[Επίσημο] Samsung Galaxy Note II

Αυτήν εδώ:
http://www.extreme-mobile.gr/p.Sams...-i9300-S3-Galaxy-note-2-n7100-k-a.653473.html
Τα πήρα όλα από το μαγαζί αυτό.Είναι στο Αιγάλεω και ο Νίκος μου τοποθέτησε την μεμβράνη και επιτέλους δεν υπάρχει μέσα από αυτήν η παραμικρή φουσκάλα.
Και για τα 3 έδωσα 4 ευρώ.

Edit:
Τωρα είδα ότι είσαι Θεσσαλονίκη.

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Samsung Galaxy Note II

Από τα καλύτερα παιδιά ο Νικόλας!

Όντως, εξαιρετικός επαγγελματίας, γνώστης και άνθρωπος. Παρόλο που ήθελα να το αγοράσω και εγώ από εκεί δεν το πήρα γιατί ήταν σε έλλειψη εκείνη την εποχή χωρίς εκτιμώμενη ημερομηνία παραλαβής και (κλασικός Έλληνας) εγώ βιαζόμουν. Είχαμε 2-3 συνομιλίες στο κινητό μέχρι να δει αν θα μπορέσει να το βρει και η κουβέντα μαζί του ήταν από τις σπάνιες με Έλληνα ιδιοκτήτη επιχείρησης.

Έχω επιλέξει να φαίνεται το πάτημα με το γνωστό άσπρο κυκλάκι.Παρατήρησα λοιπόν αρκετές φορές ότι όταν μιλήσω αρκετή ώρα με το κινητό στο αυτί,όταν τελειώνω τη συνομιλία,η οθόνη έχει καμιά 15αριά τέτοια κυκλάκια να αναβοσβύνουν.Έχεις παρατηρήσει κανείς κάτι αντίστοιχο?

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Samsung Galaxy Note II

Έχω επιλέξει να φαίνεται το πάτημα με το γνωστό άσπρο κυκλάκι.Παρατήρησα λοιπόν αρκετές φορές ότι όταν μιλήσω αρκετή ώρα με το κινητό στο αυτί,όταν τελειώνω τη συνομιλία,η οθόνη έχει καμιά 15αριά τέτοια κυκλάκια να αναβοσβύνουν.Έχεις παρατηρήσει κανείς κάτι αντίστοιχο?
Πήγαινε στον μαμά dialer και στις ρυθμίσεις κλήσεων δες αν το "αυτ. σβ. κατά τις κλήσεις" είναι τσεκαρισμένο. Αν όχι τσέκαρε το. Από τον αισθητήρα εγγύτητας σβήνει την οθόνη όταν την πλησιάζεις στο αυτί/μάγουλο. Αυτό που φαντάζομαι είναι ότι η οθόνη είναι ενεργή και αφού λες μετά από ώρα προφανώς ο ιδρώτας δημιουργεί ίσως αυτά τα κυκλάκια (ή και να μην είναι ενεργή ίσως ο ιδρώτα πάλι επηρεάζει). Μόλις τα βλέπεις τα κυκλάκια αν σκουπίσεις την οθόνη με ένα πανί αυτά φεύγουν?

Τσεκαρισμένο το είχα.
Γα να σου απαντήσω στο ερώτημά σου για το αν φεύγουν τα κυκλάκια αν σκουπίσω την οθόνη,θα πρέπει την επόμενη φορά που θα το δω,να το κάνω και έχοντας μαζί μου πανί.
Σε κάθε περίπτωση τα κυκλάκια φεύγουν μόλις πατήσω το κουμπί power/lock .
Αυτό που με ανησυχεί είναι το ότι τέτοια κυκλάκια βλέπω και στο S3 μετά την επισκευή του σπασμένου τζαμιού(μόνο) όπου τα κυκλάκια εμφανίζονται όταν πιέσω λίγο παραπάνω την οθόνη.

Στην μακό την μπλούζα. Μην μασάς! Το καλύτερο καθαριστικό πανάκι για γυαλιά , οθόνες κινητού κλπ :)

Αυτό με την πίεση που λες δεν το έχω δει ούτε στο s2 ούτε στο νοτε2. Μήπως είσαι ο Hulk και σου ξεφεύγει λίγο?? :)

To swype το έχει δοκιμάσει κανείς? λέει τίποτα? Επειδή ως χρήστης iPhone μου είχε λύσει τα χέρια (στη κυριολεξία) το dragon dictation δουλεύει εξίσου καλά και στο swype?

