[Επίσημο] OnePlus One

Δηλαδή φίλε μου οδηγησες 20 λεπτά μια Πέμπτη απόγευμα, παραδωσες το κινητό σου στον πάγκο και μέχρι να πιεις ενα καφεδακι το πήρες έτοιμο, δωρεάν εντος εγγύησης κι έφυγες;
Μπορείς να μας πει τι αφορούσε η επισκευή;

Ετσι ακριβως οπως τα λες.
και στο S2 αλλα και στο S4
Στο s2 εκανα βλακεια και εβαλα εναν χαλασμενο φορτιστη και εκαψε το κομματι τροφοδοσιας με αποτελεσμα να μην φορτιζει και να μου δειχνει την μπαταρια οτι ειναι 100% και αλλες φορες 10% φορτισμενη.
Μου εκαναν αλλαγη κεντρικης πλακετας.

Στο S4 ειχα το γνωστο προβλημα φουσκωμενης μπαταριας και το κινητο σταδιακα ειχε ολο και λιγοτερη αυτονομια, μεχρι που μια μερα δεν αναψε καθολου.
Του εβαλα αλλη μπαταρια και παλι δεν αναβε.
Και σε αυτην την περιπτωση μέσα σε μία ωρα παντα, μου εδωσαν καινουργια μπαταρια και μου αλλαξαν την κεντρικη πλακετα (motherboard).

Την ιδια αντιμετωπιση ειχε και φιλος με ενα tablet.

Οπως και να το κανεις ειναι πολυ βολικο γι αυτο και δινω αρκετη σημασια στο after sales.

Αυτό δεν είναι δυνατόν σε συσκευές που αγοράζονται εξ αποστάσεως. Όπως σου μετεφερα όμως τουλάχιστον το oneplus μου δίνει το περιθώριο της μισής τιμής απο το Samsung, ώστε να αγοράσω ακόμη ενα αν δε μπορεί να επισκευαστεί!
;) αυτό για μένα "ισοδυναμεί" με εγγύηση αντικατάστασης... (και ας φτιαχτεί το κινητό αργότερα).

Μα η συγκριση οπως ειπα δεν γινεται μετα του one και του note 4.
300 με 800 ευρω δεν υπάρχει κατι να συγκρινεις
Η συγκριση για μενα γινεται μεταξυ του one και ενος μεταχειρισμενου note 3 με υπολοιπο εγγυησης.

Δηλαδή φίλε μου οδηγησες 20 λεπτά μια Πέμπτη απόγευμα, παραδωσες το κινητό σου στον πάγκο και μέχρι να πιεις ενα καφεδακι το πήρες έτοιμο, δωρεάν εντος εγγύησης κι έφυγες;
Μπορείς να μας πει τι αφορούσε η επισκευή;
Αν γίνεται έτσι ας πληρώνουμε τα δίπλα να παρουμε Samsung...
Γιατί εγώ ο καημένος μια φορά που το Samsung κολησε καθώς έκανε ΟΤΑ αναβάθμιση και δεν ήθελα να του βάλω χέρι μόνος μου, όντας εντός εγγύησης, έκαναν 4 μέρες να τα βρουν με το τοπικό σερβις, που θα έπρεπε να το στείλω με δικά μου έξοδα για να το παραλαβω κάποια στιγμη στο μέλλον...
Το φλασαρισα τελικά μόνος μου με Odin με custom ROM γιατί ο "γνωστός" που κατάφερα να επικοινωνησω εντος Samsung, δεν μπορούσε να μου αποκαλύψει το λινκ να κατεβασω την επίσημη Ρομ... Τόσο τιμούν την εγγύηση οι επώνυμοι...
Αν και είσαι αδικαιολόγητα επιθετικοειρωνικός,ας σου απαντήσω.
Σε ολοκαίνουριο S4,αλλαγή μικροφώνου γιατί δεν με άκουγαν.Περιμένοντας,τους ανέφερα ότι η οθόνη του Note 3 δεν εστιάζει σε macro.Μου πρότειναν να αλλάξουν την κάμερα και μάλιστα χωρίς να έχω μαζί μου την απόδειξη αγοράς.Βρήκαν από το ΙΜΕΙ την Ευρωπαική προέλευσή του και σε 1 συνολικά ώρα,έφυγα με καινούριο μικρόφωνο στο S4 και καινούρια κάμερα στο Note 3.
Όλα αυτά στη SMARTEC στο Χαιδάρι πριν 1 μηνα περίπου.

Παιδιά τα κινητά αργούν να επισκευαστούν κυρίως για 2 λόγους.
Ο πρώτος είναι γιατί το κάθε κατάστημα περιμένει να μαζευτούν αρκετά ελλατωματικά για να τα αποστείλουν παρέα, οπότε μπορεί να κάνει και 4-5 μέρες να φύγει για το service.
O δεύτερος είναι η απουσία ανταλλακτικού. Σε περίπτωση που υπάρχει το ανταλλακτικό, μέσα σε μια εργάσιμη ώρα στο έχουν έτοιμο, μετά να κάτσουν και λίγο να δουν αν είναι όλα οκ και είσαι έτοιμος με το κινητό στο χέρι. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν για χ,ψ λόγους δεν υπάρχει ανταλλακτικό. Εκεί ξεκινά η αναμονή. Λέτε οι αντιπροσωπείες να θέλουν να καθυστερούν τον κόσμο και να χάνουν χρήματα από άλλα κέντρα επισκευών?

