[Επίσημο] Samsung Galaxy Nexus

ομολογουμενως σιγα σιγα σαν να "ερχεται" στα ισια του αλλα πολύ αργά...
η επεναφορά εργοστασιακων θα μου διαγράψει sms, κλήσεις κλπ;;
Νομίζω τα πάντα. Μπορείς να πάρεις backup είτε όλα μαζί είτε με εφαρμογές ξεχωριστά για το καθένα (προτιμώ το 2ο).

χωρις ρουτ;
ειναι ευκολο να μου πεις με ποιες εφαρμογες θα το κανω;
επισης με τις επαφες τι γινεται;
ειναι συγχρονισμενες με το gmail οποτε μπορω να τις ανακτησω απο εκει ναι;

θα πρεπει να παω "ρυθμισεις" - "αντιγρ. ασφαλείας" - "επαναφορα εργοστασιακων δεδομενων";

Last edited:
χωρις ρουτ;
ειναι ευκολο να μου πεις με ποιες εφαρμογες θα το κανω;
επισης με τις επαφες τι γινεται;
ειναι συγχρονισμενες με το gmail οποτε μπορω να τις ανακτησω απο εκει ναι;

θα πρεπει να παω "ρυθμισεις" - "αντιγρ. ασφαλείας" - "επαναφορα εργοστασιακων δεδομενων";
Ναι από εκεί πας.

Οι επαφές αφού υπάρχουν σε Gmail είσαι οκ. Τώρα για τα υπόλοιπα υπάρχουν διάφορες λύσεις, χωρίς ρουτ. Αν θέλεις και κάνεις backup και τις εφαρμογές τότε πηγαίνεις σε ένα από τα επόμενα:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rerware.android.MyBackup&feature=search_result (είναι δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών). Σώσει στην sd card που εσένα δεν έχει οπότε δεν ξέρω ακριβώς σε σένα πως μπορεί να γίνει. Ίσως μπορείς να κάνεις ένα backup στην μνήμη να το σώσεις στον υπολογιστή και να το επαναφέρεις εκεί μετά από τον υπολογιστή.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.koushikdutta.backup&feature=search_result (αυτό έχει και πρόγραμμα για τον υπολογιστή, το οποίο πρέπει να εγκαταστήσεις. ακολούθησε τις οδηγίες. Σώζει στον υπολογιστή το backup.

Backup στα sms υπάρχουν διάφορες εφαρμογές. Αν όμως χρησιμοποιείς gosms ή handcend έχουν ενσωματωμένη επιλογή.

Γενικότερα, θα πρότεινα να σώσεις φωτό και βίντεο στον υπολογιστή με copy-paste. Μετά sms. Όσες εφαρμογές έχεις από play μόλις ξανασυνδεθείς θα στις κατεβάσει όλες. Όσες έχεις εκτός θα τις βάλεις μόνος σου. Θα πρότεινα δλδ να κάνεις "καθαρή" επαναφορά ένα ένα τα κόμμάτια που θέλεις και όχι ένα συνολικό backup γιατί με το συνολικό θα επαναφέρεις και όσα σκουπίδια ήδη έχεις μαζέψει και μπορεί να ξαναβρεθείς στα ίδια.

τελικώς πήρα μπακ απ τα sms με το sms μπακαπ & ριστορ και έκανα επαναφορά...
όλα καλα
οι δε εφαρμογές που ειχα εγκαταστήσει με το που σεταρα τον λογαριασμό μου στο google επανεγκαταστήθηκαν αυτόματα...

ο μαμα sms messenger μπορει να ρυθμιστεί ωστε να έχω 170(; ) χαρακτήρες ανα sms; ή πρέπει να χρησιμοποιησω το γκοσμσ;;
και αν μπορεί κάποιο φιλος να μου την θυμήσει γιατι νομιζα πως κάπου την ειχα αλλα δεν...

Last edited:
τελικώς πήρα μπακ απ τα sms με το sms μπακαπ & ριστορ και έκανα επαναφορά...
όλα καλα
οι δε εφαρμογές που ειχα εγκαταστήσει με το που σεταρα τον λογαριασμό μου στο google επανεγκαταστήθηκαν αυτόματα...

