[Επίσημο] Samsung Galaxy Note 4

Γι αυτο όλο και περισσότερο ο κοσμος στρέφεται στα κινεζικά που με 150-180 ευρω παίρνεις κινητό που κανει σχεδον οτι και το νοτε 4 αλλα κοστιζει το 1/4!

Κάτοχος νοτε 2.

Καλά να κάνει ότι και το Note 4 με το 1/4 της τιμής δεν υπάρχει περίπτωση (ούτε αν βάλουμε το σχεδόν , ούτε το περίπου ούτε κάτι άλλο).

Στα 2/3 της τιμής υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις από καταξιωμένες μάρκες (Xiaomi , Huawei , Lenovo κτλ).

Καλά να κάνει ότι και το Note 4 με το 1/4 της τιμής δεν υπάρχει περίπτωση (ούτε αν βάλουμε το σχεδόν , ούτε το περίπου ούτε κάτι άλλο).

Στα 2/3 της τιμής υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις από καταξιωμένες μάρκες (Xiaomi , Huawei , Lenovo κτλ).

Κανουν σχεδον οτι και το νοτε 4 χωρις πενάκι! Ψάξε λίγο και θα βρεις !

Πες μας συγκεκριμένο κινητό κάτω από 200 ευρώ που πχ. θα τρέξω το Antutu ή το Geekbench και θα πάρω παρόμοιο σκορ με το Note 4.

δεν εχει να κανει.
Το nexus 5 ,για να μην πω και το 4, ειναι μακραν πιο lag free...

Το jiayu s3 που πηρα για την γυναικα με 162 πιανει 40500 δεν λαγκαρει με τπτ φορτωνει τις σελιδες αστραπη και κουμπωνει το gps σε λιγοτερο απο 30 sec

δεν εχει να κανει.
Το nexus 5 ,για να μην πω και το 4, ειναι μακραν πιο lag free...

Αυτά με την "εμπειρία χρήσης" και άλλα αόριστα και υποκειμενικά τα έχουμε ξανακούσει. Το θέμα είναι τι συγκεκριμένα μετρήσιμα δεδομένα υπάρχουν. Εδω πχ.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το Note είναι 2 sec πιο αργό από το Nexus 6 (και 5 sec πιο γρήγορο απο το iphone 6) , αλλά τρέχει Kitkat ενώ το Nexus έχει lollipop. Στα 2 λεπτά και 25 βέβαια τα 2 sec δεν είναι έτσι και αλλιώς τρομερή διαφορά.

Το jiayu s3 που πηρα για την γυναικα με 162 πιανει 40500 δεν λαγκαρει με τπτ φορτωνει τις σελιδες αστραπη και κουμπωνει το gps σε λιγοτερο απο 30 sec

Άλλο 40000 και άλλο 50000 όμως. Για να μην μιλήσουμε για οθόνη , κάμερα κτλ. Επίσης υπάρχει το θέμα της ποιότητας κατασκευής. Δεν το ξέρω το συγκεκριμένο κινητό αλλά για TurboX και άλλα noname tablet και κινητά από Κίνα έχω ακούσει αρκετά άσχημες εντυπώσεις πχ. του ξαδέρφου μου του είχαν χαλάσει 2 Κινεζοταμπλετ μέσα σε 6 μήνες και αναγκάστηκε να πάρει Samsung στο τέλος.

Από την άλλη και τα λεφτά που ζητάει η Samsung για το Note πιστεύω ότι είναι υπερβολικά , ειδικά αν μιλάμε για αγορά από καταστήματα "φαρμακεία" Πλαίσιο , Κωτσόβολος κτλ. που ξεφεύγει τελείως το πράγμα.

Αυτά με την "εμπειρία χρήσης" και άλλα αόριστα και υποκειμενικά τα έχουμε ξανακούσει. Το θέμα είναι τι συγκεκριμένα μετρήσιμα δεδομένα υπάρχουν. Εδω πχ.

Το Note είναι 2 sec πιο αργό από το Nexus 6 (και 5 sec πιο γρήγορο απο το iphone 6) , αλλά τρέχει Kitkat ενώ το Nexus έχει lollipop. Στα 2 λεπτά και 25 βέβαια τα 2 sec δεν είναι έτσι και αλλιώς τρομερή διαφορά.

