[Επίσημο] MacBook Pro M1 14"/16" @2021

1250 nits το πρωτο, και οχι 1600.

και gaming laptop και οθονη το δευτερο... καλη τυχη για creative εργασια!

Mπραβο, βρηκες λοιπον καποια που πλησιαζουν σε κατι απ ολα αυτα το mbp M1!!!
Ολα μαζι ομως , κανενα... οσο και να προσπαθησεις.

Φίλε εδώ διαβάζουμε για ανακάλυψη των miniled από την apple όταν εργαζόμαστε σε touch OLED εδώ και κοντά 2 χρόνια.
Τι ακριβώς να προσπαθήσω;
Εστιάζετε μόνο στα θέματα που επιβάλλει το marketing της Apple και προσπερνάτε τα υπόλοιπα:

1. Η απουσία οθόνης touch για παρουσιάσεις είναι μείον , ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
2. Η απουσία 5G στον "καλύτερο" φορητό της αγοράς είναι έλλειψη , ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
3. Η απουσία του WiFi 6E σε λαπτοπ των 2.500 ευρώ είναι γυφτιά , ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
4. Η θύρα HDMI 2.0 αντί για 2.1 σε λαπτοπ των 2.500 ευρώ είναι γυφτιά , ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
5. Η αργή θύρα SD σε λαπτοπ των 2.500 ευρώ είναι γυφτιά , Τίνα ΚΑΝΟΥΜΕ;

Τα 1400$ που ζητάνε για μια απλή αναβάθμιση δίσκου και μνήμης είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
Εγώ πρώτος έγραψα ότι μόνο οι base εκδόσεις ίσως έχουν νόημα και από ότι είδα και οι 2 που τα πήρατε αγοράσατε τις base εκδόσεις...

Ας σταματήσουμε να ωραιοποιούμε την κατάσταση , επαγγελματίες είμαστε και εμείς.
Εκτός αν τα λαπτοπ απευθύνονται αποκλειστικά σε content creators που θέλουν να χρησιμοποιούν μόνο μερικά super optimised προγραμμάτα και για κανένα άλλο..

Γιατί ανγωνεσαι; Νομίζεις θα αλλάξει κάποιος γνώμη για αυτά που ισχυρίζεται;

Και η κ.. όπως αναφέρεις μας έφερε όλα αυτά που αναλύεις πολύ ορθά πιο πάνω.

Δεν υπάρχει (τουλάχιστον για μένα) καμία διαφορά μιας κοπέλας οπου ο αντρικός πληθυσμός θα χαρακτηρίζε "αφελή" και ψωνίζει όλη μέρα, κάθε μέρα ρούχα, αξεσουάρ κτλ για να γεμίσει κενα προσωπικότητας, με έναν άντρα που αγοράζει και αναβαθμίζει κάθε χρόνο τον εξοπλισμό του. Smartphone κτλ εδώ θα μπει η άλλη ανώριμη εγωιστική απάντηση, το ότι αφού μπορεί το κάνει. Συνήθως με τιμολόγιο για να του βγει και φθηνότερα.

Η ίδια ακριβώς νοοτροπία και έλλειψη προσωπικότητας, είναι και για τους άντρες, μάλιστα μας κοστίζει και παραπάνω συνολικά.

Οτι είναι η μόδα και τα ρούχα για αυτές, το ίδιο και χειρότερο είναι για τους άντρες τα είδη τεχνολογίας. Που όπως τα μικρά παιδιά δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει την προσωπικότητα τους και ότι δουν μπροστά τους το θέλουν εφόσον δεν εχουν μάθει να τιθασεύουν τα θέλω τους, έτσι και για τους αντίστοιχους άντρες, για την κ... τους όπως το λες ή όπως αλλιώς θέλει να το πει κάποιος. Μετά ακολουθεί και το μια ζωή έχουμε, ότι αρπάξουμε και ότι φάμε.

Από τις λίγες γνώσεις που διαθέτω, δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο πόσες ζώνες local dimming έχει μια οθόνη αλλά πώς τις χρησιμοποιεί. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται και τονίζει ο Vincent του hdtvtest.

