[Επίσημο] MacBook Pro M2 & Mac Mini M2 @2023

Φίλε έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο.
Φέτος πέταξαν έξω το Air του 2017.
Λαπτοπ 5 ετών το θεωρούν vintage.
Λες και είναι κινητό τηλέφωνο.

Δε φτάνει που δεν μπορείς να αναβαθμίσεις ΤΙΠΟΤΑ ακόμα και σε σταθερούς υπολογιστές ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ, τώρα άρχισαν να θεωρούν vintage ότι τους καπνίσει για να σε αναγκάσουν να ξαναπληρώσεις από την αρχή.

Αλλιώς ετοιμάσου να ξεκινήσεις τις αγοραπωλησίες συσκευών πριν σε βγάλει vintage η Apple και σε απαξιώσει οριστικά.

ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ όταν μιλάμε για υπολογιστές (σταθερούς και laptops).

Καλημέρα.
Αυτό που λέτε ισχύει μόνο στα air ή γίνεται το ίδιο και με τα pro?
Ρωτάω επειδή δεν είχα ποτέ μου mac και αυτό τον καιρό σκέφτομαι να πάρω ένα.

Sent from my iPhone 14 pro max using Tapatalk Pro

Καλημέρα.
Αυτό που λέτε ισχύει μόνο στα air ή γίνεται το ίδιο και με τα pro?
Ρωτάω επειδή δεν είχα ποτέ μου mac και αυτό τον καιρό σκέφτομαι να πάρω ένα.

Sent from my iPhone 14 pro max using Tapatalk Pro

Βασικά δεν ισχύει ούτε στο Air ούτε στο Pro, o Looter ως συνήθως ισοπεδώνει. Απλά από ένα σημείο και μετά δε μπορείς να εγκαταστήσεις το τρέχον λειτουργικό (όπως δηλαδή ίσχυε επί δεκαετίες στον κόσμο των Win, αφού αλλιώς θα σερνόταν/ψηνόταν), αλλά θα μπορείς να παίρνεις security updates. Το σε πόσα χρόνια θα συμβεί αυτό δεν το ξέρω, γιατί πλέον δε θα υπάρχει και η κατάσταση με τα δυο είδη επεξεργαστών (Intel και silicon), που όσο να'ναι υπήρξε και σχετικά καταλυτική ως προς την εξέλιξη του λογισμικού.

Προφανώς το να μη μπορείς να αναβαθμίσεις RAM/HD για κάποιους είναι πρόβλημα, αλλά ο καθένας το βλέπει διαφορετικά (προσωπικά τέτοιες αναβαθμίσεις τις έβλεπα πάντα ως πεταμένα λεφτά που έριχνες σε κάτι που πάει νομοτελειακά προς απόσυρση). Σεβαστή και η αντίθετη άποψη, αλλά καμία από τις δυο δεν είναι η "σωστή" ή "λάθος".

Να τολμήσω και μια τελείως αυθαίρετη πρόβλεψη: Σε 5-10 χρόνια ο "δίσκος" θα είναι μάλλον παρελθόν όπως τον ξέρουμε και θα είναι απλά το interface κάποιου cloud, οπότε δε θα έχει κανένα νόημα για τον μέσο χρήστη να "βάλει άλλα 512ΜΒ" ή τέτοιες αναβαθμίσεις. Ήδη συμβαίνουν αυτά λίγο πολύ, και στον βασικό μου MacBook που είχα χρυσοπληρώσει το 2018 για να έχω την άνεση των 512, έχω αυτή τη στιγμή...400 ελεύθερα. Και τον χρησιμοποιώ καθημερινά για τα πάντα.

(Δε μιλάω προφανώς για βιντεάδες κλπ που χρειάζονται άμεση ταχύτατη πρόσβαση σε γιγάντια αρχεία, μιλάω για τον μέσο χρήστη. Εξάλλου οι τελευταίοι ουδέποτε θα συζητούσαν έτσι κι αλλιώς ζωη μηχανήματος πέρα από τα 2-3 χρόνια).

Last edited:
  • Like
Reactions: takisot
Παίδες, όσοι το σκέφτονται - ειδικά για πρώτη φορά σε Mac OS - χαλαρώστε!
Οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε ούτε pro photographers, ούτε κάνουμε editing σε ταινίες!! Μην αφήνετε να σας επηρεάζουν "ισωπεδωτικές" απόψεις από ήδη(?) Mac users 🤷🏻‍♂️.

