dimitris777
AVClub Enthusiast
Εσείς στο mac με ποιες εφαρμογές διαχειρίζεστε λάμπες μπριζες κτλ ;
Home app και hue philips κάποιες φορές.
Τηλεόραση, apple tv, φώτα, homepod, smart πρίζες κλπ, μέσω Home app.
Εσείς στο mac με ποιες εφαρμογές διαχειρίζεστε λάμπες μπριζες κτλ ;
Άμα θες να ελέγξει κάμερες ip μέσω λάπτοπ ; Πχ στα windows έχει βγάλει η xiaomi app για pc . Η αν θες κατεβάζεις emulator και τρέχεις τα app. Υπάρχει παρόμοιο για mac ?
Υπάρχει εφαρμογή για mac os?Τρέχει στην αντίστοιχη εφαρμογή για Mac OS. Επίσης πολλές εφαρμογές του Iοs λειτουργούν και σε Mac.
Υπάρχει εφαρμογή για mac os?
Εννοείται να μην το πουλήσεις, εγώ σκοπεύω να το κρατήσω μια 5ετία και μετά να το μετακινήσω στον χώρο εργασίας μου να δουλεύω και εκεί με Mac mini ...Γενικά τα κρατάω τα Apple προϊόντα πολλά χρόνια και πάω στα επόμενα ή σε καινούργια μακροπρόθεσμα για παράδειγμα έχω το iPhone 11 Pro Max 256 Midnight Green ακόμα και πάμε προς ολοταχώς για το 15 και είμαι ακόμα 3 μοντέλα πίσω και ίσως και ένα ακόμα χρόνο να το κρατήσω γιατί του άλλαξα και μπαταρία πέρσι οπότε θα είμαι μια χαρά και την δουλειά μου την κάνω άψογα με αυτό το κινητό!Τελευταίο iPhone που πούλησα και το μετάνιωσα ήταν το 7 Plus.Δεν ξαναπουλάω γενικά συσκευές και μηχανήματα γιατί δεν πάνε χαμένα ακόμα και το iPhone 11 Pro Max μπορεί να χρησιμοποιηθεί και όταν θα σταματήσει να δέχεται updates για παράδειγμα σαν μια δεύτερη κάμερα σε ένα βίντεο να τραβάει παράλληλα πλάνα ή φωτογραφίες ή ακόμα και σαν εφεδρική συσκευή.Ευχαριστώ Γιάννη, είναι τόσο μικρή η χρηματική διαφορά αν δώσω το Mac Mini M1 για να πάρω M2 που έστω και αυτό το 20% νομίζω ότι αξίζει, το M2 Pro σίγουρα είναι καλύτερο απλά δεν ξέρω αν αξίζει τα 1.400+ ευρώ που θα έρθει εδώ στην Ελλάδα.
Υ.Γ. Ισώς πάρω το mac mini M2 και απλά κρατήσω και το mini M1 για τα παιδιά, είναι τόσο φτηνό πλέον που δεν ξέρω αν έχει νόημα να το πουλήσω!!
Ναι βεβαίως, μετά χαράς εννοείται χαίρομαι να μοιράζομαι μαζί σας την εμπειρία μου με το Mac mini M2.Αντίγραφο ασφαλείας που είχα δημιουργήσει στο MacBook Pro με τον intel, το φόρτωσε μέσα σε 5 λεπτά ακριβώς με το Time Machine με 105 giga λογαριασμό χρήστη.Είχα ελάχιστα θεματάκια με κάποιες εφαρμογές που δεν ήταν συμβατές και έπρεπε να τις κατεβάσω ξανά από Apple Store.Ότι έχω δοκιμάσει να ανοίξω ανοίγει σε χρόνο μηδέν.Καλορίζικο!
Να συνεχίσεις να μας γράφεις τις εντυπώσεις σου!
Ξέχασα να πω ευχαριστώΚαλορίζικο!
Να συνεχίσεις να μας γράφεις τις εντυπώσεις σου!
Καλησπέρα...αφού ευχηθώ καλορίζικο θα ήθελα να σε ρωτήσω από που το πήρες καθώς έχω κάνει εγώ παραγγελία (με 16γίγα) από istorm στις 25.01 και με είχαν ενημερώσει ότι θα χρειασθεί περίπου 6 με 8 βδομάδες. Είμαι στην αναμονή ακόμα και τα νέα σου με χαροποίησαν καθώς ελπίζω να έρχεται και η σειρά μου σιγά σιγά....Καλορίζικο για άλλη μα φοράΚαλησπέρα και από μένα παρέλαβα στις 16/3/23.Η Παραγγελία για ΒΤΟ πραγματοποιήθηκε στις 30/01/23 σε 1 1/2 μήνα το είχα στα χέρια μου και έχω να πω μόνο τα καλύτερα γι αυτό το στολίδι!Καταρχάς εγώ δεν είχα ποτέ μου Mac mini οπότε σκεφτείτε τώρα πως αισθάνομαι που νιώθω σαν παιδάκι που του πήρες παιχνιδάκι.
