[Επίσημο] Samsung Galaxy S22 Series

Οπως τα λεει ο Γιαννης ειναι. Το S22 Ultra, τουλαχιστον σε αυτη τη φαση του software, λαγκαρει αρκετα και αν φορτωσεις αρκετες εφαρμογες κανει refresh. Δεν ξερω αν ειναι θεμα ram ή optimization, αλλα ηταν εμφανες.
Τραβηξα και ενα βιντεακι που φαινεται το lag:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Μόλις έκανα το ίδιο πείραμα αλλά με το μοντέλο 256gb με 12gb RAM. Στην αρχή του βίντεο ανοίγω τις εφαρμογές μια μια και τις αφήνω στο background και στο καπάκι ξαναρχιζω τον ίδιο κύκλο ανασύροντας τις ήδη ανοιγμένες εφαρμογές.
Δεν είδα κανένα app να κάνει refresh μετά το αρχικό άνοιγμα.
Τα αποτελέσματα εδώ:

Last edited:
Μόλις έκανα το ίδιο πείραμα αλλά με το μοντέλο 256gb με 12gb RAM. Στην αρχή του βίντεο ανοίγω τις εφαρμογές μια μια και τις αφήνω στο background και στο καπάκι ξαναρχιζω τον ίδιο κύκλο ανασύροντας τις ήδη ανοιγμένες εφαρμογές.
Δεν είδα κανένα app να κάνει refresh μετά το αρχικό άνοιγμα.
Τα αποτελέσματα εδώ:

Ίσως το θέμα αφορά τα μοντέλα με τα 8 gb.
Έχεις exynos η snapdragon?

δεν υπαρχουν snapdragon στην Ελλαδα.... δεν ξερω στην Αγγλια.

στα περισσοτερα τεστ φαινεται ο exynos να εχει θεματα και με τη μπαταρια... τουλαχιστον 15% κατω.

Και σε μενα δεν εχω πανω απο 5 ωρες SOT , με το S21 uktra ειχα γυρω στις 6 και με το iphone 13 pro (oxi ΜΑΧ) ειχα 7 με 8 περιπου.

Την ημερα εγω δεν τη βγαζω τωρα με σκληρη χρηση.

Περιμενω βεβαια καποιες αναβαθμισεις και βλεπουμε

ΥΓ... εχω κανει καθαρη εγκατασταση, εχω καθαρισει cashe και το εχω βαλει προς το παρον σε balance mode battery kai medium resolution την οθονη.

ΥΓ2... τη χειροτερη μπαταρια απο snapdragon την επιβεβαιωνου και Online test

Last edited by a moderator:
Ίσως το θέμα αφορά τα μοντέλα με τα 8 gb.
Έχεις exynos η snapdragon?
Exynos. Μόνο οι ΗΠΑ έχουν Snapdragon αν έχω καταλάβει σωστά.
Πάντως η μπαταρία έχει στρώσει πολύ μολις έμαθε το usage pattern. Επίσης έβαλα manually και κάποια apps σε deep sleep μια φορά στην αρχή και από κει και μετά είναι σε πολύ ανεκτά επίπεδα με περίπου 20% υπόλοιπο κατά τις 12 το βράδυ.
Σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζει το 13 pro max που με ίδια χρήση είχα ακατεβατες 2 μέρες με μια φόρτιση.

στα περισσοτερα τεστ φαινεται ο exynos να εχει θεματα και με τη μπαταρια... τουλαχιστον 15% κατω.

Και σε μενα δεν εχω πανω απο 5 ωρες SOT , με το S21 uktra ειχα γυρω στις 6 και με το iphone 13 pro (oxi ΜΑΧ) ειχα 7 με 8 περιπου.

Την ημερα εγω δεν τη βγαζω τωρα με σκληρη χρηση.

Περιμενω βεβαια καποιες αναβαθμισεις και βλεπουμε

ΥΓ... εχω κανει καθαρη εγκατασταση, εχω καθαρισει cashe και το εχω βαλει προς το παρον σε balance mode battery kai medium resolution την οθονη.