Ένα Μάιλ στον Vincent ή η παρακολούθηση ενός review του μίας οθονης με πολλά local dimming πχ νομίζω έχει η Hisense έχει που παίζει χειρότερα από μια υλοποίηση της Sony/Samsung (ανάλογα το μοντέλο πάντα), με λιγότερα dimming zones, θα σας πείσει.

Αν όχι, τότε δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι για να αλλάξει κάποιος γνώμη.
Ελαχιστοι, με κριτικη σκεψη, οπως εσυ 😂😂 Εμεις ανηκουμε στον αντρικο πληθυσμό με ελλειψη προσωπικοτητας (sic) που ο,τι δουμε μπροστα μας το θελουμε 😂😂
Να σαι καλα ρε συ, καιρο εχω να γελασω τοσο!

ΥΓ. Οντως δεν κατεχεις το θεμα περι local dimming, καλο ειναι να στειλεις κανενα μνμ στον μουσατο να στα εξηγησει 😉

• Like
  • Love
Reactions: PanosB and jig
Φίλε εδώ διαβάζουμε για ανακάλυψη των miniled από την apple όταν εργαζόμαστε σε touch OLED εδώ και κοντά 2 χρόνια.
Εστιάζετε μόνο στα θέματα που επιβάλλει το marketing της Apple και προσπερνάτε τα υπόλοιπα:

2. Η απουσία 5G στον "καλύτερο" φορητό της αγοράς είναι έλλειψη , ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
4. Η θύρα HDMI 2.0 αντί για 2.1 σε λαπτοπ των 2.500 ευρώ είναι γυφτιά , ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Τα 1400$ που ζητάνε για μια απλή αναβάθμιση δίσκου και μνήμης είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
Εγώ πρώτος έγραψα ότι μόνο οι base εκδόσεις ίσως έχουν νόημα και από ότι είδα και οι 2 που τα πήρατε αγοράσατε τις base εκδόσεις...

Ας σταματήσουμε να ωραιοποιούμε την κατάσταση , επαγγελματίες είμαστε και εμείς.
Εκτός αν τα λαπτοπ απευθύνονται αποκλειστικά σε content creators που θέλουν να χρησιμοποιούν μόνο μερικά super optimised προγραμμάτα και για κανένα άλλο..
ωραια λοιπον, αφου δε σου κανει εσενα και οι ελλειψεις αυτες ειναι σημαντικες για σενα, μπορεις να παρεις καποιο αλλο λαπτοπ που σε ικανοποιει , no problem!

Τι ζοριζεσαι ?

Εμενα αυτα δεν μ απασχολουν, γι αυτο και κατεληξα στο mbp m1.
Καλως τ αναφερουμε , απλα αν βρεις ενα αλλο λαπτοπ που να τα εχει ολα αυτα και περισσοτερα, παρτο κι ελαν να κνεις μια παρουσιαση και συγκριτικα, οπως εμεις.

Μεχρι τοτε...καλη τυχη :p

• Like
Reactions: leonkoum and jig
Βρε θα μας τρελάνεις; Δεν χρειάζεται R&D για να χώσεις 10.000 Miniled και 1600 dimming zones σε μια οθόνη 10,9 ιντσών όπως πχ του IPad Pro?
Μια χαρά απολαυστική θα είναι η 49ρα, αλλά επίπεδο μαύρου όπως του MBP δεν έχει ούτε 1000nits sustained brightness/ 1600 peak ;)
Καταρχην, 2500 ζωνες έχει (σε 4αδες πάνε τα led), μην της κοβεις ζώνες 😋

Κατα τα αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι αν δεν κατάλαβες το νόημα του ποστ μου.

Προφανως και χρειαζεται RD αλλα αυτό που είπα είναι οτι, δεδομένου ότι τα Mini Led υπαρχουν και εξελίσσονται από εταιρίες panels εδώ και χρόνια, πιθανότατα δεν είναι η Apple που έκανε το RD αλλά αυτή που κατάφερε / επέλεξε να πάρει τα πρώτα / καλύτερα panels του είδους από τον κατασκευαστή (οπως κάνει χρόνια με τα panels των περισσότερων προϊόντων της).

Ειναι η ίδια λογική με τον ssd δίσκο κλπ που ανέφερα.

