[Επίσημο] Samsung Galaxy Note 4

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy Note 4

Το plus 700ε εχεις πάντως.

Τα 16gb χωρίς sd κάρτα. Άχρηστο τελείως.

Το 64αρι έχει 830. Και για να συγκρίνουμε ίδια πράγματα το note έχει 32gb και για να βάλεις άλλα 32 θες 15 ευρώ?

Edit: Πρέπει να αλλάξω και avatar :flipout:

Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy Note 4

Τα 16gb χωρίς sd κάρτα. Άχρηστο τελείως.

Το 64αρι έχει 830. Και για να συγκρίνουμε ίδια πράγματα το note έχει 32gb και για να βάλεις άλλα 32 θες 15 ευρώ?

Επειδη δε θα βγαλουμε ακρη και το ξερω πριν καν γράψω για το plus, μήπως να βάλουμε στο παιχνίδι και το lg g2 που κανει 240ε και ειναι κινητάρα; Μαλλον όχι. ;)

Αυτα απο μενα και τέλος τα offtopic. :)

δεν υποστηριζονται δυστυχως οι εφαρμογες για manual φωτογραφηση ακομα .... θελουν το νεο API version 2 , και η samy δε το υποστηριζει ακομη.
ελπιζω να το κανει στο μελλον, γιατι δινει πολλες δυνατοτητες στη μηχανη.

τα παρακατω ειναι δυνατα με το νεο API:

manual focus
manual white balance
manual iso
manual shutter speed
raw support

ένα ακόμα αρνητικό της κάμερας είναι ότι δεν έχει οπτική σταθεροποίηση σε 4K....που πρακτικά το καθιστά άχρηστο αν κινείσαι.
Το ίδιο δυστυχώς ισχύει και στα 1080 60p.... :violent-smiley-030:

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy Note 4

ένα ακόμα αρνητικό της κάμερας είναι ότι δεν έχει οπτική σταθεροποίηση σε 4K....που πρακτικά το καθιστά άχρηστο αν κινείσαι.
Το ίδιο δυστυχώς ισχύει και στα 1080 60p.... :violent-smiley-030:

Αν δεν το βγάλεις άχρηστο μέχρι αύριο εμένα να μην με λένε nektar :p

oi πρώτες εντυπώσεις...

Τα θετικά :
Τρομερή οθόνη, η amoled είναι απόλαυση, αλλα μονο σε εσωτερικό χώρο. Το μαυρο της αβυσαλεο και επιτελους καλα χρώματα σε Samy!
Η QHD ανάλυση δεν μπορώ να πω ότι έκανε μεγάλη διαφορα, αλλα εφόσον δεν επηρεάζει πολύ τη μπαταρια, είναι καλοδεχούμενη.
Η θερμοκρασία λευκου είναι πολύ σωστη , το ίδιο και το grey scale. Έντονα χρώματα , χωρίς να είναι "ψεύτικα" .

Πολύ καλη κατασκευή, στιβαρό, αλλα με χάλασε λίγο το πίσω μερος που είναι fake leather. Θα το προτιμούσα με ένα απλό texture και όχι "απομίμηση" ... δε τη χρειάζεται.

Το hardware φαίνεται πολύ δυνατό, δε κλλαει πουθενά και με Lollipop που έχει τώρα (5.0.1) είναι πολύ ομαλο.

Το softwrae φυσικά είναι (πάλι) το αδύνατο σημείο και μερικές φορές φαίνεται να "διστάζει" και να ψιλό λαγκαρει.
Ξέρω ότι διορθώνεται με άλλο launcher αλλα χάνεις αλλα καλούδια έτσι.

Στα αρνητικά τώρα...

Η κάμερα δε με ενθουσίασε και τόσο. Έχει καλύτερα χρώματα από όλες σχεδόν τις android συσκευές που είχα, αλλα υπολείπεται σε χρωματική ακρίβεια από τα iphone 6.
Είναι πολύ γρηγορη, αλλα όχι τόσο όσο διαπίστωσα στα νέα Samy S6. Η σταθεροποίηση επίσης δεν είναι καλη , δημιουργεί κάποια artifacts και γενικά δε βλέπω πολύ καλη υλοποίηση.
Δε θα σε απογοητέψει φυσικά (κάτι που το έκανε αυτή του oneplus) , αλλα δε θα σε ενθουσιάσει.
Δεν έχει επίσης εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες για manual ρυθμίσεις που του δίνει το lollipop (manual WB, εστίαση, ταχύτητα κλείστρου κλπ) , ίσως σε μια επομενη αναβάθμιση.

Η οθόνη , αν και είναι καταπληκτική σε μέτριο και χαμηλο φωτσμο, είναι "ασθενική" σε φως ημέρας... σήμερα στο αυτοκίνητο , με αρκετό ηλιο , δυσκολεύτηκα να το χειριστώ , ακόμα και στο max φωτεινότητας. Έχει τη μιση από το νέο S6 και το iphone 6 kai φαίνεται.