Με συγχωρείς αν το ύφος μου το θεωρησες επιθετικό.
Δεν υπάρχει τέτοια προθεση. Μετεφερα απλα ποσο ταλαιπωρία και απογοήτευση ηταν το σερβίς σαμσουνγκ για μένα. Μπράβο αν υπάρχουν τέτοιες παροχές υπηρεσίας, αλλά δυστυχώς δεν αποτελούν τον κανόνα. Γι αυτό το να αγοράσει κανεις εξ αποστάσεως δεν είναι κι άσχημο, γιατί δεν θεωρείται δεδομένη η άμεση εξυπηρέτηση που είχες εσύ.

Βρε συ,εγώ πρώτος έχω γράψει ότι δεν ξαναπληρώνω 400άρες και 500άρες για κινητά και όχι μόνο αυτό,έχω αγοράσει 4 Κινέζικα κινητά που είναι αξιοπρεπέστατα για το κόστος τους.

Και εγώ το καλοκαιρι που χρειάστηκα το service τους για το s3 ξεμπέρδεψα σε μια ώρα.
Είχε πρόβλημα η βύσματοθηκη Jack και την άλλαξαν μαζί με την κεραία ( μου είπαν πως πάει όλο μαζί).
Το μόνο σπαστικό ήταν που έπρεπε να βγάλω την ρομ που είχα και να εξαφανισω το ρουτ για να μην εχω πρόβλημα με την εγγύηση.

δε μας βλέπω καλά με το θέμα ROM, updates κλπ....

http://www.digitallife.gr/oneplus-custom-rom-contest-powerbank-97014

OnePlus. Ανακοινώνει custom ROM, διαγωνισμό και... Powerbank!

"Τριπλό" χτύπημα από την OnePlus στις σημερινές της ανακοινώσεις.

Έτσι, η εταιρεία σημειώνει πως αναπτύσσει τη δική της custom ROM, κίνηση που δεν προκαλεί έκπληξη μετά τα προβλήματα στη συνεργασία της με τον Cyanogen. Προς το παρόν, η OnePlus ROM δε θα αντικαθιστά υποχρεωτικά την Cyanogen, αλλά θα αποτελεί προαιρετική εγκατάσταση για τους χρήστες. Η εταιρεία υπόσχεται ότι θα προσφέρει σ' αυτήν παρόμοια με την stock εμπειρία και ότι θα είναι blot-free και άκρως προσαρμόσιμη.

Επιπλέον, επειδή δεν έχει βρεθεί ακόμη το... όνομα για την Custom ROM της, η OnePlus πραγματοποιεί διαγωνισμό, με όσους προτείνουν ονόματα να διεκδικούν είτε ένα Powerbank της εταιρείας είτε ένα ταξίδι στα κεντρικά της στην Shenzhen είτε ένα 64άρι OnePlusOne!
Rom_Forum-640x328.png

Όσο για το OnePlus Powerbank, που ανακοινώθηκε επίσης σήμερα, κοστίζει μόλις 15 δολάρια και έχει 10.000mAh ισχύος, ώστε να μπορεί να φορτίσει τρεις συνεχόμενες φορές ένα OnePlusOne. Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και έχει δύο USB ports, ώστε να μπορεί να φορτίσει δύο συσκευές ταυτόχρονα. Είναι διαθέσιμο σε λευκό και μαύρο χρώμα και διαθέτει ένδειξη LED, ενώ μπορεί να "ξυπνήσει" απλά κουνώντας τη συσκευή. Το δε βάρος του είναι 220 γραμμάρια.
OnePlus-Power-Bank.jpg

OnePlus-Power-Bank-1.jpg

Ενημερωθηκα οτι εχω invites .
Οποιος θελει γραφει το email του απο κατω σε ποστ (οχι σε πμ) και θα του το στειλω αργα το βράδυ γιατι θα ταξιδεψω.

Παίδες αν δεν την θέλει κανείς να την πόσταρω σε άλλο φόρουμ...ειναι κρίμα να χαθεί...

Re: Απάντηση: [Επίσημο] OnePlus One

Tο 64 βγαίνει μόνο σε μαύρο χρώμα?

Ναι, και είναι το μόνο ευρωπαϊκό μοντέλο.
Το άσπρο είναι μόνο 16αρι και μπορείς να το φέρεις μόνο από Κίνα με μονοετη εγγύηση.