Αυτο λέω και όχι ποιος την έχει μεγαλύτερη (που εκεί πήγε πάλι η κουβέντα κάνοντας συγκριση με την Samsung (της οποιας btw την ύπαρξη αγνοούσες μέχρι πριν λίγο (συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι έχει VA panel και οχι IPS οπως το ipad (δλδ καλύτερο μαύρο) και είναι HDR 2000)).

Ειναι τόσο δύσκολο δλδ να συζητήσουμε κάτι επι τεχνολογικής βάσης χωρίς να χρειάζεται στο τέλος η υπενθύμιση ότι η Apple μαμεί;

ωραια λοιπον, αφου δε σου κανει εσενα και οι ελλειψεις αυτες ειναι σημαντικες για σενα, μπορεις να παρεις καποιο αλλο λαπτοπ που σε ικανοποιει , no problem!

Τι ζοριζεσαι ?

Εμενα αυτα δεν μ απασχολουν, γι αυτο και κατεληξα στο mbp m1.
Καλως τ αναφερουμε , απλα αν βρεις ενα αλλο λαπτοπ που να τα εχει ολα αυτα και περισσοτερα, παρτο κι ελαν να κνεις μια παρουσιαση και συγκριτικα, οπως εμεις.

Μεχρι τοτε...καλη τυχη :p

Δεν έχω καταλήξει και το MBP είναι ένας υποψήφιος με τα συν και τα πλην του για αυτό και συμμετέχω στο θέμα όπως σε άλλα ξενόγλωσσα για τα υπόλοιπα που ψάχνω..
Το έχω γράψει ξεκάθαρα άλλωστε..

Απλά με ενοχλούν τα βαρύγδουπα περί ανακάλυψης τεχνολογιών που υπάρχουν ήδη στην αγορά και η ωραιοποίηση των πραγμάτων.
As simple as this.

Βρε συ Looter, οταν δεν εχεις επιχειρηματα σε κατι που συζηταμε, πετας την μπαλα στην εξεδρα και ψαχνεις για αλλα ελλατωματα ωστε να βγεις απο πανω;
Λες στον Γιαννη οτι ειναι αδιαβαστος και βαζεις δυο μονιτορ με χαμηλοτερη φωτεινοτητα και λιγοτερα dimming zones.
Οταν αυτο δεν πιανει, το γυρνας και παλι στο... touchscreen οταν μιλαμε για λειτουργικο που ΔΕΝ ειναι optimized για touch αλλα εχει αλλες δυνατοτητες για touch διεργασιες (πχ μεσω continuity).
Για τα υπολοιπα, ωραια θα ηταν να τα εχει, αλλα οχι απαραιτητα την σημερον ημερα, ενω αν τα ειχε θα κοστιζε προφανως ακομα πιο πολυ.
Ενημερωτικα, μπορει να μην εχει HDMI 2.1 αλλα εχει 3 Thundebolt 4 ports με bandwidth που υπερπληροι το HDMI 2.1.
Επισης, τα Wifi 6E routers ειναι ακομα λιγα και πανακριβα.
Τελος η SD ΔΕΝ ειναι αργη (312MB/s USH-II ) απλα δεν υποστηριζει τα πανακριβα ακομα UHS-III memory cards. Φανταζομαι πως αυτος που δουλευει με USH-IIΙ δεν θα κολλησει στο να παρει ενα dongle.

Για τελευταια φορα, δεν ωραιοποιουμε τιποτα. Μεταφερουμε τις εμπειριες μας απο τα νεα μηχανηματα και παραθετουμε reviews και tests του ειδικου τυπου για οποιον ενδιαφερεται.
Κατανταει ομως κουραστικο να επαναλαμβανουμε τα ιδια και τα ιδια και να εμπλεκομαστε σε ανουσιες κοντρες.

Το ότι φτάσαμε (για μια ακόμη φορά, δυστυχώς) σε αυτό το επίπεδο (προσωπικών χαρακτηρισμων, εκατερωθεν) σε Apple νήμα, θα πρέπει να προβληματίσει άπαντες….😉

Over and Out (για τουλάχιστον 2 ημέρες 😋) απο εμένα.

• Like
Reactions: GKalantas
Καταρχην, 2500 ζωνες έχει (σε 4αδες πάνε τα led), μην της κοβεις ζώνες 😋

Κατα τα αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι αν δεν κατάλαβες το νόημα του ποστ μου.