Αγοράστε αυτό που βολεύει τις ανάγκες σας (υπέρ-αρκετά τα default models) και το πορτοφόλι σας.

Απολαύστε την απαράμιλλη ποιότητα κατασκευής, την ασυναγώνιστη διάρκεια μπαταρίας, το λειτουργικό και την ασφάλειά του, την εκπληκτική οθόνη των Macbook.

Η υποστήριξη στο software είναι μια χαρά! Δουλεύω με ένα Air 13 mid 2011, με ενα iPad Pro 2018 και ενα Mac Mini M1.
Default models όλα. Αν είστε έτοιμοι, "τραβήξτε" σκανδάλη και απολαύστε!
Έλεος πια με τις ψαγμένες κριτικές...

Παίδες, όσοι το σκέφτονται - ειδικά για πρώτη φορά σε Mac OS - χαλαρώστε!
Οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε ούτε pro photographers, ούτε κάνουμε editing σε ταινίες!! Μην αφήνετε να σας επηρεάζουν "ισωπεδωτικές" απόψεις από ήδη(?) Mac users .

Αγοράστε αυτό που βολεύει τις ανάγκες σας (υπέρ-αρκετά τα default models) και το πορτοφόλι σας.

Απολαύστε την απαράμιλλη ποιότητα κατασκευής, την ασυναγώνιστη διάρκεια μπαταρίας, το λειτουργικό και την ασφάλειά του, την εκπληκτική οθόνη των Macbook.

Η υποστήριξη στο software είναι μια χαρά! Δουλεύω με ένα Air 13 mid 2011, με ενα iPad Pro 2018 και ενα Mac Mini M1.
Default models όλα. Αν είστε έτοιμοι, "τραβήξτε" σκανδάλη και απολαύστε!
Έλεος πια με τις ψαγμένες κριτικές...
Καλημέρα, πράγματι θα συμφωνήσω μαζί σου.Δεν είχα καμία επαφή με το macOS.Την πρώτη επαφή μου την έκανα όταν τον Απρίλιο του 2020 αγόρασα το Macbook Air 2020 με i3 και μέσα σε 2 μήνες το πούλησα (ευτυχώς σε καλή τιμή) γιατί δοκιμάζοντας να κάνω rendering σε μεγάλης χωρητικότητας αρχεία παρατήρησα ότι το μηχάνημα δεν είχε την απόκριση που περίμενα να έχει.Μετά αγόρασα ένα Macbook Pro 2020 με intel i5 10ης Γενιάς στα 2.0 GHZ με 16 Giga Ram και 512 ssd.Και λέω οκ εδώ είμαστε.Η διαφορά τεράστια.Μέχρι σήμερα με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο!Η χρήση που κάνω είναι κυρίως δουλειές γραφείου, μουσική, web browsing, netflix και apple tv και video editing 2-3 φορές το πολύ το χρόνο και για συγκεκριμένους σκοπούς.Ειδικότερα στις δουλειές γραφείου με εξυπηρετούν απίστευτα οι εγγενείς εφαρμογές της Apple όπως το Numbers, το Pages αλλά και το Keynote που το λατρεύω.Τώρα με την έλευση του mac mini m2 με έπιασε το λέω πραγματικά και με κάθε δυνατή ειλικρίνεια ένας τόσο δυνατός πονοκέφαλος για το αν χρειάζομαι το mac mini Μ2 ή αν δεν το χρειάζομαι εφόσον κάνω την δουλειά μου και με το Macbook με τον intel.Τελικά παράγγειλα το mac mini m2 με 256 και 16 Giga Ram.Η παραγγελία έγινε πριν μια εβδομάδα στο istorm και αφορά bto μηχάνημα και επειδή bto πρώτη φορά αγοράζω δεν ξέρω σε πόσο χρονικό διάστημα θα παραλάβω!Οδηγήθηκα στην αγορά καθαρά και μόνο επειδή κουράστηκα καθημερινά να βγάζω από την τσάντα μεταφοράς το Macbook, να το συνδέω στο 27άρι monitor που έχω στο γραφείο μου και το βράδυ που θα έχω τελειώσει τις εργασίες μου, να το βάλω ξανά στην τσάντα να μαζέψω τα καλώδια και τα περιφερειακά μέσα αποθήκευσης για να τα πάρω την επόμενη μέρα στη δουλειά!Οπότε ας πούμε ότι δικαιολόγησα κάπως την αγορά μου με το κριτήριο ότι στο σπίτι δεν υπάρχει σταθερός υπολογιστής!Η Apple αυτό που έχει καταφέρει το να σε κάνει να προβληματίζεσαι τόσο άσχημα για τις ανάγκες αγοράς κάποιου μηχανήματος της είναι ανεπανάληπτο!Είναι σα να σου λέει και με αυτό να μείνεις μια χαρά θα κάνεις δουλειά!Τα μηχανήματα της σε καλύπτουν για πάρα πολλά χρόνια και χάνουν την αξία τους πάρα πολύ πολύ αργά .