To χρησιμοποιούσα για αρκετό καιρό. Είναι πολύ καλό και για πολλούς το καλύτερο. To dragon dictation τι είναι? Να του μιλάς και να γράφει? Αν ναι, και αυτό δουλεύει καλά και μάλιστα και στα ελληνικά. Προσωπικά όμως με χαλάει ότι για να αλλάξεις γλώσσα θέλει σύρσιμο το δάχτυλο και κάνει ένα τσικ καθυστέρηση στην αλλαγή. Εδώ και μερικές εβδομάδες έχω βολευτεί με το Kii Keyboard. Όμως εγώ είμαι φίλος του Multitap.

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy Note II

Στην μακό την μπλούζα. Μην μασάς! Το καλύτερο καθαριστικό πανάκι για γυαλιά , οθόνες κινητού κλπ :)

Αυτό με την πίεση που λες δεν το έχω δει ούτε στο s2 ούτε στο νοτε2. Μήπως είσαι ο Hulk και σου ξεφεύγει λίγο?? :)
Βρε συ το πρόβλημα ειναι που θα σκουπίσω το τηλέφωνο ή γιατί βγάζει τα κυκλάκια?:flipout:
Αυτό με την πίεση είπα ότι μου το παρουσιάζει το S3 μετά την αλλάγη του τζαμιού του.

Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy S II

Για πείτε καμιά γνώμη... Σκέφτομαι σοβαρά το Note II αλλά αμφιταλαντεύομαι μεταξύ "3G only" και LTE edition (v7100 vs v7105). Διαφορά έχουν καμιά 60αριά ευρώ αλλά ας πούμε ότι τα δίνω. Θα μου πεις τότε γιατί δεν παίρνεις το LTE; Οι λόγοι που σκέφτομαι και το απλό είναι:

- Καταρχήν απροβλημάτιστη λειτουργία. Απ' τους βασικότερους λόγους που μ' ενδιαφέρει το Note II είναι επειδή διαβάζω περί καλύτερης υλοποίησης android, smoothness κτλ. στα οποία δίνω μεγάλη σημασία (κι ας μην είναι το τελευταίο μοντέλο, δε μ' απασχολεί). Το θέμα είναι αν όλ' αυτά ισχύουν για το απλό μόνο ή και το LTE.
- Το απλό έχει ραδιόφωνο που δεν έχει το LTE. Βασικά αυτό δεν είναι ιδιαίτερο κριτήριο γιατί σπάνια ακούω ραδιόφωνο, αλλά δε με χαλάει κιόλας.
- Υποστήριξη από XDA κτλ. που - απ' όσο διαβάζω - είναι πολύ περισσότερο εκτεταμένη στο 7100 απ' το 7105. Εδώ και πάλι δε με απασχολεί κατά βάση γιατί δεν έχω καμία διάθεση ν' αλλάζω ROMs αλλά ένα ρουτάρισμα μπορεί και να το ρίξω (το οποίο φαντάζομαι γίνεται άνετα και στο LTE; ). Βέβαια ποτέ μη λες ποτέ αλλά κατά 99% δεν πρόκειται ν' ασχοληθώ.
- Απ' το λίγο που κοίταξα, το LTE έχει μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας σε σχέση με το απλό, ακόμα κι όταν το 4G είναι απενεργοποιημένο (με 4G on προφανώς θα είναι μεγαλύτερη). Εντάξει, εφόσον βγάζει τη μέρα φαντάζομαι δεν είναι πρόβλημα αλλά και πάλι είναι ένα θετικό του απλού. Από την άλλη νομίζω ότι το LTE ακόμα και σε μη-4G δίκτυο έχει καλύτερη ταχύτητα σε σχέση με το απλό (ίσως έτσι εξηγείται και η μεγαλύτερη κατανάλωση σε μη-4G λειτουργία).
- Αναβαθμίσεις Android: για το απλό νομίζω ότι επίκειται αναβάθμιση στην 4.3 σύντομα, ενώ για το LTE απ' όσο είδα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάτι.