Προφανως και χρειαζεται RD αλλα αυτό που είπα είναι οτι, δεδομένου ότι τα Mini Led υπαρχουν και εξελίσσονται από εταιρίες panels εδώ και χρόνια, πιθανότατα δεν είναι η Apple που έκανε το RD αλλά αυτή που κατάφερε / επέλεξε να πάρει τα πρώτα / καλύτερα panels του είδους από τον κατασκευαστή (οπως κάνει χρόνια με τα panels των περισσότερων προϊόντων της).

Ειναι η ίδια λογική με τον ssd δίσκο κλπ που ανέφερα.

Αυτο λέω και όχι ποιος την έχει μεγαλύτερη (που εκεί πήγε πάλι η κουβέντα κάνοντας συγκριση με την Samsung (της οποιας btw την ύπαρξη αγνοούσες μέχρι πριν λίγο (συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι έχει VA panel και οχι IPS οπως το ipad (δλδ καλύτερο μαύρο) και είναι HDR 2000)).

Ειναι τόσο δύσκολο δλδ να συζητήσουμε κάτι επι τεχνολογικής βάσης χωρίς να χρειάζεται στο τέλος η υπενθύμιση ότι η Apple μαμεί;
Συριε, μην τα αλλαζεις τωρα. Ειπες οτι συμφωνεις για την αναγκη R&D για τους M1 αλλα διαφωνεις για τις miniled οι οποιες ειπες οτι υπαρχουν εδω και 2 χρονια στον ανταγωνισμο. ΔΕΝ υπαρχει τετοιο πανελ στον ανταγωνισμο ακομα. Ισως να παρουσιαστει στο εγγυς μελλον. Αλλα ειναι σχεδον σιγουρο πως η apple εχει βαλει το χερακι της στο R&D, ειδικα του software, γιατι σπανια παιρνει προιοντα απο το ραφι χωρις να τα tunαρει.
Και ως προς την τελευταια προταση σου, σε παρακαλω πολυ μην βαζεις λογια στο στομα μου. Δεν εκανα καμια υπενθυμιση οτι η Apple μαμει (sic).

Το ότι φτάσαμε (για μια ακόμη φορά, δυστυχώς) σε αυτό το επίπεδο (προσωπικών χαρακτηρισμων, εκατερωθεν) σε Apple νήμα, θα πρέπει να προβληματίσει άπαντες….😉

Over and Out (για τουλάχιστον 2 ημέρες 😋) απο εμένα.
Εμενα δεν με προβληματιζει, γιατι αντιδραστικοι ανθρωποι ανεκαθεν πεταγονταν σε apple threads. Για καποιο λογο, ερεθίζονται και θελουν να βγαλουν τα σώψυχα τους.
Το μονο δυσαρεστο ειναι οτι μαμανε την κουβεντα και το topic εκτροχιάζεται.

Βρε συ Looter, οταν δεν εχεις επιχειρηματα σε κατι που συζηταμε, πετας την μπαλα στην εξεδρα και ψαχνεις για αλλα ελλατωματα ωστε να βγεις απο πανω;
Λες στον Γιαννη οτι ειναι αδιαβαστος και βαζεις δυο μονιτορ με χαμηλοτερη φωτεινοτητα και λιγοτερα dimming zones.
Οταν αυτο δεν πιανει, το γυρνας και παλι στο... touchscreen οταν μιλαμε για λειτουργικο που ΔΕΝ ειναι optimized για touch αλλα εχει αλλες δυνατοτητες για touch διεργασιες (πχ μεσω continuity).
Για τα υπολοιπα, ωραια θα ηταν να τα εχει, αλλα οχι απαραιτητα την σημερον ημερα, ενω αν τα ειχε θα κοστιζε προφανως ακομα πιο πολυ.
Ενημερωτικα, μπορει να μην εχει HDMI 2.1 αλλα εχει 3 Thundebolt 4 ports με bandwidth που υπερπληροι το HDMI 2.1.
Επισης, τα Wifi 6E routers ειναι ακομα λιγα και πανακριβα.
Τελος η SD ΔΕΝ ειναι αργη (312MB/s USH-II ) απλα δεν υποστηριζει τα πανακριβα ακομα UHS-III memory cards. Φανταζομαι πως αυτος που δουλευει με USH-IIΙ δεν θα κολλησει στο να παρει ενα dongle.