Last edited:
Ισχύει αυτο που γράφεις, ένα default μοντέλο είναι υπεραρκετό για τους περισσότερους, και άνετα θα του βγάλει μια 5ετια. Ένα Mac mini ή ένα air είναι μια χαρά για να ξεκινήσει κάποιος και πιθανότατα δεν θα χρειαστεί και κάτι άλλο. Στην τελική αν δεν κάτσει σε κάποιον καλά το δίνει και παίρνει κάτι άλλο, δεν παντρευόμαστε τα μηχανήματα, αντικείμενα είναι για να κάνουν μια δουλειά μέχρι εκεί.

Υ.Γ. Για αυτο αγαπάμε Amazon, έριξε την τιμή στο Mini M2 ακόμα 24 ευρώ κάτω, τους γκρίνιαξα στο chat ότι το πήρα πριν λίγες μέρες πιο ακριβά και θα μου πιστωσουν την διαφορά!!!! Σε κάθε περίπτωση από το Amazon βγαίνει πλέον το mini M2 στα 715 ευρώ με τα μεταφορικά. Περίπου 85 ευρώ κάτω από ότι στην Ελλάδα και με την εγγύηση 2 χρόνων του Amazon.

Δεν έχω κάνει αγορά από Amazon αλλά επειδή είναι αργά τώρα πιθανών στο επόμενο ναι θα το δοκιμάσω γιατί παρακολουθώ ότι αρκετός κόσμος αγοράζει προϊόντα από εκεί.Ακούστηκαν διάφορα για τις ταχύτητες των σκληρών δίσκων και τα συγκριτικά tests με τα προηγούμενα μοντέλα mac mini με Μ1 όμως αν το ψάξει κανείς σε βάθος θα διαπιστώσει ότι μειώθηκαν οι ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης αρχείων στους ssd αλλά το νέο μοντέλο mac mini m2 συνολικά σε επιδόσεις είναι σίγουρα ανώτερο από τον προκάτοχο του...Τώρα για το αν αξίζει να πάει κανείς από το mac mini M1 στο mac mini Μ2 εγώ τουλάχιστον δεν θα το έκανα άλλωστε δεν είχα mac mini είναι το πρώτο μου mac mini και το πήρα για 4-5 χρόνια οπότε έτσι όπως πάει η παραγωγή του πιθανών το επόμενο μου να είναι το mac mini M4.Τώρα τι συζητάμε με 800 ευρώ έχεις έναν από τους γρηγορότερους σταθερούς υπολογιστές...Αυτό είναι αρκετό νομίζω .

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Φίλε έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο.
Φέτος πέταξαν έξω το Air του 2017.
Λαπτοπ 5 ετών το θεωρούν vintage.
Λες και είναι κινητό τηλέφωνο.

Δε φτάνει που δεν μπορείς να αναβαθμίσεις ΤΙΠΟΤΑ ακόμα και σε σταθερούς υπολογιστές ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ, τώρα άρχισαν να θεωρούν vintage ότι τους καπνίσει για να σε αναγκάσουν να ξαναπληρώσεις από την αρχή.

Αλλιώς ετοιμάσου να ξεκινήσεις τις αγοραπωλησίες συσκευών πριν σε βγάλει vintage η Apple και σε απαξιώσει οριστικά.

ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ όταν μιλάμε για υπολογιστές (σταθερούς και laptops).
Αυτή η στρατηγική απαξίωσης προς τα παλιά μηχανήματα ουσιαστικά ξεκίνησε από τότε που ανέλαβε ο Cook το τιμόνι της εταιρίας. Στην εποχή Jobs όχι μόνο δεν σε απέτρεπε η Apple να αναβαθμίσεις το Mac σου, αλλά σε διευκόλυνε κιόλας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το mini του 2010 το τελευταίο υπό Jobs που είχε παρτάκι από κάτω για να αναβαθμίζεις την μνήμη. To πορτάκι αφεραίθηκε στην επόμενη έκδοση του. Επίσης ακόμα και στα επίσημα Apple Stores μπορούσες να πληρώσεις και να σου αναβαθμίσουν αυτοί σκληρό και μνήμη ακόμα και στα μηχανήματα που άνοιγαν δύσκολα.

Ο λόγος που θα άλλαζες το Mac σου δεν ήταν γιατί δεν μπορούσες να κάνεις τη χρήση που έκανες μέχρι τώρα, π.χ. να τρέξεις τα ίδια προγράμματα, αλλά για να κάνεις περισσότερα. Για τις νέες τεχνολογίες όχι για τις υφιστάμενες. π.χ. για να επεξεργαστείς και να παίξεις 4K/8Κ videos, όχι για να συνεχίζεις να δουλεύεις τα προγράμματα για τα HD αρχεία ή για να κάνεις σερφάρισμα.

Η αντοχή στο χρόνο ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που εμείς που δεν είμαστε power users επαγγελματίες επιλέγαμε Mac, μαζί με την αξιοπιστία, όχι τόσο η απόδοση. Πλέον στο θέμα της αξιοπιστίας τα windows PC έχουν λύσει πολλά από τα προβλήματα του παρελθόντος.

Και για να κλείσω, χαρακτηριστικό παράδειγμα εκβιασμού της Apple του Cook, είναι πως αν έχεις ένα παλιό Μac και θες να κατεβάσεις από το App Store μια παλιά εφαρμογή που υποστηριζόταν στο παλιό σου λειτουργικό, δεν σε αφήνει, σου δείχνει μόνο τις τελευταίες εκδόσεις της εφαρμογής. Ωστόσο αυτή η εφαρμογή συνεχίζει να ύπαρχει στο App Store, π.χ. αν την είχες κατεβάσει παλιότερα στον λογαριασμό σου σε αφήνει να την κατεβάσεις ξανά.

Ναι πολύ σωστά αυτά που αναφέρεις με την διαθεσιμότητα των εφαρμογών.Και εγώ δεν είμαι Power User εννοείται και ίσως να μην χρειαζόμουν και το μοντέλο bto με 16 giga ram.Και να σου πω και ειλικρινά μπορεί και να το μετανιώσω γιατί όταν δεν εκμεταλλεύεσαι την δύναμη του μηχανήματος σου επειδή δεν την χρειάζεσαι είναι σα να πετάς λεφτά!Οπότε σίγουρα στο επόμενο μοντέλο μου θα κοιτάξω default καταστάσεις.Γιατί μετά χάνεται και η αξία του Value For Money.Δεν μπορείς να λές VFM ένα μηχάνημα που θα χρειαστεί να πληρώσεις 260 επιπλέον ευρώ μόνο για την χωρητικότητα των επιπλέον 256 GB σκληρού!Όταν με 30-40 ευρώ έχεις εξωτερικό ssd.

Ναι πολύ σωστά αυτά που αναφέρεις με την διαθεσιμότητα των εφαρμογών.Και εγώ δεν είμαι Power User εννοείται και ίσως να μην χρειαζόμουν και το μοντέλο bto με 16 giga ram.Και να σου πω και ειλικρινά μπορεί και να το μετανιώσω γιατί όταν δεν εκμεταλλεύεσαι την δύναμη του μηχανήματος σου επειδή δεν την χρειάζεσαι είναι σα να πετάς λεφτά!Οπότε σίγουρα στο επόμενο μοντέλο μου θα κοιτάξω default καταστάσεις.Γιατί μετά χάνεται και η αξία του Value For Money.Δεν μπορείς να λές VFM ένα μηχάνημα που θα χρειαστεί να πληρώσεις 260 επιπλέον ευρώ μόνο για την χωρητικότητα των επιπλέον 256 GB σκληρού!Όταν με 30-40 ευρώ έχεις εξωτερικό ssd.

