[Επίσημο] MacBook Pro Retina @2013

Re: Νέοι MacBook Pro με οθόνη Retina και ταχύτατους επεξεργαστές σε νέες τιμές

Αυτό το είδα κι εγώ και μου έκανε εντύπωση. Είδα στο BH ότι ένα σοβαρό μηχάνημα (i7, 16 GB, 256GB) παίζει στα 1600 ευρώ πλέον... όχι άσχημα. Φυσικά να πούμε ότι κι εδώ έχουμε κάποιες βλακιούλες. Το 13άρη δεν πάει πάνω από 8GB και το 15άρη δεν αλλάζει Ram, έτσι αν θέλεις 16 θα το πάρεις με αυτή τη σύνθεση από την αρχή.

Αν κάποιος δεν θέλει τόση ισχύ το 13άρη με 8GB i5 2,5 , 256 στα 1150 ευρώ περίπου δείχνει αρκετά καλό.

Re: Nέα MacBook Pro με οθόνη Retina (2012)

Οι νέες τιμές των αναβαθμισμένων Retina MacBook Pro και MacBook Air στην Ελλάδα

Πριν λίγες μέρες η Apple αναβάθμισε τα MacBook Pro με Retina οθόνη και MacBook Air με καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και σε ορισμένες περιπτώσεις μειώνοντας την τιμή. Οι τιμολογιακή αυτή αλλαγή ήρθε και στην Ελλάδα και σας παρουσιάζουμε παρακάτω τις νέες τιμές:

13-inch Retina MacBook Pro 2.5GHz 128GB στα 1649
13-inch Retina MacBook Pro 2.6GHz 256GB στα 1799
15-inch Retina MacBook Pro 2.4GHz 256GB στα 2369
15-inch Retina MacBook Pro 2.7GHz 512GB στα 2999
11-inch MacBook Air 1.7GHz 64GB στα 1099
11-inch MacBook Air 1.7GHz 128GB στα 1199
13-inch MacBook Air 1.8GHz 128GB στα 1329
13-inch MacBook Air 1.8GHz 256GB στα 1549

http://www.macuser.gr/retina-macbook-pro-macbook-air-new-prices-in-greece-16652/

Απάντηση: Nέα MacBook Pro με οθόνη Retina (2012)

Έχει καποιος εμπειρία απο τα επίπεδα θορύβου στο 15άρι retina σε full load;

Είμαστε σε αναζήτηση high end laptop, 15"-17", IPS panel FHD+, ram 16Gb+, που να είναι ήσυχοοοοο -όχι μόνο σε web/office use- αλλα κ σε PS etc.
Δεκτές κ προτάσεις κ απο την άλλη πλευρα. Είμαστε Platform agnostic :-)

δε νομιζω να βρεις εντελως ησυχο laptop σε full load.
Εγω λογω δουλειας ( μονταζ - graphics) , εχω δουλεψει σε mac kai pc λαπτοπς και οταν δουλευει 100% (render κλπ) ολα ειναι "θορυβωδη".

Το retina , λογω σχεδιασμου ανεμιστηρων ειναι λιο πιο "αθορυβο" … για την ακριβεια εχει διαφορετικη συχνοτητα θορυβου που ειναι λιγοτερο "ενοχλητικη" .

Σε αυτή την απόσταση ‛ακρόασης’ των 30cm-1m δε θα βρεις τίποτε αθόρυβο και με επεξεργαστική δύναμη.
Κοίτα για πολύ χαμηλής κατανάλωσης Intel φετινούς , αλλά συνήθως οι πολύ χαμηλής κατανάλωσης νέοι intel βρίσκονται σε μικρού μεγέθους laptop και όχι σε 17”
PS με μια έξτρα κάρτα γραφικών μπορεί να κερδίσεις κατι σε θόρυβο σε elafy;a PS χρήση ή και να χάσεις σε vega/premieree καθώς αξιοποιουν cpu+gpu
Αλλά rendering που λέει ο Γιάννης ή video transcoding θα υποφέρει το μηχανάκι
Τέλος μη δίνεις τόση έμφαση στα dΒA καθώς κάθε κατασκευαστής έχει το δικό του τρόπο μέτρησης, ενώ η μοδα είναι να κάνουν πιο μπάσο το θόρυβο για να γραφει λιγότερο στην μπάντα Α και φυσικά κανείς δεν δίνει dΒC.