Ακόμα ένας βασικός λόγος που σκέφτομαι για το Note II είναι η μεγάλη οθόνη, που αν και με ξενίζει αρκετά είναι αλήθεια, ωστόσο βλέπω ότι εντός σπιτιού χρησιμοποιώ για internet σχεδόν αποκλειστικά το κινητό (tablet δεν έχω και δε μ' απασχολεί προς το παρόν), οπότε η μεγάλη οθόνη έχει σημασία. Εκτός σπιτιού δεν έχω απεριόριστα data plan οπότε είμαι προσεκτικός, αλλά δεν το πολυσκέφτομαι να ανοίξω κάνα browser, tapatalk και - κυρίως - χάρτες. Οπότε έχει σημασία η ταχύτητα μεν αλλά δεδομένου ότι δεν κατεβάζω μεγάλα αρχεία ούτε ανοίγω youtube κτλ. δεν ξέρω αν το LTE θα κάνει τη διαφορά. Δε θεωρώ ότι είναι άχρηστο σε καμία περίπτωση γιατί ακόμα κι αν η κάλυψη είναι μικρή αυτή τη στιγμή ωστόσο υπάρχει σε κεντρικά σημεία και στο μέλλον θ' αυξάνεται. Απλά δεν ξέρω αν αξίζει να πάω στο LTE μοντέλο για τη χρήση που κάνω, λαμβάνοντας επιπλέον υπόψη και τα όποια "μειονεκτήματα" του LTE σε σχέση με το απλό.

Γνώμες;

Last edited by a moderator:
μέχρι το δίκτυο LTE να αξίζει τον κόπο (να υπάρχει παντού δηλαδή) το note ΙΙ θα είναι ξεπερασμένο.

Για χρήση χαρτών, browsing κλπ το 3g είναι υπεράρκετο.

Ενδεικτικά τις προάλλες (με το Note I) έβλεπα ένα webinar στο δρόμο από τη δουλειά μέχρι το σπίτι (περίπου 10-12 χιλιόμετρα) και δεν έκανε την παραμικρή διακοπή.

Περιοχή λαγκαδά, δίκτυο vodafone.

Πάντως είναι κινητάρα το II, όποιο και να πάρεις.

Ειναι περισσοτερο value for money απο το ΙΙΙ ?

Εκτος της οθονης πχ που ειναι μια χαρα αλλα οχι καλυτερη του ΙΙΙ πως συγκρινονται μεταξυ τους ?

Σε αυτονομια ειναι καλυτερο ?

Σαφως καλύτερο value το note 2.Η εμπειρία χρήσης είναι παρεμφερής.
Αυτονομια ιδια (κορυφαία και στα 2 κινητά)

Σχετικά με το ότι το Note II θα είναι ξεπερασμένο όταν θα έχει εξαπλωθεί η κάλυψη LTE, σύμφωνοι, αλλά προσωπικά δε σκοπεύω να το αλλάξω πριν περάσουν 2 χρονάκια, οπότε η κάλυψη θα έχει όσο να'ναι αυξηθεί.

Από την άλλη, βλέπω ότι η διαφορά στην ταχύτητα HSDPA είναι 21 Mbps ("απλό" Note II) vs 42 Mbps (LTE Note II) σύμφωνα με τα specs. Οπότε δεν ξέρω στην πράξη αν αξίζει τα παραπάνω χρήματα, δεδομένου ότι δεν κατεβάζω αρχεία, youtube videos κτλ. Αλλά ακόμα κι αν κατέβαζα, νομίζω ότι 21Mbps είναι πέραν του δέοντος αρκετά (αν υποθέσουμε ότι είμαστε σε περιοχή που τα πιάνει, οπότε και θα μπορούσε να υπερτερεί το LTE). Με δυνατό 3G σήμα είχατε ποτέ προβλήματα με την ταχύτητα του κινητού σε browsing, χάρτες, mail κτλ.;

Όχι τίποτε άλλο, αλλά όσο να'ναι άλλη ευκαιρία λες τα 360 - 400 ευρώ για το απλό και άλλη τα 430 - 470 για το LTE (εκεί αρχίζουν και μπαίνουν και σκέψεις για άλλα μοντέλα).

Κι εγώ πριν λίγο καιρό είχα τον ίδιο προβληματισμό μ´εσένα.Μάλιστα ήθελα το LTE σε καφέ κι επειδή δεν το είχε κανείς,τελικά πήρα το 3g και δεν το μετάνοιωσα ποτέ.
Με έπεισε το σχόλιο κάποιου παιδιού-δεν θυμάμαι αν ηταν εδώ ή στο myphone-γράφοντάς μου αν είμαι δυσαρεστημένος με την ταχύτητα που έχει το browsing στον υπολογιστή του σπιτιού μου,που maximum είναι 24Mbps,όσο δηλαδή και το 3g.
Θα σου πρότεινα μάλιστα να ρίξεις και μια ματιά στις αγγελίες του φόρουμ γιατί νομίζω ότι πουλιουνται 2 3g.