Με αυτά τα χρήματα αγοράζεις εξωτερικό SSD σφαίρα με 2tb. Είναι αμαρτία να δώσεις τα ίδια λεφτά για να πάρεις επιπλέον 256gb. Στην ram αναγκαστικά αν θες παραπάνω θα την πληρώσεις γιατί δεν έχεις επιλογή δυστυχώς.

https://www.skroutz.gr/s/22376791/Samsung-Portable-SSD-T7-Touch-USB-C-USB-3-2-2TB-2-5-Μαύρο.html

karamela από σκληρούς έχω έναν SSD Samsung T7 512 για rendering , έχω έναν WD SSD επίσης και αυτός 512 και τον έχω κουμπώσει μόνιμα στο Mac για Time Μαchine και έχω και έναν εξωτερικό της Lacie στα 2 TB για αποθήκευση αρχείων και τέλος έχω και τα 200 Giga συνδρομή στο icloud.Οπότε τα 260 ευρώ για σκληρό τα βλέπω πολλά .

IMG_3371.jpg
d7f7e98a41f74d9bd702e391406831c5.jpg

53db33eb86401c135286069c79ed297c.jpg

Last edited by a moderator:
Προφανώς το να μη μπορείς να αναβαθμίσεις RAM/HD για κάποιους είναι πρόβλημα, αλλά ο καθένας το βλέπει διαφορετικά (προσωπικά τέτοιες αναβαθμίσεις τις έβλεπα πάντα ως πεταμένα λεφτά που έριχνες σε κάτι που πάει νομοτελειακά προς απόσυρση). Σεβαστή και η αντίθετη άποψη, αλλά καμία από τις δυο δεν είναι η "σωστή" ή "λάθος".
Οπως ανέφερα πιο πάνω στο δικό μου laptop έβαλα μόνο SSD και Windows 10 και πετάει. Το έχω πάνω από 10 χρόνια.
Στον υπολογιστή της δουλειάς, i3 desktop το έχω πάνω από 6 χρόνια. Πρόσθεσα SSD και επιπλέον 8GB RAM και επίσης πετάει.
Μην απαξιώνετε τα παλιά PCs. Συνήθως με γρήγορο δίσκο και λίγη παραπάνω RAM πετάνε.

Βασικά δεν ισχύει ούτε στο Air ούτε στο Pro, o Looter ως συνήθως ισοπεδώνει. Απλά από ένα σημείο και μετά δε μπορείς να εγκαταστήσεις το τρέχον λειτουργικό (όπως δηλαδή ίσχυε επί δεκαετίες στον κόσμο των Win, αφού αλλιώς θα σερνόταν/ψηνόταν), αλλά θα μπορείς να παίρνεις security updates. Το σε πόσα χρόνια θα συμβεί αυτό δεν το ξέρω, γιατί πλέον δε θα υπάρχει και η κατάσταση με τα δυο είδη επεξεργαστών (Intel και silicon), που όσο να'ναι υπήρξε και σχετικά καταλυτική ως προς την εξέλιξη του λογισμικού.

Λοιπόν έχουμε και λέμε :

Mac Book Air του 2017 , κυκλοφόρησε αρχές του 2017 και αντικαταστάθηκε ΤΕΛΟΣ του 2018 από το MacBook Air retina.
Στο site της Apple πωλούνταν μέχρι και το καλοκαίρι του 2019.
Πρακτικά κάποιος που το άνοιξη/καλοκαίρι του 2018 αγόραζε το Air , αυτή ήταν η ΜΟΝΗ επιλογή.
Το συγκεκριμένο λοιπόν Οκτώβρη του 2022 έγινε Vintage.
Υπάρχουν πελάτες που το αγόρασαν ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ , από το site της Apple μεταξύ καλοκαίρι του 2018 και καλοκαίρι του 2019 που δεν πήραν ούτε 4 χρόνια αναβαθμισεις λειτουργικού.

MacBook Pro του 2016 , κυκλοφόρησε ΤΕΛΟΣ του 2016 και ήταν η πρώτη ΜΕΓΑΛΗ αναβάθμιση του MacBook Pro μετά από χρόνια. Ενσωμάτωσε για πρώτη φορά το touch bar , το οποίο υπήρχε μέχρι και το 2021. ΜΙλαμε για μηχάνημα ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ , με i7 επεξεργαστές , με μνήμη μέχρι και 32GB , με διπλές κάρτες γραφικών , κλπ. Η Apple στα 5 χρόνια λοιπόν αυτό το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ εργαλείο το πέταξε έξω. Η έκδοση του 2017 που υποστηρίζει ήταν απλά ένα refresh σε επεξεργαστές. Δηλαδή κάποιος που αγόραζε την max specs έκοδση του 2016 που ΒΓΗΚΕ vintage αγόραζε πολύ ταχύτερο μηχάνημα από αυτόν που αγόραζε το refresh του 2017 που είναι και το τελετυαίο που υποστηρίζεται.