Άλλο 40000 και άλλο 50000 όμως. Για να μην μιλήσουμε για οθόνη , κάμερα κτλ. Επίσης υπάρχει το θέμα της ποιότητας κατασκευής. Δεν το ξέρω το συγκεκριμένο κινητό αλλά για TurboX και άλλα noname tablet και κινητά από Κίνα έχω ακούσει αρκετά άσχημες εντυπώσεις πχ. του ξαδέρφου μου του είχαν χαλάσει 2 Κινεζοταμπλετ μέσα σε 6 μήνες και αναγκάστηκε να πάρει Samsung στο τέλος.

Από την άλλη και τα λεφτά που ζητάει η Samsung για το Note πιστεύω ότι είναι υπερβολικά , ειδικά αν μιλάμε για αγορά από καταστήματα "φαρμακεία" Πλαίσιο , Κωτσόβολος κτλ. που ξεφεύγει τελείως το πράγμα.

Φίλε ειμαι κάτοχος απο χθες του jiayu s3 και οφείλω να σου πω οτι το κινητό κανει παπάδες! Απίστευτη οθονη , ξεφτιλίζει το νοτε 2 , εντάξει ειναι 2.5 χρονια πισω αλλα κινητό σταθμός, μηδενικό λαγκαρισμα, καμια σχεση με το νοτε, τρομερη φόρτωση σελίδων, πολυ καλη καμερα , και αλλα πολλα...και ολα αυτα με 160 ευρω.....ψάξε λίγο την μάρκα και το κινητό και θα καταλάβεις. Ειναι τρελό vfm

Το lag, δεν ειναι εμπειρια, αλλα μετρησιμο.
Και εγω θεωρω το Note 4 το κορυφαιο smartphone, αλλα για λογους που δεν περιλαμβανουν απαραιτητα τα benchmarks.(οθονη,πενακι,κατασκευη,αυτονομια)
Στα android τα benches δεν σημαινουν τα παντα εδω και αρκετα χρονια.Οτιδηποτε φοραει snapdragon 800 και ανω παιζει ακριβως με τον ιδιο τροπο παιχνιδια και εφαρμογες.Μετα απο εκει ξεκινουν και μετρανε αλλα πραγματα...

Φίλε ειμαι κάτοχος απο χθες του jiayu s3 και οφείλω να σου πω οτι το κινητό κανει παπάδες! Απίστευτη οθονη , ξεφτιλίζει το νοτε 2 , εντάξει ειναι 2.5 χρονια πισω αλλα κινητό σταθμός, μηδενικό λαγκαρισμα, καμια σχεση με το νοτε, τρομερη φόρτωση σελίδων, πολυ καλη καμερα , και αλλα πολλα...και ολα αυτα με 160 ευρω.....ψάξε λίγο την μάρκα και το κινητό και θα καταλάβεις. Ειναι τρελό vfm

Μεγειά και μακάρι να σου βγει τέλειο.

Το lag, δεν ειναι εμπειρια, αλλα μετρησιμο.
Και εγω θεωρω το Note 4 το κορυφαιο smartphone, αλλα για λογους που δεν περιλαμβανουν απαραιτητα τα benchmarks.(οθονη,πενακι,κατασκευη,αυτονομια)
Στα android τα benches δεν σημαινουν τα παντα εδω και αρκετα χρονια.Οτιδηποτε φοραει snapdragon 800 και ανω παιζει ακριβως με τον ιδιο τροπο παιχνιδια και εφαρμογες.Μετα απο εκει ξεκινουν και μετρανε αλλα πραγματα...

Σε σχέση πχ. με το One plus one και εγώ το πιστεύω ότι το UI μπορεί να φαίνεται πιο αργό (αυτό οφείλεται στο Touchwiz) σε απαιτητικές εργασίες όμως το Note είναι κορυφαίο.

Τέλος πάντων από αλλού ξεκινήσαμε και αλλού καταλήξαμε.

Σκέφτομαι από LG G3 να πάω σε Note 4, έτσι για αλλαγή.
Έχεις κανείς αντίρρηση? Με προβληματίζουν τα παρακάτω.
Όποιος μπορεί ας βοηθήσει.

