[Επίσημο] MacBook Pro M2 & Mac Mini M2 @2023

Εγώ πάντως πιστεύω ότι ένα μηχάνημα με 8/256 και MacOS μπορεί να καλύψει άνετα μια μικρομεσαία χρήση, και να κρατήσει και αρκετά χρόνια. Όπου μικρομεσαία μπορεί να'ναι σχολείο, πανεπιστήμιο, γραφείο, και γενικότερα οτιδήποτε δεν συμπεριλαμβάνει AV editing, gaming, virtual machines, βαρύ photo editing κλπ.

Διότι οι ανάγκες για RAM δεν πρόκειται να αυξηθούν (ποσοτικά), ενώ οι ανάγκες για δίσκο κάθε χρόνο θα είναι και λιγότερες (ποσοτικά και πάλι). Από κει και πέρα, φυσικά τα 16 είναι καλύτερα από τα 8, και τα 96 είναι καλύτερα από τα 16, κλπ. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι ο υπολογιστής είναι ανεπαρκής.

Τώρα το ότι κάποιοι είμαστε πρεζάκια και τα σκάμε γιατί μας αρέσει να τρέχουμε benchmarks, είναι θέμα ψυχανάλυσης και όχι engineering.

Όσο για τον iMac ήταν ακριβός και όχι τόσο μπροστά ηλεκτρονικά σε σχέση με τα υπόλοιπα αλλά ήταν πρωτοποριακός. Κάτι που δεν έχει σήμερα ένα μηχάνημα της Apple. Βασικά το έχει μόνο στα laptop με τη μπαταρία. Τα "σταθερά" ΟΚ είναι καλά μέχρι να αρχίσεις να ψάχνεσαι.

Μα τι λες. Οι silicon mac ειναι πολυ πιο πρωτοποριακοι συγκριτικα με τον πρωτο imac σε τεχνικό επίπεδο.
Μονο η μπαταρία; Εδω εχουμε φτασει στο σημείο οπου ενα macmini των 600 δολλαριων εχει υψηλότερο Geekbench score απο τον 2019 Mac Pro!

Επαναλαμβάνω, το μηχανάκι ειναι overkill για χρήση γραφείου.

Sent from my iPad using Tapatalk

Δεν ξέρω τι λες εσυ η Τάκη αλλά το MacBook μου με τον M1 Pro από προχθές που το εχω, πάει σαν χελώνα…

(ίσως βέβαια φταιει που δεν το εχω ξεπακεταρει ακόμη…)

Δεν ξέρω τι λες εσυ η Τάκη αλλά το MacBook μου με τον M1 Pro από προχθές που το εχω, πάει σαν χελώνα…

Μολις του γεμίσεις το ρεζερβουαρ, θα παει πύραυλος.

Πες αλήθεια, είσαι ακόμα πακεταρισμένος γιατί σ'εχουν ζώσει τα φίδια για επιστροφή και M2...:poop:

• Haha
Reactions: takisot
Μα τι λες. Οι silicon mac ειναι πολυ πιο πρωτοποριακοι συγκριτικα με τον πρωτο imac σε τεχνικό επίπεδο.
Μονο η μπαταρία; Εδω εχουμε φτασει στο σημείο οπου ενα macmini των 600 δολλαριων εχει υψηλότερο Geekbench score απο τον 2019 Mac Pro!

Επαναλαμβάνω, το μηχανάκι ειναι overkill για χρήση γραφείου.

Η τεχνολογία τρέχει. Υπερβολικά γρήγορα. Κολλάς σε κάτι που είναι αναμενόμενο. Και η AMD ήταν ουραγός αλλά με την αρχιτεκτονική Zen πήρε τα σώβρακα της Intel. Εδώ ισχύει ο νόμος του Moore έστω και αρκετά αλλαγμένος. Και η Apple θα ήταν χαζό να μην ακολουθούσε.

Ο iMac ήταν πρωτοποριακός διότι ήταν compact, είχε μια και μόνη θύρα τη USB και έτρεχε με εξαρτήματα του εμπορίου ή σχεδόν. Σήμερα έχουμε ένα μηχάνημα AIO με τις λογικές και αναμενόμενες εξελίξεις χωρίς όμως κάτι που να του δίνει την απόλυτη κυριαρχία.