ΥΓ2... τη χειροτερη μπαταρια απο snapdragon την επιβεβαιωνου και Online test

Το παρακάτω τεστ εγινε με τον exynos (είναι από Αγγλία αγορασμενη η συσκευή άρα exynos) και δείχνει ίδια διάρκεια μπαταρίας με το s21 ultra. Σημείωση: το βρίσκω λίγο ανακριβές με την έννοια ότι έχει ρυθμίσει όλες τις οθόνες σε max brightness που αδικεί το s22 στην κατανάλωση όπως επίσης οι συσκευές είναι out of the box που σημαίνει ότι η συσκευή δεν έχει μάθει τα usage patterns, που επίσης την αδικεί. Nonethless ο συγκεκριμένος reviewer είναι έγκυρος και μπορεί η πρόθεση του να είναι καλή όμως ότι τα real life αποτελέσματα μπορεί να μην είναι ακριβώς έτσι .

5 ώρες sot vs 6 είναι πολύ ακραίο - δεν αμφισβητώ ότι σου συμβαίνει απλα λέω ότι δεν είναι ο κανόνας από αυτά που έχω διαβάσει σε 4-5 διαφορετικά online reviews .

Last edited by a moderator:
στα reviews , συνηθως, χρησιμοποιουν auto brightness (που ειναι πολυ συντηριτικο) , μεσαια αναλυση (που ερχεται απο default, και τη μπαταρια σε optimised mode .
Eπισης μπορει να εχουν κλειστα καποια features (απο BT μεχρι auto sync κλπ)... οποτε δεν μ απασχολουν τοσο.

Στη προσωπικη μου χρηση βλεπω αυτα τα νουμερα και για μενα αυτα μετρανε.

Για το καθενα ειναι πολυ διαφορετικα, και φυσικα μπορει να εχεις 10 ωρες SOT αλλα με εντελως αλλες επιλογες.

Σε σχεση ομως με τα προηγουμενα κινητα που ειχα (samsung s21 ultra, iphone 13 pro) βλεπω ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, χεροτερη αυτονομια και πoλλα lag/statter... μπορει αυτο ομως στη συνεχεια ν αλλαξει (και το ελπιζω αλλωστε).

• Like
Reactions: Θοδωρής Ρ.
Δηλαδή σε λίγο θα θέλουμε πιο πολλά γίγα στο κινητό απ' ότι στο pc ;

Χαχα ετσι ακριβώς, αν είναι να θελουμε 12gb για να δουλέψει σωστά ένα Android τηλέφωνο καήκαμε….όπως το είπες σε pc σε λίγο καιρό θα θες λιγότερα…..αν έχεις μάλιστα και κανένα mac με M1 σου πανε όλα σφαίρα και με 8gb ram….

Εδώ αναλυτικά γιατί ο exynos είναι αρκετά χειρότερος του snapdragon που μας πασάρουν στην Ευρώπη.

• Like
Reactions: vadergr
Το περιμένω και γω από μέρα σε μέρα. Ευρώπη παίζει μόνο Exynos 2200, για Snapdragon μόνο από Αμερική χωρίς εγγύηση εδώ.

Για αυτό αυτοί που ξέρουν και δεν τους νοιάζει και τρομερά το βίντεο πάνε σε Oneplus, όλοι οι άλλοι πάνε σε Samsung και λοιπούς παρατρεχάμενους, και ο θεός βοηθός με το τι θα σου κάτσει!! Κάποιες φορές σου κάθεται κελεπούρι κάποιες άλλες βρίζεις!!
Επειδή πήγα από Samsung σε OnePlus (7 pro), μεσομακροπρόθεσμα έχουν διαφορές υπέρ της Samsung. Η μπροστινή κάμερα έπαψε να λειτουργεί, η μπαταρία τα έφτυσε πολύ πιο γρήγορα (ίσως έχει να κάνει με τα τούβλα γρήγορης φόρτισης), γενικά φαίνεται διαφορά ποιότητας. Επίσης, έχετε δει τη διαφορά που έχουν τα SAR των κινητών μεταξύ των δυο εταιρειών;
Με αυτά και με κείνα, επιστρέφω στη Samsung με S22 ultra 12/512 και ελπίζω να λυθούν γρήγορα τα θέματα που - για μένα - ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα στην αρχή.

Μόνο το πρώτο oneplus είχε άριστο SAR το οποίο και διαφήμιζε. Μετά τουμπεκί......

Από εδώ το αγόρασες ; το Exynos;
Ναι, το περιμένω από το gadgetaki.eu μιας και υπάρχει δυνατότητα τιμολογίου χωρίς ΦΠΑ. Exynos 2200

Εδώ αναλυτικά γιατί ο exynos είναι αρκετά χειρότερος του snapdragon που μας πασάρουν στην Ευρώπη.

