[Επίσημο] OnePlus One

Τι ακριβώς διαβάζεις και δε θες να το βλέπεις;; Είναι η πρώτη φορά που ακούς για ένα πρόβλημα battery drain σε smartphone?

Δημιουργήθηκε πρόβλημα με ένα update, αμέσως βρήκαμε fix και τώρα λύθηκε και επίσημα.

Είσαι στο νήμα συσκευής που έχει στο τσεπάκι της 5-7 ώρες Οθόνης αυτόνομία :music-smiley-005: Δε θα κωλώσουμε με ένα πρόσκαιρο bug :2thumb22sup:

Last edited:
είπαμε, τα καλα και τα κακά του ανοιχτού (όσο είναι ανοιχτό) λογισμικού. Για μένα , το μεγαλύτερο πρόβλημα του Android παραμένει το θέμα με την επίσημη υποστηριιξη των εταιρειών.
Θα έπρεπε να έχουν 2 είδη λειτουργικού.
Το ένα , να είναι το stock Android (για να έχεις αμμεση υποστηριιξη και αναβαθμίσεις) και το άλλο της κάθε εταιρείας.
Να επιλεγεις ποιο θέλεις και να πρατεις ανάλογα.

Τώρα είσαι ανγκασμενος (ειδικά αν δε θέλεις να μπλέξεις me root κλπ) να περιμένεις οποτε καυ$@@$σει η κάθε εταιρεία να βγάλει τις αναβαθμίσεις.

Εγώ περιμένω πάντως το Lollipop για να βγάλω τα συμπεράσματα μου....

Τασο από εδώ κατέβασε την αν δε σου ήρθε στο επίσημο store.... http://www.apkmirror.com/apk/google...ices-7-0-99-1809214-038-android-apk-download/

YG... αν έχεις kitkat.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

υπάρχουν επίσης κάποιες ελλείψεις , βασικές για μένα...

Πx δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να κανεις ολικό backup και restore (Apps, contacts, ρυθμίσεις klp) σε mac - pc.
Στο iphone είναι πολύ απλό, ένα κουμπί στο itunes και τελειωσες... εδώ είναι "μανίκι" .

ΥΓ.. εκτος αν υπάρχει κάποιος απλός τρόπος που δεν τον ξέρω (χωρίς root klp).

@Fragoulisnaval δηλαδή μου λες ότι επειδή το Android δίνει την ευκαιρία στον power user να σκίσει το κινητό του με καστομιές ενώ παράλληλα ο τυπικός χρήστης μπορεί να μείνει "μαμά", αποτελεί λόγο που δε θες να βλέπεις το Android?

@Γιαννης Σπύρου, δε γίνεται αυτό που λες. Είσαι επηρεασμένος από την Apple. Εκεί όμως έχουν 2-3 συσκευές (όλα iphones) να υποστηρίξουν με περιορισμένους drivers. Πως γίνεται να βγαίνει μια έκδοση android κεντρικά και να καλύπτει όλες τις συσκευές του κόσμου;

Τέλοσπάντων, δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το κακό. Δηλαδή με ένα Iphone, δεν περιμένεις πότε θα δεηθεί η Apple να βγάλει νέο IOS (πάντα προσευχόμενος να το "σηκώνει" το παλιό σου iphone);; Δεν έχει bugs το κάθε νέο ios και περιμένεις από την Apple να τα λύσει;; Που είναι το θετικό εδώ και το αρνητικό στην άλλη περίπτωση;

το θετικό είναι ότι έχεις αμμεση υποστήριξη , και όλα τα νέα features τα έχεις αμμεσα.
Εδώ το Lollipop έχει βγει τόσους μήνες και ακόμα να το δούμε στις συσκευές μας.
Mexri να το δούμε στο oneplus, θα έχει βγει opens two!

Μη κάνουμε το ασπρο μαυρο.

Εγώ δέχομαι και τα αρνητικά του iphone , αλλα μη τα παραλέμε...

ΥΓ... για πες μου έναν απλό τρόπο να κάνω ολικό backup-restore σε mac-pc .

@Fragoulisnaval δηλαδή μου λες ότι επειδή το Android δίνει την ευκαιρία στον power user να σκίσει το κινητό του με καστομιές ενώ παράλληλα ο τυπικός χρήστης μπορεί να μείνει "μαμά", αποτελεί λόγο που δε θες να βλέπεις το Android?

επειδή και εγώ έχω περάσει από τα δυο στρατόπεδα, δεν έχω κανένα πρόβλημα με το νόημα του power user που κυριαρχεί. Εγώ δίνω άλλο νόημα στον όρο αυτό. Και επειδή έχω εκτιμήσει το να μην τρώω χρόνο για να ψάχνω να βρώ πώς πρέπει να λειτουργούν τα πράγματα αλλά απλά , να λειτουργούν, δεν μπορώ πλέον τις κοστουμιές.

είναι καλό για τους "νέους". Εμείς "γεράσαμε", έχουμε λίγο χρόνο διαθέσιμο πλέον.