Αυτό όμως που με απογητευσε αρκετά είναι το TW της Samy....το περίμενα πολύ πιο πλήρες και λειτουργικό.

Έχει πολλές μικρές ατέλειες και αδυναμίες.

Πχ... στα favorites contacts δε μπορεις να κανεις αναδιάταξη (rearrange) όπως θέλεις ! Τις βάζει αλφαβητικά νομίζω ... είναι το μονο κινητό που ξέρω να το κάνει αυτό.

Στο phone app επίσης δεν μπορείς ν αλλάξεις tabs (recent, favs, contacts κλπ) με swipe left-right γοα ευκολότερη χρήση με ένα χέρι!

Δεν έχει profiles (όπως είχε το oneplus) για μπορεί να τα εναλλασει , ανάλογα με το location - wifi - κλπ .
Αυτό μου είχε λύσει τα χερια στο oneplus , οπου μπορούσε ν αλλάζει profiles ανάλογα τη τοποθεσία ή το ενεργό wifi δίκτυο.

Δεν έχει notifications budjes σε πολλές εφαρμογές , πχ gmail , για να ξέρεις ποσα αδιάβαστα mail έχεις ... το ίδιο και με μερικές άλλες εφαρμογές.

Δεν έχει double tap για ανοιγοκλείσιμο συσκευής και gestures controls όταν είναι σε sleep η συσκευή.

Θετικό είναι ότι το bloatware έχει μειωθεί αρκετά .
Πιστεύω ότι αυτή η συσκευή (hardware) είχε το software της Cyanogen θα ήταν ηκαλυτερη επιλογή σε android με διαφορα.

Gia μπαταρια φυσικά είναι νωρίς να πω.

Η εξερεύνηση συνεχίζεται ....

ούτε στην lollipop το άλλαξαν αυτό,μου έχει σπάσει τα νεύρα στο alpha?

lollipop εχω κι εγω, απο εκει τα συμπερασματα.
Σε γενικες γραμμες, ειναι σε καλο δρομο, αλλα δεν εχουν υιοθετησει ολα τα API της google ακομα κι επιμενουν σε καποιες χαζες δικες τους παρεμβασεις.

Πχ δεν επιτρεπουν μεγαλο wallpaper που κινειται μεταξυ των οθονων , μονο στατικο ή animated ! Ποσο σπαστικο ..... δε θυμαμαι αλλο κινητο με αυτο το περιορισμο (με το stock launcher)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

O μικρος "δισταγμος" του κεντρικου κουμπιου (περιπου 1/2") οφειλεται κυριως στο s voice (που ενεργοποιειται με το double tap στο κεντρικο κουμπι) ... αν το απενεργοποιησετε εντελως , ανταποκρινεται πιο αμμεσα!

Ενας απο τους λογους που πηρα το νοτε ειναι να δοκιμασω καποια στιγμη το gear vr.... Το εχει δει κανεις? το δοκιμασα στη vodafone sto mall κι ενθουσιαστηκα. Ξερει κανεις ποτε θα ερθει και το κοστος του ;

έχει επιλογή multi user τώρα στο Λολλιποπ (ή guest user) ?
Θυμάμαι ότι στο lollipop ήταν ένα από τα κεντρικά σημεία στη παρουσίαση .... υπάρχει αυτή η επιλογή τώρα ?

Last edited:
μετά από μερικές δοκιμες της κάμερας, διαπιστώνω ότι στο HD βίντεο (1080)η μηχανή δε κάνει μονο οπτική σταθεροποίηση αλλα και ηλεκτρονική.
Αυτό συμπερενεται από 2 γεγονότα...

1) κάνει crop (περίπου 10%) όταν ενεργοποιείς τη σταθεροποίηση
2) Έχει artifacts απο warp stabilising στα ακρα του καδρου , όμοια με αυτά που έχουμε όταν κάνουμε σταθεροποίηση στον υπολογιστή (πχ με After Effects).

Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν είναι το καλυτρεο και σίγουρα δε συγκρίνεται με το αποτέλεσμα που έχουμε με native OSS ( iphone 6 plus , ίσως και με galaxy S6).

Έχω αμφιβολία αν έχει μονο οπτική σταθεροποίηση, γιατί δεν έχει νόημα να μην την έχει σε 1080 60p kai 4K.
Αν είχε "πραγματικαη" οπτική σταθεροποίηση , λογικά θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί και σε αυτά τα mode....
Αυτό που συμβαίνει μάλλον, είναι ότι έχει τη λεγόμενη smart OIS , που είναι συνδυασμος οπτικής και ηλεκτρονικής σταθεροποίησης, με όχι πάντα καλα αποτελέσματα.

Θα το ψάξω περισσότερο και θα ενημερώσω σχετικά.