Η πραγματικότητα δηλαδή για τον μικρομεσαίο χρήστη είναι πολύ καλύτερη σήμερα από ό,τι ήταν τόσο 10, όσο και 20 χρόνια πριν. Και όχι, ο μικρομεσαίος χρήστης δεν έκανε ποτέ χειρουργεία σε RAM και δίσκους, απλά δούλευε το μηχανάκι του μέχρι να λιώσει σε 5-10 χρόνια.

Από κει και πέρα, καλώς γκρινιάζουμε για τις τσιπιές στα ακριβά μηχανήματα, αλλά μην χάνουμε το δάσος.
Εγώ πάντως ξέρω πως πριν 10 χρόνια έπαιρνα το φτηνό mini και το αναβάθμιζα μέχρι εκεί που ήθελα και όποτε ήθελα και έτρεχα και βαριές εφαρμογές multimedia και με έβγαζε για πάνω από 10ετία. Πάντα ως απλός χρήστης χομπίστας. Κάτι που πλέον δεν μπορώ να το κάνω.

• Like
Reactions: koupa
Η τεχνολογία τρέχει. Υπερβολικά γρήγορα. Κολλάς σε κάτι που είναι αναμενόμενο. Και η AMD ήταν ουραγός αλλά με την αρχιτεκτονική Zen πήρε τα σώβρακα της Intel. Εδώ ισχύει ο νόμος του Moore έστω και αρκετά αλλαγμένος. Και η Apple θα ήταν χαζό να μην ακολουθούσε.

Ο iMac ήταν πρωτοποριακός διότι ήταν compact, είχε μια και μόνη θύρα τη USB και έτρεχε με εξαρτήματα του εμπορίου ή σχεδόν. Σήμερα έχουμε ένα μηχάνημα AIO με τις λογικές και αναμενόμενες εξελίξεις χωρίς όμως κάτι που να του δίνει την απόλυτη κυριαρχία.
Δεν ηταν ουτε λογικο ουτε αμεσα αναμενόμενο το αλμα που πετυχαν οι M1 της apple. Για την ακριβεια, πολλοι νομιζαν οτι η apple κοροιδευε τον κοσμο με τις επιδοσεις που εταζε και αναγκαστηκαν να φανε το καπελο τους στη συνεχεια (λεγε με Linus).
Και δεν ηταν μονο οι επιδοσεις, αλλα η χαμηλη καταναλωση, η δυνατότητα να λειτουργει σε πληρη ισχυ χωρις μπριζα στα laptop, η αθορυβη και χωρις υψηλες θερμοκρασιες λειτουργια κλπ Αυτο της επετρεψε να παρουσιασει κυρίαρχα μηχανακια σε επιπεδο laptop και compact desktop μηχανακια με απίστευτη ισχύ για το μεγεθος και τα watt τους. Δεν ξερω πραγματικα τι καλύτερο θα μπορούσαμε να περιμένουμε.

Εγώ πάντως ξέρω πως πριν 10 χρόνια έπαιρνα το φτηνό mini και το αναβάθμιζα μέχρι εκεί που ήθελα και όποτε ήθελα και έτρεχα και βαριές εφαρμογές multimedia και με έβγαζε για πάνω από 10ετία. Πάντα ως απλός χρήστης χομπίστας. Κάτι που πλέον δεν μπορώ να το κάνω.
Με την σημερινή ισχυ τους αναλογικά θα βγαλεις παραπάνω απο 10ετια, απλα δεν θα μπορεις να το αναβαθμισεις.
Οπως ομως τρεχει η τεχνολογία, δεν θα εχει νόημα να κραταμε μηχανακι πανω απο 5 ετη.

Δεν ξέρω. Εξακολουθώ και βλέπω μια εταιρία του σήμερα. Καλά και χρυσά τα προϊόντα της και φυσικά καλοπουλημενα. Αλλά μόνο για το τώρα. Αυτό μου θυμίζει λίγο την χρυσή εποχή των UNIX Workstations. Κάποτε κυριαρχούσαν διάφορες εταιρίες οι οποίες πούλαγαν τα πανάκριβα WS τους σε τιμές απίστευτες. ΟΚ υπήρχαν πολλά "κλειστά" κομμάτια αλλά και πάλι ζητούσαν τρελά χρήματα και στο λογισμικό. Κλειστά οικοσυστήματα πολλές φορές με δικά τους πρότυπα μη συμβατά με άλλους.

