[Επίσημο] Samsung Galaxy S22 Series

εδω θα δεις (ενα απο τα διαφορα νηματα ) και πιο αναλυτικα και απο αλλους , πιο εμπειρους χρηστες στο πιο αξιοπιστο forum , τα προβληματα που αναφερα κι εγω με την οθονη , την αποκριση, τα κολληματα κλπ. με το S22 ultra exynos.

ΥΓ... και στο myphone.gr στο αντιστοιχο νημα, αναφερουν ακομα περισσοτερα θεματα , με συχνα restart, προβληματικες οθονες κλπ.

ΥΓ... ηρθε μολις μια αναβαθμιση, τη περναω και βλεπουμε.

Last edited:
Η τιμή δεν έχει σχέση με τα 12 gb ram . Φτηνότερες συσκευές είχαν και καλυτερο επεξεργαστή αλλά χειρότερη ποιότητα κατασκευής οθόνης και πιστοποιησεων. Όπως είχαν τόσο bloatware που δεν τους έφταναν ούτε τα 12 ....

Παιδιά είναι καθαρά θέμα software, και τίποτα άλλο...μην τρελαθούμε μια χαρά είναι τα 8gb για να τρέχουν τα πάντα smouth....έχω και κινητό σπίτι ακόμα και με 6gb ram που πάει σφαίρα αντίστοιχα σχεδόν με το Ipad μου, οπότε με τα κατάλληλα Updates θα στρώσει μια χαρά και θα πηγαίνει βούτυρο....μην πω ότι με το κατάλληλο Optimisation ακόμα και 4gb είναι αρκετά...

Ναι αλλά βγάζεις 1300+ ευρώ τηλέφωνο και θέλει optimization για να παίξει σωστά; Για την Samsung μιλάμε όχι για άμαρκη κινεζιά. 65άρα OLED παίρνεις. Εχουμε χάσει την μπάλα....

προφανως και θελει optimisation, το ειπα εξ αρχης.

Αλλα σιγουρα με βαριες εφαρμογες (κι εγω χρησιμοποιω αρκετες απο δαυτες) θα ηταν καλυτερα να ειχε 12 GB.

Εκανα την αναβαθμιση , αλλα δεν βελτιωσε κατι απ αυτα... ειδωμεν.

Οπως τα λεει ο Γιαννης ειναι. Το S22 Ultra, τουλαχιστον σε αυτη τη φαση του software, λαγκαρει αρκετα και αν φορτωσεις αρκετες εφαρμογες κανει refresh. Δεν ξερω αν ειναι θεμα ram ή optimization, αλλα ηταν εμφανες.
Τραβηξα και ενα βιντεακι που φαινεται το lag:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Βλεποντας το απο κοντα, δεν με τρελανε το φετινο design. Πολύ κοφτερο στο χερι, με curved οθονη (που δεν συμπαθω) και λιγο περιεργη η διαταξη των καμερων στην πισω πλευρα.
Προτιμώ το design του απλου S22 και του περσινου S21 ultra.
Στα θετικα, το εξαιρετικο zoom και η ποιότητα κατασκευης επιπέδου iphone (που υπηρχαν βεβαια και περσι). Επισης πολυ βολικό το πενάκι για οποιον το χρησιμοποιεί πολύ.
Τα αρνητικα τα ανελυσε ο Γιαννης, οποτε να μην επαναλαμβανω. Απλα, ερχομενος απο iphone, μου εκανε εντύπωση το lack of polish του Os σε θέματα οπως η μή ομαλή εναλλαγη φακών ή το shutter lag οταν φωτογραφιζεις.
Η μεγαλύτερη peak φωτεινότητα πάντως του S22 ultra σε σχεση με το 13pro δεν ηταν εμφανης σε HDR demo content μεσω Youtube που βαλαμε side by side. Ισως σε νταλα ηλιο εξω να αλλαζει το πραγμα.
Επισης οντως το default (vivid) χρωματικo προφιλ του ultra παρα ειναι "τουμπανο" για να ειναι ευχαριστο στο ματι.
Εδω φωτος του διπλα στο "μικρο" 13pro μου:

IMG_6208.jpg
IMG_6209.jpg

Οπως τα λεει ο Γιαννης ειναι. Το S22 Ultra, τουλαχιστον σε αυτη τη φαση του software, λαγκαρει αρκετα και αν φορτωσεις αρκετες εφαρμογες κανει refresh. Δεν ξερω αν ειναι θεμα ram ή optimization, αλλα ηταν εμφανες.
Τραβηξα και ενα βιντεακι που φαινεται το lag:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Πράγματι λαγκάρει, θυμίζει από το βίντεο που έβγαλες κινητό Android των 4gb ή 6gb...θέλει σίγουρα δουλειά το Software, θα το στρώσουν πάντως με μερικά updates...για την μνήμη επιμένω μια χαρά είναι έως και πολλά τα 8gb, αν δεν μπορεί να τα αξιοποιήσει σωστά η Samsung ή το Android δεν φταίνε τα 8gb.....πάω σε άλλα χωράφια τώρα άλλα με μόλις 3gb το ipad air 2019 που έχω πετάει και στα 2+ χρόνια που το έχω δεν έχω δει ποτέ lag σε τίποτα.

Πράγματι λαγκάρει, θυμίζει από το βίντεο που έβγαλες κινητό Android των 4gb ή 6gb...θέλει σίγουρα δουλειά το Software, θα το στρώσουν πάντως με μερικά updates...για την μνήμη επιμένω μια χαρά είναι έως και πολλά τα 8gb, αν δεν μπορεί να τα αξιοποιήσει σωστά η Samsung ή το Android δεν φταίνε τα 8gb.....πάω σε άλλα χωράφια τώρα άλλα με μόλις 3gb το ipad air 2019 που έχω πετάει και στα 2+ χρόνια που το έχω δεν έχω δει ποτέ lag σε τίποτα.

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα το Android είχε χειρότερη διαχείρηση μνήμης από το iOS. Πίστευα ότι μετά από τόσα χρόνια θα είχε λυθεί το ζήτημα αλλά από ότι φαίνεται…
Φαντάζομαι πάντως ότι με κάποια updates θα στρώσει η κατάσταση.

Δεν είναι όλες όμως οι συσκευές Android έτσι, προφανώς το ios έχει καλύτερη διαχείριση ram και συνολικά πιο smooth χρήση, άλλα αυτό το βίντεο που έβαλες δεν είναι αντιπροσωπευτικό στο τι κάνει μια καλή συσκευή Andorid, προφανώς η συσκευή δεν είναι στημένη σωστά και χρειάζεται επειγόντως updates, απλά μου κάνει εντύπωση συσκευή των 1.300 ευρώ από κολοσσό εταιρία να βγαίνει έτσι στην αγορά και να περιμένεις updates για να στρώσει...απαράδεκτο.....γενικά πάντως η samsung δεν έχει καλό όνομα σε αυτό το κομμάτι στην αγορά, bloatware, lags κλπ. ακόμα και από ναυαρχίδες..στρώνουν συνήθως με μερικά updates απλά δεν περίμενα την εικόνα αυτή.

Υ.Γ. Εμπειρικά και μόνο θα έλεγα ότι μια συσκευή ios θέλει την μισή ram για να κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα με μια Android συσκευή. Ασχετο άλλα το ίδιο ισχύει και στο Macos σε σχέση με τα Windows, απλά στα windows είναι εύκολο και φτηνό σχετικά να βάλεις πολύ μνήμη σε σχέση με τα macs και καλύπτεις έτσι την διαφορά σχετικά εύκολα.

Δεν είναι όλες όμως οι συσκευές Android έτσι, προφανώς το ios έχει καλύτερη διαχείριση ram και συνολικά πιο smooth χρήση, άλλα αυτό το βίντεο που έβαλες δεν είναι αντιπροσωπευτικό στο τι κάνει μια καλή συσκευή Andorid, προφανώς η συσκευή δεν είναι στημένη σωστά και χρειάζεται επειγόντως updates, απλά μου κάνει εντύπωση συσκευή των 1.300 ευρώ από κολοσσό εταιρία να βγαίνει έτσι στην αγορά και να περιμένεις updates για να στρώσει...απαράδεκτο.....γενικά πάντως η samsung δεν έχει καλό όνομα σε αυτό το κομμάτι στην αγορά, bloatware, lags κλπ. ακόμα και από ναυαρχίδες..στρώνουν συνήθως με μερικά updates απλά δεν περίμενα την εικόνα αυτή.