1. Το μέγεθος. Εντάξει δεν είναι πολύ μεγαλύτερο από το LG και το έχω πιάσει στα χέρια μου. Νομίζω θα το συνηθίσω.
2. Τα χρώματα της οθόνης. Στο LG φαίνονται πιο ρεαλιστικά (χωρίς να ξέρω αν είναι). Στο Note πιο "ψεύτικα" αλλά είναι πολύ πιο φωτεινό το τηλέφωνο. Θα τα συνηθίσω λέτε?
3. Έλλειψη root (λόγο ακύρωσης εγγύησης - όχι ότι δεν γίνεται...). Έχω συνηθίσει με greenify, titanium backup κλπ. Αν μου πείτε ότι δεν τα χρειάζομαι στο Note τότε κανένα πρόβλημα.
4. Το IR δουλεύει σωστά? Έχω συνηθίσει με το LG να ελέγχω όλες τις συσκευές στο σαλόνι
5. Θα χρειαστώ κάποιο back cover? Μου αρέσει η αίσθηση του δέρματος που έχει πίσω. Ένας από τους λόγους που θέλω να το πάρω. Θα έχω σημαντικές φθορές με το πέρασμα του χρόνου και με κριτήριο πάντα ότι κάποια στιγμή θα το πουλήσω? Από αυτό θα εξαρτηθεί αν θα πάρω το άσπρο που νομίζω είναι πιο όμορφο.

Οποιαδήποτε βοήθεια καλοδεχούμενη -bye-

Προσωπικά θεωρώ άκυρη την αλλαγή, δεδομένου ότι το G3 είναι ναυαρχίδα όχι μόνο σαν μοντέλο αλλά και σαν χαρακτηριστικά.

Για να κάνεις τέτοιες σκέψεις, μάλλον κάτι σε χαλάει στο LG :chinscratch:

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Samsung Galaxy Note 4

Θα σου πω τη γνώμη μου:

Σκέφτομαι από LG G3 να πάω σε Note 4, έτσι για αλλαγή.
Έχεις κανείς αντίρρηση? Με προβληματίζουν τα παρακάτω.
Όποιος μπορεί ας βοηθήσει.

1. Το μέγεθος. Εντάξει δεν είναι πολύ μεγαλύτερο από το LG και το έχω πιάσει στα χέρια μου. Νομίζω θα το συνηθίσω.
Μην είσαι σίγουρος. Έτσι κι αλλιώς οι διαφορές διαστάσεων στα κινητά δεν είναι μεγάλες, αλλά ακόμα και μικρή αύξηση μήκους μπορεί να κάνει τη διαφορά. Προσωπικά δε με βόλεψε phablet κινητό, πολλοί όμως δεν μπορούν να γυρίσουν σε μη-phablet. Εδώ μόνο ο ίδιος μπορείς ν' αποφασίσεις απλά αυτό που λέω είναι να μη θεωρείς δεδομένο ότι μικρή αύξηση των διαστάσεων συνηθίζεται εύκολα. Πάντως αφού το G3 δεν το λες και μικρό (εντάξει έχει μικρά bezel αλλά γενικά είναι μεγάλο κινητό) φαντάζομαι θα συνηθίσεις το Note 4.

2. Τα χρώματα της οθόνης. Στο LG φαίνονται πιο ρεαλιστικά (χωρίς να ξέρω αν είναι). Στο Note πιο "ψεύτικα" αλλά είναι πολύ πιο φωτεινό το τηλέφωνο. Θα τα συνηθίσω λέτε?
Κι εμένα δε μ' αρέσουν τα χρώματα στα Samsung (στο default setting). Το καλό είναι όμως ότι μπορείς να ρυθμίσεις το screen mode σε Movie που κάνει τα χρώματα σαφώς πιο "φυσικά" και λιγότερο κορεσμένα. Στο Note 4 ίσως έχει και κάποιο άλλο mode που να σ' αρέσει. Γιατί δεν πας σε κάποιο κατάστημα να δοκιμάσεις αυτές τις ρυθμίσεις να δεις αν σ' αρέσουν; Νομίζω θα βρεις κάτι που να σου κάνει.

3. Έλλειψη root (λόγο ακύρωσης εγγύησης - όχι ότι δεν γίνεται...). Έχω συνηθίσει με greenify, titanium backup κλπ. Αν μου πείτε ότι δεν τα χρειάζομαι στο Note τότε κανένα πρόβλημα.
Αφού τα χρειαζόσουν στο G3 δε βλέπω λόγο να μην τα χρειάζεσαι στο Note 4 - δεν ξέρω να υπάρχει κάποιο Samsung app που να τα υποκαθιστά επαρκώς. Δεδομένου ότι δε θες να χάσεις εγγύηση νομίζω είναι ένα θέμα.