Στο τέλος τι συνέβη; Ο κόσμος δηλαδή εμείς οι πτωχοί πλην τίμιοι που θέλαμε ένα SGI για γραφικά αλλά χωρίς να πουλήσουμε το σπίτι μας βολευτήκαμε με τα ταπεινά Windows 95 και τον Pentium. Το ίδιο και ο άλλος που ήθελε δικτυωμένη εταιρία χωρίς να έχει το budget των ΗΠΑ. Πήγαινε πάλι σε Intel Xeon και Linux ή NT. Το αποτέλεσμα μια μετά την άλλη να χρεοκοπούν και να εξαγοράζονται. Το πιο πρόσφατο θύμα που άντεξε για άλλους λόγους είναι το AIX της IBM. Πλέον θα αναπτύσσεται από μια μικρή ινδική ομάδα. Και μιλάμε για την IBM που πρόπερσι έδωσε 34B$ για να εξαγοράσει το Red Hat Linux.

Το ότι το Iphone έχει 1500€ μόνο καλό δεν είναι. Όσο brand και να πουλήσεις ΠΑΝΤΑ θα είναι ένα καταναλωτικό αγαθό. Δεν είναι επένδυση για το χρήστη όπως ένα Vacheron Constantin. Σε 2-3 χρόνια θα είναι obsolete και δεν θα επανέλθει ΠΟΤΕ σε συλλεκτική αξία καθώς θα έχουν βγει εκατομμύρια κομμάτια. Νομοτελειακά κάποια στιγμή θα σκάσει. Και τότε δε θα τη σώσει κανένας.

Γνώμη μου.
Χωρίς παρεξήγηση δεν έχεις νομίζω αντιληφθεί το μέγεθος της Apple. Ο ογκος της, η δυναμική της κλπ. Δεν έχει καμία σχέση με καμία εταιρία τεχνολογίας σε καμία εποχή. Δεν είναι απλά leader αλλά επηρεάζει όλη την αγορά, την τεχνολογία κλπ. Και όχι μόνο σε ένα τομέα αλλά σε παρά πολλούς, ενώ έχει μπει σιγά σιγά και σε ταινίες/σειρές με το Apple τv, μουσική, gaming με το arcade κλπ. Μια τέτοια εταιρία που δεν έχει ξαναυπαρξει σε παγκόσμια κλίμακα δεν είναι καθόλου εύκολο να πέσει, έχει τους πόρους, την τεχνογνωσία, την δυναμική και τον έλεγχο να παραμείνει στην κορυφή. Και το αστείο είναι ότι οσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο ισχυρή γίνεται και τόσο επεκτείνεται και σε άλλες αγορές με επιτυχία μάλιστα σχεδόν παντού.

Μπορεί να μην μας αρέσουν πολλά από όσα κάνει αλλά αυτή είναι και είτε παίζεις το παιχνίδι της είτε πας άλλου.

Δεν το αμφισβητώ αυτό που λες, αυτό που αμφισβητώ είναι το αν αυτό συνεχίζει να είναι πραγματική ανάγκη. Δηλαδή συγκρίνοντας πχ 2000 με 2010, πράγματι, κάθε νέο λειτουργικό απαιτούσε διπλάσια μνήμη και έπιανε και τεράστιο χώρο, οπότε έπιανες κατσαβίδι και αναβάθμιζες. Αν συγκρίνεις όμως το 2013 με το 2023, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: τα λειτουργικά είναι ελαφρύτερα, οι μισές δουλειές έχουν πλέον μετακομίσει σε cloud (και οι υπόλοιπες έπονται). Άρα συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια, μιλάμε για μια νέα κατάσταση.

