【Επίσημο】Samsung Galaxy S23 Series

Ναι σου λέεω το εχω παραγγείλει (τους τελείωσαν τα πρώτα) . Αλλά ρωτάω , λέτε να υπάχει τέτοια οπή και στο dome ; Ξέρετε;

Edit: πήρα στο mozik, μου επιβεβαίωσαν ότι όντως πολλά τζαμάκια έχουν οπή στον σένσορα αλλά το dome δεν έχει, είναι καθαρό.
Επιβεβαιώνω και στην πράξη ότι το Dome ΔΕΝ έχει οπή. Είναι ολοκάθαρο και φυσικά με τέλεια εφαρμογή. Ακριβό ξεακριβό "όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια....."

Το δεύτερο πράγμα είναι το notification led το οποίο από μακριά έβλεπα αν είχα missed calls, sms, emails κλπ. Παρα πολύ ωραίο και είναι ζώα που το κατάργησαν.
Η ίδια εταιρεία λοιπόν έχει βγάλει και το aodNotify app που κάνεις το notification led , να είναι ένας κύκλος γύρω από την κάμερα. Και διαλέγεις τι χρώμα να είναι σε όποιο app θες. Κι αυτό βέβαια κατέβασμα από το Aptoide.

Μια επισήμανση (μειονέκτημα) σχετικα με το notification led. Το app δουλευει μια χαρά αλλά υπάρχει το εξλής πρόβλημα: το led (που είναι στην ουσία κομμάτι οθόνης) επηρεάζεται από την φωτεινότητα της οθόνης. Το βράδυ π.χ. που η φωτεινότητα της οθόνης πέφτει στα τάρτατα, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ και το led ακολουθεί την φωτεινότητα της οθόνης, που σημαίνει ότι είναι πολύ αμιδρό, σε σημείο να μην φαίνεται. :(
Αλλο το hardware led και άλλο το software led. 😡

Δεν μπορείς κάπως να κανεις το flash του κινητού να αναβοσβήνει; Στο iPhone υπάρχει τέτοια επιλογή στα accessibility options.

Δεν θυμάμαι. Προορίζεται πάντως για ανθρώπους με disabilities.
ναι εκεί είναι.
14c2a60f7a129e705e10b92b5c1399cb.jpg

• Like
Reactions: takisot
Τραβάω μια φωτό βραδυνή τώρα στα 200mp. Γιατί ενώ τραβάει ωραία σκοτεινά σε μερικά δευτερόλεπτα αφού κάνει κάποια επεξεργασία την διορθώνει και την φωτίζει; Έχω απενεργοποιημένο το " Βελτιστοποίηση σκηνής" . Δεν θέλω αυτόματα πειράγματα.

δε νομίζω ότι μπορείς να επέμβεις περαιτέρω στην επεξεργασία με την default εφαρμογή - δεν ξέρω αν το s23 έχει το auto HDR σαν επιλογή, να το απενεργοποιήσεις και αυτό

μια άλλη λύση είναι να κατεβάσεις την εφαρμογή expert raw που σου δίνει σχεδόν full manual control, αλλά βέβαια εκεί δε μιλάμε για ενα κλικ

Τραβάω μια φωτό βραδυνή τώρα στα 200mp. Γιατί ενώ τραβάει ωραία σκοτεινά σε μερικά δευτερόλεπτα αφού κάνει κάποια επεξεργασία την διορθώνει και την φωτίζει; Έχω απενεργοποιημένο το " Βελτιστοποίηση σκηνής" . Δεν θέλω αυτόματα πειράγματα.
Με την pro raw εφαρμογή της Samsung τι αποτέλεσμα έχεις?
Μπες στο galaxy store για να την βρεις.

Το κατεβασα το expert raw από το store, αλλά βλέπω πάει μέχρι 50mp.

Το έχω απενεργοποιήσει και το HDR από το Camera assistant (έξτρα κατέβασμα από το store) , αλλά πάλι κάνει auto correcting.

Ακόμα και στο επαγγελματικό , το μέγιστο είναι 50mp.

200mp και παπαριές....

Παρατηρώ και στα 50mp κάνει auto correcting.

Γενικά στην κατηγορία "Φωτογραφία" ότι τραβάς κάνει auto correcting. Στο επαγγελματικό ΔΕΝ κάνει επεξεργασία.

Στα 200mp οι τελιτσες γυρνάνε 8 δευτερόλεπτα . Σε αυτή την διάρκεια βλέπεις την φωτογραφία όπως την τράβηξες και μόλις σταματήσουν να γυρνάνε αλλάζει και η φωτογραφία.