4. Το IR δουλεύει σωστά? Έχω συνηθίσει με το LG να ελέγχω όλες τις συσκευές στο σαλόνι
Δεν το έχω δοκιμάσει και δεν το ξέρω.

5. Θα χρειαστώ κάποιο back cover? Μου αρέσει η αίσθηση του δέρματος που έχει πίσω. Ένας από τους λόγους που θέλω να το πάρω. Θα έχω σημαντικές φθορές με το πέρασμα του χρόνου και με κριτήριο πάντα ότι κάποια στιγμή θα το πουλήσω? Από αυτό θα εξαρτηθεί αν θα πάρω το άσπρο που νομίζω είναι πιο όμορφο.
Δεν το γνωρίζω.

Οποιαδήποτε βοήθεια καλοδεχούμενη -bye-

Προσωπικά θεωρώ άκυρη την αλλαγή, δεδομένου ότι το G3 είναι ναυαρχίδα όχι μόνο σαν μοντέλο αλλά και σαν χαρακτηριστικά.

Για να κάνεις τέτοιες σκέψεις, μάλλον κάτι σε χαλάει στο LG :chinscratch:

Το βαρέθηκα Τάσο. Θέλω να δοκιμάσω και κάτι άλλο από Android. Μην μου πεις ότι δεν τα έχεις περάσει...? Είναι το μειονέκτημα του Android.
Με το iphone ήξερα ότι για 1-2 χρόνια δεν κοιτούσα τίποτα άλλο.

Από το LG είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν το συζητώ. Μόνο από μπαταρία έχω κάποια παράπονα (χωρίς root δεν παλεύεται πιστεύω) και δεν μου αρέσει γυμνό γιατί γλιστράει πολύ. Το Samsung σε αυτά τα δύο υπερτερεί σημαντικά. Αλλά είπαμε πιο πολύ είναι γιατί θέλω να δω και τα samsung θα το κάνω (αν το κάνω τελικά).
Θα ήθελα πάντως να ακούσω την γνώμη κάποιου που έχει δοκιμάσει και τα δύο ή που έχει το Note 4.

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Samsung Galaxy Note 4

Το βαρέθηκα Τάσο. Θέλω να δοκιμάσω και κάτι άλλο από Android. Μην μου πεις ότι δεν τα έχεις περάσει...? Είναι το μειονέκτημα του Android.
Με το iphone ήξερα ότι για 1-2 χρόνια δεν κοιτούσα τίποτα άλλο.

Από το LG είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν το συζητώ. Μόνο από μπαταρία έχω κάποια παράπονα (χωρίς root δεν παλεύεται πιστεύω) και δεν μου αρέσει γυμνό γιατί γλιστράει πολύ. Το Samsung σε αυτά τα δύο υπερτερεί σημαντικά. Αλλά είπαμε πιο πολύ είναι γιατί θέλω να δω και τα samsung θα το κάνω (αν το κάνω τελικά).
Θα ήθελα πάντως να ακούσω την γνώμη κάποιου που έχει δοκιμάσει και τα δύο ή που έχει το Note 4.

Aν πάρεις Note 4 , δεν θα θελεις να το αλλαξεις , τουλάχιστον μεχρι το Note 5.
Δυστυχώς οι φετινές ναυαρχίδες δεν προσέφεραν κάτι ιδιαίτερο.Μονο Note 4 και Nexus 6 ξεχώρισαν (μαζι και με το oneplus one)
Ειναι γεγονός πάντως οτι το G3 ειναι το μόνο που τικάρει όλα τα κουτάκια (snap 801,2/3gb ram,root χωρις να χανεις εγγυηση,lollipop,microsd,removable battery,ir,2k screen,fm radio,small bezels)

Καλύτερα να πάρεις ένα μεταχειρισμένο Note 3 και να του βγάλεις και τα μάτια χωρίς να το σκέφτεσαι. Και root θα μπορείς να το κάνεις και δεν είναι μεταλλικό γύρω γύρω για να φοβάσαι. Και σχετικά με το 4, η διαφορά είναι χωρίς ουσία.