Last edited:
Aπό σήμερα είμαι ένας ευτυχής κάτοχος του Note 4.
Έκδοση λευκή, έκδοση F.
Με το που το άνοιξα, αμέσως έκανε software update και μου πέρασε σε περίπου 20 λεπτά το Lollipop 5.0.1.
Aγορασμένο στα 549 από γνωστή αλυσίδα Video Club.

Mετά από 4 μέρες μπορώ να πω τις πρώτες μου εντυπώσεις.
Στα θετικά η μπαταρία, η οποία κρατάει ακριβώς 2 γεμάτες μέρες, με κανονική χρήση (δεν παίζω ποτέ παιχνίδια) και η απίστευτη ποιότητα κατασκευής.
Τα περί δυνατοτήτων από άποψη hardware έχουν χιλιογραφτεί, δεν θα γράψω τίποτα.
Στα αρνητικά σίγουρα το μέγεθος. Δύσκολα το κάνεις κουμάντο. Παρά τις ψηφιακές ευκολίες που προσφέρει για να το χρησιμοποιείς με το ένα χέρι, για το δικό μου χέρι τουλάχιστον είναι λίγο μεγάλο. Βέβαια, το ήξερα πριν το αγοράσω, σας προλαβαίνω :)
Στα αρνητικά επίσης η αργή απόκριση στο άνοιγμα κάποιων εφαρμογών. Για παράδειγμα, όταν είναι κλειδωμένο και πατάω το κουμπάκι στο spen και κάνω διπλό κλικ στην οθόνη για να ανοίξει το σημειωματάριο να γράψω πχ έναν αριθμό τηλεφώνου, το σημειωματάριο εμφανίζεται μετά από αρκετά δευτερόλεπτα, σε βαθμό που κάποιες φορές ξαναέκανα το διπλό κλικ και πατούσα ξανά το κουμπάκι γιατί νόμιζα ότι δεν το είχα κάνει σωστά.
Στα αρνητικά η πολύ κακή εφαρμογή του κλειδώματος - ξεκλειδώματος με δαχτυλικό αποτύπωμα. Πολλή δουλειά απαιτείται από τη Samsung ακόμα. Δεν ξέρω αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση στα νεότερα S6 και S6 edge.

Σε γενικές γραμμές, κάθε φορά που το πιάνω στα χέρια μου, έχω την αίσθηση ότι είναι κάτι πολυτελές.

consumer-satisfaction-01-570.jpg

Το Samsung Galaxy Note 4 βρέθηκε πρώτο στην λίστα των συσκευών που κυκλοφορούν σήμερα και ικανοποιούν περισσότερο τους χρήστες. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την American Consumer Satisfaction Index (ACSI) σε 70.000 άτομα στις ΗΠΑ. Σε μια κλίμακα από το 0 έως το 100, οι ερωτηθέντες έδωσαν στο Note 4 κατά μέσο όρο βαθμολογία 86 πόντων.

Δεύτερο στη λίστα ακολουθεί το Samsung Galaxy Note 3 με 82 βαθμούς το οποίο μοιράζεται την δεύτερη θέση με το iPhone 6 Plus και το Samsung Galaxy S5 που ισοβαθμούν στους 82 πόντους ενώ η πεντάδα συμπληρώνεται από το iPhone 6 που έχει 81 βαθμούς.

http://techblog.gr/mobile/iphone-6-below-note-4-to-customer-satisfaction-8932/

http://www.samsung.com/uk/consumer/mobile-devices/galaxy-note/accessories/EF-EN910FKEGWW

την εχει καποιος να μας πει εντυπωσεις?
μεγαλωνει πολυ το τηλεφωνο?προστατευεται στα πλαγια που το βλεπω γυμνο?

Υπάρχει περιμετρικά χειλακι, οπότε σε γενικές γραμμές δεν "βρίσκει".
Το πορτάκι όμως δεν κουμπώνει οπότε σε πτώση είναι λίγο λαχείο.

http://www.samsung.com/uk/consumer/mobile-devices/galaxy-note/accessories/EF-WN910FKEGWW

Η παραπάνω αν και ίδιας προστασίας πάντα είχε πιο Premium look.

Υπάρχει περιμετρικά χειλακι, οπότε σε γενικές γραμμές δεν "βρίσκει".
Το πορτάκι όμως δεν κουμπώνει οπότε σε πτώση είναι λίγο λαχείο.

http://www.samsung.com/uk/consumer/mobile-devices/galaxy-note/accessories/EF-WN910FKEGWW

Η παραπάνω αν και ίδιας προστασίας πάντα είχε πιο Premium look.

βολευει ομως πολυ το παραθυρακι της wallet.την εχει το e-shop(απο newsletter)20 ευρω.
του εχω παρει αυτη http://www.samsung.com/us/mobile/cell-phones-accessories/EF-PN910BLESTA.
με εχει βολεψει πολυ αλλα θελω και ενα flip.