Πες αλήθεια, είσαι ακόμα πακεταρισμένος γιατί σ'εχουν ζώσει τα φίδια για επιστροφή και M2...:poop:

Μπα, απλά δεν έχω προλάβει (και θέλω να το κάνω με ησυχία μου και να το ευχαριστηθώ)

(ενα μικρό maestroκαταλοιπακι του παλιου μου εαυτού παντως δίνει εντολή και πατάω refresh κάθε λίγο και λιγάκι στην σελίδα του Amazon με το Μ2 😅 )

Δεν ηταν ουτε λογικο ουτε αμεσα αναμενόμενο το αλμα που πετυχαν οι M1 της apple. Για την ακριβεια, πολλοι νομιζαν οτι η apple κοροιδευε τον κοσμο με τις επιδοσεις που εταζε και αναγκαστηκαν να φανε το καπελο τους στη συνεχεια (λεγε με Linus).
Και δεν ηταν μονο οι επιδοσεις, αλλα η χαμηλη καταναλωση, η δυνατότητα να λειτουργει σε πληρη ισχυ χωρις μπριζα στα laptop, η αθορυβη και χωρις υψηλες θερμοκρασιες λειτουργια κλπ Αυτο της επετρεψε να παρουσιασει κυρίαρχα μηχανακια σε επιπεδο laptop και compact desktop μηχανακια με απίστευτη ισχύ για το μεγεθος και τα watt τους. Δεν ξερω πραγματικα τι καλύτερο θα μπορούσαμε να περιμένουμε.

Οι επιδόσεις είναι λογικές και αναμενόμενες. Όμορφα και ωραία. Ελέγχει τα πάντα και επιλέγει από το πάνω ράφι. Καμία έκπληξη. Πολύ γρήγορος αλλά όχι breakthrough. Ας μην ξεχνάμε πως είναι ARM όπως στα κινητά όλων μας.

Με την σημερινή ισχυ τους αναλογικά θα βγαλεις παραπάνω απο 10ετια, απλα δεν θα μπορεις να τα αναβαθμισεις.
Οπως ομως τρεχει η τεχνολογία, δεν θα εχει νόημα να κραταμε μηχανακι πανω απο 5 ετη.

Γιατί δε θα έχει νόημα; Επειδή έτσι θέλουν οι εταιρίες; Ντε και καλά να αλλάξεις; Στα PC ποτέ δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα.

Με την σημερινή ισχυ τους αναλογικά θα βγαλεις παραπάνω απο 10ετια, απλα δεν θα μπορεις να τα αναβαθμισεις.
Η τεχνολογία τρέχει σήμερα όπως έτρεχε και πριν 10 χρόνια και πριν 20 χρόνια. Μια 10ετία+ δουλεύαμε HD αρχεία video και 5.1 ήχο μέχρι να φτάσουμε στο 4Κ/8Κ και Dolby Atmos. Ε..δεν νομίζω σε 5 χρόνια μόλις να είναι ήδη παρωχημένες αυτές οι τεχνολογίες και να ψάχνουμε μηχάνημα να επεξεργαστούμε τα 16K βίντεο για να τα βλέπουμε στις 150 ιντσών 3D ολογραματικές μας τηλεοράσεις.

• Like
Reactions: koupa
Χωρίς παρεξήγηση δεν έχεις νομίζω αντιληφθεί το μέγεθος της Apple. Ο ογκος της, η δυναμική της κλπ. Δεν έχει καμία σχέση με καμία εταιρία τεχνολογίας σε καμία εποχή. Δεν είναι απλά leader αλλά επηρεάζει όλη την αγορά, την τεχνολογία κλπ. Και όχι μόνο σε ένα τομέα αλλά σε παρά πολλούς, ενώ έχει μπει σιγά σιγά και σε ταινίες/σειρές με το Apple τv, μουσική, gaming με το arcade κλπ. Μια τέτοια εταιρία που δεν έχει ξαναυπαρξει σε παγκόσμια κλίμακα δεν είναι καθόλου εύκολο να πέσει, έχει τους πόρους, την τεχνογνωσία, την δυναμική και τον έλεγχο να παραμείνει στην κορυφή. Και το αστείο είναι ότι οσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο ισχυρή γίνεται και τόσο επεκτείνεται και σε άλλες αγορές με επιτυχία μάλιστα σχεδόν παντού.

Μπορεί να μην μας αρέσουν πολλά από όσα κάνει αλλά αυτή είναι και είτε παίζεις το παιχνίδι της είτε πας άλλου.