μετά από συμβίωση σχεδόν 2 μηνών με το oneplus one αποφάσισα την προηγούμενη εβδομάδα να το αποχωριστω. τελικά, λίγες μέρες αργότερα αποφάσισα να το κρατήσω. Τι μου τη σπάει μέχρι τώρα στο τηλέφωνο:

1. Μέτριες φωτο, τουλαχιστον στο auto mode. Με λίγο σκάλισμα και χειροκίνητες ρυθμίσεις παίρνεις πολύ καλό αποτέλεσμα. Απο την αλλη το κινητό το θελω για το αυθόρμητο. Να βγαλω το κινητό απο την τσέπη και να απαθανατισω αυτό που συνεβη τυχαία μπροστά μου. Αμα το εχω στο χειροκινητο παει η στιγμη, πέταξε.
2. Μεγαλο μέγεθος. Άβολα μεγαλο. Τόσο απλα.
3. Bugs. Μικρά αλλά ενοχλητικά.
-όταν πάω να το ξεκλειδώσω βάζοντας το pin σχεδόν ποτε δεν "πιάνει" το πρωτο ψηφίο, ξεκινάει να "γράφει" από το δεύτερο πάτημα και μετά.
-Μου πετάει συνέχεια μήνυμα "exchange service has crashed".
-Καποιες φορες μετα απο shutdown δεν ανοίγει και θέλει vol up+vol down+power button.
-Και διάφορα αλλά μικρά αλλά ενοχλητικα. Όχι ουσιαστικά αλλά ενοχλητικά.
Και σκέφτομαι ότι όλα αυτά τα bugs υφίστανται ενώ η Cyanogen υποστήριζε ακόμα τη συσκευή και ήταν στους έρωτες με την ΟΡΟ. Φαντάσου τι bugs θα έχει η CM12 ή ακόμα χειρότερα η own ROM που θα βγάλει η νεοσυσταθείσα ομάδα της ΟΡΟ.

Α και ένα ακόμα που για εμένα τουλάχιστον είχε μεγαλη σημασια, ο παρακάτω διάλογος που έγινε 100 φορες σε διαστημα 2 μηνων:
-"ωραιο κινητο! τι ειναι?"
-"one plus one"
-"δηλαδη τι ειναι? samsung?"
-"όχι είναι oneplus, καινούρια εταιρεία"
-"κινέζικη?"
-"ναι αλλά όλα τα κινητά κινέζικα είναι με αυτή την έννοια. αυτό είναι πολύ καλό, είναι καλύτερο από galaxy s5, από sony κλπ"
-"α! και ποσο κανει?"
-"340 ευρω"
-"....."
Η απογοήτευση που είχα κάθε φορά ήταν μεγάλη. γιατί όπως λεει και το ρητό "τι να το κανεις να έχεις γκόμενα τη μονικα μπελουτσι αμα δεν ττο ξερει ο κοσμος ολος?". Φυσικά καποιοι ου θα τα διαβαζουν θα γελανε αλλα για εμενα εχει σημασια, τι να κανουμε...

Οπότε είπα να το αλλάξω. Ήμουν αναμεσα σε:
1. Galaxy s5: +80 ευρώ από το ΟΡΟ. καλή ανάλυση οθόνης (1080ρ, δεν θέλω παραπάνω να ξεζουμίζει τον επεξεργαστή), εναλλάξιμη μπαταρία, παίρνει άμεσα το lollipop, άριστη φωτογραφική, Bug-free software. Από την άλλη θα μου έλειπε και εδώ ο οπτικός σταθεροποιητής (μόνο digital), χειρότερη ποιότητα κατασκευής, φουλ bloatware, 2 gb ram αντί για 3 του OPO. άσε που τον άλλο μήνα λογικα θα παρουσιαστεί το s6.
2. xperia z2: ϊδια τιμή (για καινούριο από skroutz) οθόνη full HD, 3gb ram, θα πάρει άμεσα android 5 και μάλιστα πολύ κοντά σε vanilla. από την άλλη είναι ήδη παλιό μοντέλο, πιο αργό σε σχεση με το opo, ούτε κι εδώ έχουμε οπτικό σταθεροποιητή. συνολικα κανένα ουσιαστικό όφελος αναβαθμισης.
3. xperia z3: πάνω κάτω ό,τι ισχύει και για το z2. επίσης διαβάζω για κακογραμμένο app κάμερας με μέτρια αποτελέσματα στις φωτό. Α, και +140 ευρώ για να το αποκτήσω. προσπερνώ...
4. note 4: μάλλον έχει όλα όσα θέλω (πλην ανάλυσης οθόνης) αλλά στα 600 ευρώ ούτε που το σκέφτομαι.
5. LG G3 δεν έπαιξε ποτέ ως επιλογή.

Τες πα, είδα ότι δεν αξίζει τελικά να το αλλάξω το κινητό. Ακόμα και 6 μήνες μετά την παρουσίασή του το κινητό κατέχει το μεγαλύτερο value for money κι ας έχει στο ενδιάμεσο πέσει κατακορυφα η τιμη των αλλων ναυαρχιδων.
Ελπίζω η έλευση του lollipop να λύσει τα bugs ή έστω εγώ να σταματησω να δινω σημασια.
ακομα κι ετσι παντως, η παντελης ελλειψη πρεστιζ θα παραμεινει.
well, we cant have it all, can we?