Ελαφρως OT αλλα επειδη ειμαι ετοιμος να χωσω στο 17αρι μου MBPro late 2010 i7 8GB + SSD, τρεμω μην η Apple ανακοινωσει τον επομενο μηνα 17αρι με retina (γιατι θελω οπωσδηποτε τις 17 - δεν καιγομαι για παραπανω ισχυ)

...σχετική η απάντηση.
Αν φορητότητα είναι απαραίτητη τότε εκεί κυμαίνονται οι τιμές κ στην άλλη πλατφόρμα.
Απλά με ένα generic σασί πχ clevo, φορτώνεις πολύ περισσότερα components, αλλά χρειάζεσαι μια εξωτερική οθόνη της προκοπής.
Άν φορητότητα δέν έχει σημασία, στήνεις ένα rig, η περιμένεις το macpro...
Επιπλέον οι ανάγκες καθενός σε επεξεργασία φωτό/βίντεο έιναι διαφορετικές. Το θέλεις για on-site ή όχι, πόσο βαριά projects κλπ.

..ετσι όπως πάει το δολλάριο με τις νέες ισοτιμίες προβλέπονται χρυσές αγορές τα Χριστούγεννα για τους Ευρωπαίους.

Re: Απάντηση: Nέα MacBook Pro με οθόνη Retina (2012)

...σχετική η απάντηση.
Αν φορητότητα είναι απαραίτητη τότε εκεί κυμαίνονται οι τιμές κ στην άλλη πλατφόρμα.
Απλά με ένα generic σασί πχ clevo, φορτώνεις πολύ περισσότερα components, αλλά χρειάζεσαι μια εξωτερική οθόνη της προκοπής.
Άν φορητότητα δέν έχει σημασία, στήνεις ένα rig, η περιμένεις το macpro...
Επιπλέον οι ανάγκες καθενός σε επεξεργασία φωτό/βίντεο έιναι διαφορετικές. Το θέλεις για on-site ή όχι, πόσο βαριά projects κλπ.

Σχετικα με την φορητοτητα...

Πηρα Χριστουγεννα του 2008 ενα imac 24αρι.
Λιγους μηνες αργοτερα πηρα ενα macbook pro 15αρι (το εχω ακομη).

Το imac πρεπει να εχει ανοιξει 5-6 φορες απο τοτε, μεχρι που πριν κανα 2μηνο του εβαλα word και δουλευει η γυναικα μου σε αυτο...

Ερώτηση, τα retina είναι anti-glare ή glossy?

Χρειάζομαι καινούριο λάπτοπ σιγά σιγά, και για να μην χρησιμοποιώ και εξωτερική οθόνη σκέφτομαι πως η retina display είναι ότι πρέπει...

στα windows μιας και αυτά θα χρησιμοποιώ, δουλεύονται; εννοώ πως επειδή είναι τόσο μεγάλη ανάλυση σε τόσο μικρή οθόνη μήπως φαίνονται ψείρες τα γράμματα κλπ...

τωρα που ανακοινωνονtai οι νεοι MBP ?

Aπο που το πηρες ? Εισαι Αμερικη ?

Τωρα προέκυψε η "ευκαιρία", λόγω ταξιδιού που κάνει συνάδελφος.

Τι διάφορα θα εχει το καινούργιο (κανα λινκ;)

δεν ξερουμε ακομη, τη Τριτη ανακοινωνονται μαλλον...προφανως Haswell επεξεργαστες και καλυτερες καρτες γραφικων.

Απλα, αν μπορεις να περιμενεις λιγες μερες , δεν αξιζει να παρεις το "παλιο" μοντελο ....

http://www.macrumors.com/roundup/macbook-pro/