[Επίσημο] Samsung Galaxy S4

Η Samsung ανακοίνωσε τα Galaxy S4 και S4 mini "Black Editions"

Η Samsung ανακοίνωσε μία ακόμη έκδοση της περσινής ναυαρχίδας της Samsung Galaxy S4.​

Πρόκειται για την “Black Edition” του δημοφιλούς smartphone.

Στην πρόσοψη, η εταιρεία έχει προτιμήσει το “solid” μαύρο χρώμα ενώ στην πίσω πλευρά, το “καπάκι” είναι κατασκευ-
-ασμένο με το ίδιο πλαστικό υλικό που γνωρίζουμε από το Samsung Galaxy Note 3, και το οποίο “μιμείται το δέρμα”.

Περιμέναμε η συγκεκριμένη έκδοση να βασίζεται στην “Advance”, που ενσωματώνει το Qualcomm Snapdragon 800
chipset και που είναι συμβατή με δίκτυα LTE+, ωστόσο πρόκειται για την γνώριμη έκδοση του Samsung Galaxy S4
με την 5 ιντσών οθόνη 1080p, την 13 Megapixels camera και το “μεσαίο” πια chipset, Snapdragon 600, το οποίο
συνοδεύεται από 2GB RAM.

uqg1.jpg

Η Κορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε την “Black Edition” και του Samsung Galaxy S4 mini. Και σε αυτή την περίπτωση,
έχουμε τα γνωστά τεχνικά χαρακτηριστικά (οθόνη 4.3 ιντσών, 540 x 960 pixels, dual-core Qualcomm Snapdragon
400, 8.0 Megapixels camera) και η μόνη διαφορά αφορά στην εμφάνιση του κινητού.

68w2.jpg

Οι Black Editions των δύο κινητών θα κυκλοφορήσουν στην Ρωσία τον ερχόμενο μήνα με κόστος $660 (489€)
για το S4 και $460 (341€) για το S4 mini. Άγνωστο αν θα κυκλοφορήσουν και σε άλλες αγορές.

[via]

Απορώ για την μανία με τις εκδόσεις και τα χρώματα ... αφού ούτως ή άλλως θα βάλεις θήκη ... χωρίς αυτήν -τουλάχιστον για κάποιους άγαρμπους σαν και μένα- δεν γίνεται ... εγώ σε 2 μήνες το έχω ρίξει κάτω 20 φορές ... χωρίς θήκη δεν ...

Θα γελάσετε αλλά μόλις σκεφτηκα / συνειδητοποιησα κάτι:

Μού πήρε μήνες να συνηθίσω τα πλήκτρα back και settings και συγκεκριμένα τη θέση τους (ποιο ήταν αριστερα και ποιο δεξιά).

Δεν ειχα δώσει σημασία γιατι γενικά θεωρώ το Android μη φιλικό προς το χρήστη.

Σήμερα χαζεύοντας παρατήρησα ότι άλλα Android κινητά έχουν τα 2 αυτά πλήκτρα ανάποδα.

Δλδ το back αριστερα και το settings δεξιά.

Και φυσικά αυτό είναι φυσιολογικό γιατί είναι λογικό όταν θες να πας back να σκέφτεσαι αριστερα.

Να λοιπόν γιατι ταλαιπωριόμουν μήνες ο αμοιρος :p

E, δεν είναι να γελάει κανείς με τα γκιοζιλίκια αυτά της Samsung (και γενικά την μανία των Κινέζων να προσπαθούν να ''πρωτοπορήσουν έναντι της Apple'' - βλ. πλήκτρα στην πλάτη του νέου LG) αλλά και την παιδική χαρά για κίτρινα αγοράκια (βλ. Android) που αφήνει τον κάθε κατασκευαστή να του κάνει το (ήδη τσίρκο) OS ακόμα πιο τσίρκο;

Αμ το άλλο; Ότι τα πλήκτρα αυτά δε φωτίζονται - ακομα και κατά τη χρηση μίας εφαρμογής - παρά μόνο όταν τα πατήσεις ή όταν πατήσεις το home button (με αποτέλεσμα να μην ξέρεις ποιο είναι ποιο μέχρι να πατήσεις ένα εκ των 2 - το λάθος συνήθως :p) ;

Εμ, δλδ βάζεις τα πληκτρα ανάποδα, γελοίε Κορεάτη, εμ τα αφήνεις και σβηστά.