ο μαμα sms messenger μπορει να ρυθμιστεί ωστε να έχω 170(; ) χαρακτήρες ανα sms; ή πρέπει να χρησιμοποιησω το γκοσμσ;;
και αν μπορεί κάποιο φιλος να μου την θυμήσει γιατι νομιζα πως κάπου την ειχα αλλα δεν...
Στις ρυθμίσεις (μέσα στα μηνύματα), μέθοδος εισαγωγής έχει τρεις επιλογές (gsm, auto, unicode). Στο GSM στέλνει 160 χαρακτήρες. Τσέκαρε το όμως όταν γράφεις για σιγουριά. Αν γράφει υπόλοιπο 160 χαρακτήρες και μόλις γράψεις ελληνικά πάει αμέσως 70- τότε δεν δουλεύει αυτό που επέλεξες. Αν πάντως δεν έχεις κάποιο λόγο ιδιαίτερο το gpsms έχει πολλές δυνατότητες (πέρα από την παραμετροποίηση έχει και αυτόματο backup).

Έστρωσε το κινητό? Ρολάρει καλά τώρα?

ναι ναι ... ολα μια χαρα
ευχαριστω πολύ για την βοηθεια

δεν υπαρχει αυτο που λες ή δεν το βρήσκω...

ναι ναι ... ολα μια χαρα
ευχαριστω πολύ για την βοηθεια

δεν υπαρχει αυτο που λες ή δεν το βρήσκω...
Μόλις μπεις στην μαμά εφαρμογή για τα μηνύματα πάτα ρυθμίσεις και κάπου θα έχει μέθοδο εισαγωγής ή κάτι τέτοιο. Όχι στις ρυθμίσεις γενικά, στις ρυθμίσεις μέσα στα μηνύματα.

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy Nexus

Μόλις μπεις στην μαμά εφαρμογή για τα μηνύματα πάτα ρυθμίσεις και κάπου θα έχει μέθοδο εισαγωγής ή κάτι τέτοιο. Όχι στις ρυθμίσεις γενικά, στις ρυθμίσεις μέσα στα μηνύματα.

εκεί που λες πάντως δεν έχει... :-P

εκεί που λες πάντως δεν έχει... :-P

Άτιμη Google. Μας κάνει τη ζωή δύσκολη. Μόλις βρεθώ ξανά με το κινητό θα το σκαλίσω να το βρω. Μέχρι τότε go sms pro για να μην διπλό πληρώνεις η βλέπει ο παραλήπτης ερωτηματικά. :)

Ούτε στο gosms μπορώ να το βρω γμτ...

Δεν είναι τίποτα. Απλά έχει πολλές ρυθμίσεις. Ανοίγεις την εφαρμογή πηγαίνεις ρυθμίσεις και υποστηριζομενες γλώσσες. Εκεί τικαρεις τα ελληνικά πάτας μια πίσω και τικαρεις και το αποπανω ενεργοποίηση υποστήριξης για τοπικές.

Δεν είναι τίποτα. Απλά έχει πολλές ρυθμίσεις. Ανοίγεις την εφαρμογή πηγαίνεις ρυθμίσεις και υποστηριζομενες γλώσσες. Εκεί τικαρεις τα ελληνικά πάτας μια πίσω και τικαρεις και το αποπανω ενεργοποίηση υποστήριξης για τοπικές.
Οκ έγινε ευχαριστώ!
Από όσο μπορώ να καταλάβω στο μαμά πρόγραμμα δεν γίνεται...

Επίσης το μαμά πληκτρολόγιο στο 4.2.1 τα σπάει. Κ έχει κ πολύ πολύ καλύτερη πρόβλεψη κειμένου απο το Σμαρτ κιμπορντ προ που κάποιες φορές δεν το πρόσεχα και έστελναν ότι να ναι...

Οκ έγινε ευχαριστώ!
Από όσο μπορώ να καταλάβω στο μαμά πρόγραμμα δεν γίνεται...

Επίσης το μαμά πληκτρολόγιο στο 4.2.1 τα σπάει. Κ έχει κ πολύ πολύ καλύτερη πρόβλεψη κειμένου απο το Σμαρτ κιμπορντ προ που κάποιες φορές δεν το πρόσεχα και έστελναν ότι να ναι...