Μια χαρά το γνωρίζω. Όμως μια χαρά έχω δει εταιρίες να καταστρέφονται από τη μια μέρα στην άλλη. Κανένας δεν έχει το αλάθητο. Είπαμε ότι είναι κολοσσός αλλά κάπου να είμαστε και λογικοί. Αύριο πρωί ένας νέος ΤΣΕΟ με λάθος στρατηγική και τα λέμε πάλι. Η Lehman Brothers ήταν περίπτερο στη γειτονιά; Δεν ήταν κολοσσός; Ή πόσες φορές έχει καταρρεύσει το χρηματιστήριο; Να θυμηθούμε και τη φούσκα των dot.com το 2000;

Δεν το αμφισβητώ αυτό που λες, αυτό που αμφισβητώ είναι το αν αυτό συνεχίζει να είναι πραγματική ανάγκη. Δηλαδή συγκρίνοντας πχ 2000 με 2010, πράγματι, κάθε νέο λειτουργικό απαιτούσε διπλάσια μνήμη και έπιανε και τεράστιο χώρο, οπότε έπιανες κατσαβίδι και αναβάθμιζες. Αν συγκρίνεις όμως το 2013 με το 2023, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: τα λειτουργικά είναι ελαφρύτερα, οι μισές δουλειές έχουν πλέον μετακομίσει σε cloud (και οι υπόλοιπες έπονται). Άρα συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια, μιλάμε για μια νέα κατάσταση.
Αυτό που λες για τη μνήμη ισχύει, πλέον δεν διπλασίαζονται τόσο γρήγορα οι ανάγκες σε ram όπως παλιότερα. Όμως μέσα σε αυτή τη τελευταία δεκαετία 2013-2023 έγινε αυτό το άλμα στους σκληρούς δίσκους το πέρασμα στους SSD, που άλλαξε εντελώς την συμπεριφορά των υπολογιστών. Αν ήταν αδύνατες οι αναβαθμίσεις θα είχαμε αναγκαστεί να αλλάξουμε υπολογιστές πολύ νωρίτερα οι περισσότεροι.

Οι επιδόσεις είναι λογικές και αναμενόμενες. Όμορφα και ωραία. Ελέγχει τα πάντα και επιλέγει από το πάνω ράφι. Καμία έκπληξη. Πολύ γρήγορος αλλά όχι breakthrough. Ας μην ξεχνάμε πως είναι ARM όπως στα κινητά όλων μας.

Γιατί δε θα έχει νόημα; Επειδή έτσι θέλουν οι εταιρίες; Ντε και καλά να αλλάξεις; Στα PC ποτέ δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα.
Δεν τα θυμασαι καλα. Οι επιδοσεις των Μ1Χ σε καποιους τομεις (πχ video rendering, code compiling) ηταν breakthough οχι μονο per watt αλλα και σε απολυτα νουμερα.
Θυμαμαι ακομα το σοκ του MKBHD οταν εβλεπε το Macbook του να κανει πιο γρηγορα export απο τον fully specked Mac Pro του των 53Κ.
Οι Arm στα κινητα μας εχουν thermal, size και power constraints που δεν υπαρχουν στα laptop και στα desktop, εξου και οι εντυπωσιακες επιδοσεις.
Ευτυχως που ξυπνησε η intel και βελτιωσε τις επιδοσεις των cpu της (οχι ομως και το efficiency ακομα).
Τωρα για το θεμα του non upgradability , ειναι αναμενόμενο αρνητικό επακολουθο της φιλοσοφιας System on a Chip η οποια επιτρεπει την ταχυτατη εσωτερική διασυνδεση με 100 εως 200 gb/s memory bandwidth, ενσωματωμενα neural και media engines κλπ αλλα απο την αλλη δεν επιτρεπει την αναβαθμιση.
Ομως, οπως προχωρα η τεχνολογια, αν θες να απολαμβανεις το state of the art, θα πρεπει να αναβαθμιζεσαι τακτικα. Αλλα απο την αλλη, θα εχεις πλεον ηδη τοσο γρηγορο μηχανημα που δεν θα χρειαζεσαι καμια αναβαθμιση για να κανεις τη δουλεια σου για πολλα χρονια, ειδικα αν συνυπολογισεις αυτο που εγραψε ο Ιασωνας περι ελαφρυτερων OS και cloud computing.