Το παραπάνω τεστ μάλλον δεν είναι και πολύ αντιπροσωπευτικό. Δείτε παρακάτω που κάνει συγκριτικό τριών διαφορετικών συγκριτικών (!): σε 2 από τα 3 τεστ τα αποτελέσματα snap vs exynos είναι πανομοιότυπα , το οποίο δεν το βρίσκω και παραλογο να συμβαίνει, μάλλον αναμενόμενο θα έλεγα. Τουλάχιστον πιο λογικό από την τεράστια διαφορά snap vs exynos που βγάζει το xda. Η μεγάλη διαφορά στο τεστ του xda στο οποίο ο exynos υπολείπεται αρκετά των επιδοσεων των exynos των 2 άλλων συγκριτικών τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μάλλον ο exynos @xda ήταν προβληματικος.

Στα καθ'ημας το τηλέφωνο έχει στρώσει πολύ μετά από 10 μέρες κατοχής. Η μπαταρία είναι στα επίπεδα που βλέπουμε στα reviews i.e. περίπου μία μέρα αρκετά βαριάς χρήσης (βαριά λόγω εντατικοτητας και όχι λόγω εφαρμογών).
Μπορώ να ζήσω με αυτή τη μπαταρία αν και μου λείπει η ανεμελιά του 13 pro max την οποία είχα να ζήσω από την εποχή του πρώτου one plus one.
Στα υπόλοιπα στοιχεία δε μπορώ να πω ότι έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό: τα κάνει όλα όπως πρέπει , απροβληματιστα, χωρίς να έχω εντυπωσιάσει από κάτι που να είπα wow!
Μετά το τελευταίο update μου πάγωσε δύο φορές χωρίς να ανταποκρίνεται αλλά μετά τη 2η μέρα δεν ξαναέκανε κάτι περίεργο. Επίσης έχω πιάσει κανα δύο φορές το Google assistant να ενεργοποιείται στα καλά καθούμενα ,χωρίς να μιλαει κανείς γύρω του.
Στα θετικά το wow effect που έχει η συσκευή όταν τη βλέπει κάποιος ξένος για πρώτη φορά και ειδικά αν το πιάσει στα χέρια του και κοιτάξει την οθόνη. Μου έκανε εντύπωση που άκουσα σχόλια για την οθόνη από ανθρώπους που καμία σχέση δεν έχουν με την τεχνολογία. Σε έναν κόσμο γεμάτο iphone κάνει τη διαφορά με την ποιότητα και το εντυπωσιακά μικρότερο βάρος του σε σχέση με τα αντίστοιχα pro max.

Μετά το τελευταίο update μου πάγωσε δύο φορές χωρίς να ανταποκρίνεται αλλά μετά τη 2η μέρα δεν ξαναέκανε κάτι περίεργο. Επίσης έχω πιάσει κανα δύο φορές το Google assistant να ενεργοποιείται στα καλά καθούμενα ,χωρίς να μιλαει κανείς γύρω του.
Γι αυτό βάζεις το Package Disabler Pro for Samsung και τις κλείνεις όλες αυτές τις big brother εφαρμογές......(και κάνεις οικονομία και στην μπαταρία)

Προσωπικά το τελευταίο wow που είχα κάνει ήταν με το πρώτο one plus. Πλέον δεν μου κάνει κανένα τηλέφωνο wow. Το βλέπω συνέχεια ότι το 99% των application που χρησιμοποιεί ο κόσμος , ακόμα και περσινά και προπέρσινα μοντέλα κάνουν ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ δουλειά. Η μόνη εξέλιξη είναι στις φωτογραφίες/βίντεο (και αυτό με το σταγονόμετρο).

για μενα ακομα ισχυουν τα ιδια.... μετρια μπαταρια (5 SOT) , τα lag κλπ ειναι τα ιδια .

Τα της φωτο τα εχω γραψει στο νημα για τα κινητα, δεν εχω δοκιμασει ακομα το βιντεο .

σιγουρα κατι δεν παει καλα με τον exynos... και γενικα με τις τακτικες της samsung.

Κι εδω, οπως και αλλου αναφερεται επιθετικη διαχειριση cpu/gpu , με στοχο τη μειωση της καταναλωσης (αυξησης αυτονομιας) και της υπερθερμανσης .

Ειναι εμφανες σε μενα οτι κατι κραταει το τηλεφωνο πισω....