Η Apple τα έχει ισοπεδώσει , όχι εγώ..

Last edited:
  • Like
Reactions: vadergr
Η σειρά Mac Mini M2 στα 8 Giga Ram και 256 ssd νομίζω θα καλύπτει τον περισσότερο κόσμο!Τα υπόλοιπα Mac Mini με 512 ssd και 16 Giga Ram και τα λοιπά και τα λοιπά οκ νομίζω περισσότερο developers ενδιαφέρουν παρα τον μέσο χρήστη!Έχει κανείς εικόνα να μας πεί αν παράγγειλε BTO μηχάνημα στο παρελθόν και πότε ακριβώς παρέλαβε;

Εδώ όμως μιλάμε για τα νεα m2…. Τα υπόλοιπα στο αντίστοιχο νήμα.

Ναι και ξεκινήσαμε να λέμε ότι είναι απαράδεκτο να κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά τα νέα M2 ενώ ταυτόχρονα πετσοκόβουν επιδόσεις (SSD) και έχουν μηδενική δυνατότητα αναβάθμισης.

Εκεί αναφέρθηκε ως επιχείρημα η μακροζωία των Macs η οποία όμως με επιχειρήματα αναφέρθηκε ότι έχει πάει και αυτή περίπατο.

Κοινώς αυξήθηκαν οι τιμές , μηδενίστηκε κάθε δυνατότητα αναβάθμισης ενώ πλέον και στο κομμάτι της υποστήριξης επαγγελματικά συσκευές 4-5 ετών που πληρώθηκαν ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ βαφτίστηκαν vintage για να απαξιωθούν στην αγορά και να αναγκαστείς να βάλεις ξανά το χέρι στην τσέπη.

Last edited:
  • Like
Reactions: koupa
Με βάση την προϊστορία σου, μετά από τόση γκρίνια, ακολουθεί άμεσα η αγορά ενός Μ2 από το Amazon σε τιμή ευκαιρίας

• Haha
Reactions: chocbhed
Τις τελευταίες ημέρες προσπαθείτε να μας πείσετε ότι δεν χρειαζόμαστε αυτό το κάτι παραπάνω όπως μνήμη και σκληρό. Μήπως τελικά δεν χρειαζόμαστε ούτε αυτό το κάτι παραπάνω του m2 και είμαστε μια χαρά με τα υποδεέστερα PC. Που και αναβαθμίζονται και παίρνουν νέα εξαρτήματα.

Καλή η μη μετρήσιμη εμπειρία χρήσης αλλά η μετρήσιμη τσέπη λέει αλλά. Είμαι στο τσακ να πατήσω το κουμπί για τον 8/512 αλλά από την άλλη με τα 1000€ δίνω τρελό πόνο σε αυτόν που έχω. Τον κάνω απόλυτα αθόρυβο και με 1 SSD PCIE 4.0 θα γαζωνει. Στο μεταξύ θα μου μείνουν και ρέστα για ένα Pixel που είναι με πεντακάθαρο Android. Μη σας πω και για κάρτα γραφικών.

Κάποιοι από εμάς δεν θέλουμε να έχουμε υπολογιστή με leasing αλλά κανονικά ιδιόκτητο και να τον αλλάξουμε οπότε θέλουμε εμείς και όχι το marketing. Επίσης κάποιοι από εμάς ΔΕΝ είμαστε επαγγελματίες ώστε να κερδίζουμε από τα δέκατα σε κάποιο rendering που έχει αναφερθεί δεκάδες φορές σε αυτό το νήμα. Θέλουμε ένα υπολογιστή να κάνει πιο εύκολη την ζωή μας.

Ποιος προσπαθεί να πείσει ποιον; Το μόνο που διαβάζω είναι ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων χρηστών. Από εκεί και πέρα, ο καθένας αποφασίζει αναλόγως της τσέπης του και των αναγκών του.