[Επίσημο] OnePlus X

Re: Απάντηση: The OnePlus X has officially arrived

μου ήρθε και μένα πρόσκληση & την χρησιμοποίησα. Θα αντικαταστήσει το xiaomi mi4c.

υπερβολικά πολλά τα μεταφορικά. τραγικά πολλά.
Τελικά σε κέρδισε το OnePlus X.

Απάντηση: Re: Απάντηση: The OnePlus X has officially arrived

καλοριζικο!

αφου θα τα εχεις και τα 2, εισαι ο καταλληλοτερος να μας ενημερωσεις για τα θετικα και τα αρνητικα τους.
νομιζω ειναι και πολυ κοντα η τιμη τους, με το xiaomi mi4c να ειναι ελαχιστα φθηνοτερο.

ευχαριστώ!!! νομίζω ότι είναι ήδη γνωστά τα +/- και των δύο, αλλά φυσικά θα πω κι εγώ την γνώμη μου όταν έρθει η ώρα...

Τελικά σε κέρδισε το OnePlus X.

βασικά με "έχασε" η miui του xiaomi...

Re: The OnePlus X has officially arrived

αν καποιος βρει σε stock τα flip cover αυτα ας ενημερωσει..

ή γενικα οποιαδηποτε καλαισθητη θηκη σε λογικη τιμη.

οχι τυπου hard graft των 100 που κοστιζουν σχεδον τα μισα χρηματα του x

το fm radio πρακτικα ειναι αχρηστο..
δεν μπορεις να αποθηκευσεις σταθμους!

"συνδεστε το ακουστικο για να χρησιμοποιηθει το Oneplus Radio"
παντελως αχρηστο ειναι το Oneplus Radio για ακουστικα bluetooth.
καθως πρεπει να συνθεθει jack in στο κινητο, για να τρεξει η εφαρμογη..
ενω μολις βγαλετε το βυσμα των ακουστικων, σταματαει και η αναπαραγωγη του radio fm..

epic fail.

κατα τα αλλα ο σχεδιασμος και η αισθηση που αφηνει στο χερι ειναι παρα πολυ καλη.
το android σε σχεση με το ios (παλιοτερο κινητο) ειναι λιγο πιο δυσχρηστο ενω θελει και χρονο για να το φερεις στα μετρα σου. το UI εχει καποιες σχεδιαστικες αστοχιες με μενου που πεφτουν πανω σε αλλα κειμενα.

η μπαταρια του βγαζει ανετα μια μερα (μετρια χρηση), αν και δεν εχω αλλαξει πολλα κινητα για να εχω μια πληρεστερη εικονα.
lag δεν παρατηρησα, ολα ανοιγουν αμεσως.

με λιγα λογια αψογο σε αισθηση στο χερι, σχεδιασμο, ποιοτητα κατασκευης, οθονη.
το λειτουργικο δεν με ενθουσιασε καθως ειναι λιγο πιο μπερδεμενο απο το ios, ενω ηδη αντιμετωπιζω και τις πρωτες ασυμβατοτητες..
squeezebox app (κολλαει), τα blueetooth ακουστικα για να δουλεψουν επρεπε να ψαξω λυση στο ιντερντετ..

το fm radio πρακτικα ειναι αχρηστο..
δεν μπορεις να αποθηκευσεις σταθμους!

"συνδεστε το ακουστικο για να χρησιμοποιηθει το Oneplus Radio"
παντελως αχρηστο ειναι το Oneplus Radio για ακουστικα bluetooth.
καθως πρεπει να συνθεθει jack in στο κινητο, για να τρεξει η εφαρμογη..
ενω μολις βγαλετε το βυσμα των ακουστικων, σταματαει και η αναπαραγωγη του radio fm..

epic fail.