Έλεος λέμε....

Αχ.... και μετά μου λέτε γιατι η Apple ευαγγελίζεται την εργονομία, απλότητα χρήσης κλπ....

Last edited:
Αχ.... και μετά μου λέτε γιατι η Apple ευαγγελίζεται την εργονομία, απλότητα χρήσης κλπ....

Τι ήθελες να ευαγγελίζεται? Το μικρό bezel και την μεγάλη και ευανάγνωστη οθόνη?-bye-

Ότι έχει ο καθένας προσπαθεί να το διαφημίζει ταυτόχρονα υποτιμώντας τα δυνατά σημεία του ανταγωνισμού.

Τι ήθελες να ευαγγελίζεται? Το μικρό bezel και την μεγάλη και ευανάγνωστη οθόνη?-bye-

Ότι έχει ο καθένας προσπαθεί να το διαφημίζει ταυτόχρονα υποτιμώντας τα δυνατά σημεία του ανταγωνισμού.

Θα μπορούσα να απαντήσω με πλάκα αλλά ειλικρινά, παραμένω έκπληκτος με την ανωμαλία των Κορεατών.

Ακόμα δεν μπορω να χωνέψω αυτό με τα κουμπιά.

Μα καλά, ΕΝΑΣ εκεί μέσα να τους πει ''Ρε μλκες, τι κάνουμε εδώ'', δεν υπάρχει;

Τι να πει κανεις....

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy S4 - Life Companion

Αμ το άλλο; Ότι τα πλήκτρα αυτά δε φωτίζονται - ακομα και κατά τη χρηση μίας εφαρμογής - παρά μόνο όταν τα πατήσεις ή όταν πατήσεις το home button (με αποτέλεσμα να μην ξέρεις ποιο είναι ποιο μέχρι να πατήσεις ένα εκ των 2 - το λάθος συνήθως :p) ;

.
Ποτε δεν περίμενα ότι θα διάβαζα το παραπάνω ως αιτία μπερδεματος.
Εγώ τα έχω μονίμως σβηστά .
Δεν χρειάζεται ποια και καμιά σπουδή για να ξέρεις ποιο είναι το αριστερό και ποιο το δεξί

Last edited:
Θα γελάσετε αλλά μόλις σκεφτηκα / συνειδητοποιησα κάτι:

Μού πήρε μήνες να συνηθίσω τα πλήκτρα back και settings και συγκεκριμένα τη θέση τους (ποιο ήταν αριστερα και ποιο δεξιά).

Δεν ειχα δώσει σημασία γιατι γενικά θεωρώ το Android μη φιλικό προς το χρήστη.

Σήμερα χαζεύοντας παρατήρησα ότι άλλα Android κινητά έχουν τα 2 αυτά πλήκτρα ανάποδα.

Δλδ το back αριστερα και το settings δεξιά.

Και φυσικά αυτό είναι φυσιολογικό γιατί είναι λογικό όταν θες να πας back να σκέφτεσαι αριστερα.

Να λοιπόν γιατι ταλαιπωριόμουν μήνες ο αμοιρος :p

E, δεν είναι να γελάει κανείς με τα γκιοζιλίκια αυτά της Samsung (και γενικά την μανία των Κινέζων να προσπαθούν να ''πρωτοπορήσουν έναντι της Apple'' - βλ. πλήκτρα στην πλάτη του νέου LG) αλλά και την παιδική χαρά για κίτρινα αγοράκια (βλ. Android) που αφήνει τον κάθε κατασκευαστή να του κάνει το (ήδη τσίρκο) OS ακόμα πιο τσίρκο;

Εμ, δλδ βάζεις τα πληκτρα ανάποδα, γελοίε Κορεάτη, εμ τα αφήνεις και σβηστά.

Έλεος λέμε....