Επειδή έχω και MacBook Pro (Ιούνιος 2020) με intel i5 στα 2.0 ghz με 16 Giga Ram και 512 ssd θεωρώ ότι αν πήγαινα στα 8 Giga θα αισθανόμουν σα να έκανα downgrade.Για τον σκληρό δίσκο δεν με ένοιαζε και τόσο γιατί και 512 που έχω στο Macbook τα 400 gb είναι ελεύθερα οπότε....
Όσο για τις ταχύτητες του σκληρού δίσκου του mini δεν ξέρω για καθυστερήσεις και τα λοιπά που έγραψαν οι προλαλήσαντες αλλά εγώ δεν προλαβαίνω να μετρήσω μέχρι το πέντε και το μηχανάκι έχει bootάρει είναι απίστευτα γρήγορο μιλάμε...Είμαι κατενθουσιασμένος!!
Ξέχασα να πω ευχαριστώ. Και να προσθέσω και κάτι ακόμα που διαπίστωσα.Είχα αγοράσει πριν 18 μήνες περίπου αυτό εδώ το monitor https://www.skroutz.gr/s/18078582/LG-27UL500-W-IPS-HDR-Monitor-27-4K-3840x2160-με-Χρόνο-Απόκρισης-5ms-GTG.html
Το Mac mini είχε προεπιλογή την ανάλυση 1080p ενώ το monitor έχει και 4Κ επιλογή.Οκ σιγά μην το έβαζα 4Κ. Φαίνονται τόσο μικρά τα γράμματα που κουράζονται τα μάτια μου.Απλά αναρωτιέμαι γιατί να μην μπαίνει αυτόματα στο 4Κ.
Θολό κείμενο αν εννοείς τις γραμματοσειρές έχω και τώρα στο 1080p όπως είχα και με το MacBook Pro. Βέβαια αν όλη την ώρα αναζητάς λόγους για να μην το δεις το θολό κείμενο συνήθως συμβαίνει το αντίθετο όσο το κυνηγάς τόσο πιο πολύ το βλέπεις.Εντάξει δεν είναι και κάτι τραγικό να σε ενοχλεί πάρα πολύ.Δεν ξέρω κάνει πολύς κόσμος παράπονα πάντως για τις γραμματοσειρές σε όλα τα μηχανήματα της Apple όταν συνδέονται σε εξωτερικά monitors είτε είναι Mac mini αυτά είτε Macbook Pro.Μήπως λοιπόν αυτό είναι κάτι συνηθισμένο και δεν διορθώνεται?Λέγοντας να δοκιμάσω το scaling εννοείς γενικότερα να δοκιμάσω την ανάλυση σωστά?Βάλε το σε 4k και δοκίμασε το scaling να μας πεις εάν θα εμφανίζεται θολό το κείμενο.