κατα τα αλλα ο σχεδιασμος και η αισθηση που αφηνει στο χερι ειναι παρα πολυ καλη.
το android σε σχεση με το ios (παλιοτερο κινητο) ειναι λιγο πιο δυσχρηστο ενω θελει και χρονο για να το φερεις στα μετρα σου. το UI εχει καποιες σχεδιαστικες αστοχιες με μενου που πεφτουν πανω σε αλλα κειμενα.

η μπαταρια του βγαζει ανετα μια μερα (μετρια χρηση), αν και δεν εχω αλλαξει πολλα κινητα για να εχω μια πληρεστερη εικονα.
lag δεν παρατηρησα, ολα ανοιγουν αμεσως.

με λιγα λογια αψογο σε αισθηση στο χερι, σχεδιασμο, ποιοτητα κατασκευης, οθονη.
το λειτουργικο δεν με ενθουσιασε καθως ειναι λιγο πιο μπερδεμενο απο το ios, ενω ηδη αντιμετωπιζω και τις πρωτες ασυμβατοτητες..
squeezebox app (κολλαει), τα blueetooth ακουστικα για να δουλεψουν επρεπε να ψαξω λυση στο ιντερντετ..

για το οτι δεν μπορείς να αποθηκεύσεις σταθμούς οκ αλλά για το ραδιόφωνο θέλεις τα ακουστικά που τα χρησιμοποιεί σαν κεραία,σε όλα τα τηλέφωνα έτσι είναι

για το οτι δεν μπορείς να αποθηκεύσεις σταθμούς οκ αλλά για το ραδιόφωνο θέλεις τα ακουστικά που τα χρησιμοποιεί σαν κεραία,σε όλα τα τηλέφωνα έτσι είναι

δεν γνωριζω.. πολυ πιθανον να ειναι ετσι πως λες..
αλλα για οποιον ακουει απο bluetoοth ακουστικα, radio fm ειναι πρακτικα αχρηστο, καθως δεν μπορει να το χρησιμοποιησει.

σωστο, σε όλα ετσι ειναι ομως. Η καλύτερη λυση ειναι bluetooth ακουστικά με fm ραδιο (sony MW600 πχ)

Last edited:
Μερικές παρατηρήσεις που ευελπιστώ να διορθωθούν στο επόμενο μοντέλο.

Το κινητό είναι υπερβολικά λεπτό και αφήνει μια περίεργη αίσθηση. Ίσως προτιμότερο θα ήταν να ήταν με μεγαλύτερο πάχος και να έμπαινε μια μεγαλύτερη σε χωρητικότητα μπαταρία. Η μπαταρία του είναι οκ αλλά πάντα η μεγαλύτερη μπαταρία είναι ευπρόσδεκτη.

Το κουμπάκι στα πλάγια για την ένταση και αυτό που σβήνει η οθόνη, είναι υπερβολικά πολύ κοντά. Πάρα πολλές φορές και μέσα στο σκοτάδι, πατάω το λάθος κουμπί.

Δεν είναι φωτιζομενα τα 3 κουμπιά του Android.

Οι φωτογραφική του είναι απλά αποδέκτη, το iPhone 4s με πολύ λιγότερα megapixel βγάζει σαφώς ανώτερες φωτογραφίες, ειδικά σε low light. Το δε app της φωτογραφικής ανεπάρκες και προβληματικό στην χρήση του. Λογικά θα λύνεται με την εγκατάσταση κάποιου Flow από play store.

Μεγάλο welcome θα ήταν να δούμε finger print scanner και USB c (πολλές φορές νομίζεις ότι θα χαλάσεις την υποδοχή καθώς το καλώδιο μπαίνει λίγο δύσκολα) στο επόμενο. Και Quick charge. Και ας βάλουν παλιότερο επεξεργαστή (δεν έχει lag αλλά δεν παίζω και παιχνίδια ή χρησιμοποιώ απαιτητικά apps) , εξάλλου όσοι θέλουν μεγάλα νούμερα benchmarks και χαρακτηρισμό flagship δεν θα προτιμήσουν το one plus x.

