Να δούμε πόσο θα έρθει εδώ...αν εννοεις πιο mac mini, οχι το νεο λεω... 599% mac mini M2, εριξε τη τιμη κατα 100$ !
Aν θελεις βεβαια καλυτερες επιδοσεις , μνημη , δισκο κλπ πας στο M2 pro mac mini sta 1299$.
Να δούμε πόσο θα έρθει εδώ...αν εννοεις πιο mac mini, οχι το νεο λεω... 599% mac mini M2, εριξε τη τιμη κατα 100$ !
Aν θελεις βεβαια καλυτερες επιδοσεις , μνημη , δισκο κλπ πας στο M2 pro mac mini sta 1299$.
Και εγώ 16 minimum περίμενα.
Αυτο με τα 8 GB (που ζήτημα να στοιχίζουν 15 € στην Apple) οντως, καταντά προκλητικό (ακομα και για τα δεδομένα της Apple).
Ναι βρε, το ξέρω, απλα το έπαιξα safe (ασε που πιστεύω οτι μπορεί να της στοιχίζουν και 2-3 νταλαρς)Φίλε το κόστος σε αυτές τις οικονομίες κλίμακας δεν είναι καν ευρώ αλλά cents![]()
Απλά θέλει να έχει χαμηλή αρχική τιμή για να σε βάλει στο τριπάκι της αγοράς, και μετά άντε λιγο παραπάνω άντε λίγο ακόμα και φτάνεις να έχεις δώσεις τα δίπλα από όσα ήθελες εξαρχής….μου θυμίζει παλιότερα με τα αυτοκίνητα, που η βασική έκδοση με τιμή κράχτη ήταν γυμνή και για να βάλεις αυτά που ήθελες κόντευες να δώσεις αλλά τόσα…χαχα
Γενικά δεν είναι θέμα κόστους αλλά σε πιανει στην ανάγκη από την στιγμή που δεν μπορείς να αναβαθμίσεις ram και ssd από μόνος σου, έτσι απλά τα σκας στην Apple θες δεν θες…πέρα από την πλακα έχοντας το Mac mini M1 με 8gb ram δεν έχω νιώσει κάποια στιγμή ότι θα ήθελα παραπάνω ram, όλα τρέχουν γρήγορα, βέβαια δεν κάνω απαιτητικές εργασίες ούτε ανοίγω 100 πράγματα ταυτόχρονα….σε νορμαλ δηλαδή χρήση δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα τα 8gb….φυσικά αυτο δεν δικαιολογεί την αστεία έως προκλητική τιμολογιακή πολιτική της Apple στις αναβαθμίσεις…..
Εξαρτάται την χρήση που κανείς και ποσό καιρό θα το κρατήσεις, αν κάποιος το θέλει για ελαφριά χρήση είναι οκ τα 8gb. Είναι ένας μικρός υπολογιστής γραφείου που θα καλύψει έναν μέσο χρήστη.Δηλαδή θα το αγόραζες το 2023 ξανά με 8GB όταν στο iphone έχει φτάσει η ram στα 6GB και σε κάποια iPad στα 16GB?
Και θα το πρότεινες ως future proof μηχάνημα για κάποιον που θα το πάρει τώρα και σκοπεύει να το κρατήσει για 3-4 χρόνια το οποίο είναι και το σύνηθες σενάριο χρήσης ;
Νομίζω τα έχεις πει όλα σωστά και περιεκτικά …Εξαρτάται την χρήση που κανείς και ποσό καιρό θα το κρατήσεις, αν κάποιος το θέλει για ελαφριά χρήση είναι οκ τα 8gb. Είναι ένας μικρός υπολογιστής γραφείου που θα καλύψει έναν μέσο χρήστη.
Γενικά πάντως θα συμφωνήσω ότι έπρεπε να πάει η βασική έκδοση στα 16gb, τα 8gb ήταν έτσι και έτσι το 2020 που βγήκε το πρώτο Mac mini m1. Τώρα φαντάζουν λίγα πλέον. Απλά σκέψου ότι με τα ίδια λεφτά που έπαιρνες το Mac mini M1 τώρα πλέον το παίρνεις με τον M2. Στην Αμερική δε και φτηνότερο.
Υ.Γ. Έχω το iPad Air 2019 εδώ και 3,5 χρόνια, από αυτο γράφω τώρα, με μόλις 3gb δεν έχει κανένα θέμα και πάει σφαίρα. Και είμαι σίγουρος ότι ανετα θα μου βγάλει αλλά 2 χρονάκια μην πω και παραπάνω. Με λιγα λόγια τα νουμερα φαίνονται μικρά αλλά στην πράξη πολλές φορές ειδικά σε Apple προϊόντα αυτά τα νουμερα είναι μόνο η μισή αλήθεια.
Προσωπικά είμαι από τους πρώτους που θα γκρινιάξουν και ναι η Apple έχει άσχημη να το πω ευγενικά πολιτική όσον αφορά τις αναβαθμίσεις σε ram/ssd κλπ. Αλλά τι να κάνουμε έτσι είναι, δεν πρόκειται να αλλάξει αυτο. Ας το πάρουμε απόφαση όλοι μας.Νομίζω τα έχεις πει όλα σωστά και περιεκτικά …
Δεν χρειάζεται να το κουράζουμε άλλο το θέμα κάθε φορά..
Άλλοι, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ βολεύονται με τα 8 και περισσεύουνε και είναι και μια χαρά, σε άλλους δε, δεν φτάνουν (ή νομίζουν ότι δεν τους φτάνουν..) ούτε και τα 32 βασική και πάντα θα γκρινιάζουν ότι δεν τους φτάνουν.
Και οι μεν θα έχουν δίκιο και οι δε..απλά για τους δεύτερους το base model δεν ειναι γιαυτους και κοιτάνε το επόμενο ή παν άλλου…
Αυτήν την γκρίνια κάθε φορά για την γκρίνια (από τους ιδιους βασικά) δεν την καταλαβαίνω και εν’πολλοις καταντάει και κουραστική.
Μιλάμε για το base model, σου κάνει γιαυτο που θες; Όλα καλά…
Δεν σου κάνει; Πας παρακάτω ή άλλου.
Για όλους έχει η αγορά, ΑΡΚΕΙ να έχεις ιεραρχισει σωστά τις ανάγκες σου.
...δεν υπάρχει συσκευή σαν τον Mac mini εκεί έξω που σε αυτο το μέγεθος, με αυτά τα χρήματα να έχει αυτές τις επιδόσεις, τον ανύπαρκτο θόρυβο και τις χαμηλές θερμοκρασίες. ...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.