[Επίσημο] Samsung Galaxy Note 4

Γιατί νέκρωσε το θέμα ρε παιδια ? :p

Αντε να γράψω και τα δικά μου.

Τις τελευταίες 3 μερες εχω το Note 4 (F).

Ειχα να πιάσω touchwiz απο το Note 3 / S5 που είχα.

Συγκριτικά με το Nexus 6 , παιζουν (για μενα ) τα ακόλουθα (Το Note 4 φοράει 5.1.1 επίσημη)

Θετικά

1)Πενάκι
2)Micro sd
3)Σβέλτο (ευτυχώς ο nova launcher πλέον υποστηρίζει το popup του spen).Χρησιμη η φλύαρη status bar.
4)Εξαιρετική και ακριβής οθόνη (Του Nexus 6 αφήνει την ίδια εντύπωση , αν και οχι τοσο ακριβής.Μετράει και το λιγο μεγαλύτερο μέγεθος)
5)Εξαιρετική κάμερα και βίντεο.(Του Nexus 6 εχει επισης παρα πολύ καλή κάμερα, απλά μισό κλικ πιο κάτω.Σχεδόν ισοπαλία.)
6)Εξαιρετική κατασκευή
7)Πολύ καλή ποιοτητα κλήσης και ταχύτατο 4G
8)Status :p

Αρνητικά

1)Αβολο/άχρηστο fingerprint reader (disable κατευθείαν).Πρέπει να κανεις πολλά περάσματα με αργή κινηση για να το πετύχεις)
2)Οσο σβέλτο και να είναι , απέχει απο Nexus 5/6
3)Μετριο ηχείο (τα dual speakers του Nexus 6 ειναι απλά υπέροχα) και σε ποιοτητα , και σε τοποθέτηση.
4)Τouchwiz και ενημερώσεις (ξερω οτι σε ενα μηνα θα στραβώσω άσχημα που δεν θα έχω android M ).Καλό Πάσχα μετά.
5)Περίμενα καλύτερη την αυτονομία (Ιδια με του Nexus 6 ,ισως κανα 30λεπτο παραπάνω).Βέβαια 4.30+ ώρες δεν είναι καθόλου λίγες.Εχω την εντύπωση οτι το Nexus 6 εχει καλύτερο stand by.
6)Δεν μπορείς να κανεις root/custom rom χωρίς να χάσεις εγγύηση.Με ενα απλο root και stock rom , το Nexus 6 κάνει απίθανα πράγματα.
7)Δεν εχει καποια βασική αδιαβροχοποίηση οπως το Nexus 6.
8)Αν και μικροτερο σε μέγεθος απο το Nexus 6 , χειρίζεται το ίδιο εύκολα/δύσκολα , επειδή το home button είναι offscreen και το δάχτυλο πρεπει να πάει πιο χαμηλά.


Σε γενικές γραμμές , δεν μου λείπει το Nexus 6 ιδιαίτερα (μεχρι να βγει το Android M δηλαδή :p )
Με την 5.1.1 ολα κυλάνε σωστά και δεν παρατήρησα lags στο κλεισιμο των εφαρμογών ή στο popup του spen που αναφερονται στα φορα σε παλιοτερες εκδόσεις του fw.
Η samsung δείχνει να έχει κάνει καλή δουλειά.Δεν εχει και πολύ bloatware.

Θα το κρατήσω καμμια εβδομάδα τουλάχιστον να δω τι πιάνει μακροπρόθεσμα.
Μάλλον ομως θα το κρατήσω για να τραβάω αβέρτα φωτογραφίες και βίντεο της μπέμπας ...

Για πείτε και καποιο καλό tempered glass απο ebay που να κάθεται καλά στην κουρμπαριστή οθονη του Note 4....
 
Last edited:
Θες ενα 20λεπτο περίπου για να πας στον Νίκο στην Extreme-Mobile για να αγοράσεις tempered glass και να στο τοποθετήσει ο ίδιος να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
 
Μπορώ να σου πω ότι σε ζηλεύω Χρήστο λόγω της οθονάρας του Note 4.