Καλησπέρα και ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές. Εγώ το πήρα από iStorm όμως με αυτό το κατάστημα ισχύουν κάποιες ιδιαιτερότητες.Επειδή το πλήρωσα με πιστωτική και επειδή έκανα την παραγγελία μου Σάββατο 21/01/23 αυτοί τι μου είπαν που δεν το γνώριζα? Έβλεπα και περνούσαν οι μέρες και παραστατικό δεν ερχόταν στο email μου.Μετά απο 10 ημέρες τους πήρα στο τηλέφωνο να τους ρωτήσω γιατί δεν το έστειλαν.Μου απάντησαν ότι αυτή η διαδικασία είναι υποχρεωτική και σκόπιμα απόδειξη δεν στέλνουμε τις πρώτες τρεις έως πέντε ημέρες επειδή πρόκειται για BTO παραγγελία και μπορεί ο πελάτης αν δεν γνωρίζει ότι αυτά τα προϊόντα καθυστερούν να έρθουν στην Ελλάδα να μετανιώσει και να ακυρώσει την παραγγελία του.Δεσμεύουμε απλά το ποσό στην κάρτα του πελάτη και μας ενημερώνει ο πελάτης αφού τον καλέσουμε εμείς στο τηλέφωνο πρώτοι.Λέω οκ εμένα πέρασαν όμως 10 μέρες και τηλέφωνο δεν με πήρατε να με ρωτήσετε και το διάστημα των 5 ημερών που έχετε θέσει ως όριο έχει παρέλθει.Έχετε δίκιο λίγο το φόρτο εργασίας και λίγο η ευθύνη της καθυστέρησης της ενημέρωσης από μέρους μας έφεραν όλο αυτό το αποτέλεσμα.Τους απαντώ τέλος πάντων....Καλησπέρα...αφού ευχηθώ καλορίζικο θα ήθελα να σε ρωτήσω από που το πήρες καθώς έχω κάνει εγώ παραγγελία (με 16γίγα) από istorm στις 25.01 και με είχαν ενημερώσει ότι θα χρειασθεί περίπου 6 με 8 βδομάδες. Είμαι στην αναμονή ακόμα και τα νέα σου με χαροποίησαν καθώς ελπίζω να έρχεται και η σειρά μου σιγά σιγά....Καλορίζικο για άλλη μα φορά
Βοήθησε με λίγο γιατί σε 2560Χ1440 όντως είναι πολύ καλύτερα οι γραμματοσειρές πιο σταθερές αλλά παραμένουν μικρές.Σε 4Κ είναι υπερβολικά μικρά τα γράμματα και δεν μπορώ να διακρίνω εύκολα.Εγώ με command και το κουμπί της πρόσθεσης ή και της αφαίρεσης μεγαλώνω ή μικραίνω τις σελίδες και τα παράθυρα και απο εκεί βλέπω και τα γράμματα μεγαλύτερα. Ποιος είναι ο scaler πάλι και δεν τον ξέρω σε κανένα τερματικό μήπως εννοείς ότι δίνουμε εντολή για τις γραμματοσειρές ? Γιατί κάπου διάβασα σε κάτι site του εξωτερικού ότι μπορείς να το κάνεις και μέσω τερματικού.Σε 1080, είναι λογικό να έχεις θολό κείμενο, επειδή δεν είσαι στην εγγενή ανάλυση του monitor.
Εάν αλλάξεις την ανάλυση σε 4k, και μεγαλώσεις τις γραμματοσειρές από τον scaler, εκεί θα έπρεπε να είναι crisp -που βέβαια για λόγους κακού scaler δεν είναι.
Το ενδιαφέρον είναι εαν ο scaler αποδίδει χειρότερα από το να ρυθμίσεις την οθόνη σε 1080.
Είμαστε σχεδόν στην ίδια κατάσταση, καθώς και σε μένα είχαν κάνει δέσμευση αρχικά του ποσού στην κάρτα μου, αλλα στην συνέχεια με κάλεσαν για να με ενημερώσουν σχετικά με αυτά που αναφέρεις (με τις καθυστερήσεις) και αν επιθυμώ να συνεχίσω. Τους έδωσα την θετική μου απάντηση και από τότε περιμένω ακόμα. Η κάρτα πάντως δεν χρεώθηκε ξανά. Μου έβαλες ιδέα μήπως πρέπει να τους καλέσω ξανά...Καλησπέρα και ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές. Εγώ το πήρα από iStorm όμως με αυτό το κατάστημα ισχύουν κάποιες ιδιαιτερότητες.Επειδή το πλήρωσα με πιστωτική και επειδή έκανα την παραγγελία μου Σάββατο 21/01/23 αυτοί τι μου είπαν που δεν το γνώριζα? Έβλεπα και περνούσαν οι μέρες και παραστατικό δεν ερχόταν στο email μου.Μετά απο 10 ημέρες τους πήρα στο τηλέφωνο να τους ρωτήσω γιατί δεν το έστειλαν.Μου απάντησαν ότι αυτή η διαδικασία είναι υποχρεωτική και σκόπιμα απόδειξη δεν στέλνουμε τις πρώτες τρεις έως πέντε ημέρες επειδή πρόκειται για BTO παραγγελία και μπορεί ο πελάτης αν δεν γνωρίζει ότι αυτά τα προϊόντα καθυστερούν να έρθουν στην Ελλάδα να μετανιώσει και να ακυρώσει την παραγγελία του.Δεσμεύουμε απλά το ποσό στην κάρτα του πελάτη και μας ενημερώνει ο πελάτης αφού τον καλέσουμε εμείς στο τηλέφωνο πρώτοι.Λέω οκ εμένα πέρασαν όμως 10 μέρες και τηλέφωνο δεν με πήρατε να με ρωτήσετε και το διάστημα των 5 ημερών που έχετε θέσει ως όριο έχει παρέλθει.Έχετε δίκιο λίγο το φόρτο εργασίας και λίγο η ευθύνη της καθυστέρησης της ενημέρωσης από μέρους μας έφεραν όλο αυτό το αποτέλεσμα.Τους απαντώ τέλος πάντων....