Υ.Γ. Εμπειρικά και μόνο θα έλεγα ότι μια συσκευή ios θέλει την μισή ram για να κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα με μια Android συσκευή. Ασχετο άλλα το ίδιο ισχύει και στο Macos σε σχέση με τα Windows, απλά στα windows είναι εύκολο και φτηνό σχετικά να βάλεις πολύ μνήμη σε σχέση με τα macs και καλύπτεις έτσι την διαφορά σχετικά εύκολα.
Καμια αντίρρηση. Ειναι προφανες πως το S22 θελει tuning. Απλα μου κανει εντυπωση πως το κυκλοφορησαν με τετοιο software. Ουτε αρχικη beta να ηταν.

Και εμένα μου κάνει, δεν μιλάμε για το Π.Χ. Sasmung A22 που είναι φτηνό και δικαιολογούνται κάποια πράγματα...άλλα όπως είπα η Samsung έχει κακό όνομα σε αυτό το κομμάτι...μην αναφέρω τι κολλήματα και θέματα είχαν τα Tablets της π.χ. S5 και S6 που είχα παλιότερα.........ούτε το πρώτο ipad το μακρινό 2010 δεν ήταν έτσι και δεν το λέω υπερβολικά.

Τα one plus που έχω δοκιμάσει είναι παραδειγμα προς μιμηση...τρομερά ομαλό λειτουργικό και πολύ ωραία εμπειρία χρήσης.
Καμία σχέση με samsung....

Για αυτό αυτοί που ξέρουν και δεν τους νοιάζει και τρομερά το βίντεο πάνε σε Oneplus, όλοι οι άλλοι πάνε σε Samsung και λοιπούς παρατρεχάμενους, και ο θεός βοηθός με το τι θα σου κάτσει!! Κάποιες φορές σου κάθεται κελεπούρι κάποιες άλλες βρίζεις!!

Τι σας κάνει εντύπωση;

Εδω οθόνες 2500 Ευρω βγάζει η Samsung με χαλασμενο HDR (που είναι και το βασικότερο selling point της) και το φτιαχνει (μερικώς) μετά από κράξιμο και συνεργασία με YouTuber reviewer (μονοι τους δεν καταλάβαιναν καν το πρόβλημα).

Και στο επόμενο firmware χαλάνε κάτι άλλο (εξισου βασικό).

Γενικα έχει απαράδεκτο QC (δεν αναφερομαι τόσο στο hardware).

Οποιος λοιπόν ελπίζει να «στρώσουν« τα προβλήματα (ειδικά αυτά που υφίστανται χρόνια) παραείναι αισιόδοξος imho…

ΥΓ Το smoothness είναι και θέμα εμπειρίας. Αν κάποιος δεν ζήσει με iOS, μια χαρά smooth του φαίνεται και το Android.

δεν μπορω να πιστεψω οτι θυ αφησει ετσι τη ναυαρχιδα της... με καποια update θα στρωσει.

Αν η one plus ειχε καμερες της samy , προφανως και θα την επελεγα μονιμως για android κινητο.

Αστείοι για ακόμα μια χρόνια.
Δε φτάνει που χρεώνουν τα σαπακια Exynos στην ίδια τιμή με τον Sanapdragon , έχουν το ΘΡΑΣΟΣ μα ζητάνε 1400 ευρώ day one για συσκευές με ΕΜΦΑΝΕΣ beta firmware.

Την πάτησα μια φορά και πήρα το μάθημα μου πληρώνοντας..

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

Δεν το ξέρω...

Δυστυχώς η βιασύνη των εταιρειών να βγάλουν κάτι νέο, πολλές φορές τις οδηγεί σε πολύ βιαστικες κινήσεις.
Και η apple πέφτει σ αυτή τη παγίδα, απλά λόγω πολύ κλειστού συστήματος, ότι πάει στραβά αρχικά στρώνει γρήγορα με απανωτές αναβαθμίσεις .
Εδώ έχουμε και το φαινόμενο μια αναβάθμιση Ν αργεί υπερβολικά λόγω κατακερματισης των αγορών...άλλες για Ευρώπη, άλλες για Αμερική, άλλες για Ασία κλπ
Και το δυσκολότερο τώρα είναι οι 2 επεξεργαστές αλλά και κάρτες γραφικών.

Τεσπα..θα ενημερώνω για ότι συμβαίνει.

Τα φωτογραφικά στο άλλο νήμα...