιγμή που να έχει την απόδοση των νέων οθονών , χρωματικά , μαύρο και up to 1600 nits για hdr …. Και 120 hz . Καμία
Ρε φιλε, η ολη συζητηση (με εσενα) ξεκινησε απο το R&D της apple και την αντιρρηση σου οτι η miniled εμπιπτει σε αυτο μιας που υπαρχουν εδω και 2 χρονια στον ανταγωνισμο και εχει ανακοινωθει μια 49ρα με 2048 dimming zones. Και σου εξηγησα πως αντιστοιχο πανελ οπως της apple με τοσα πολλα dimming zones ανα ιντσα (2554 στις 16 ιντσες) ΔΕΝ υπαρχουν στον ανταγωνισμο και ΠΡΟΦΑΝΩΣ απαιτειται R&D για την αναπτυξη ενος τετοιου πανελ. Δεν προσπαθουμε να πουμε οτι η Apple εχει τα καλυτερα προιοντα, τα δεδομενα αναφερουμε (μιας που και εσυ μας εβαλες σε διαχωρισμο αθελα σουΓιαννη, δεν προσπαθούμε τίποτα και φυσικά δεν αυτοαναιρουμαστε.
Ποιοι είμαστε καταρχήν οι εμείς κι εσείς; Κανεις ήδη έναν διαχωρισμό / αυτό δείχνει ποιος βλέπει στρατόπεδα.
Απλα συζηταμε τεχνολογικά θέματα.
Το θέμα είναι οτι ακόμη και σε μια γενική τοποθέτηση (το ποστ μου περι RD), της αλλοιώνετε το νόημα και προσπαθείτε πάλι να πείτε ότι η Apple έχει τα καλύτερα προϊόντα (λες και είπα κάτι διαφορετικό).
Οπως ειπωθηκε και παραπάνω, αυτο δεν κανει καλό στο νήμα (ουτε και στην αγαπημένη σας / αν και ξέρω ότι αυτό δεν σε νοιάζει γιατί σου αρέσει η αποκλειστικότητα)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.