Εγω ήμουν μεταξυ G3 και Note 3 (το note 4 νομιζω ειναι ελαφρως μεγαλυτερο απο το note 3).
Δεν το εχω αποφασισει γιατι δεν καιγομαι να αλλαξω κινητο, απλα ειναι αυτη η "φαγουρα" που λες.
Το G3 μ αρεσει σαν design και σαν αισθηση στο χερι.
Εχει ακριβως το μεγεθος για να μπορω να το χρησιμοποιω κάποιες φορες, ακομα και με το 1 χερι.
Του στυλ, ειμαι στην μηχανη, σταματαω, το βγαζω απο την τσαντα και απανταω στην κληση ή παιρνω τηλεφωνο.
Με το note 3, χρειαζομαι και τα 2 χερια, για να κανω και την πιο απλη κινηση.

Αυτο που με κολλαει με το G3 ειναι η ελλειψη amoled.
Επειδη παιζω χρονια με samsung, εχω συνηθισει αυτο το μαυρο.
Εβαλα το G3 διπλα στο galaxy s4 που εχω και με ενοχλουσε το μπλε-μαυρο της ips οθονης.

Επίσης το note4 είναι ενα καλυτερο ως φωτογραφικη μηχανη από οσες συγκρίσεις εχω δει στο internet.

Αν μπορεις να ζησεις με το μεγεθος και την αισθηση στο χερι, κανε την αλλαγη με το note4.

Καλύτερα να πάρεις ένα μεταχειρισμένο Note 3 και να του βγάλεις και τα μάτια χωρίς να το σκέφτεσαι. Και root θα μπορείς να το κάνεις και δεν είναι μεταλλικό γύρω γύρω για να φοβάσαι. Και σχετικά με το 4, η διαφορά είναι χωρίς ουσία.

Είσαι εκτός θέματος :p
Χωρίς πλάκα τώρα σπάνια παίρνω περσινό κινητό και ακόμη πιο σπάνια μεταχειρισμένο. Θενκς πάντως.

Εγω ήμουν μεταξυ G3 και Note 3 (το note 4 νομιζω ειναι ελαφρως μεγαλυτερο απο το note 3).
Δεν το εχω αποφασισει γιατι δεν καιγομαι να αλλαξω κινητο, απλα ειναι αυτη η "φαγουρα" που λες.
Το G3 μ αρεσει σαν design και σαν αισθηση στο χερι.
Εχει ακριβως το μεγεθος για να μπορω να το χρησιμοποιω κάποιες φορες, ακομα και με το 1 χερι.
Του στυλ, ειμαι στην μηχανη, σταματαω, το βγαζω απο την τσαντα και απανταω στην κληση ή παιρνω τηλεφωνο.
Με το note 3, χρειαζομαι και τα 2 χερια, για να κανω και την πιο απλη κινηση.

Αυτο που με κολλαει με το G3 ειναι η ελλειψη amoled.
Επειδη παιζω χρονια με samsung, εχω συνηθισει αυτο το μαυρο.
Εβαλα το G3 διπλα στο galaxy s4 που εχω και με ενοχλουσε το μπλε-μαυρο της ips οθονης.

Επίσης το note4 είναι ενα καλυτερο ως φωτογραφικη μηχανη από οσες συγκρίσεις εχω δει στο internet.

Αν μπορεις να ζησεις με το μεγεθος και την αισθηση στο χερι, κανε την αλλαγη με το note4.

Η πλάκα είναι ότι πέρσι αυτού του μεγέθους τα κινητά τα έβλεπα και γέλαγα. Ούτε που μου περνούσε το μυαλό να πάρω παντόφλα κινητό.
Τώρα με το το G3 όμως συνήθισα. Δεν είναι εύκολο να το μανατζάρεις με το ένα χέρι αλλά παλεύεται. Το μεγάλο μέγεθος της οθόνης είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για μένα. Κουράζομαι πολύ λιγότερο και δεν χρειάζεται να ψάχνω το ipad στο σπίτι για να δω κάτι στο internet. Έχω και το καλό το ότι έχω μεγάλα χέρια και δάχτυλα, οπότε δεν φαίνεται παντόφλα στα χέρια μου.
Εκείνο που δεν μου έχετε απαντήσει είναι αν θέλει προστασία πίσω ή είμαι οκ? Γιατί αν πρέπει να του βάλω θήκη ή back cover δεν ξέρω αν θα την παλέψω.

Ευχαριστώ.