Είμαι με 4.1.2 οπότε ίσως άλλαξαν την ρύθμιση στα μαμά μηνύματα. Για το πληκτρολόγιο και εμένα μου αρέσει πολύ το μαμά. Ειδικά που έχει (στο νοτε2) ξεχωριστή σειρά για τους αριθμούς. Το σμαρτ χρησημοποιουσα και εγώ και είναι αρκετά καλό αλλά τώρα έχω το SwiftKey που είναι και αυτό εξαιρετικό. Αυτό που μου αρέσει και στα δύο είναι ότι μπορώ να μεγαλώσω το μέγεθος του πληκτρολόγιου. Το μαμά μου πέφτει ένα κλικ πιο μικρό από όσο θα ήθελα.

Είμαι με 4.1.2 οπότε ίσως άλλαξαν την ρύθμιση στα μαμά μηνύματα. Για το πληκτρολόγιο και εμένα μου αρέσει πολύ το μαμά. Ειδικά που έχει (στο νοτε2) ξεχωριστή σειρά για τους αριθμούς. Το σμαρτ χρησημοποιουσα και εγώ και είναι αρκετά καλό αλλά τώρα έχω το SwiftKey που είναι και αυτό εξαιρετικό. Αυτό που μου αρέσει και στα δύο είναι ότι μπορώ να μεγαλώσω το μέγεθος του πληκτρολόγιου. Το μαμά μου πέφτει ένα κλικ πιο μικρό από όσο θα ήθελα.
Ναι κ εγώ στο σμ.κ/μπορντ το είχε στην μεγάλη διάσταση αλλά τώρα το μαμά προβλέπει τόσο καλά που κ λάθος πλήκτρο να εχεις πατήσει στις περισσότερες φορες βγάζει κ την σωστη λεξη στις επιλογές.. Oποτε το οτι είναι πιο μικρό δεν είναι θέμα.
Το swap δε τα σπάει... Τουλάχιστον έχει πλάκα...

Παιδιά έχετε κανένα θέμα με τον driver του κινητού στα windows? Εγώ είχα πειράξει 1-2 πράγματα για να ρουτάρω το κινητό και τώρα με το ζόρι τα καταφέρνω να περάσω κανένα τραγούδι. Αποσυνδέεται μόνο του, μόλις κλείνει η οθόνη αποσυνδέεται το κινητό και κάτι τέτοια. Κατέβασα ξανά τον original driver αλλά πάλι τα ίδια κάνει. Έχετε καμιά ιδέα?

Παιδιά έχετε κανένα θέμα με τον driver του κινητού στα windows? Εγώ είχα πειράξει 1-2 πράγματα για να ρουτάρω το κινητό και τώρα με το ζόρι τα καταφέρνω να περάσω κανένα τραγούδι. Αποσυνδέεται μόνο του, μόλις κλείνει η οθόνη αποσυνδέεται το κινητό και κάτι τέτοια. Κατέβασα ξανά τον original driver αλλά πάλι τα ίδια κάνει. Έχετε καμιά ιδέα?

Δοκίμασες άλλη θύρα usb ? καλύτερα την πίσω της Motherboard και με το αυθεντικό καλώδιο.

Κυριοι ετοιμαζομαι να κάνω ρουτ χρησιμοποιωντας αυτο....http://www.wugfresh.com/nrt/
Ερωτηση:
1) Η συσκευη μας ειναι αυτη: Galaxy Nexus (GSM/HSPA+)
2) H εκδοση Android αυτη: YAKJU-MAGURO: Android 4.2.1 Build: JOP40D
Ειναι επιλογες του προγραμματος πριν το ξεκινημα του ρουτ. Αυτα επιλέγω ναι;;

Σωστα φίλε μου.

Αν κι εγώ απο λάθος δικό μου επέλεξα TAKJU ενω έχω YAKJU αλλά και πάλι όλα πήγαν μια χαρά....

ok ευχαριστω πολύ...
το θεμα τωρα ειναι πως η δουλεια θα γινει σε υπολογιστη με xp και στο κατεβασμα/ανανεωση των driver τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικα απο οτι δειχνει στον οδηγο..
τελος παντων ελπιζω να το βρω...

ρε παιδια το ρουτ εγινε
αλλα δεν σβήστηκε τπτ στο τηλ... ολα οπως πριν, εφαρμογες, επαφες, sms, ολα...
εχω super user
επικοινωνω με usb stick
επισης μου εγκατεστησε το busybox free το οποιο δεν κατάλαβα τι ειναι

τι παιζει;;