Φίλε έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο.
Φέτος πέταξαν έξω το Air του 2017.
Λαπτοπ 5 ετών το θεωρούν vintage.
Λες και είναι κινητό τηλέφωνο.
Δε φτάνει που δεν μπορείς να αναβαθμίσεις ΤΙΠΟΤΑ ακόμα και σε σταθερούς υπολογιστές ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ, τώρα άρχισαν να θεωρούν vintage ότι τους καπνίσει για να σε αναγκάσουν να ξαναπληρώσεις από την αρχή.
Αλλιώς ετοιμάσου να ξεκινήσεις τις αγοραπωλησίες συσκευών πριν σε βγάλει vintage η Apple και σε απαξιώσει οριστικά.
ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ όταν μιλάμε για υπολογιστές (σταθερούς και laptops).
Καλημέρα.
Αυτό που λέτε ισχύει μόνο στα air ή γίνεται το ίδιο και με τα pro?
Ρωτάω επειδή δεν είχα ποτέ μου mac και αυτό τον καιρό σκέφτομαι να πάρω ένα.
Sent from my iPhone 14 pro max using Tapatalk Pro
Καλημέρα, πράγματι θα συμφωνήσω μαζί σου.Δεν είχα καμία επαφή με το macOS.Την πρώτη επαφή μου την έκανα όταν τον Απρίλιο του 2020 αγόρασα το Macbook Air 2020 με i3 και μέσα σε 2 μήνες το πούλησα (ευτυχώς σε καλή τιμή) γιατί δοκιμάζοντας να κάνω rendering σε μεγάλης χωρητικότητας αρχεία παρατήρησα ότι το μηχάνημα δεν είχε την απόκριση που περίμενα να έχει.Μετά αγόρασα ένα Macbook Pro 2020 με intel i5 10ης Γενιάς στα 2.0 GHZ με 16 Giga Ram και 512 ssd.Και λέω οκ εδώ είμαστε.Η διαφορά τεράστια.Μέχρι σήμερα με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο!Η χρήση που κάνω είναι κυρίως δουλειές γραφείου, μουσική, web browsing, netflix και apple tv και video editing 2-3 φορές το πολύ το χρόνο και για συγκεκριμένους σκοπούς.Ειδικότερα στις δουλειές γραφείου με εξυπηρετούν απίστευτα οι εγγενείς εφαρμογές της Apple όπως το Numbers, το Pages αλλά και το Keynote που το λατρεύω.Τώρα με την έλευση του mac mini m2 με έπιασε το λέω πραγματικά και με κάθε δυνατή ειλικρίνεια ένας τόσο δυνατός πονοκέφαλος για το αν χρειάζομαι το mac mini Μ2 ή αν δεν το χρειάζομαι εφόσον κάνω την δουλειά μου και με το Macbook με τον intel.Τελικά παράγγειλα το mac mini m2 με 256 και 16 Giga Ram.Η παραγγελία έγινε πριν μια εβδομάδα στο istorm και αφορά bto μηχάνημα και επειδή bto πρώτη φορά αγοράζω δεν ξέρω σε πόσο χρονικό διάστημα θα παραλάβω!Οδηγήθηκα στην αγορά καθαρά και μόνο επειδή κουράστηκα καθημερινά να βγάζω από την τσάντα μεταφοράς το Macbook, να το συνδέω στο 27άρι monitor που έχω στο γραφείο μου και το βράδυ που θα έχω τελειώσει τις εργασίες μου, να το βάλω ξανά στην τσάντα να μαζέψω τα καλώδια και τα περιφερειακά μέσα αποθήκευσης για να τα πάρω την επόμενη μέρα στη δουλειά!Οπότε ας πούμε ότι δικαιολόγησα κάπως την αγορά μου με το κριτήριο ότι στο σπίτι δεν υπάρχει σταθερός υπολογιστής!Η Apple αυτό που έχει καταφέρει το να σε κάνει να προβληματίζεσαι τόσο άσχημα για τις ανάγκες αγοράς κάποιου μηχανήματος της είναι ανεπανάληπτο!Είναι σα να σου λέει και με αυτό να μείνεις μια χαρά θα κάνεις δουλειά!Τα μηχανήματα της σε καλύπτουν για πάρα πολλά χρόνια και χάνουν την αξία τους πάρα πολύ πολύ αργάΠαίδες, όσοι το σκέφτονται - ειδικά για πρώτη φορά σε Mac OS - χαλαρώστε!
Οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε ούτε pro photographers, ούτε κάνουμε editing σε ταινίες!! Μην αφήνετε να σας επηρεάζουν "ισωπεδωτικές" απόψεις από ήδη(?) Mac users.
Αγοράστε αυτό που βολεύει τις ανάγκες σας (υπέρ-αρκετά τα default models) και το πορτοφόλι σας.
Απολαύστε την απαράμιλλη ποιότητα κατασκευής, την ασυναγώνιστη διάρκεια μπαταρίας, το λειτουργικό και την ασφάλειά του, την εκπληκτική οθόνη των Macbook.
Η υποστήριξη στο software είναι μια χαρά! Δουλεύω με ένα Air 13 mid 2011, με ενα iPad Pro 2018 και ενα Mac Mini M1.