Πάμε παρακάτω πόσες ημέρες θα κάνει να έρθει στην Ελλάδα αυτό για να το παραλάβω?Κοιτάξτε εμένα μου το δίνει το σύστημα 4 εβδομάδες.Ρωτάω είστε σίγουρος?Ναι φυσικά μου λέει.Οκ άντε να δούμε.Περνούν και οι 4 εβδομάδες και επιχειρώ να τους καλέσω στο τηλέφωνο και μου απάντησαν ότι το όριο παραλαβής είναι 10-12 εβδομάδες.Λέω πριν ένα μήνα που μιλάγαμε στο τηλέφωνο και με ενημερώνατε για το λάθος της καθυστέρησης που αφορούσε την αποδέσμευση του ποσού από την κάρτα μου και το επόμενο βήμα της παραγγελίας μου, μου είχατε πει για 4 εβδομάδες τώρα τι άλλαξε ? Κάποιο λάθος θα έγινε αποκλείεται να σας είπαμε κάτι τέτοιο κτλ κτλ ...Λέω την ακοή μου δεν την έχασα ακόμα.
Τελικά παρέλαβα στις 16/03/23 ημέρα Πέμπτη. Όμως ούτε track number μου έστειλαν για να αναζητήσω το δέμα μου και ευτυχώς τα παιδιά εδώ στα Χανιά με γνωρίζουν και μου έδωσαν τον αριθμό αποστολής και το παρακολουθούσα.Πάμε τώρα να σου πώ τι έχω καταλάβει? Καλό κατάστημα και με όνομα στην Ελληνική αγορά και το προτιμούν και αρκετοί Έλληνες.Όμως έχω εντοπίσει αρκετά σφάλματα.Ή έχουν πολύ δουλειά και δεν προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν τα βασικά ή τους λείπει προσωπικό να κάνουν πιο οργανωμένη δουλειά γιατί έχει χαθεί το τόπι και το σύστημα είναι τρείς λαλούν και ξημερώνει και στην δικιά μου περίπτωση μπορεί να παρέλαβα μετά απο περίπου 8 εβδομάδες αλλά απο τις 8 εβδομάδες οι 10 ημέρες δεν μετράνε γιατί δεν το είχαν προχωρήσει καν.
Όπως και να έχει αν το Amazon προσφέρει και αυτό 2 χρόνια εγγύηση όπως το iStorm τότε εγώ την επόμενη αγορά μου θα την πραγματοποιήσω από το Amazon με την καθοδήγηση την δικιά σας βέβαια γιατί δεν έχω αγοράσει τίποτα από εκεί ποτέ και ίσως χρειαστώ βοήθεια.Διάβασα σε διαφορά σχόλια ότι πουλάει αποφορολογημένα τα προϊόντα του το Amazon οπότε δεν μπορείς να κλείσεις και τα μάτια σου σε όλο αυτό!Και στο τέλος ποιος ξέρει μπορεί εκεί να μην καθυστερούν τόσο πολύ.
Δεν βλέπω κάτι άλλο για γραμματοσειρές εγώ ειλικρινά....Στις ρυθμίσεις της οθόνης από το system settings, υπάρχει η επιλογή "scaled" εάν τα θυμάμαι σωστά.
Από εκεί διαλέγεις το πόσο θέλεις να μεγαλώσουν οι γραμματοσειρές, σε 4k ανάλυση πάντα.
Βέβαια να σου πω την αμαρτία μου μια που έβαλα και μια που έβγαλα την ανάλυση 2560Χ1440 γιατί και εκεί τα μάτια μου γίνονται κουμπότρυπες!Προφανώς και σε 32άρι monitor τα πράγματα σίγουρα θα ήταν καλύτερα!Αλλά για 27άρι που έχω εγώ ούτε συζήτηση και μάλλον για να την έχει και ως προεπιλογή την 1080p κάτι θα ξέρουν αυτοίΣτις ρυθμίσεις της οθόνης από το system settings, υπάρχει η επιλογή "scaled" εάν τα θυμάμαι σωστά.
Από εκεί διαλέγεις το πόσο θέλεις να μεγαλώσουν οι γραμματοσειρές, σε 4k ανάλυση πάντα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.