αυτό είναι θέμα της samsung που ακόμη έχει capacitive πλήκτρα,οι άλλοι έχουν onscreen και τα κάνεις οτι θέλεις ακόμη και να τα εξαφανίσεις εντελώς

Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy S4 - Life Companion

Ποτε δεν περίμενα ότι θα διάβαζα το παραπάνω ως αιτία μπερδεματος.
Εγώ τα έχω μονίμως σβηστά .
Δεν χρειάζεται ποια και καμιά σπουδή για να ξέρεις ποιο είναι το αριστερό και ποιο το δεξί

Δε χρειάζεται σπουδή αλλά αν την πατήσεις σαν εμένα για παράδειγμα, που το S4 τα έχει έτσι και το Nexus 7 ανάποδα, γίνεται όντως μπέρδεμα. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι του Android, είναι η ηλίθια επιλογή της Samsung να τα βάλει ανάποδα από τον ανταγωνισμό (και την κοινή λογική).

Γενικά θα διαφωνήσω με τον Σύριο, μου αρέσει η λογική του κάθε κατασκευαστής να φτιάχνει το δικό του GUI, μπορείς έτσι να έχεις περισσότερες επιλογές και να μη βαριέσαι όπως στο MacOS. Ωστόσο θα μπορούσαν να προσέχουν τέτοιες λεπτομέρειες που σου κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Πάντως το G2 με τα πλήκτρα στην πλάτη εγώ το βρίσκω πολύ βολικό στην χρήση. Γενικά αν θα έπρεπε να βαθμολογήσω τα καλύτερα τηλέφωνα της αγοράς αυτή την στιγμή θα έλεγα G2>>Nexus>>S4 στην πρώτη τριάδα. Βέβαια υπάρχει και το εκπληκτικό Note 3 που δεν το βάζω στην παραπάνω λίστα γιατί είναι πιο πολύ phablet.

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy S4 - Life Companion

αυτό είναι θέμα της samsung που ακόμη έχει capacitive πλήκτρα,οι άλλοι έχουν onscreen και τα κάνεις οτι θέλεις ακόμη και να τα εξαφανίσεις εντελώς

Δεν είναι μόνο η Samsung που βάζει capacitive keys .
Γενικώς υπάρχει μια ελευθερία και σε αυτο.
Η LG πχ έχει την επιλογή να αλλάξει την θέση τους αριστερά η δεξιά όπως βολεύει τον καθένα.

Πάντως το G2 με τα πλήκτρα στην πλάτη εγώ το βρίσκω πολύ βολικό στην χρήση. Γενικά αν θα έπρεπε να βαθμολογήσω τα καλύτερα τηλέφωνα της αγοράς αυτή την στιγμή θα έλεγα G2>>Nexus>>S4 στην πρώτη τριάδα. Βέβαια υπάρχει και το εκπληκτικό Note 3 που δεν το βάζω στην παραπάνω λίστα γιατί είναι πιο πολύ phablet.

όντως είναι βολικά αλλά δεν τα χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου

Εχει περασει κανεις την 4.4.2 να μας πει εντυπωσεις?

Εχει μεγαλες διαφορες με την 4.3 και αν ναι ως προς τι?

Επισης εχει δοκιμασει κανεις να μετατρεψει το κινητο απο dalvik σε art με την 4.4.2?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy S4 - Life Companion

Γενικά θα διαφωνήσω με τον Σύριο, μου αρέσει η λογική του κάθε κατασκευαστής να φτιάχνει το δικό του GUI, μπορείς έτσι να έχεις περισσότερες επιλογές και να μη βαριέσαι όπως στο MacOS.
Δε μίλησα για GUI πουθενά.

Και αυτή η ελευθερια του Android είναι που με τράβηξε από την Apple.

Αυτά ακριβώς λέω:

. Ωστόσο θα μπορούσαν να προσέχουν τέτοιες λεπτομέρειες που σου κάνουν τη ζωή δύσκολη.

η ηλίθια επιλογή της Samsung να τα βάλει ανάποδα από την κοινή λογική

Δεν μιλάμε για καμία ''σπουδή'' λοιπόν αλλά κοινή λογική.

Βάλε στο παιχνίδι και αυτό: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/115287-Αναζήτηση-πεδίου-notes-σε-επαφές

και καταλαβαίνεις γιατι η Apple εχει τη φήμη που έχει.

Έβαλε κανείς kitkat?
Της γυναίκας μου της ήρθε εμένα όχι ακόμη.

Οπτικά δεν βρήκα διαφορές αυτονομία σε 1-2 μέρες θα ξέρουμε.