Default models όλα. Αν είστε έτοιμοι, "τραβήξτε" σκανδάλη και απολαύστε!
Έλεος πια με τις ψαγμένες κριτικές...
Αυτή η στρατηγική απαξίωσης προς τα παλιά μηχανήματα ουσιαστικά ξεκίνησε από τότε που ανέλαβε ο Cook το τιμόνι της εταιρίας. Στην εποχή Jobs όχι μόνο δεν σε απέτρεπε η Apple να αναβαθμίσεις το Mac σου, αλλά σε διευκόλυνε κιόλας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το mini του 2010 το τελευταίο υπό Jobs που είχε παρτάκι από κάτω για να αναβαθμίζεις την μνήμη. To πορτάκι αφεραίθηκε στην επόμενη έκδοση του. Επίσης ακόμα και στα επίσημα Apple Stores μπορούσες να πληρώσεις και να σου αναβαθμίσουν αυτοί σκληρό και μνήμη ακόμα και στα μηχανήματα που άνοιγαν δύσκολα.Φίλε έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο.
Φέτος πέταξαν έξω το Air του 2017.
Λαπτοπ 5 ετών το θεωρούν vintage.
Λες και είναι κινητό τηλέφωνο.
Δε φτάνει που δεν μπορείς να αναβαθμίσεις ΤΙΠΟΤΑ ακόμα και σε σταθερούς υπολογιστές ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ, τώρα άρχισαν να θεωρούν vintage ότι τους καπνίσει για να σε αναγκάσουν να ξαναπληρώσεις από την αρχή.
Αλλιώς ετοιμάσου να ξεκινήσεις τις αγοραπωλησίες συσκευών πριν σε βγάλει vintage η Apple και σε απαξιώσει οριστικά.
ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ όταν μιλάμε για υπολογιστές (σταθερούς και laptops).
Με αυτά τα χρήματα αγοράζεις εξωτερικό SSD σφαίρα με 2tb. Είναι αμαρτία να δώσεις τα ίδια λεφτά για να πάρεις επιπλέον 256gb. Στην ram αναγκαστικά αν θες παραπάνω θα την πληρώσεις γιατί δεν έχεις επιλογή δυστυχώς.Ναι πολύ σωστά αυτά που αναφέρεις με την διαθεσιμότητα των εφαρμογών.Και εγώ δεν είμαι Power User εννοείται και ίσως να μην χρειαζόμουν και το μοντέλο bto με 16 giga ram.Και να σου πω και ειλικρινά μπορεί και να το μετανιώσω γιατί όταν δεν εκμεταλλεύεσαι την δύναμη του μηχανήματος σου επειδή δεν την χρειάζεσαι είναι σα να πετάς λεφτά!Οπότε σίγουρα στο επόμενο μοντέλο μου θα κοιτάξω default καταστάσεις.Γιατί μετά χάνεται και η αξία του Value For Money.Δεν μπορείς να λές VFM ένα μηχάνημα που θα χρειαστεί να πληρώσεις 260 επιπλέον ευρώ μόνο για την χωρητικότητα των επιπλέον 256 GB σκληρού!Όταν με 30-40 ευρώ έχεις εξωτερικό ssd.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Οπως ανέφερα πιο πάνω στο δικό μου laptop έβαλα μόνο SSD και Windows 10 και πετάει. Το έχω πάνω από 10 χρόνια.Προφανώς το να μη μπορείς να αναβαθμίσεις RAM/HD για κάποιους είναι πρόβλημα, αλλά ο καθένας το βλέπει διαφορετικά (προσωπικά τέτοιες αναβαθμίσεις τις έβλεπα πάντα ως πεταμένα λεφτά που έριχνες σε κάτι που πάει νομοτελειακά προς απόσυρση). Σεβαστή και η αντίθετη άποψη, αλλά καμία από τις δυο δεν είναι η "σωστή" ή "λάθος".
Βασικά δεν ισχύει ούτε στο Air ούτε στο Pro, o Looter ως συνήθως ισοπεδώνει. Απλά από ένα σημείο και μετά δε μπορείς να εγκαταστήσεις το τρέχον λειτουργικό (όπως δηλαδή ίσχυε επί δεκαετίες στον κόσμο των Win, αφού αλλιώς θα σερνόταν/ψηνόταν), αλλά θα μπορείς να παίρνεις security updates. Το σε πόσα χρόνια θα συμβεί αυτό δεν το ξέρω, γιατί πλέον δε θα υπάρχει και η κατάσταση με τα δυο είδη επεξεργαστών (Intel και silicon), που όσο να'ναι υπήρξε και σχετικά καταλυτική ως προς την εξέλιξη του λογισμικού.
Προφανώς το να μη μπορείς να αναβαθμίσεις RAM/HD για κάποιους είναι πρόβλημα, αλλά ο καθένας το βλέπει διαφορετικά (προσωπικά τέτοιες αναβαθμίσεις τις έβλεπα πάντα ως πεταμένα λεφτά που έριχνες σε κάτι που πάει νομοτελειακά προς απόσυρση). Σεβαστή και η αντίθετη άποψη, αλλά καμία από τις δυο δεν είναι η "σωστή" ή "λάθος".
Εδώ όμως μιλάμε για τα νεα m2…. Τα υπόλοιπα στο αντίστοιχο νήμα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.