Για τελευταια φορα, δεν ωραιοποιουμε τιποτα. Μεταφερουμε τις εμπειριες μας απο τα νεα μηχανηματα και παραθετουμε reviews και tests του ειδικου τυπου για οποιον ενδιαφερεται.
Κατανταει ομως κουραστικο να επαναλαμβανουμε τα ιδια και τα ιδια και να εμπλεκομαστε σε ανουσιες κοντρες.

Δεν πέταξα καμία μπάλα στην εξέδρα.
Γράφτηκε περί ανακάλυψης των miniled και απάντησα.
Δεν το συνέχισα γιατί είναι το ίδιο άτοπο να γράφεις ότι το acer δεν φτάνει την ίδια φωτεινότητα (λες και είναι λίγα τα 1.200+) με το να σου απαντήσω ότι το Acer φτάνει στα 165Hz και όχι στα 120.. Μιλάμε για τρομερές οθόνες και στις 2 περιπτώσεις ενώ ακόμα και αυτή του Lenovo που έγραψα χθες η οποία ΔΕΝ είναι miniled και υστερεί λίγο τεχνολογικά έρχεται πλήρως καλιμπραρισμένη για τον επαγγελματία.

Η touch οθόνη με το Pen και το 5G είναι αυτά που με εκνευρίζουν περισσότερο και συνεχίζω να το σκέφτομαι.
Επίσης το WiFi 6E είναι υπόθεση 1-2 επιπλέον δολαρίων στην τιμή , είναι εξωφρενικό ότι δεν το έβαλαν είτε λόγω έλλειψης σε chips , είτε για να το βάλουν στο refresh του μοντέλου.

Βλέπεις για πράγματα καθαρά υποκειμενικά όπως το notch δεν έχω γράψει κουβέντα , δεν έχω διάθεση να θάψω καμία σοβαρή πρόταση που είναι άλλωστε στη λίστα μου.

Συριε, μην τα αλλαζεις τωρα. Ειπες οτι συμφωνεις για την αναγκη R&D για τους M1 αλλα διαφωνεις για τις miniled οι οποιες ειπες οτι υπαρχουν εδω και 2 χρονια στον ανταγωνισμο. ΔΕΝ υπαρχει τετοιο πανελ στον ανταγωνισμο ακομα. Ισως να παρουσιαστει στο εγγυς μελλον. Αλλα ειναι σχεδον σιγουρο πως η apple εχει βαλει το χερακι της στο R&D, ειδικα του software, γιατι σπανια παιρνει προιοντα απο το ραφι χωρις να τα tunαρει.
Και ως προς την τελευταια προταση σου, σε παρακαλω πολυ μην βαζεις λογια στο στομα μου. Δεν εκανα καμια υπενθυμιση οτι η Apple μαμει (sic).
Δεν διαφωνώ σε αυτά που γράφεις (με εξαιρεση ότι δεν «αλλάζω» τπτ γιατί προφανως το «χερακι» είναι δεδομένο αλλά δεν αλλάζει το βασικο νόημα).

Οσον αφορά το τελευταιο, αντιλαμβάνεσαι ελπίζω ότι δεν είχα πρόθεση να βαλω λόγια στο στόμα σου αλλά να περιγράψω το κλίμα που εν τελη βγαίνει (ανεξαρτητως προθέσεων).

Μπορεί τώρα κύριε συνήγορε να γίνει δεκτό το αίτημα μου για 2ημέρη αποχώρηση και να απολαύσω το υπόλοιπο της Κυριακής μου; 😋

Δεν πέταξα καμία μπάλα στην εξέδρα.
Γράφτηκε περί ανακάλυψης των miniled και απάντησα.
Δεν το συνέχισα γιατί είναι το ίδιο άτοπο να γράφεις ότι το acer δεν φτάνει την ίδια φωτεινότητα (λες και είναι λίγα τα 1.200+) με το να σου απαντήσω ότι το Acer φτάνει στα 165Hz και όχι στα 120.. Μιλάμε για τρομερές οθόνες και στις 2 περιπτώσεις ενώ ακόμα και αυτή του Lenovo που έγραψα χθες η οποία ΔΕΝ είναι miniled και υστερεί λίγο τεχνολογικά έρχεται πλήρως καλιμπραρισμένη για τον επαγγελματία.

