【Επίσημο】Samsung Galaxy S26 Series

Ας ανοίξουμε ένα poll αν είναι αναγκαία η αλλαγή κινητού κάθε χρόνο , να δούμε αν είμαι μόνο εγω που το πιστεύω

Δεν μίλησε κανείς για αναγκαία. Μπορείς να αλλάζεις και κάθε 20 χρόνια αν το επιθυμείς. Μη λέμε όμως ότι δεν υπάρχουν διαφορές, ειδικά μεταξύ τριών γενιών για να στηρίξουμε την άποψή μας ότι δεν αξίζει να αναβαθμίσουμε.

Αν είσαι τόσο πολύ στο να τραβάς φωτογραφίες και βίντεο και να ψάχνεις το καλύτερο, τότε αγοράζεις κάθε χρόνο. Για όλα τα άλλα, εγώ με το Note20 Ultra πάει σφαίρα και κάνω τα πάντα.

Τώρα προηγουμένως δεν είπες ότι πρέπει να αλλαζεις το κινητό κάθε χρόνο;

Είπα ότι αν θες να είσαι στην αιχμή της τεχνολογίας και να μην ξοδεύεις πολλά, πρέπει να το αλλάζεις κάθε χρόνο. Προσωπικά το κάνω και μου κοστίζει κάθε χρόνο κανένα 100ρικο το πολύ να κάνω το χόμπι μου, αλλά μπορώ και αγοράζω με τιμολόγιο (όπως και εσύ, αν το επιθυμείς).
Αν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα τότε κάθε τρία χρόνια έχει νόημα μιας που μαζεύονται αρκετές βελτιώσεις.

Ούτε για φωτογραφίες δεν έχει νόημα η αλλαγή καθε χρόνο.
Πρέπει κάποια στιγμή να ανέβει ένα θέμα με φωτογραφίες "Μάντεψε από ποιο κινητό είναι η φωτογραφία".
Θα πέσει πολύ γέλιο (και κλαμα). Αρκεί να υπάρχει κοινή αποδοχή από όλους ότι δεν θα είναι πειραγμένες.

Ειλικρινά δε βρισκω κανένα λόγο να το αλλάξω πέρα της καταναλωτικής συνήθειας. Το κινητό παει σφαίρα παρά το φόρτωμα τόσα χρόνια, η κάμερα ειναι αξιοπρεπέσταστη ακόμα, data cellular ή wifi ταχύτατα. Τι άλλο θέλουμε στην καθημερινότητα μας? Αυτη ειναι μια έννοια του flagship, η αντοχή στον χρόνο! ενα κινητό των 200E σίγουρα σε καιει στον χρόνο να το αλλάξεις γιατι δε τραβάει άλλο... τώρα αν το θέμα είναι η χασούρα αυτό ειναι αλλη συζήτηση. Εγω προσωπικά βαριεμαι τις πωλησεις ποσο μάλλον κάθε χρόνο να μπαίνω στην διαδικασία να ψάχνω να βρω καποιον να πουλήσω πανάκριβα ένα μεταχειρισμένο κινητό. Αλλα αυτός είναι δικός μ τρόπος σκέψης.

Μα το είπαμε τα 3 χρόνια είναι το sweet spot για αλλαγή...από εκει και πέρα άλλος το αλλάζει κάθε χρόνο και το θεωρεί μεγάλη αναβάθμιση, άλλος κάθε 10 χρόνια και δεν βρίσκει και διαφορές...περι ορέξεως λοιπόν...στα της συσκευής οι διαφορές είναι πολλές και μεγάλες με το S23 Ultra...αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρουν ας κάτσει και με συσκευή 3, 5, 10 χρόνια..

Π.Χ. Εγώ άλλαξα το Xiaomi 14 Ultra με το Xiaomi 15 Ultra, άξιζε για μένα η αναβάθμιση στο φουλ, πιο φωτεινή οθόνη που δεν ντιμάρει τόσο, πολύ καλύτερη διάρκεια μπαταρίας, πολύ πιο γρήγορος επεξεργαστής που φαίνεται άμεσα και βελτιοσούλες εδώ και εκει σχεδόν παντού. Και μιλάμε μόνο για μια γενιά...δεν συζητητάμε καν για 3.

Πλάκα πλάκα η xiaomi κάνει όντως μεγαλύτερες αλλαγές κάθε χρόνο απ' ότι η Samsung και η apple.
Απλά δεν συνάδει η τιμή με το όνομα (για μένα). Για καινούργιες συσκευές μιλάμε παντα, μην αρχίζουμε τα μεταχειρισμένα.

• Like
Reactions: Φρα.Πε.

Εντάξει παντα βγαίνουν leaks τόσο γρήγορα, καθησυχάζουν όσους βρίσκονται σε δίλλημα οτι ίσως αξίζει η υπομονή...
Με Exynos SoC σύμφωνα με τις αντίστοιχες φήμες...

Ούτε για φωτογραφίες δεν έχει νόημα η αλλαγή καθε χρόνο.
Πρέπει κάποια στιγμή να ανέβει ένα θέμα με φωτογραφίες "Μάντεψε από ποιο κινητό είναι η φωτογραφία".
Θα πέσει πολύ γέλιο (και κλαμα). Αρκεί να υπάρχει κοινή αποδοχή από όλους ότι δεν θα είναι πειραγμένες.

Και όμως υπάρχουν διαφορές στις φωτό ακόμα και με τους ίδιους αισθητήρες καθότι βελτιώνεται το imaging pipeline. Βέβαια αν τις βλέπεις στην οθονουλα το κινητού, πιθανόν να μην τις πάρεις χαμπάρι.

Και όμως υπάρχουν διαφορές στις φωτό ακόμα και με τους ίδιους αισθητήρες καθότι βελτιώνεται το imaging pipeline. Βέβαια αν τις βλέπεις στην οθονουλα το κινητού, πιθανόν να μην τις πάρεις χαμπάρι.
Κι δεν είναι μόνο αυτό, είναι και το Shuter lag, η ταχύτητα και αποτελεσματικότητα εστίασης, η καλύτερη σταθεροποίηση, νέες δυνατότητες, καλύτερη JPEG engine και άλλα πολλά. Και με ίδιο αισθητήρα και φακό μπορεί να δεις σε όλα αυτά που είπα μεγάλες βελτιώσεις.

• Like
Reactions: takisot
Γίνεται ένας χαμός στο X με την οθόνη. Υπήρξε αναφορά στην παρουσίαση οτι η οθόνη είναι 10 Bit αλλά στην πραγματικότητα είναι 8Bit με FRC (Frame Rate Control) που κάνει προσομοίωση τα 10Bit.