Και για αυτούς τους λόγους άφησα και το linux. :ernaehrung004:

To μοντέλο ανάπτυξης της Google είναι ότι βγάζει το κάθε Lollipop πρώτη και μετά έρχονται οι εταιρίες το παίρνουν και κάνουν τη δική τους λύση. Επειδή είμαι χρόνια στο android, σε διαβεβαιώνω ότι το γεγονός ότι η Google βγάζει μια νέα version, δε συνεπάγεται ότι η έκδοση αυτή είναι και έτοιμη προς μαζική κατανάλωση.

Ως προς το θέμα του backup, μπορώ να σου πω 2-3 τρόπους να πάρεις backup τα πάντα, image όλου του OS, ρυθμίσεις εφαρμογών, sms, call logs και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Θα πρέπει να σου μιλήσω όμως για root πρώτα, το οποίο θα αρνηθείς να κάνεις απ' ότι φαντάζομαι.

εμ... αυτά λεμε!
Είναι δυνατόν το πιο βασικό πράγμα να μη μπορεί να γινει σε stock λογισμικό ?
Κι εγώ έχω πολλές android συσκευές (πολύ περισσότερες απ ότι φαντάζεσαι) και ξέρω αρκετά καλα τι συμβαίνει .
Γι αυτό σου έκανα αυτή την ερώτηση, γιατί ξέρω την απάντηση! :p

Έχει κι άλλες πολύ βασικές ελλείψεις το Android, και γι αυτό περιμένω τις νέες εκδόσεις.
συνεχώς βελτιώνεται, αλλα πάντα είναι πισω σε κάποια θέματα (και πιο μπροστά σε αλλα).

Δεν έχω πάρωπιδες , δοκιμαζω τα πάντα κι έχω αποφασισει να μείνω εδώ αρκετά (περισσότερο από τις άλλες φορές), γι αυτό άλλωστε πηρα και το moto 360.
Σίγουρα θα ξαναπάω πίσω κάποια στιγμή, αλλα όχι τώρα, πολύ αργότερα και αφού έχω μια πιο ξεκάθαρη γνώμη και από το νέο λειτουργικό.

Απάντηση: Re: [Επίσημο] OnePlus One

ΥΓ... για πες μου έναν απλό τρόπο να κάνω ολικό backup-restore σε mac-pc .

Τρόπος υπάρχει και με ένα κλικ μάλιστα αλλά θέλει custom recovery.

Για να μην το κουράζουμε, το android θέλει σκάλισμα για να κάνεις πράγματα. Κακά τα ψέματα. Αυτό που σε εμένα φαίνεται αστείο (root, custom recovery, unlock bootloader κλπ) στο 99% του κόσμου είναι ιερογλυφικά.....

Το κακό είναι ότι επειδή το android έχει γίνει δημοφιλές λόγω του ότι μπορείς να έχεις συσκευή με 50 ευρώ (μην πω και τσάμπα) το χει πάρει κόσμος που έχει μαύρα μεσάνυχτα από τεχνολγία και στην τελική δεν είναι διατιθειμένος να χάσει την ώρα του με το κινητό.

Οποιος θέλει να κάνει πράγματα πρέπει να προχωρήσει σε "πειράγματα". Τέλος.

Δεν βλέπω τον λόγο ειδικά στο συγκεκριμένο τηλέφωνο που η "μαμά" δίνει τις ευλογίες της, να μην προχωρήσει κάποιος σε πείραγμα ειδικά την σήμερον ημέρα που η πληροφορία είναι άφθονη.

εμ... αυτά λεμε!
Είναι δυνατόν το πιο βασικό πράγμα να μη μπορεί να γινει σε stock λογισμικό ?
Κι εγώ έχω πολλές android συσκευές (πολύ περισσότερες απ ότι φαντάζεσαι) και ξέρω αρκετά καλα τι συμβαίνει .
Γι αυτό σου έκανα αυτή την ερώτηση, γιατί ξέρω την απάντηση! :p

Έχει κι άλλες πολύ βασικές ελλείψεις το Android, και γι αυτό περιμένω τις νέες εκδόσεις.
συνεχώς βελτιώνεται, αλλα πάντα είναι πισω σε κάποια θέματα (και πιο μπροστά σε αλλα).

Δεν έχω πάρωπιδες , δοκιμαζω τα πάντα κι έχω αποφασισει να μείνω εδώ αρκετά (περισσότερο από τις άλλες φορές), γι αυτό άλλωστε πηρα και το moto 360.
Σίγουρα θα ξαναπάω πίσω κάποια στιγμή, αλλα όχι τώρα, πολύ αργότερα και αφού έχω μια πιο ξεκάθαρη γνώμη και από το νέο λειτουργικό.
Γιάννη ήξερα ότι ρωτάς προβοκατορικα.

Δεν έχω ασχοληθεί ποτε να δω επίσημο τρόπο για backup του OPO. Απ τη στιγμή που αγόρασα τηλέφωνο με ξεκλειδωτο bootloader όπου η εταιρία με αφήνει να κάνω root χωρίς να χάνω εγγύηση θα ήμουν χαζός να μην παίρνω nandroid backup επειδή δεν είναι 'επίσημος' τρόπος.

