Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy S II
Για πείτε καμιά γνώμη... Σκέφτομαι σοβαρά το Note II αλλά αμφιταλαντεύομαι μεταξύ "3G only" και LTE edition (v7100 vs v7105). Διαφορά έχουν καμιά 60αριά ευρώ αλλά ας πούμε ότι τα δίνω. Θα μου πεις τότε γιατί δεν παίρνεις το LTE; Οι λόγοι που σκέφτομαι και το απλό είναι:
- Καταρχήν απροβλημάτιστη λειτουργία. Απ' τους βασικότερους λόγους που μ' ενδιαφέρει το Note II είναι επειδή διαβάζω περί καλύτερης υλοποίησης android, smoothness κτλ. στα οποία δίνω μεγάλη σημασία (κι ας μην είναι το τελευταίο μοντέλο, δε μ' απασχολεί). Το θέμα είναι αν όλ' αυτά ισχύουν για το απλό μόνο ή και το LTE.
- Το απλό έχει ραδιόφωνο που δεν έχει το LTE. Βασικά αυτό δεν είναι ιδιαίτερο κριτήριο γιατί σπάνια ακούω ραδιόφωνο, αλλά δε με χαλάει κιόλας.
- Υποστήριξη από XDA κτλ. που - απ' όσο διαβάζω - είναι πολύ περισσότερο εκτεταμένη στο 7100 απ' το 7105. Εδώ και πάλι δε με απασχολεί κατά βάση γιατί δεν έχω καμία διάθεση ν' αλλάζω ROMs αλλά ένα ρουτάρισμα μπορεί και να το ρίξω (το οποίο φαντάζομαι γίνεται άνετα και στο LTE; ). Βέβαια ποτέ μη λες ποτέ αλλά κατά 99% δεν πρόκειται ν' ασχοληθώ.
- Απ' το λίγο που κοίταξα, το LTE έχει μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας σε σχέση με το απλό, ακόμα κι όταν το 4G είναι απενεργοποιημένο (με 4G on προφανώς θα είναι μεγαλύτερη). Εντάξει, εφόσον βγάζει τη μέρα φαντάζομαι δεν είναι πρόβλημα αλλά και πάλι είναι ένα θετικό του απλού. Από την άλλη νομίζω ότι το LTE ακόμα και σε μη-4G δίκτυο έχει καλύτερη ταχύτητα σε σχέση με το απλό (ίσως έτσι εξηγείται και η μεγαλύτερη κατανάλωση σε μη-4G λειτουργία).
- Αναβαθμίσεις Android: για το απλό νομίζω ότι επίκειται αναβάθμιση στην 4.3 σύντομα, ενώ για το LTE απ' όσο είδα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάτι.
Ακόμα ένας βασικός λόγος που σκέφτομαι για το Note II είναι η μεγάλη οθόνη, που αν και με ξενίζει αρκετά είναι αλήθεια, ωστόσο βλέπω ότι εντός σπιτιού χρησιμοποιώ για internet σχεδόν αποκλειστικά το κινητό (tablet δεν έχω και δε μ' απασχολεί προς το παρόν), οπότε η μεγάλη οθόνη έχει σημασία. Εκτός σπιτιού δεν έχω απεριόριστα data plan οπότε είμαι προσεκτικός, αλλά δεν το πολυσκέφτομαι να ανοίξω κάνα browser, tapatalk και - κυρίως - χάρτες. Οπότε έχει σημασία η ταχύτητα μεν αλλά δεδομένου ότι δεν κατεβάζω μεγάλα αρχεία ούτε ανοίγω youtube κτλ. δεν ξέρω αν το LTE θα κάνει τη διαφορά. Δε θεωρώ ότι είναι άχρηστο σε καμία περίπτωση γιατί ακόμα κι αν η κάλυψη είναι μικρή αυτή τη στιγμή ωστόσο υπάρχει σε κεντρικά σημεία και στο μέλλον θ' αυξάνεται. Απλά δεν ξέρω αν αξίζει να πάω στο LTE μοντέλο για τη χρήση που κάνω, λαμβάνοντας επιπλέον υπόψη και τα όποια "μειονεκτήματα" του LTE σε σχέση με το απλό.
Γνώμες;