Τα θετικά έχουν αναφερθεί παραπάνω. εξαιρετική οθόνη, αίσθηση στο χέρι (το γυαλί, το πάχος οχι)

Νομίζω ότι αυτή η κατηγορία κάτω των 300 που προσέχει την αισθητική αλλά και την ευχρηστία, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ ήδη πολλές εταιρίες πλέον κοιτάζουν προς αυτό το target group.

Όπως έλεγε και σε ένα review...

Good phones are getting cheaper & cheap phone are getting better.

Το πάχος αν δεν κάνω λάθος είναι το ίδιο με το iphone 6, βέβαια η αίσθηση στο χέρι μπορεί να είναι διαφορετική,
τα κουμπιά συμφωνώ και εγώ ότι έπρεπε να είναι φωτιζόμενα.

Σας το είπα και εγώ αυτό για τα μη φωτιζόμενα πλήκτρα (στο άλλο θέμα), μεγάλο φάουλ!!! Για μένα το μόνο πραγματικά ανεξήγητο. Νόμιζα ότι είναι χαλασμένο το δικό μου, ή ότι έχει κάπου κάποια ρύθμιση κατ'επιλογήν και έψαχνα...!!!

Την usb-c πραγματικά , δεν την ήθελα. Ειχα στο mi4c. Δεν είναι ακόμα μαζική η χρήση του, διαβάζω και πολλές ασυμβατότητες μεταξύ καλωδίων / φορτιστών, ουσιαστικά τα περισσότερα είναι εκτός specs και απλά ταιριάζει το βύσμα και αυτο τα κάνει επικίνδυνα για τις σχετικές συσκευές με usb-c.

To δικό μου το OPX τελικά το έδωσα (για προσωπικούς λόγους, άσχετους με το κινητό), αλλά είχα μείνει υπερβολικά πολύ ευχαριστημένος μαζί του..!!! Μου άρεσε πολύ. Θα το πρότεινα άνετα σε όποιον ψάχνεται για κάτι αντίστοιχο.

Να ρωτήσω σε πόσες μέρες έρχεται σπίτι σου αφού το παραγγείλεις? Θέλω να το κάνω δώρο στον ξάδερφο μου για τα Χριστούγεννα και θέλω να το έχω οπωσδήποτε πριν τις 18 του μηνός.
Επίσης μαζί με τα μεταφορικά έρχεται περίπου 300 ευρώ.
Με 330 βρίσκω το Huawei P8 στο σκρουτζ.
Τι λέτε? Μου φαίνεται πολύ καλύτερο deal το huawei.

λογικά θα το έχεις... ειναι express η μεταφορά και γι'αυτο κοστίζει και 25 . Αρκεί φυσικά να μην αργήσουν να το στείλουν.

Tο παρήγγειλα και εγώ πριν λίγο μαζί με την Black Apricot Case,
πάντως email επιβεβαίωσης από την Oneplus δεν μου ήρθε.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

αναφορα σε αυτα που δεν εχει.

no NFC
no Wifi AC
no 5,00 Ghz wifi
no USB-C
no O.I.S.
no 4K video
no Fast charging
no Wireless charging
no RAW photos
no bands 7 & 12.

για εναν μεσο χρηστη, δεν νομιζω οτι θα υπαρχει καποια τρομερη ελλειψη.

λεω να βαλω και μια SD card, ποιο χαρακτηριστικο πρεπει να προσεξω πριν την αγορα της;

Class 10 οπωσδηποτε.Αν ειναι και Samsung Evo ακόμα καλύτερα.
Μεινε μακρια απο τις turbo x.

ευχαριστω πολυ!

ειδα οτι εχουν βγει και οι καλυτερες/ταχυτερες samsung evo+
οι οποιες ειναι και λιγο φθηνοτερες απο τις απλες evo.

το παρακατω ισχυει;
οτι ολα τα app ειναι προτιμοτερο να γινονται η εγκατασταση τους στην μνημη του κινητου, ενω ολα τα υπολοιπα (video, music, photos, etc) στην microSD;