Όλα ανοικτά εκτός το gps.
Το έσκισα λίγο σήμερα 😁
14% με 120hz , στα 1080 η οθόνη , ανοικτά wifi , bluetooth, αυτόματη φωτεινότητα οθόνης (σας έκανα το χατίρι)
Αρκετή ώρα video conference στο whatsapp, streaming στο αμάξι, , κλήσεις και φωτογραφίες.

Attachments

• Screenshot_20230215_223423_Device care.jpg
    Screenshot_20230215_223423_Device care.jpg
    343.3 KB · Views: 32
Last edited:
Λοιπόν παιδιά να βράσω και τους γιουτουμπερς και τους reviewers....

Στο θέμα της φωτογραφίας, στην ουσία μόνο στα 12mp κάνει όλα όσα διαφημίζει.

Το έχει πει κανένας αυτό;

Τα 50 και τα 200 είναι marketing. Τα μισά τσεκακια είναι απενεργοποιημένα. Ούτε βέβαια τραβάει κατά ριπάς.

Λοιπόν παιδιά να βράσω και τους γιουτουμπερς και τους reviewers....

Στο θέμα της φωτογραφίας, στην ουσία μόνο στα 12mp κάνει όλα όσα διαφημίζει.

Το έχει πει κανένας αυτό;

Τα 50 και τα 200 είναι marketing. Τα μισά τσεκακια είναι απενεργοποιημένα. Ούτε βέβαια τραβάει κατά ριπάς.

Είναι φυσιολογικό αυτό Τάσο.
Ποιος έχει την δύναμη να κάνει ταχιστο post processing σε 200mp?
Ούτε στα 108 του προηγούμενου μοντέλου γινόταν.

Από την άλλη, μη το βλέπεις σαν ξερή φωτογραφική μηχανή.
Το αποτέλεσμα που παίρνεις το έχεις από τον 200αρη αισθητήρα με επεξεργασία εικόνας που δεν υπάρχει σε φωτογραφικές μηχανές της αγοράς.

Αν δεν σου κάνει φωτογραφικά το s23, δεν υπάρχει κάτι άλλο εκεί έξω για σένα.

• Like
Reactions: Lobo10
8 δευτερόλεπτα για να σώσει μια φωτογραφία στα 200mp ; Ο ταχύτερος επεξεργαστής του πλανήτη; Πλάκα κάνουμε;

Οι άλλες οι φανφάρες 10Χ ζουμ κλπ.......και ξεχνανε να αναφέρουν μια μικρή λεπτομέρεια : ισχύει στα 12mp μόνο.

Ψάχνοντας να βρω αν έχω ενεργοποιήσει κάτι λάθος και αργεί να σώσει μια φωτο, έπεσα πάνω σε αυτό και ομολογώ ούτε εντυπωσιάστηκα με το αποτέλεσμα. Το ξέρετε το κρυφό Labs που ενεργοποιεί τα eraser tools στην μαμά εφαρμογή photo ;
Με απλά με το τηλέφωνο και κανεις τέτοια κόλπα; Απιστευτο.

Εκατό χρόνια να έχουμε galaxy, αποκλείεται να το βρίσκαμε αυτό:

8 δευτερόλεπτα για να σώσει μια φωτογραφία στα 200mp ; Ο ταχύτερος επεξεργαστής του πλανήτη; Πλάκα κάνουμε;

Οι άλλες οι φανφάρες 10Χ ζουμ κλπ.......και ξεχνανε να αναφέρουν μια μικρή λεπτομέρεια : ισχύει στα 12mp μόνο.

Μα ο 10x είναι άλλος φακός με άλλο αισθητήρα.
Που είδες ότι είναι κάτι άλλο αυτός?

Θέλω να πω ότι είναι μια γιουβέτσι απ' όλα , το θέμα φωτογραφίας. Ένα ανακατεμένο συνονθύλευμα ρυθμίσεων. Έτσι όπως το είχα καταλάβει εγώ, θεωρούσα ότι θα είναι ΟΛΑ διαθέσιμα και θα παίζεις αναλόγως:
Θες λίγα GB να μπορείς να στείλεις φωτογραφία με email ; Τραβάς στα 12mp
Θες απόλυτο ; Τραβάς στα 200mp
Θες ζουμ; Διαλέγεις οποια ανάλυση γουσταρεις και ζουμαρεις.
Και βέβαια ακριβώς τα ίδια να ισχύουν και το πρωί και το βράδυ.

Δυστυχώς βλέπω στην πράξη λειτουργούν με πολλαπλά if ......👎