Η τεχνολογία τρέχει σήμερα όπως έτρεχε και πριν 10 χρόνια και πριν 20 χρόνια. Μια 10ετία+ δουλεύαμε HD αρχεία video και 5.1 ήχο μέχρι να φτάσουμε στο 4Κ/8Κ και Dolby Atmos. Ε..δεν νομίζω σε 5 χρόνια μόλις να είναι ήδη παρωχημένες αυτές οι τεχνολογίες και να ψάχνουμε μηχάνημα να επεξεργαστούμε τα 16K βίντεο για να τα βλέπουμε στις 150 ιντσών 3D ολογραματικές μας τηλεοράσεις.
Τα standards δεν θα αλλαξουν ιδιαιτερα, θα κανεις ομως την δουλεια σου πολυ πιο γρήγορα.

Αυτό που λες για τη μνήμη ισχύει, πλέον δεν διπλασίαζονται τόσο γρήγορα οι ανάγκες σε ram όπως παλιότερα. Όμως μέσα σε αυτή τη τελευταία δεκαετία 2013-2023 έγινε αυτό το άλμα στους σκληρούς δίσκους το πέρασμα στους SSD, που άλλαξε εντελώς την συμπεριφορά των υπολογιστών. Αν ήταν αδύνατες οι αναβαθμίσεις θα είχαμε αναγκαστεί να αλλάξουμε υπολογιστές πολύ νωρίτερα οι περισσότεροι.

Μα το έγραψα, αναφερόμουν στους δίσκους ποσοτικά (ως χωρητικότητα), όχι ως ταχύτητα.

Βρε Τάκη πριν μερικά post έγραψες ότι δεν γίνεται να κρατάμε μηχάνημα πάνω από 5 χρόνια και τώρα ότι θα κάνεις τη δουλειά σου για καιρό. Αποφάσισε επιτέλους. :D

Μια χαρά το γνωρίζω. Όμως μια χαρά έχω δει εταιρίες να καταστρέφονται από τη μια μέρα στην άλλη. Κανένας δεν έχει το αλάθητο. Είπαμε ότι είναι κολοσσός αλλά κάπου να είμαστε και λογικοί. Αύριο πρωί ένας νέος ΤΣΕΟ με λάθος στρατηγική και τα λέμε πάλι. Η Lehman Brothers ήταν περίπτερο στη γειτονιά; Δεν ήταν κολοσσός; Ή πόσες φορές έχει καταρρεύσει το χρηματιστήριο; Να θυμηθούμε και τη φούσκα των dot.com το 2000;
Δεν εχει καμια σχεση μια χρηματιστηριακη ή επενδυτικη εταιρια/fund/τραπεζα με μια εταιρια που παραγει προιοντα και προσφερει υπηρεσιες οπως η apple.
Η Apple δεν εχει απλα μια απο τις υψηλοτερες χρηματιστηριακες αποτιμησεις στην ιστορια του Χρηματιστηριου. Για την ακριβεια αυτο δεν εχει μεγαλη σημασια.
Εχει και ενα απιστευτα μεγαλο cash reserve κοντα στα 200 ΔΙΣ Δολλαρια. Μονο πετρελαικές εταιρίες ειναι σε αυτό το επιπεδο, οποτε μην περιμένεις να καταστραφεί ετσι ευκολα.

Βρε Τάκη πριν μερικά post έγραψες ότι δεν γίνεται να κρατάμε μηχάνημα πάνω από 5 χρόνια και τώρα ότι θα κάνεις τη δουλειά σου για καιρό. Αποφάσισε επιτέλους. :D
Βρε συ, το εγραψα ξεκαθαρα. Αν θες να εισαι στην αιχμη της τεχνολογιας, συμφερει να αλλαζεις συχνα τα μηχανακια οπως με τα κινητα.
Αλλα, αν θες απλα να κανεις τη δουλεια σου, τα σημερινα μηχανακια θα σου προσφερουν πολλα χρονια απροσκοπτης λειτουργιας μιας που ηδη ειναι παρα πολυ γρηγορα. Αναλογικα, σημερα με ενα iphone X 5ετιας κανεις αριστα τη δουλεια σου, διοτι παραμενει πολυ γρήγορο. Ναι, το 14pro του ριχνει στα αυτια, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι το Χ ειναι αργο.