Δεν ξέρω (γιατί δεν το χρησιμοποιώ) αν υπάρχει τρόπος για backup μέσω του συγχρονισμού της google , στα accounts. Εχει πολλές επιλογές, contacts, google drive, δεδομένα εφαρμογών, ημερολόγιο κλπ.

Πάντως όποτε έχω στήσει από την αρχή κινητό, με που logάρω στο google κατεβαίνουν όλες οι εφαρμογές που είχα αυτόματα. Εκτός από photo/μουσική διότι ΔΕΝ τα έχω στο google drive. Αν τα είχα , δεν θα κατέβαιναν κι αυτά;

Αρα, τι άλλο backup/restore χρειάζεσαι;

έχω κάνει root σε όλα τα προηγούμενα κινητά σχεδόν, ποτε δεν ήταν εύκολο , ειδικά στα HTC.
Δεν είναι προβοκατόρικη η στάση μου , το αντίθετο!
Αλλα δε δέχομαι με τίποτα ότι στο Andoid κανεις τα πάντα ενώ στο iphone όχι.
Ή ότι τα κανεις εύκολα και γρήγορα.

Έχω πολλά τέτοια παραδείγματα , και τα ξέρω από πρώτο χέρι..
Στο ξαναλέω... δεν νοείται συσκευή σημερινή , να μη μπορείς να κανεις αυτονόητα πράγματα (πχ backup-restore) χωρίς πρώτα να κάνει root klp.

Το ίδιο και για car audio , δε μπορείς να το συνδέσεις και να το χειριστείς με τίποτα μέσω ψηφιακής σύνδεσης , παρα μονο με BT κι αυτό έχει πολλά προβλήματα (στο δικό μου ούτε που το αναγνωρίζει).
Υπάρχουν κι αλλα παραδείγματα, δε προσπαθώ να πείσω κανέναν, απλα τα παραθέτω για να ξέρουμε τι λεμε.

ΥΓ.... Τασο δε κάνει backup και τις ρυθμίσεις των εφαρμογών, ούτε του λειτουργικού .

έχω κάνει root σε όλα τα προηγούμενα κινητά σχεδόν, ποτε δεν ήταν εύκολο , ειδικά στα HTC.
Δεν είναι προβοκατόρικη η στάση μου , το αντίθετο!
Αλλα δε δέχομαι με τίποτα ότι στο Andoid κανεις τα πάντα ενώ στο iphone όχι.
Ή ότι τα κανεις εύκολα και γρήγορα.

Έχω πολλά τέτοια παραδείγματα , και τα ξέρω από πρώτο χέρι..
Στο ξαναλέω... δεν νοείται συσκευή σημερινή , να μη μπορείς να κανεις αυτονόητα πράγματα (πχ backup-restore) χωρίς πρώτα να κάνει root klp.

Το ίδιο και για car audio , δε μπορείς να το συνδέσεις και να το χειριστείς με τίποτα μέσω ψηφιακής σύνδεσης , παρα μονο με BT κι αυτό έχει πολλά προβλήματα (στο δικό μου ούτε που το αναγνωρίζει).
Υπάρχουν κι αλλα παραδείγματα, δε προσπαθώ να πείσω κανέναν, απλα τα παραθέτω για να ξέρουμε τι λεμε.

ΥΓ.... Τασο δε κάνει backup και τις ρυθμίσεις των εφαρμογών, ούτε του λειτουργικού .

Μη ψάχνεις τη λογική του iphone στα Android, έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Αλλιώς δουλεύει το ένα και αλλιώς το άλλο.
Αν θέλεις εύκολο root, κατέβασε το bacon toolkit.

Τασο δεν είναι εκεί το θέμα.... δεν θέλω να κάνω ροοτ , ούτε κάτι άλλο παρόμοιο.

ΥΓ... Και σίγουρα είναι πιο δύσκολο από το να κανεις jailbreak το iphone.

YΓ2... μη το κάνουμε android vs iOS, δεν έχω καμια τέτοια διάθεση. Πειράματα κάνω και βλέπω την εξέλιξη του καθενός ... μ αρεσει να αλλάζω και να βλέπω τι προσφέρει το καθένα.
Μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος, με τα οποια θέματα κι ελλείψεις.
Αλλα όπως είπα , θέλω να δω τις αλλαγές του lollipop, ειδικά σε θέματα σχεδίασης , multimedia υποστήριξης και στο θέμα φωτογραφίας kai video που ακόμα έχει αρκετές ελλείψεις το Android.

YG3... σήμερα δεν είχαν πει ότι θα βγει το oxygen OS ?

Last edited:
Γιάννη αν αναφέρεσαι σε εμένα, απλά το έγραψα έχοντας στο μυαλό μου πως είσαι κατά κύριο λόγο ios user,με καμία διάθεση για vs.

Edit:θα έχει μικρή καθυστέρηση η oxygen μάλλον. Το θέμα είναι να βγει η cm για να την πάρεις με ota