- 26 March 2008
- 5,752
Use an external display with your MacBook Pro
Connect external displays and more to your Mac.
support.apple.com
Για το θέμα της εξωτερικής οθόνης πάντως, να πω ότι όσες φορές έχω βάλει εξωτερική (μη Apple) οθόνη σε MacBook, η εικόνα είναι πάντα χειρότερη αυτής της εγγενούς (και μιλάω πάντα για καλες οθόνες).
Ενας λόγος είναι πιθανότατα το scaling από 16/10 (που είναι οι οθόνες των mb) σε 16/9 (που είναι οι εξωτερικές οθόνες). Παρά το γεγονός ότι υποστηρίζονται διαφορετικες αναλύσεις, το αποτέλεσμα πάντα κάπου χάνει.
Απο εκεί και περα, ίσως είναι και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο (calibration κλπ).
@Γιαννης Σπυρου, εσένα ποια είναι η εμπειρία σου στο θέμα αυτό;
Το παραπάνω, σε συνδυασμό με τις miniLED των νέων μοντέλων, με κάνει να πιστεύω ότι οποίος μπορεί, καλύτερα να πάρει το 16αρι.
Ναι, αυτό το τελευταίο είναι το πρώτο που παρατηρεί κανεις και προφανώς είναι θέμα (ανεξήγητα κακού) scaling (του Mac OS).Προσυπογράφω.
Δουλεύω το 15άρι μου MBP με μια Dell 38" ultrawide. Κάθε φορά που παίρνω το MacBook στο χέρι, όσο χάνω σε real estate, άλλο τόσο ευχαριστιέμαι οθόνη. Σα να μην έφτανε αυτό, 1-2 φορές που έχω δανείσει το workstation μου στη σύζυγο, η εικόνα που βγάζει το Dell XPS της στην ίδια οθόνη είναι σαφώς καλύτερη/ευκρινέστερη.
Τα G της Samsung (ως gaming monitors) εχουν πολλες ρυθμισεις (οπως αναφερεις) και επισης πολλα προβληματα / κουσουρια.Eκανα αρκετα τεστ, με συνδεση hdmi και με thunderbolt
Αρχικα , ναι υπαρχει καποιο θεμα με μειωμενη ευκρινεια....ΑΛΛΑ
Παιζοντας με τις ρυθμισεις σε mac και monitor (Samsung odyssey g7) καταφερα και το εφερα στα μετρα μου (οχι μονο χρωματικα).
Το περιεργο ειναι οτι ειναι αρκετα ευαισθητο σ αυτες τις ρυθμισεις, και ακομα και χρωματικα προφιλ που αλλαξα (για το εξωτερικο μονιτορ παντα), ειχαν επιδραση και στην ευκρινεια!
Το μονιτορ αυτο επισης εχει δυνατοτητα freesync, VRR, HDR (1000 nits) και φτανει μεχρι 240Ηζ .
Oποτε ολα αυτα μαζι ειναι δυσκολο να δεις τι ακριβως συμβαινει.
Καταφερα μετα απο πολυ ψαξιμο, να το ρυθμσιω σωστα στα 120Hz (ισως γιατι ταιριαζει καλυτερα με τα "εσωτερικα" 120 του MAC) , νατο φερω ακριβως ιδια με το δευτερο που εχω και ηταν συνδεδεμενο στο PC (απο θεμα ευκρινειας)
Παιζουν μεγαλο ρολο αυτες οι ρυθμισεις, ειδα διαφορα ενεργοποιοντας/απενεγοποιοντας αρκετες απο τις εγγενης ρυθμισεις του μονιτορ (εχει πολλες και η μια επηρεαζει την αλλη).
Το θεμα ειναι μαλλον συνεργασιας με μονιτορ και οχι του mac τοσο.
Θελει ψαξιμο για καθε μονιτορ ξεχωριστα....
Το test αυτο απλα αποδεικνυει ποσο εξαιρετικα ικανο ειναι ακομα και το baseline μοντελο με Μ1 και αφορα συγκεκριμενο use case με βαση το resolve.
Πολύ ενδιαφέρον βίντεο.
Στα ίδια λεφτά, αντί για τα νέα m1 pro/max, προτιμότερο το παλιό MacBook m1 με 1 μεγάλο ή και 2, πολύ καλά μόνιτορ. Flanders, lg oled monitor, benq SW, Asus proart.
Φέτος θα βγουν βέβαια και 42" lg oled tv αλλά τα 27" lg oled μόνιτορ έχουν πολύ καλύτερα πάνελ για color grading, 12bit κ.α.
Καλημέρα, μιλάμε για 1100+€ διαφορά στην φθηνότερη έκδοση του m1 pro, που στο συγκεκριμένο workflow (davinci resolve) πολύ πιθανό και σε άλλα, δεν έχει αξιόλογη διαφορά m1 με m1 pro/maxΤο test αυτο απλα αποδεικνυει ποσο εξαιρετικα ικανο ειναι ακομα και το baseline μοντελο με Μ1 και αφορα συγκεκριμενο use case με βαση το resolve.
Γιατι με λιγα λεφτα παραπανω, αγοραζουμε το 14ρι Μ1 Pro, που ειναι γρηγοροτερο, με καλυτερη αυτονομια, περισσοτερα ports, καλυτερα ηχεια και φοραει φυσικα το καλυτερο panel της αγορας.
Γιάννη το βίντεο παραπάνω είναι για επαγγελματίες, όχι ότι δεν είναι καλά και τα m1 pro/max. Αλλά αν κάποιος επαγγελματίας, αναζητάει και το value for money, το σενάριο παραπάνω είναι το ιδανικό.ta M1 γενικα ειναι πολυ δυνατα μηχανηματα και για καποιον που δεν ειναι επαγγελματιας ειναι υπερβολη, εκτος αν θελεις οπως ειπαμε το μεγεθος της οθονης , τη ποιοτητα αυτης, τον ηχο και τις θυρες.
Ενα m1 ειναι ικανο για τα παντα για το 90% του κοσμου (οχι gamers φυσικα).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.