Η touch οθόνη με το Pen και το 5G είναι αυτά που με εκνευρίζουν περισσότερο και συνεχίζω να το σκέφτομαι.
Επίσης το WiFi 6E είναι υπόθεση 1-2 επιπλέον δολαρίων στην τιμή , είναι εξωφρενικό ότι δεν το έβαλαν είτε λόγω έλλειψης σε chips , είτε για να το βάλουν στο refresh του μοντέλου.

Βλέπεις για πράγματα καθαρά υποκειμενικά όπως το notch δεν έχω γράψει κουβέντα , δεν έχω διάθεση να θάψω καμία σοβαρή πρόταση που είναι άλλωστε στη λίστα μου.
Πες μου ΠΟΥ γραφτηκε εδω μεσα οτι η Apple ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ τις miniled. Ελληνικα γραφουμε. ΑΝΑΠΤΥΞΕ εγραψα και εξηγησα 100 φορες τους λογους. Και δεν το γραφω μονο εγω αλλα ολα τα tech reviews.
Τωρα για τα υπολοιπα, βλεπεις το δεντρο και χανεις το δασος. Ακομα και εαν θεωρησουμε ελλειψεις το 5G ή το wifi6E, το breakthrough των νεων MBP ειναι ο συνδιασμος υψηλης αποδοσης, μεγαλης αυτονομιας, αθορυβης λειτουργιας και κορυφαιας οθονης. Και αυτο δεν ειναι καθολου υποκειμενικο.

Δεν διαφωνώ σε αυτά που γράφεις (με εξαιρεση ότι δεν «αλλάζω» τπτ γιατί προφανως το «χερακι» είναι δεδομένο αλλά δεν αλλάζει το βασικο νόημα).

Οσον αφορά το τελευταιο, αντιλαμβάνεσαι ελπίζω ότι δεν είχα πρόθεση να βαλω λόγια στο στόμα σου αλλά να περιγράψω το κλίμα που εν τελη βγαίνει (ανεξαρτητως προθέσεων).

Μπορεί τώρα κύριε συνήγορε να γίνει δεκτό το αίτημα μου για 2ημέρη αποχώρηση και να απολαύσω το υπόλοιπο της Κυριακής μου; 😋
Your motion is granted.
We will reconvene on Monday

😛

για τι χρηση ?
Αν μιλας για gaming ενα zephrus ειναι πολυ καλο

για creative
asus proart
για γενικη χρηση να βγαλει μια 5 χρονια και συνδεση σε εξωτερικη οθονη

Μα εγώ δεν είπα ότι είναι δεν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ μηχανάκια. Και πχ αν έπαιρνα στον ανιψιό μου λαπτοπ θα έπαιρνα ένα Macbook Air στο χιλιάρικο.

Επίσης δεν ειναι τυχαίες οι βαθμολογίες που παίρνουν οι Μ1 επεξεργαστές και ειδικά στον τομέα της αυτονομίας (που ειναι βασικό κριτήριο αγοράς στα λαπτοπ) έχει κάνει εξαιρετική δουλειά η Apple.

Απλά επειδή πήγε η κουβέντα στο vs παρενέβην.

Μα εγώ δεν είπα ότι είναι δεν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ μηχανάκια. Και πχ αν έπαιρνα στον ανιψιό μου λαπτοπ θα έπαιρνα ένα Macbook Air στο χιλιάρικο.

Επίσης δεν ειναι τυχαίες οι βαθμολογίες που παίρνουν οι Μ1 επεξεργαστές και ειδικά στον τομέα της αυτονομίας (που ειναι βασικό κριτήριο αγοράς στα λαπτοπ) έχει κάνει εξαιρετική δουλειά η Apple.

Απλά επειδή πήγε η κουβέντα στο vs παρενέβην.
Η κουβέντα δεν πήγε στο vs τόσο, όσο στις ελλείψεις που έχουν για μηχανήματα τόσο ακριβά, στην τιμολογιακή πολιτική αναβάθμισης ram, SSD, στο value for money m1, m1 pro/max, στο κόστος ενός razer laptop με ίδιες πάνω κάτω δυνατότητες κάπου καλύτερο κάπου χειρότερο αλλά με μισή τιμή, στην αύξηση τιμών όλων των hi end laptop με τα χρόνια (όπως στα κινητά) κ.α.