Κρίμα που η Samsung επιμένει να το πουλάει σε εξωφρενικές τιμές (για τηλέφωνο που έχει αντικατασταθεί) ενώ και η διαθεσιμότητα του σε μεγάλες αλυσίδες είναι περιορισμένη έως ανυπαρκτη.
 
Μπορώ να σου πω ότι σε ζηλεύω Χρήστο λόγω της οθονάρας του Note 4.

Κρίμα που η Samsung επιμένει να το πουλάει σε εξωφρενικές τιμές (για τηλέφωνο που έχει αντικατασταθεί) ενώ και η διαθεσιμότητα του σε μεγάλες αλυσίδες είναι περιορισμένη έως ανυπαρκτη.


Λόγω capital controls πήρε επάνω ένα κατοσταρικο.
Μετά το nexus 6 δεν θα μπορούσα να πάω σε κάτι άλλο.
Ήμουν μεταξύ αυτού και του απλού s6 (καλορίζικο και σε εσένα btw) ,αλλά μια ίντσα κάτω απο το nexus δεν θα την άντεχα ,και με φόβισαν κάποιες αναφορές για μέτρια αυτονομία σε συνδυασμό με την έλλειψη micro sd.
 
Καλά ξεκίνησε ο Νοέμβριος για μένα. Έπεσε το Note4 και έσπασε η οθόνη. Το κινητό λειτουργεί, αλλά είναι μαύρη η οθόνη. Και ραγισμένη παντού. Τι πιθανότητες έχω αύριο στο service της Samsung στη Θεσσαλονίκη; Να μην πάω καθόλου; Να μην ακούσω κανένα 400άρι δηλαδή για αλλαγή οθόνης :-)
 
Καλά ξεκίνησε ο Νοέμβριος για μένα. Έπεσε το Note4 και έσπασε η οθόνη. Το κινητό λειτουργεί, αλλά είναι μαύρη η οθόνη. Και ραγισμένη παντού. Τι πιθανότητες έχω αύριο στο service της Samsung στη Θεσσαλονίκη; Να μην πάω καθόλου; Να μην ακούσω κανένα 400άρι δηλαδή για αλλαγή οθόνης :-)


150-200 να υπολογίζεις
 
Το θέμα είναι αν θα είναι όπως ήταν. Ή αν θα είναι προβληματικό. Γνωρίζεις vadergr??
 
Ωραία. Μου ανέβασες λίγο την ψυχολογία. Ας ελπίσω μόνο να κάνουν την επισκευή (αλλαγή οθόνης κλπ) σε μικρό χρονικό διάστημα και να μην πάει 2-3 εβδομάδες όπως σε έναν φίλο.
 
Μου κόστισε τελικώς 150 ευρώ η επισκευή. Σαν καινούριο είναι. Το πήγα στις 10.00 το πρωί και στις 17.00 την ίδια ημέρα μου το παρέδωσαν (Samsung Θεσσαλονίκης).
 
εφτασε και η Ελληνικη 5.1.1.
σε οποιους δεν βγαινει OTA,συνδεση με pc και Kies3.
το τηλεφωνο δεν εχει καμια σχεση με την προηγουμενη κατασταση της 5.0.2.
αμεση ανταποκριση σε ολες τις κινησεις(dialer,επαφες,ρυθμισεις,πλοηγηση..)χωρις την παραμικρη καθυστερηση.
τα λαγκαρισματα ειναι πια,απο ελαχιστα εως μηδαμινα.περαστε την τωρα..!
 
Eυχαριστώ Vadergr. Πήγα και αγόρασα αμέσως και τη λευκή θήκη της Samsung για έξτρα προστασία και έβαλα κι ένα tempered glass. Από την πρώτη μέρα έπρεπε να τα κάνω αυτά. Παθαίνεις και μαθαίνεις φυσικά.
Ευχαριστούμε Δημήτρη για τα νέα περί 5.1.1.